Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Égő_Víz

0 bejegyzést írt és 42 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában egyre több helyen futok bele általam kedvelt újságokban, blogokon a "divatbűnökről", "divat-etikettről", "soha-ne-vedd-fel-ezt-és-ezt" stílusú írásokba. Akik ismernek, tudják, hogy kevés nálam egyszerűbben öltözködő ember van. Szinte csak egyszínű, jajjcsaktakarjoneléggé, minimál stílusú…..
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
Égő_Víz 2016.09.30 23:03:04
@józanakaroklenni: Én is köszönöm, hogy megírtad ezt a bejegyzést! Hasonló cipőben járok,mint Te, azzal a különbséggel, hogy én nem híztam meg,és nőként is simán előfordult, hogy egyedül ültem be egy kocsmába meginni egy pohár bort (mindig volt nálam könyv,amit olvashattam) - ez már nem jellemző,mert a legtöbb kocsmai bort már képtelen vagyok meginni. Ha tényleg létezik az a fajta funkcionális alkoholizmus,amiről az egyik kommentelő írt,valószínűleg ebbe a kategóriába tartozom - valakinek írtam feljebb,hogy az autóvezetés miatt figyelnem kell, hogy mikor és mennyit iszom.
Szerinted mindenképp romlik a helyzet?
Sok sikert Neked, kérlek, írj majd a tapasztalatokról!
Égő_Víz 2016.09.30 23:23:52
@józanakaroklenni: Csak az a kérdés, hogy mennyi idő alatt. Nekem ez a fél üveg bor-1 üveg bor szint kb. évek óta tart, több nem is megy (jó,ritka kivétellel), és nem is engedhetem meg magamnak a másnapi teendők miatt. De lejjebb sem megy. (Persze olyan közegben, ahol nem illik egy pohárnál többet inni,ott igen. Udvariasságból kizárólag.)
Égő_Víz 2016.09.30 23:29:37
@she_wolf: Hú,én nem mernék úgy beülni. Nem tudom,mi számít tapasztalatnak, kb. 100.000 km-nél járok, de mindig bennem van, hogy "egyik lábbal a koporsóban,másikkal a sitten", ha volán mögé ülsz. Én piásan inkább telefonálok,de az se sokkal jobb,mivel a hangomon általában nem hallatszik.
Itt az ideje a tavaszi nagytakarításnak, ezért a vegyszermentes és persze olcsó tisztítószerek után most újabb 5 tuti tippet mutatok nektek, amit bevethettek a takarítás alatt. Illatos otthon Tegyél néhány kanál vaníliakivonatot egy bögrébe, (olyanba, ami bírja a sütőt!) és ezt süsd egy órán…..
Mit is csinálnak a nők egy párkapcsolatban? Biztos sok válasz eszébe jut, talán még kellemesek is, de azért segítünk: egy idő után elviselhetetlenek lesznek, mindenért veszekednek, azaz elsárkányosodnak. Tegnap este a Duna Worldön ugyanis nem más szerepelt feladványként Gundel…..
Dinamó Műhely A húsevés vége 2015.09.15 11:20:15
Az ember addig tud húst enni, amíg nem érti meg és érzi át, honnan jön és milyen következményekkel jár amíg az állatból húst gyártanak. Én túlestem rajta, vegetáriánus lettem. Elmondom, miért és hogyan. Elöljáróban: én is szeretem a sült kolbászt, a füstölt sonkát. Csak nem eszem.  Azt is tudtam…..
Égő_Víz 2015.09.16 13:15:28
@felucca02: Nem ezt írtam, és nem is így értettem, hanem arra, amikor azt mondja egy vegán, hogy ő nem fogyaszt és használ olyan terméket, amely más élőlények szenvedésének árán készült. (Nem Rólad beszéltem, nem személyeskedtem.)
Továbbá aki minden húsevőt válogatás nélkül gyilkosnak és állatkínzónak titulál, annak javasolnék egy kedélyes beszélgetést egy eszkimó családdal. (megint nem Rólad van szó.) :)
Egyébként szerintem a vega és a húsevő oldalon egyaránt megtalálhatók a tudatosan és nem tudatosan táplálkozóak.
Égő_Víz 2015.09.16 14:05:26
@felucca02: Akkor még egyszer: Nem Rólad beszéltem, de sok olyan vega van, amilyenről írtam.

Egyébként érdemes megvizsgálni a cikk helyesírását is, ha már @Magánvéleményem hozzászólásával megtetted. :):) :)
Magyarországon egyre divatosabbá válik az a felháborító nézet, hogy a nők nem szülőgépek és konyharobotok, hanem emberek, akiknek joguk van karriert építeni, ugyanolyan munkabért kapni ugyanazért a munkáért, sőt, még nadrágot is hordani. Ezt a bullshitet úgy hívják, hogy…..
Égő_Víz 2015.08.24 12:01:44
@Barbaarb:
"..az esetlegesen így is meglévő hátrányok miatt nem kell a nők rajtvonalát előbbre tolni. Ugyanis nemtől függetlenül rengeteg embernek kell megaláztatással és előítéletekkel szembesülnie."

Ez nem érv. Olyan kb., mint ha a törött lábadat nem gipszelné be az orvos, mondván: rengeteg ember sérült meg sokkal komolyabban a háborúkban, és nem kapott ellátást.

"...hogy a nők olyan biológiai hátrányait kezeljék, mint a szülés, gyereknevelés.."

A gyereknevelés biológiai hátrány? Mesélj még!
Égő_Víz 2015.08.24 13:36:56
@zombigyilkos: Nem a hátrányok vagy különbözőségek miatti rajtkőtologatásra írtam, hanem hogy a következő mondattal ezt nem lehet megindokolni. :)

@Barbaarb: Az érvelésre lásd fentebb. Természetesen a férfiakat érő sérelmek, előítéletek, megaláztatások éppen olyan fontosak (bár én ritkábban találkozok velük). A szoptatás természetesen biológiai kérdés, de szerintem nem gyereknevelés, hanem gyermek- (vagy csecsemő)gondozás, a nevelés később kezdődik, viszont az már nem (csak) biológia.

Elnézést, tényleg félig nyelvi kérdésekbe kötöttem bele.
Az érdemi részről inkább nem írtam,mert elszomorít, hogy túlnyomó többségben vannak az "ostoba férfiakkal nem vitatkozom" és a "Stop, feminácik!" típusú hozzászólások. A legtöbben ebben a témában csak közhelyekkel vagdalkoznak (mindkét oldalon.) (Nem Rád gondoltam.)
Drága Blog-olvasók! Nehéz elkezdeni ezt a bejegyzést, az utolsót.. Anyu imádta ezt a blogot, itt bármikor megoszthatta Veletek azokat a fantasztikusan érdekes történeteket, felfedezéseket, eseményeket, melyek Őt…..
”Vonakodva mertem csak vele menni az utcán, mert szörnyen nevetségesen mutattunk egymás mellett” - Adott egy nagyon magas fiú, egy alacsonyabb csaj és egy forró délután szájból-szájba vándorló rágógumi. Kell-e több egy jó kis kötetlen hancúrozáshoz? De mi van akkor,…..
Egy gyakorlott CsP-alkalmazás felhasználója nem veszi zokon, ha néha megpókolják, hiszen ez nálunk a szimpátia gesztusa. A főszereplő lánynak viszont a szó rettenetes, szőrös jelentésével kellett szembenéznie, ami minden szexuális vágyát messze kergette. Most megtanulhatod, hogy…..
”Szerintem nincs olyan, hogy szerelem első látásra, csak „de megdugnálak”, és itt ez jelen volt rendesen” Érdekes kérdést boncolgat következő posztunk. A téma újra a korkülönbség, viszont itt a ritkább fajtából - esetünkben a férfi javára. Igazából nem…..
Tanulság: szűz pasi és kiéhezett tinilány nem alkotnak jó párost. Sziasztok! Retteghet valaki 18 évesen attól, h örök szűz marad?Mindjárt kiderül. Barátosném, Zsanett már két éve kinézett magának egy fiút(Gábort)az iskola folyosóján.Gábort hidegen hagyta Zsanett…..
Égő_Víz 2009.11.23 14:05:43
1?
Égő_Víz 2009.11.23 14:12:00
@Kendan: akkor átengedem az elvi elsőséget :D amúgy tök véletlen volt.

Szerintem egyébként fake.
 A párom/nem párom három éve csalja velem a feleségét. Gyereket akarok tőle - hülyék az emberek teljesen?Sziasztok! Na hát az én sztorim nem egészen a szakításos kategóriába tartozik, mivel még most is "gyűrjük" egymást.Van nekem egy pasim. Illetve nincs nekem egy…..
Égő_Víz 2009.11.11 11:59:14
Vajon nincsenek a posztírónak szülei/barátai, akik úgy tisztességesen megmondanák neki,merre van az előre?Vagy rájuk sem hallgat?

@Dr. Jula Watson: azért ellenpélda is van,egy ismerősöméknél 7 hónap után becsúszott,azóta közös házra gyűjtenek,eljegyzés,stb.
Égő_Víz 2009.11.11 12:11:13
@Dr. Jula Watson: na igen...de azért háthaaaaa... ;)

Különben meg,ha az ember nem akar gyereket,és van egy kis esze,akkor tesz arról,hogy ne csússzon be....
Kresztanfolyamon ismerkedni micsoda szép dolog! Kedves Szakítós! A sok történet olvasása után én is úgy döntöttem megírom az én "happy end nélküli" storym :). Három évvel ezelőtt ismertem meg Krisztinát egy kressztanfolyamon, ő 17 volt én pedig 23 éves. Nagyon…..
Égő_Víz 2009.09.29 09:38:25
@Dövan: dehogynem! sőt,olyat is ismerek,aki bulizós,mindig is elengedték a szülei,és 24 évesen még mindig szűz. Pedig nem 100 kg,és nem bányarém.
Nagy az Isten állatkertje.
Internet, 200 km, nincs mit mondanom. A kép innen Kedves Szakítós! Hosszas vacilálás után úgy döntöttem, megírom a történetem. Párszor már elhatároztam, hogy megteszem, de mindig történt valami új fejlemény, remélem most már nyugodtan mondhatom, hogy teljesen vége…..
Égő_Víz 2009.09.23 11:28:02
@hasznavehetetlen régensherceg: Grétsy prof. sikítana! :D
Égő_Víz 2009.09.23 11:51:12
@Ildiko89: azért a srác már rögtön gyanús volt,hogy a 2.beszélgetésnél, találkozás nélkül "gyere le és aludj itt" hozzáállást tanúsított!
Bár kicsit fél, mert az előző barátnőjében is csalódott (merthogy a lány köpködött az utcán). (Azt hiszem, ezen a ponton be kellett volna kapcsolnia a vészjelzőnek, de teljesen tapasztalatlan voltam, és nagyon tetszett a fiú.)A kép innenSziasztok!Első - és igencsak rövid -…..
A de nehéz az iskolatáska-problémát azért meg lehet fejelni. Sokat olvasgattam itt, ma este úgy döntöttem leírom az én „szakításom”. 15éves korom óta csak osztálytársakkal jártam. 8. osztályban Pállal, de elhagytam Zoliért, majd rájöttem Pál az igazi és így…..
Húsvét közeledtével egy kis "easter egg" jól esik minden Google Reader használónak. Aki régen játszott Nintendo játékokkal, amikben a titkos nyíl/gomb kombinációval elő lehetett hívni mindenféle vicces kis extrát (konkrétan ugyanez volt a kód), az nosztalgiázhat most…..
Égő_Víz 2009.04.08 19:13:39
Régen azt hittem, nincs undorítóbb a zsírszalonna megsütött zsírjának újból lepépesített alakjánál - alias töpörtyű krém. De van, és meglepő módon még csak nem is a magyar konyha remeke! A múltkori bejegyzésben írt rántott csokis dologra visszaemlékezve kiderítettem, hogy…..
Hogyan-Fu Hogyan legyünk ninják? 2009.01.24 15:00:00
Zombi, kalóz és ninja (nindzsa?), ez a hármas toplistám a legkirályabb klasszikus "mese" alakok világából. A hollywoodi filmek nagy százalékában is ők szerepelnek, úgyhogy biztos nem vagyok egyedül az érzéssel.Tehát, hogyan lényegüljünk át egy póló segítségével…..
Bár a szerencse nem tanulható meg, a hit abban, hogy akár 1 másodperc, 1 milliméter híján is elkerülhetjük a halált vagy elérhetjük a győzelmet, azért nagy lökést ad. Ehhez segítséget nyújt ez az elképesztő videó, amiben különböző emberek hihetetlen nagy mázlival…..
Hogyan-Fu Papír kockák kockáknak 2009.01.14 11:40:00
Ebben az iszonytató hidegben muszáj valami szórakoztató, négy fal között végezhető elfoglaltságot találni, de azért nem árt elszakadni néha a számítógéptől. A megrögzött kockák persze a monitortól távol is képtelenek nélkülözni a képregények, rajzfilmek és játékok…..
Hát jó rég nem írtam, de ennek az okait tudjátok. A blogot némileg még régi életem részének tekintem (de igyekszem az újba is integrálni). Viszont a meló egyre jobban megy, kevés időm van másra, ráadásul a valódi munkám fő része is az írás, így alig marad ihletem a blogba.…..