Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kaloz14

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Barátaink! Hosszas egyeztetés és szervezés után került sor az alábbi interjúra, melyben Dér Zsolttal, a szolnoki MN 34. Önálló Mélységi Felderítő Zászlóalj (fedőszáma: MN3100) egykori katonájával, a horvátországi és boszniai harcok veteránjával beszélget Kiss Dávid bajtársunk a sorkatonai…..
kaloz14 2019.02.08 22:14:12
Hallottatok már a Kincsem filmről? Nem arról, a másikról. Vagy a többi magyar filmről, amelyeket sajtóban beharangoztak és azóta semmi hír nincs róluk? Ezekből a filmekből (vagy inkább filmtervekből) mutatnék be hármat. 1. Kincsem: The Wonder Horse (más helyeken: Invincible) A Herendi-féle…..
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
kaloz14 2017.12.15 11:43:14
Igényes akciójelenet az észt 1944 című filmből:
youtu.be/2jrQwPP1dxI
Megtörtént eseteket ábrázol, mutat be a film "no name" színészekkel. Ettől még érdekesebb és jó a film. Fent van a movie.cc-n.
kaloz14 2017.12.15 11:55:22
Ez az abszolút kedvencem:
youtu.be/dzInH4-Kk8U

Megtörtént eseteket gyúr egybe, s mutatja be a filmben remek színészi és dramaturgiai alakításokkal. Ez a film is fent van magyar felirattal a moovie.cc-n.
Szenzációs képarchívum vált elérhetővé bárki számára a finn honvédség jóvoltából. 170 ezer, 1939-45 között, Finnországban, a Téli háború, a Folytatólagos háború és Lappföldi háború idején készült fényképet nézhetnek meg és használhatnak fel szabadon a téma…..
Miből gondolom, hogy a lottózás átverés?1. Az utóbbi időben csak hatalmas összegeket lehet nyerni, régebben sűrűbben volt 5 találat.2. Ennek ellenére egyetlen lottó nyertes sem szerepel a 100 leggazdagabb magyar között.3. Régebben időről-időre felbukkant az ismeretségi körben…..
kaloz14 2010.07.15 09:37:40
1. A mostani 2.-ik hazai rekordnyeremény utáni héten egyből volt megint egy öttalálatos.
2. A 100 leggazdagabb magyar, akikről nyílvánosan jelennek meg a médiában az adataik, történeteik, azok mind beleegyeztek abba, hogy ez megjelenhet róluk. Aki nem adja a beleegyezését, az kimarad a hivatalos listából. Szakonyi Péter, a Magyar Hírlap vezető újságírója, aki mellesleg a Tárnok Utacai Ált.Iskolában angol tanárom is volt, rendszeresen, évről-évre ő állítja össze ezt a listát. Elmondása szerint kb. 400 leggazdagabb magyar közül kerül ki a 100 hivatalos leggazdagabb, mert a másik 300 nem járul hozzá a nevének, vagy vagyonának nyílvánosságra hozatalához (ezek többsége nem tisztességes úton jutott a pénzéhez).
Másik történet: Az ötcsillagos luxus szállodában, a Four Seasons Gresham palace dolgozójaként tanusíthatom (Dezsővel együtt), hogy egy magyar milliomos-milliárdos, a legbunkóbb, legprimitívebb szállóvendégként beírta magát a szálloda történetébe. Mindenkit lekurvaanyázott, "Szevasz geci!"-vel köszönt mindenkinek, még a szálloda svájci igazgatójának is. Emelett szépen adogatta a borravalót. Mikor egy bátrabb recepciós, - aki nem volt ehhez a hangnemhez szova - megkérdezte, hogy miért beszél így és soztogat ennyi pénzt, csak annyit mondott, hogy "mert megtehetem bazdmeg!"
3. Az én ismeretségi körömben senki nem nyert lottón. Amiről tudok, az a Győrkös Kolos felesége, szül: Kiss Nóra Győrszentivánban lakó szülei nyertek a lottón (4 találatosuk volt) még a '80-as években. Ennyi.
Dilemmák, döntések Az új helyzet komoly dilemma elé állította a magyar vezéreket: dönteni kellett, hogy csatát vállajanak-e a rendelkezésre álló, Szülejmán hadához képest viszonylag csekély erőkkel, vagy az úton lévő erősítésekben reménykedve igyekezzenek halogatni a…..
A napoleoni háborúk történetének csupán egyik kis részletét képezi az 1809-es magyarországi hadjárat. A Petőfi Sándor által megénekelt győri csata nem az egyetlen fegyveres összecsapás volt 1809-ben a Magyar Királyság területén. A kéthetes hadjárat során kisebb-nagyobb…..