Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kocsivizsgáló80

0 bejegyzést írt és 104 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Róbert egy alapos beszámolót küldött nekünk és a MÁV-nak a 70-es vonalról, csak a szokásos, késés, kiszámíthatatlan közlekedés, rossz tájékoztatás, vagyis a tájékoztatás tökéletes hiánya... Ja és még mindig a Nyugatiról van szó:)  Sziasztok, Alább egy kis…..
Kocsivizsgáló80 2010.02.15 22:27:57
@dontals: "½ óra után garantáltan azt fogja kívánni, hogy szarjon sünt az összes vasutas."

Én is itt Miskolcon? Gondolkozz már! Nem mindenki egyforma!!
Kocsivizsgáló80 2010.02.16 12:03:55
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Keveredsz már megint.

Nincs kisebbségi kompleszusom, csak sértőnek tartom az általánosítást. Én mindig magamból indulok ki. Biztos van bunkó vasutas, mint ahogy van rendőr is, orvos stb. De én mindig megpróbálok a lehetőségekhez és időhoz képest segíteni az embereknek. Mindegy, hogy az magyar, külföldi, cigány stb.

Ne keveredj már össze. Nagyon sok mindenben egyetértek veled, de úgy látom te mindig keresed a konfliktusokat.
Kocsivizsgáló80 2010.02.16 12:57:30
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Félreértés ne essék. Nem minden pestivel van bajom ahogy te mondod. Csak azokkal akik lenézik a vidékieket. Van rokonom, ismerősöm is pesten. Tudom, hogy miről beszélek.

Mellesleg ebben a postban nem írtam a keleti dolgokról, csak te magyaráztad bele ezt. Olvasd el légyszives amit ide írtam először. Ha nem megy az értelmezés (bár nem hiszem) akkor olvasd el mégegyszer.

A témát tényleg zárjuk le mert nem akarok vitázni veled mert tisztellek a hozzáértésed miatt. (Nem tudom, hogy mi a foglalkozásod, de a vasúthoz értesz!)
Katasztrofális utastájékoztatás a Nyugatiban,  az utasokat átvezényelték egy másik szerelvényre mondván az eredeti nem közlekedik, majd az eredetit csak elindították... Zseniális! Miért van az, hogy a kedves MÁV a legapróbb hibáért is szinte bűnözőnek tekinti az utast,…..
Kocsivizsgáló80 2010.02.15 19:02:57
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Azért gondold át amit írtál. Lehet, hogy ott sem könnyű de azért az ország keleti része szarabb helyzetben van. Ezt te is beláthatod! Ha itt laknál, élnél, dolgoznál tudnád, hogy miről is beszélek és más szemszögből látnád ezt az egész pesti dolgot amit írtam. Beláthatod ebben igazam van.
Kocsivizsgáló80 2010.02.15 22:16:43
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Akkor miért van az, hogy egy pesti kocsivizsgáló többet keres mint errefelé?

Biztos valami régi beidegződés ez is.
Kocsivizsgáló80 2010.02.16 08:23:43
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Bértábla már nincs.

Nem a saját béremet, koromat, szolgálati időmet néztem és ez nem az én kitalációm. Az idősebb kollégáim mondták. Nem kell itt azért olyan nagy különbségre gondolni, de azért van.
Rutinos utazóként tudjuk, hogy bizony a vonaton csak pótdíj ellenében adnak ki jegyet. Olvasónk viszont nem járatos ezekben a dolgokban, így történhetett meg, hogy a győri nagymamát a pénztáros átvágta a palánkon: mondván ő már nem tud kiadni pótjegyet, de a vonaton 410…..
Kocsivizsgáló80 2010.02.05 20:29:16
@A Gyula: Ott a pont!!!
Álmozdonyvezetőt fogtak a MÁV belső ellenőrei - írja a Blikk. A férfinak volt mozdonyvezető egyenruhája, sapkája, sőt, még táskája is, csak jogosítánya nem. A Blikk információi szerint ennek ellenére többször is szállított utasokat.A Blikk úgy tudja, hogy a csaló hónapok…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.30 14:30:10
@Adani: Ez már a közröhely szintjét üti.

Kíváncsi lennék, hogy mikor perli be a Trakció a Blikket. Megérdemelné!

Méghogy munka közben készült fotók??? Na persze. Azért mert ült a gépen? :-D
Kocsivizsgáló80 2010.01.30 21:09:29
@Adani: Tényleg! Az ütközős fel sem tünt. Az egy főmegszakító!
Kocsivizsgáló80 2010.01.31 09:18:47
@Adani: :-D
A félre értések elkerülése végett, nem azért nem tünt fel mert nem ismerem az ütközőt, hanem mert nem olvastam el a képekhez fűzött kommenteket!

:-D
Tegnap bőven kijutott a MÁV-nak az oralitásból. A Nyugatiban totál káosz volt. Tegnap este jártam arra, és még akkor is bizonytalan közlekedést mondtak be. Tetézte, hogy órákig képtelen volt a MÁV a rendes tájékoztatásra. Nem ragozom tovább olvassátok a lenti postot: Tegnap…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.26 19:45:16
Azért az információhoz hozzáfűznék egy két dolgot! Az egyik határon belépő IC késett 65 percet. Bejött az utána érkező IC, a hangos ordítja, hogy ez melyik, a kijelző tökéletesen működött, és mégis volt nagyon sok olyan utas, aki felszállt arra az IC-re, ami nem is az ő vonata volt.
Természetesen utána KB 5-8 perccel megérkezett a késett IC is. Érdekes nem?

Adott egy Ms-Nyír.-beközlekedő 5110-es vonat. Csinálom a fékpróbáját, odalép közben hozzám egy jól öltözött 40-es úr. A párbeszéd a következő képen zajlott le:
-Ez a vonat megy pestre?
-Jó reggelt kívánok!
-Jó rgtgkmh. Ez a vonat megy pestre?
(Lesem a kijelzőt, hogy esetleg rosszul van kiírva? De nem! Működik frankón!)
-Nem ez a vonat Nyíregyházára megy, de ez ki is van írva.
(Elfordul...elmegy. Utána szólok!)
-A maga vonat a 6.ról fog indulni 5:34-kor. (Lesz bambán, majd elfordul!)
-Szivesen máskor is!!
Tehát összegezve. Ennél a konkrét esetnél, működött a csarnokban elhelyezett információs tábla, az aluljáróban elhelyezett tábla, a peron feljáró lépcső mellett elhelyezett információs tábla, a nyíregyházi vonat ajtaján jó iránytábla volt elhelyezve, a hangos jól működött.
Érdekes nem?

A konkréteset ma reggel történt Miskolc Tiszain!

Ja és nem egyszeri esetről van szó. Szerintem Miskolcon nagyon is jól el van látva a Kedves utas információval és mégis vannak ilyen esetek.

De a kedvencem, hogy kérdezni sem tud némelyik ember!
-Ez a Mezőkövesdi vonat?
-Nem ez a Füzesabonyi.
-Akkor az enyém honnan fog menni?

Hozzáfűzném, hogy nem ismerem a BP nyugati állapotokat, de érdekes, amikor én utaztam pl Bp keletibe, a vonat pontosan érkezett, este pontosan indult arról a vágányról, amiről ki is volt írva indulás előtt 20-25 perccel.

Csak szerencsés lettem volna. Nem hiszem!
Ashi Valkoinen elmaradhatatlan év eleji helyzetjelentése az 1-es vonal Tatbány-Budapest közötti szakaszáról.   Szervusz! Régen írtam már, de itt az ideje egy kis helyzetjelentésnek az 1-es vonal Tatabánya-Budapest közötti szakaszáról. Volt egyszer a 2009-es év, 2008.…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.26 08:28:53
@Peetee: Aha. És addig nem mész be dolgozni, ügyet intézni amíg nem vagytok ketten, ugye? na ne viccelj!
Néhány napja kértelek benneteket, hogy európai gyorsvasutas élményeiteket osszátok meg velünk. Amellett, hogy itt is megjelenítem, mert érdekes a téma, Szudvari már jelezte kommentben, hogy egy cikket akar írni belőle. Íme az eddig beérkezett élmények vágatlanul:Olasz…..
Új MÁV blog Lúzer sztrájk 2010.01.14 09:21:28
Mindenhonnan kapom az információkat, hogy ez a sztrájk nem volt valami hatásos. Az emberek nagy része felvette a munkát. Ez szerintem várható volt. A korábbi sztrájkokban résztvevőkkel a bkv-sok soha nem voltak szolidárisak, így nehezen volt elvárható, hogy a vasutasok szolidárisak…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.17 22:54:04
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Semmenyi túlóra nem keletkezik, mert nem engedik.

Azt mondják, hogy oldjuk meg, verjük el a vonatot nyugodtan stb.
A MÁV Nosztalgia kitett magáért, nagyon nagyon nagyon ügyes volt. Az év első nosztalgia utazása egy rémálom volt. Halbi kocsikban, gombostűvel feltűzött ülészámokkal kellett 2*4 órát utazni. Semmilyen nosztalgikus hangulat nem volt. A befizetett pénzért cserébe, kaptak 3…..
BÉKÁVÉSOKNÁL olyan kollektív megállapodás született,  amivel a szakszervezetek 65%-a nem ért egyet (hogy ezt a hüje mti hogy számolta ki, nem értem) így sztrájk  lesz a BÉKÁVÉNÁL.Erre főállású, hetes bömbivel közlekedő, államvasútigazgató…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.11 20:46:07
@A Gyula: Ment.
Kocsivizsgáló80 2010.01.11 21:10:19
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Azért ennyinél több állt meg. Csak itt nálunk, Miskolc körzetében. De elég már az is, hogy a pakerok megálnak és nem tolják be a vonatot az állomásra.
Kocsivizsgáló80 2010.01.12 21:22:17
@Vörösbe esett fedezőjelzőre előjelzést adó főjelző: Amit itt leírtál az igaz mindenre amiért mi vasutasok kiáltunk. Mégsem számolt utána senki sem!
Jutka 48 ezer forintért utazott Innsbruckba, csak a visszaúton volt egy hangyányi problémája: 10 fokban utaztak végig. Bezzegsógor kallert nem lehetett megtalálni, (lám náluk is van humánprobléma), de a magyar kalauz is csak morgott, mert be kellett kapcsolni a fűtést. Minezt 48 ezer…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.11 19:31:19
@Kopi3.14: Egyetértek. Tényleg félre vezető.
Flóra az ünnepek nagy részét utazással töltötte, már 24-én szívatták, mert az IC kocsikat indulás előtt átszámozták, így ha a kaller nem szól, akkor Szombathely, helyett Sopronban kötnek ki... Majd 29-én tovább szívtak, késés, magyar-horvát vita stb miatt bukták a…..
Kocsivizsgáló80 2010.01.10 08:01:07
@MrFF: Akkor sem értem, hogy mit jelent az, hogy veszekedtek! Miért? Nem tetszett a kocsi szine? Még elképzelni sem tudom, hogy hogy kell azt értelmezni, hogy veszekedtek a vasutasok!

Aki ott volt az leírhatná, hogy mit látott. Felpiszkálta az érdeklődésemet! :-)
Új MÁV blog 2 perc sokat jelent 2009.12.14 10:47:27
A cegléden soha nem várja meg az IC a záhonyi vonatot. 2 perc különbséggel indulnak/érkeznek ezzel ellehetetlenítik 150 ember átszállását.... Pedig 2 percen már múlik a vonat "pontossága". Bezzeg ha visszatérítésről van szó még a másodpercet is megfelezik, de az…..
Kocsivizsgáló80 2009.12.14 21:02:56
@Adani: Ez jó. Elmehet hamarabb. Akkor jön egy olyan ember mint te és akkor azt írja, hogy a k*cs*g vasút nem várta meg.

Gyerekek. Ezért van kitalálva az ütemes menetrend. Kitalálták a nagyjaink Pestiában. Tessék szeretni.
Szarvasról Budapestre csak gyorshoz van a csatlakozás ellenbe visszafelé csak IC-re. Így finoman rákényszerítik a szarvasiakra a helyjegyet. A hétvégi közlekedés továbbra is káosz. Olvasónk hangulatára rá is tett a kalauz, aki hencegve különböző hasonlatokkal fűszerezve…..
Kocsivizsgáló80 2009.11.29 20:56:33
@Kántor úr: Akkor bizony vegyék már el a nyugdíjasoktol is az ingyenes utazást, a tanároktól az 50%-ost, a katonáktól stb.

Ezt az én cégem adja nekem. Mint ahogy a Bkv, Mkv is adja a dolgozóinak. Az erőmű dolgozói meg áram kedvezményt kapnak. Ezek a dolgok nem zavarnak?
Akkor nem foglalkoznék semmivel, végre vehetnék egy lakást, esetleg egy kertes házat. De az ötösben nem vagyok olyan biztos, mint amennyire borítékolni tudtam, hogy a VDSS megint cirkuszi turnéba kezd.GI JOE és hős harcosai picsognak, hogy 40 milliárd forintot vonnának el a MÁV-tól…..
Kocsivizsgáló80 2009.11.28 20:48:12
@EvilHedgehog: Itt nem a buszos közlekedésre gondoltam. Hanem arra, hogy minden szinte csak pesten történik, van. Az ország más része meg szó szerint el van felejtve. A BKV-t az én pénzemből is fenntartják. Ott is lopnak. Sőőőőt!
Kocsivizsgáló80 2009.11.29 20:47:23
@VS1 Vágányzáró sorompó elé helyezett siklasztósaru: Ezt nem csak én mondom, hanem a pestiek is. Csak ők más szemszögből látják a dolgokat.

Amúgy tetszik nem tetszik igazam van.
Kocsivizsgáló80 2009.11.29 20:48:45
@VS1 Vágányzáró sorompó elé helyezett siklasztósaru: "Sőt! A parlamentben is lopnak azt is az én adómból fizetik. Az nem zavar?"

Dehogynem!!! Sőőőt! Engem jobban zavar az mint ahogy titeket zavar a vasutasság fizetése!
Kölesd-Alsótengelicen a menetrendváltás után nem fog megállni a vonat, mert amiatt a 3 perc miatt, ameddig tart a le- és felszállás nem érné el a csatlakozó vonatot... Na persze, mert általában eléri? Kicsit szkeptikus vagyok... Ennek megint mi értelme?…..
Tolos a vonaton ült, amikor valaki(k) bedobták a vonat ablakát. Tényleg csoda, hogy senki nem sérült meg. Nem tudom megérteni ez miért poén? Még a 90-es években ebbe egy ember bele is halt, az eset után visszaesett a vonatdobálások száma, de úgy látszik ismét…..
Új MÁV blog Késés svéd módra 2009.11.04 12:00:00
Tamás Svédországban és párjával. Ott is előfordulnak késések, de azt valahogy jobban kezeli a svéd MÁV. Már az megdöbbentő, hogy 500 km két átszállással 4 óra, de hogy a vasúttársaság taxit, buszt intéz, akár 4 embernek is, már tényleg elképesztő. Látszik ott fontos az…..
Kocsivizsgáló80 2009.11.12 07:57:43
@Nagymoli: Emlékeztetnélek, hogy nem a Máv Start Zrt akarja bezárni a vonalakat, hanem a jó "istenünk", az állambácsi!!!!

Azért gondolkozz el azon is, hogy miféle pénz is jön a Mávhoz? Kicsit láss tovább az orrodnál és ne csak fényképezz az útátjáróban!
A menetrend mindig egy ideális állapotot tükröz. Vélhetően a készítőinek fogalmuk sincsen arról, hogyan működik a vasút, legalábbis a magyar. Ha lenne nem csinálnának olyan menetrendet, ami soha nem tartható. lsd Kulifa lenti levelétÜdv! Beépített késés van a Keletiben.…..
Olvasónknak a bicska nyílik a zsebében, amikor a vonat késése miatt nem tud átszállni. Mert, IC nem vár ICre. Az utas hiába fizet a helyjegyért, a vonat nem várja be a másikat, hanem tartva magát a menetrendhez otthagyja az utasokat, mint eb a szaharát. Mivel tudott, hogy az adott…..
Kocsivizsgáló80 2009.11.10 21:10:37
@georgejr: Amikor volt a ti takarítós akciótok akkor azt mennyi idő alatt és hányan csináltátok?

Nálunk a Tiszain igen kevés létszámmal, igen gyorsan kell takarítani iszonyú kevés pénzért.

Sajnos manapság nincs semmiféle motiváció a munka iránt. Ez nem csak a Mávra igaz!

@zsuzsicute Te gondolom az 536-os számú Hernád ICre gondolsz. Na, most tudtommal ez belépő, pótjegyes IC.
A késés gondolom, a határon keletkezik (nem tudom pontosan!) A pótjegy pedig tudtommal nem jár vissza! (Lehet, hogy rosszul tudom. Nem ez a munkaköröm)

A csatlakozásokhoz. Most tudtam meg, hogy egy új szabályozás lépett életbe a közelmúltban. Tehát minden vonat Max 30 percet vár! Az utolsó is. Ennek betartásáról egy ember dönt ő pedig a Startos irányító. De!!! A mai nap pontosították ezt az infómat. Hiába van Startos irányító akkor is a forgalomi irányító dönt. Nem érdekli, hogy van-e átszálló!

Természetesen ezek az emberek nem az állomás területén dolgoznak. Csak mi átlag parasztok, akiknek hallgatniuk kell, pedig nem én tehetek erről az egészről! Mindegy már fel sem veszem!
Olvasónk Győr-Gyárváros-Győrszentiván vonalon bukkant anomáliára. Az ügyfélszolgálat szerint azért, mert a vonalon valahol, van egy közös vonalszakasz a GYSEV-vel, igaz nem ezen a szakaszon, de ezért drágább. Vajon miért hosszabb, ha GYSEV-vel utazunk, talán a GYSEV torzítja a…..
Új MÁV blog Kéregetők a vonaton 2009.11.02 09:20:12
Egyre gyakoribb a kéregetés a vonatokon. Éjszaka, hajnalban, este a karám ellenére felszállnak és zaklatják az utasokat. Nyilván minél több embert megpróbálnak lehúzni. Nem tartom lehetetlenségnek, hogy viszonylag jó pénzt szedhetnek így össze. Nem vagyok kistermetű ember, de nem…..