Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gramov

22 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Forgács Társaság kiállít a Werk Akadémián. Tessék eljönni november 5-én, 20:30-kor a megnyitóra, az AranyTop, Budapest, V. Arany János u. 10. 4. emelet.  A mozaik töredékekből egy egésszé összeálló alkotás. Az egyes képek a mozaik-téma égisze alatt születtek,…..
Juhász Kristóf, Mészáros Péter MOHA, Simándi Csaba és Szabó Dóra  Gyermekek szemével a világ - Óvodai filozófia című irodalmi estje a Fiatal Költők Tere szervezésében. 2009. október 16., 19:00, Artkatakomba, Jászai Mari tér Tessék eljönni!..
  Kellek? Mért mit látsz bennem? Valahova tartozást? Nem hozzám tartozol Engem is kivet a türelem, a bizalom Engem is baszogat az égből hulló parázs Ha felgyújtja lelkem (S mert ez a rendje) Hamuvá  porladok Hát tessék, csak tessék szívjátok fel a belőlem…..
A Forgács Egyesület szeretettel meghívja a kedves blogolvasókat Albrecht Emese kiállításának megnyitójára. Időpont: 2009 október 3., péntek, 17:00 Helyszín: Szentendre, Gőzhajó kávézó (2000 Szentendre, Gőzhajó utca 3. /térkép/ Megnyitja Fazekas Zoltán, a képekből írt…..
(Cseho csoport) A videó a Forgács Társaság belső pályázatára készült, melyet utólag a kiíró érvénytelenített, mivel túl kevés - összesen két - alkotás érkezett. A Cseho csoport Csöppség című videója a pályázat finoman szólva is sajátos, "Geci, avagy a…..
A Forgács Társaság ReCreation című divatbemutatójának kibővített változata a IV. Szentendre Éjjel-Nappal Fesztiválon, vagyis megint is csináljuk a feszkót! ReCreation 2. - IV. Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva Fesztivál2009. augusztus 30., vasárnap, 18:30Belváros - Apor-híd Albrecht…..
Gyerekcsináló, kiegyenesített bézbólsapka, mély ülepű, buggyos nadrág. Az effajta debil hülyeséget nem bírom elviselni. "Hogy nézel ki? Mit csinálsz? Miért nem nézel tükörbe? Ép-e az elméd?" - tenném fel e rövid ám lényegre törő keresztkérdéseket neki, ha... Ha…..
INDAFOTO.slideshow.run({ "feedUrl":"http://feed.indafoto.hu/raszt_lynex/szaft_2009_implant_pozitiv_for/feed", "width":"500", "height":"300", "orientation":"horizontal", "size":"auto", "bgcolor":"#000000", "textcolor":"#FFFFFF", "random":false, "number":"3", "target":"blank",…..
Íme, újra itt vagyunk! Ezúttal egy kellemes etüdre esett a választásunk a nemrégiben lezajlott Európai Parlamenti választások apropóján.   Tessék olvasni!   Mi jön még? © 1.   a meggynek ne fanyar bordókás íze legyen hanem kettővel felhígított kék a méhek…..
Nyár van. Harminc fok közeli a hőmérséklet. Vigyázni kell a hideg italokkal nehogy megfázzunk. A kólát gyártó cégek ugyanis azért írják rá a palackokra, hogy "ICE COLD" magyarul: "Jéghidegen az igazi", mert leszerződtek a nagyobb gyógyszergyárakkal, hogy az…..
 Jó éjszakát kívánok! Meg szokás szerint szép hetet, illetve hétvégét. Ráérünk krem' alássan. A blog nem cséphadaró, frissül az magától, és a menniység, nem feltétlenül jelent minőséget, hangzik a szarszagú közhely, másképpen Fennséges Fekália hiperreál Hígan…..
A következő sniccert a hamarosan átalakuló és általunk hőn szeretett Angyal borozó (Szentendre, Alkotmány u. 4.) emlékének ajánljuk, ahol a Forgács Társaság hőskorában gyűléseit tartotta, ahol Anikónak, a kedves pincér hölgynek mindig volt egy jó szava hozzánk. Sosem…..
gramov 2009.05.08 16:56:08
@Raszt Lynex: Jaja, edzeni kell az olvasók szemét!
Újra beindul a Heti vers rovat! A hosszú technikai szünetért elnézést kérünk aranyos irodalomkedvelő olvasóinktól. A mulasztást ezúttal nem igazoljuk. Cserébe viszont egy különös alkotást teszünk közzé ezen a szeles májusi napon. Simándi Csaba Zuhanás című költeménye…..
(Hugyecsek Balázs - Rizmayer Péter)A videó egyik alkotója, Rizmayer Péter azt írta egy csetelésünk alkalmával: "a giccsről szólna...". A videó fele a jól ismert Richard Clayderman számmal valóban hatalmas giccsnek tűnik. Ám a következő egy percben szó szerint szar…..
2009. március 19. csütörtök 18.00 óra       Megnyitaja: Illés Barna fotográfus A megnyitón közreműködik: Kolati Helyszín: Vajda Lajos Stúdió, 2000 Szentendre, Péter Pál u. 6. Megtekinthető: 2009. március 19.-29., szombat-vasárnap 11.00-17.00..
A Forgács Társaságért nem kell aggódni, a télért annál inkább! Közeleg a március, és reméljük új kiállításunkkal meghozzuk a tavaszt. TESSÉK ELJÖNNI! "UA - egy kétbetűs, értelmetlen szó. Ha művészettörténetileg meg akarjuk indokolni: dadaista szó, vagy…..
Megkésve bár, de hömpölyög tovább Heti Vers rovatunk. Rendhagyó alkotást tálalun ezúttal a ForgácsoltKult olvasóinak. Szeretnénk kicsit megbirizgálni irodalmi beállítottságú olvasóink agyát. Provokálnunk! Tessék megolvasni hogyan! Ezúttal Juhász Gergő "KASKA" ún.…..
Új rovatunkban olyan irodalmi alkotásokat szeretnénk bemutatni, melyek több művészeti ágat ötvöznek, szakkifejezéssel élve intermediálisak. Az intermedialitás jelenségével manapság lépten-nyomon találkozhatunk. Elég kimenni az utcára és szembe jön velünk, szépen ránk…..
Ha az ember szétnéz egy kicsit a világban, azt tapasztalja, hogy nemcsak neki, hanem másoknak is rohadtul elege van már a télből. Aki idén megúszta a náthát, azt most tuti elkapja valami. Duzzadnak a nyálkahártyák, elcseppennek az orrok. Elég megfogni a buszon a kapaszkodót, az…..
Forgácsolt Kultúra Rét-kert 2009.02.09 15:29:00
(Hugyecsek Balázs - Sebő bácsi) "A réten és a kertben magasra nő a fű. Lesz belőle komposzt, meg széna. Villával szedik és zsákba gyűjtik, majd lebomlik." - írta Hugyecsek Balázs e-mailjében, mikor is megkért, hogy tegyem fel ezt a rövid, ámde elgondolkodtató videót…..
Sokat hangoztatott tétel, hogy a kultúrából sosem elég. Mi azért úgy véjük, hogy jóból is megárt a sokk. A Forgácsolt Kult új rovatában (megtalálható a heti_vers címke alatt, arra oldalt ►), a Forgács Társaság közreműködésével, hetente ismerkedhetnek meg fiatal alkotók…..
(Kecskés Tibor - Hugyecsek Balázs)2007A Forgácsolt Kultúrán a Weateam-csoport több videóját is megtekinthették már a kedves olvasók. 2007 Szilveszerén Tibikét, a Forgács Egyesület jelenlegi elnökét kapták lencsevégre. Tibike ezúttal megtanít minket egy különleges újévi…..
(Hugyecsek Balázs - Kecskés Tibor - Rizmayer Péter)2008. december 21.-én Gyurcsány Ferencet (született: 1961. június 4-én  Pápán, anyja neve: Varga Katalin, beosztása: miniszterelnök) a helyi élelmiszerboltban több rendbeli lopáson értük kameránkkal. Az ügyet nem kísérte…..
A tematikus irodalmi est több szeretne lenni felolvasóestnél: játékra invitáljuk egymást és a közönséget. A Home. Street. Pub. egy napunk története, a reggeli ébredéstől egy egy irodalmi estig. A nap 24 órájából kiragadunk háromszor pár percet, s azokat ábrázoljuk, azokra…..