Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bladika

0 bejegyzést írt és 717 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiába ugatja tévé, rádió, írja az újság és az internetes magaszinok, hogy télen nem elég az a követési távolság, amit nyáron tart az ember. Van ropogós ABS, vannak téli gumik, meleg takaró a gyereknek, helló tél, helló csúszós utak, készen vagyunk. Pedig fejben átállni a…..
Még tavaly került állományba ez a 206CC. Az ördög a részletekben lakozik. Kezdhetném akárhol. Küszöb, géptető, ívek, ablaktörlő.. Az a kipuff! Azok a tolatóradarok! Az a szárny! Azok a kapaszkodók! A kamubeömlők! Vad a beltér, száguldásra hív. Ebben partner a TYÚNING…..
Egyik fő okozója a fővárosi dugóknak a kereszteződésben bent maradó autós. Sajnos vannak olyan csomópontok, ahol nehéz előre felmérni, át lehet-e érni a zöld ideje alatt, illetve adódhatnak meglepetések, például elénk vág valaki vagy a szokásoshoz képest többet tökölődnek…..
Bladika 2012.02.23 11:13:32
@SzélsebesVelorex: Simán nem fordul elő! Napi rendszerességgel járok arra és nem ragadok be. (és máshol sem) Aki meg dudál, hát csak dudáljon, legalább tudod, hogy jó hogy megálltál mert az a barom is be ment volna mögéd mikor már te sem férsz át.
A motoros szabálysértőket nehezebb elkapni, nemcsak gyorsaságuk miatt, hanem mert csak hátul van rendszám és egyesek annak vízszintesbe hajtásával érik el, hogy még azt sem lehet beazonosítani. Utóbbi időkben olyat is láttam (főleg choppereken), hogy a rendszám 90 fokkal…..
Bladika 2011.12.10 13:05:24
@alfagumi: Elmondom mi a gond azzal amiről beszélsz! Megyek a motorommal 90-el. Nem nézhetem folyamatosan a tükröt, s a holtteret. Az úton bármi lehet amit ki akarok hirtelen kerülni a sávomon belül és akkor te engem elcsapsz azért mert van egy-két f@sz aki téged sávon belül előz.
Amikor tegnap olvastam, hogy megszűnik a 4 napos matrica, már meg sem lepődtem igazán, újabb lehúzás a burzsuj autósokról, róluk még mindig van mit. Nem is értem, mit tökölnek ezen ennyit az okosok a kupolás házban, miért nem csak éveset lehet kapni? És legyen kötelező is…..
Bladika 2011.12.09 16:37:07
@tundrazuzmo: Miért szerinted mi az a fékfolyadék?
Bladika 2011.12.09 22:32:35
@tundrazuzmo: Köszönöm a lehetőséget, de nem élnék vele. Azóta már biztos megtette helyettem a google ...
Mostani időjárási viszonyok között időnként szükség lehet ezekre a plusz fényekre. De csak időnként, mivel ahogy Axim írja és én is tapasztalom, egyesek nincsenek tisztában ezek használatának szabályaival és akkor is égetik a ködzárót, ha már kifolyik a mögöttük haladó…..
Bladika 2011.11.24 13:29:07
@xaba99: Annak a görbének tényleg semmi köze az adott témához.
Bladika 2011.11.24 13:42:14
@xaba99: Volt egy újságom (csak sajna kidobtam) ami kb 1985 körüli volt, amiben volt egy cikk és azzal foglalkozott, hogy az akkori "modern" autóknak mekkora a légellenállása abban volt egy nagyon jó rész ahol leírták, hogy adott sebességű haladáshoz kb hány LE-re van szükség. Ami meg maradt az a 14LE kell ahhoz, hogy 100 km/h -val tudjunk egyenletesen haladni. De továbbra is mondom a linkelt ábrának semmi köze a kérdéshez.
Bladika 2011.11.24 14:00:57
Érdemes ezt elolvasni, bár kicsit száraz.

mb-soft.com/public/headlite.html

De a véleményem, hogy aki a világításon spórol az nem normális. Éjjel nappal lámpával megyek. Autóval motorral egyaránt.
Legutóbbi posztunkról nekem is eszembe jutott, hogy az én autómat is törték már össze többször egymás után, de ott olyan sima ügymenet volt, hogy nincs mit írni róla. Péter két esete közül sajnos egyik sem volt ilyen, elég hosszadalmas eljárásokat kellett végigvinniük.…..
Bladika 2011.11.10 09:41:26
@petakats: Egy balesetemnél (vétlen fél voltam) megmondtam a rendőrnek, hogy rosszul tudja a szabályt amire hivatkozni akar. 5 perc "de igen, de nem, de igen, de nem" huzakodás után előkapott egy kb. 300 oldalas könyvet amiben benne van nekik, részletesen minden jogszabály ami kellhet egy ilyen levezényléséhez és megmutatta nekem, hogy !!!NEKEM!!! van igazam és ő téved. Mikor felhívtam a figyelmét, hogy egy olyan apró szó egy jogszabályban (és amúgy az életben), hogy "és" vagy "vagy" milyen nagy jelentőséggel bírhat, és ennek fényében olvassa el újra, a vitát ott zártuk le, hogy "ne okoskodj mert, úgy is én vagyok az okosabb és, ha akarom bármi miatt megbírságollak" mondta szigorúan tegezve. Én innen mivel rájöttem, hogy tényleg ő az okosabb :) hagytam, mert tudtam, hogy előbb értetem meg a dolgot a kupac qtyasz@rral a járdán mint vele és az meg sem büntet csak úgy.
autózz! Rendőrök a tilosban? 2011.10.25 07:47:00
Korábban már szerepelt olyan bejegyzés, amiben leállósávon forgalomban szemben álló rendőrautó szerepelt, miközben fényképeket készített. Ezúttal egy ilyet fotózott le nekünk Attesz. A kép alapján úgy néz ki, hogy itt jóval szélesebb a leállósáv, ezért akár Y-ban is…..
Bladika 2011.10.25 12:57:12
@xaba99: Áruld már el miért alszol jobban, ha az a kevés rendőr ami van az is a dugóban áll? Pöfékelve az általad is (remélhetőleg) fizetett benzint?
Bladika 2011.10.25 13:38:09
@xaba99: Fura elképzelésed van a dolgok működéséről.
autózz! Direkt nekem jött a barom 2011.10.07 07:52:00
Jó dolog, hogy időnként segítünk egymásnak és lemondunk elsőbbségünkről egy másik közlekedő javára. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a másik jóindulatával vissza szabad élni. Én nem szoktam felhúzni magam azon, ha valaki nem enged maga elé, más országokban ez még ennyire…..
autózz! Vakegerek 2011.09.20 08:03:00
Tiborc rögtön három gyakori problémát is megpendít posztjában, valamennyihez hasonló eset többször szerepelt már itt a blogon is. Levélírónk gyakorlatilag külön rovat beindítását javasolja, mivel ezen három probléma egyaránt az oda nem figyelésre vezethető vissza. Egyesek…..
Bladika 2011.09.22 01:57:37
@xcomman: Astra H Elegance. Van. Minden izzót lecsekkol és szól érte, ha rossz. És nem valami piktogram világít, hogy valami baj van. Hanem megmondja, hogy melyik izzó az. De, amúgy 91-es gyártású Ford Scorpio is tudta ezt.
 Nem csak Magyarországon szálltak rá a rendőrök a macskaszem nélküli járművekre, hanem az Egyesült Államokban is, ahol ez még a mienkénél is viccesebb eredményekhez vezetett. Nyolc amis vallású személyt tartóztattak le Kentucky államban, mivel nem voltak hajlandók prizmát…..
Mire elég 198 lóerő, mit tud egy Hayabusa? Meglepően sokat, akár nála lényegesen erősebb járművek ellen is bátran kiállhat a széria állapotú Suzuki. Az ellenfél ezúttal egy 850 lóerőre felpuffasztott Nissan GT-R volt. A motor jobban is rajtolt, fölényét negyed mérföldön…..
Bladika 2011.07.20 16:15:55
@sax75: Ennyire hülye nem lehetsz...

@CubE: Jól nyomod, taníts mester. :) De a kedvencem még mindig az amikor arról meséltél ahogyan kiütötte a BMW a beton elválasztót az autópályán és el kellett vinni futóműállításra. :)
Bladika 2011.07.21 08:59:48
@sax75: @Lamborghini: @Majdénmegmondom: @plg: @Robis:

Gratulálok sok szellemi roggyant, hogy neki álltok CubE-vel vitatkozni. Röhejesek vagytok. Vicces, ahogy hülyét csinál belőletek. Leír két szót és a sok komplexusos idióta már ugrik is rá. A bohóccal is leálltok vitatkozni a cirkuszban, hogy "nincs is piros bumszli orrod idióta" ?

CubE ne csináld tovább mert ezek lehet otthon agyérgörcsöt is kapnak.
Robogó Káromkodni támadt kedvem 2011.07.05 10:24:00
Miért jó a Fülöp-szigeteken lakni? Az átlaghőmérséklet 26,6 fok, igaz, gyakran szarrá ázhatsz monszunidőszakban. A csajokon túl azonban még egy jó érvet azonban biztosan tudok: a motoros-robogós kultúra olyan mértékben fejlettebb a mienknél, és annyira a közlekedés részei a…..
Kettős érzésekkel olvastam el Mónika levelét. Hiszen ő is elég szabálytalan volt, mégis az bosszantotta fel, hogy a másik fél egy testesebb járművel szintén szabályt sértett. És ezzel kialakult egy veszélyhelyzet, mely szerencsére nem végződött balesettel. Ennyire azért nem…..
Bladika 2011.07.05 08:30:24
Bladika 2011.07.05 11:36:20
@Dscdbb: Egyszer nekem is jött egy srác ilyen szöveggel, hogy neki az oktatója mondta és hát az az oktató isten király meg bla bla. Aztán amikor elé raktam az odavonatkozó KRESZ szabályt akkor hümmögött kicsit, nézegette aztán rájött, hogy lehet mégsem úgy van. De ilyennel kár példálózni. Mi van a KRESZ-ben, ennyi. Egyszer egy !!!rendőr!!! akarta a hülyeséget nekem megmagyarázni, hogy miért büntethetne meg, még elém is rakta az oda vonatkozó jogszabályt amikor mondtam neki, hogy rosszul tudja. A probléma az volt, hogy agyon iskolázott nem volt képes megérteni mi a különbség a "vagy" és az "és" kapcsolat között. Itt hagytam rá a dolgot, mert tudtam, hogy csak azért is megbüntetne csak, hogy megmutassa ki a goré. Ezután több rendőr is megkérdeztem az esetről ők, hogy értelmezik a dolgot. Érdekes mód nekik sikerült egy egész magyar mondatot értelmezni amiben a vagy és az és kapcsolat szerepel.
Mindannyian tudjuk, hogy motorral közlekedni veszélyesebb, mint autóval, sokkal sérülékenyebb rajta az ember. A figyelmetlenség bármelyik fél részéről könnyen idézhet elő súlyos balesetet. Morc is leírt nekünk néhány példát, ami tipikus hiba autós közlekedők részéről, de…..
Bladika 2011.07.01 13:39:45
@Bladika: És után = És utána ...
Bladika 2011.07.01 14:13:37
@CoIie: Azért oda ültetnélek egy órára egy mellény elé aztán a motorom elé bekapcsolt refivel. Kíváncsi vagyok melyiknél mondanád, hogy érzékenyebb rá a szemed. :)

De maradjunk annyiban érződik rajtad a motorosokkal szembeni negatív előítéleted és ezért bármiről is lenne szó te váltig állítanád, hogy nem úgy van.

De válaszolj akkor nekem arra, ha felnyomom a szembejövőnek a reflektort az miért villog? Ha mellényt veszek fel akkor is fog? Itt mindenki aki fentebb írta, hogy zavarja a motoros refije azt akkor ezek szerint zavarná egy mellény is rajtam?

De lehet ma haza megyek kirúgom az autóm/motoromból az összes lámpát és begyűrök a helyükre egypár láthatósági mellényt. Sőt mi több javaslom a rendőr/mentő/tűzoltóknak is, hogy inkább egy mellényt pörgessenek az autó fölött. Pár így is sokan hánynak a rendőröktől nem tudom szerencsés lenne-e ha már a "villogójuktól" is rögtön hányna mindenki! (Úgy "elüt a környezetétől")
Bladika 2011.07.01 14:40:40
@CoIie: Amúgy azt el kell ismernem jól nyomod! Kezdesz vetekedni CubΕ fórumtárs hozzászólásaival a BMW's posztokban. De azért ne bízd el magad, a pálmát még mindig ő viszi.
autózz! Kioktatta a robogóst 2011.06.13 15:35:00
Sokszor van vita itt a blogon, hogyan kell közlekedni, amikor lakott területen belül több forgalmi sáv is rendelkezésre áll, Ámond Pista levele ebben a témában íródott. Egy közlekedő társától kapott megjegyzéseket, bár a hölgynek nem feltétlen volt igaza. Az autósok sokszor…..
Bladika 2011.06.13 21:26:07
@Donor: Az a gagyi robesz valószínű 4T azért csak annyit megy. Az én 125öm 110-et megy (óra szerint 120-at)
Zuglóban tanultam vezetni, jól ismerem, tele van jobb kezes utcákkal. Sajnos ezek közül több is elég veszélyes, mert néha egész széles vagy osztott pályás utak is bele tartoznak ezek körébe, mint például a Hargita levelében megjelölt kereszteződés.  Ez persze nem mentesít…..
Kissé megdöbbenten olvastam Péter levelét, és jelenleg sem tudom hova tenni magamban. Igaz, nem ismerjük pontosan az előzményeket, mégpedig mi válthatta ki a Kia-s fickó reakcióját, de abban talán megegyezhetünk, hogy a dolgoknak nem ez az elintézési módja. A képen sajnos nem sok…..
Bladika 2011.06.07 16:39:24
@Reggie: Sőt szerintem át is ment rajta! :) De lehet, hogy a rugdosó fogta és bedobta a csomiba és valójában ez az egész arról szól, hogy kellett neki egy olyan lökös.
autózz! Autóval a várnegyedben 2011.06.03 08:17:00
Korábban volt egy leányfalui hétvégi telkünk, oda kis szűk girbe-gurba hegyi utcák vezettek fel, ahol csak egy autó fért el. Mégsem volt egyik sem egyirányú, általában az itteniek ismerve a kis zugokat, kapubejárókat ügyesen félre tudtak húzódni, nem nagyon volt vita. Másutt is…..
autózz! Majd adunk betétlapot 2011.05.19 07:59:00
A posztban szereplő helyszín nincs messze tőlem, így én is gyakran megfordulok errefelé. Az egész bevásárlóközpont fokozott figyelmet igényel közlekedési szempontból. Már a Szentlőrinci úti becsatlakozás is el van szúrva, itt gyakran van baleset, az én autómat is törte már…..
Bladika 2011.05.19 10:17:29
@Tron65: Ismerem azt a helyet (Auchan) sokan járnak oda megcsináltatni az autó elejét. Egyik barátomat is behúzták a csőbe. Barátnője vezetett természetesen a jobb kéz fogalmát ő sem ismeri, jöttek jobbról, durr. Pluszban előugrik szinte azonnal az autók közül két faszon, hogy ők látták és JOBB KÉZ. Szóval biztos ami biztos még két tanú is! Enyhén megszervezett szagú volt a dolog azt mondta. :)

Amúgy kicsit régebben itt is téma volt az a parkoló és nem tudom emlékszel-e, de az emberek elég nagy része állította itt, hogy márpedig nem jobb kezes, mert az parkoló, és a parkolónak nem kell elsőbbséget adni. :) Annak ellenére, hogy közvetlen a bejáratnál ház méretű tábla hirdeti, hogy jobb kéz szabály van.
Minden bizonnyal nem friss a videó, böngészés közben akadtunk rá a leghasználtabb videómegosztón. Miután kiderült, hogy idehaza készült (talán a Rábaringen?) máris érdekes volt. Aztán végignéztük, tényleg idehaza készült és szemmel láthatóan nem egészen úgy sikerült,…..
Bladika 2011.05.04 18:22:55
@salalali: Persze hogy nyugiban vannak, hiszen itt minden ellenőrzött körülmények között folyik! Muhahahaha!
Ha már ekkora felhajtást csináltunk, kíváncsi voltam, mit szól ehhez a politikus, aki a nevemben is beszél a parlamentben. Megkérdeztem. Mindez persze csak leírva tűnik egyszerűnek. Hetekkel ezelőtt megbeszéltük, hogy a szerkesztőségből mindenki felkeresi a saját országgyűlési…..
Bladika 2011.01.12 17:51:28
@boek:
"Az, hogy veszel egy komolyabb védőfelszerelést, pl.: kabátot, az még nem elegendő."

Teljes védőfelszerelésben hajtok. Mit tudnék még tenni?

"És ennyit spóroltál meg a jogsin. Nem többet, de még ennyit sem, mert a különbözetinek meg a többinek is lesz ára, tehát jó, ha egy komolyabb kesztyűt tudsz majd venni a megspórolt pénzből."

Örömmel hallom, hogy neked egy komolyabb kesztyű nem tétel, nekem sajnos az. Ha ugyanúgy 90ezer forint körül lesz a különbözeti, akkor nem fogom letenni mert baromság annyi pénzért. Ha 50alatt lesz akkor leteszem. Én ha valamiért fizetek megnézem az ár érték arányt.

Aki azt hiszi, hogy egy plasztik kártyával a kezében bárkiből rutinosabb, jobb motoros lesz az szimplán naiv.

A mai motoros oktatás nem más mint megnézik tud e az illető biciklizni. Köszönöm, én tudok! Nincs 90ezer forintom arra, hogy valaki megnézze, tudok e biciklizni.

"Ezért kell megadni a lehetőséget bárkinek, hogy felüljön egy ma még nagymotornak számító járműre?"

Nektek lehet nagymotor, de nektek nem is kell felülni rá. Azért mert valaki kikiáltotta NAGY, VÉRENGZŐ, TÖMEGPUSZTÍTÓ gépezetté a 125ös robogót attól még nem az. Aki szerint az, az könyörgöm ne vezessen autót, mert arra is képtelen ezek szerint.

De mint fentebb mondtam, nem probléma, ha nem lesz belőle semmi. Nem fogom befizetni a forgalomba helyezést, nem fogom megfizetni a regisztrációs adót és továbbra is 1 leszek a sok azonosíthatatlan robogós közül.

Ha nektek így jobb...

Amúgy ültél már ilyen brutális 125ccm 11kw-os fenevadon?
Bladika 2011.01.12 20:19:24
@GERI87: És kimondtad a megoldást! Ami itt mindenkinek fáj!

"ha nincs rá jogsid a szart sem érdekli hogy mi van rajtad..."

Ha elfogadják a módosítást, lesz rá jogosítványom. Remélem elégedett leszel te is.

Hiszen egyértelmű egy robogó vezetni tudása csak is a jogosítványtól függ. Akinek van ma rá az tud, akinek nincs rá az nem tud.

Továbbra is azt mondom, KEGYETLEN EGY FENEVAD tud lenni egy 125ös 11kw. Javaslom nagymotorra való jogosítvánnyal se lehessen vezetni.
Bladika 2011.01.12 20:39:38
@GERI87: Így van nem egy bicikli. Brutális amit tud. Néha alig bírok kapaszkodni rajta.

Ha neked B jogsi mellett (ez feltételezi a KRESZ és a forgalom ismeretét) ekkora kihívás egy 125ös motor továbbra is mondjuk, NEM KELL! De azért mert egy ekkora motor neked kihívás, nekünk nem!
Az tudjuk, hogy ha más korlátozó tábla nincs, akkor lakott területen belül 50-nel, azon kívül 90-nel lehet menni. De mi van, ha olyan úton érünk be egy városba, ahol nincsen lakott terület kezdetét jelző tábla? Jollytall ezt a kérdést feszegeti egy kicsit nektek. Én pedig boldog…..
Bladika 2010.12.31 17:35:45
@prokee: Nekem is úgy rémlik, hogy ezt egyszer itt már ki is veséztük, hogy hasonló urbanlegend mint a nem lehet több autót egyszerre előzni.
Bladika 2010.12.31 17:36:31
@prokee: Mindenki ismeri a jogszabályt, csak az sehol sincs leírva. :)
Bladika 2010.12.31 17:46:15
@xaba99:
jab.complex.hu/hjegy.php?docid=A0400083.GKM

jab.complex.hu/hjegy.php?docid=98400020.KMB

Most néztem át ezt a kettőt. Mi van még ebben a témában?