Regisztráció Blogot indítok
Adatok
scorsesefan

2 bejegyzést írt és 477 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Digitálisan restaurált 3D képpel és az eredeti '91-es magyar szinkronnal tér vissza a mozikba a Terminator 2 - Az ítélet napja szeptember 14-től. Ennek örömére a forgalmazó Pannonia Entertainmenttel közösen játékot hirdetünk: a film premier előtti vetítésére (aug. 28. 19:00, Corvin Mozi) 3 db…..
Drága Egyetlen* Olvasó... …és vége!(Lovasi András: Jutka - részlet) Mert valóban vége, Drága Olvasó, ezek a búcsú pillanatai. Nem örökre, és kizárólag csak az előbb hetente, majd naponta jelentkező tévéajánló gazdájaként intek istenveledet Önöknek, de a lényeg…..
Tényleg gyengébb volt az idei nyár a mozikban, mint máskor? Ha szigorúan a bevételi eredményeket és az összképet nézzük, a hollywoodi stúdióknak nincs okuk komoly aggodalomra még akkor sem, ha jelen állás szerint ez az év pénzügyileg nem lesz kiemelkedő. A főösszegen érdemben…..
Számítani lehetett rá, mégis váratlanul érkezett a hír, mint a rossz hírek általában. Carlo Pedersoli, azaz filmsztárként Bud Spencer sajnos már távolról sem volt fiatal, sokkal inkább örökifjú. 80 felett is aktív, értelmes és érzékeny emberként egyre többször nyilatkozott kórházi ágyból, egyre…..
Ilyen a kamerakezelés, a vágás, a kísérőzene, a casting és a színészi játék tökéletes egysége. Ami egy 1.26-ig történik, az...shut the fuck up Donny!  ..
Ha tényleg olyan jó ez a film, miért nem hallottam eddig róla? Jared and Jerusha Hess igazán soha nem törték a szélesebb közönség ingerküszöbét, holott a filmjeiket nagyobb hollywoodi stúdiók forgalmazták. A hangosabb sikerek elmaradása már csak azért is érdekes, mert alkotóink egy hasonlóan…..
Száguldó gyorsvonatként robog át az emberen ez az angol gengszterfilm, mely olyan pöpec tempót diktál, melyet még manapság is sokan megirigyelhetetnének. Pénzes táskák cserélnek gazdát, mindenféle fickókat gyilkolnak meg és mire magával a főhőssel először találkozunk, már…..
Öt éve, egy mérsékeltem izgalmas napon szereztem be életem harmadik mobiltelefonát, zsinórban ugyanattól a finn gyártótól. Fél évtized nem annyira brutálisan sok idő, de közben azért brutálisan nagyot fordult a világ - kettő, három és négy G, érintőképernyők, appok…..
A klasszikus szituációs komédiákban ha jól működtek a jellemek, az alapkoncepció szimpla variálásával lazán el lehetett vinni jó néhány évadot. Ma ez már kevés dicsőséghez, minimum a Jóbarátok sikerei óta a figurák állandó gegjei mellett az epizódokon átívelő történet…..
Hollywoodban idén már tényleg nagyon kevés eredeti ötletből készül potenciális sikerfilm. A folytatásokkal és franchise-mozikkal önmagukban nincs is probléma és egy friss koncepció önmagában még feltétlenül jobb, mint egy régen bevált recept. Az Álomgyár mindig is a…..
George Miller, 2015 – ausztrál-amerikai. Szereplők: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult, Hugh Keays-Byrne, Rosie Huntington-Whiteley. Írta: George Miller. Operatőr: John Seale. 120 perc. US bemutató: 2015. május 15. Magyar bemutató: 2015. május 21. Ha van az akciófilmnek saját…..
Ismét megszólal a blog! A Vörös zsaru VHS-kedvence, az Alkonytájt vámpíros kult-klasszikusa és a Nevem: Senki népszerű spagettiwesternje után ezúttal a posztapokaliptikus autós akciók legendás alapvetését vettük elő. George Miller trendteremtő mozijával kapcsolatban…..
Kinetográf La vie d'Adèle 2015.04.07 11:15:57
Ha a nők ábrázolásáról van szó, a “férfi tekintetet” képtelenség kikapcsolni. Az ecset, a véső, a kamera sosem hazudik és ne is legyünk álszentek: a másik nem testére egész egszerűen nem tudunk úgy tekinteni, hogy “az” ne jutna az eszünkbe. Abdellatif Kechiche…..
MAGYAR MŰHELYSághy Miklós: A képzelet vasfüggönye (A magyar filmek Nyugat-képe)Sándor Tibor: A paraszti sors változásai (Vidéki Magyarország 1942-89 – 4. rész)Bilsiczky Balázs: Párhuzamos valóságok (Beszélgetés Zsigmond Dezsővel)Várkonyi Benedek: Kossuthkifli és forradalom…..
Izgalmas új rovatunkkal a nagyon (nagyon-nagyon) unatkozó nethasználók tömegeit kívánjuk megszólítani. A koncepció egyszerű: jópár cikket elkezdtem az évek során, amit nem fejeztem be, vagy ha be is fejeztem, valamiért nem publikáltam. Na ezek lesznek itten közzétéve, méghozzá…..
scorsesefan 2015.03.27 13:50:20
@Orosdy Dániel: A burleszk részekkel én sem tudtam mit kezdeni, azóta sem értem, hogy hogyan keveredtek a filmbe. A zenéjére nemigen emlékszem már, az az igazság. Nekem egyébként a Hills have eyes jobban is tetszett.
Mike Judge munkahelyi szatírája a tehetséges senkik szemén keresztül láttatja a sikeres hülyék által felépített tech-birodalom esendő mohóságát.   Elég csak egy pillantást vetni a Szilícium-völgy térképére ahhoz, hogy a rengeteg ikon- és logó közt felderengjen a Mike…..
Amennyire óriási ötlet a Honeymoon felütése, olyan csalódást keltő a befejezése. A halálosan cuki házaspár az esküvő után beveszi magát az a családi nyaralóba. Még nincs szezon, az erdő közepén álló faházban csak ketten vannak és ahogyan az ilyen esetekben történni…..
John Woo rövid, ám annál meghatározóbb hongkongi munkásságáról az okosabbak már mindent elmondtak, amit el lehet. A kung-fu táncszerű rugásai és ütései helyét sebesen repkedő golyók, illetve pisztolyokra komponált akció-balettek veszik át, az operaszerűen stilizált…..
A filmkészítést nem ipari szinten űző (értsd: akár ötéves kihagyásokat is megejtő), a szerzői szabadság és a stúdiórendszer diktálta követelmények között lavírozó Paul Thomas Anderson húszévnyi nagyjátékfilmes múltat követően leforgatta a maga bő két és fél órás,…..
Michael Mann azon kevés hollywoodi mesteremberek egyike, akik még a szigorú stúdiókeretek között is képesek következetes és szilárd életművet építeni. A kritikai által elismert és komoly kereskedelmi sikereket is jegyző Mannt is a tematikai állandóság jellemzi, hiszen szinte…..
scorsesefan 2014.11.27 18:38:07
@Huber Zoltán: ha még értekezel róla, én csak örülök neki. :)
(Az Ali sincs túl sokat emlegetve, nem jogtalanul, nem rossz film, Wiil Smith erőset alakít, de nem gondolom, hogy az igazán jó Mann filmek között a helye. De persze vevő vagyok minden nézőpontra, én se ma láttam...)
A pontozás az ilyen. Ahány ember, annyiféleképpen értelmezi a számokat, szerintem sokan egy 10-es skálán 5-ös filmre már legyintenek (lásd imdb), mikor elvileg lehetne az a közepes, "átlag" film. Na mindegy, csak magamat ismétlem, szerintem értjük egymást. :)
scorsesefan 2015.03.08 21:04:48
@Orosdy Dániel: @Huber Zoltán: Ezt én sem tudtam, de akkor visszaszívok minden a fordítókra vonatkozó megjegyzést, amit valaha valahol tettem. :) Hozzátéve, hogy a Thief cím nekem sokkal jobban tetszik.

Én bírom Varrót cikkeit, és ha ezekből jól jött át, ő meg bírja Mannt. Persze vele sem értek mindig egyet (ahogy az urakkal sem), de ettől még mindig érdekes olvasni a véleményét (ahogy az urakét is).
És persze írt egy csomót képregényekről, amivel temérdek jó pontot szerzett nálam. :)
Az Aliens nagyon jó film, ezzzel mindig is tisztában voltam, ám miután a vásznon is láthattam már azt is tudom, mennyire nagyon jó. Aki eddig esetleg kételkedett volna abban, hogy moziban igenis mást hatást keltenek a mozgó képek, az sürgősen üljön be a Bolygó neve vetítésére…..
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
A feleség és a szerető véletlenül találkoznak, dühükben összefognak és miközben bosszút állnak a gonosz férfin, visszavonhatatlanul megkedvelik egymást. Ennyi és nem több A csajok bosszúja kivonata, ami simán elegendő lenne egy szerethető, lusta csütörtök estéken…..
scorsesefan 2015.01.11 13:45:32
@Huber Zoltán: @danialves:
A magyar "mozibajárási" szokásokról szívesen olvasnék egy részletekbe menő elemzést, mindenesetre úgy látom (de javítsatok ki, ha tévedek), a romantikus komédiáknak Magyarországon biztos közönsége van már hosszú ideje. Ezekkel a filmekkel szemben mintha általában megengedőbbek lennének az emberek, a negatív kritikának, szájhagyománynak mintha kisebb hatása lenne.
A képregényfilmeknél szerintem még mindig van egy lenéző, lesajnáló hozzáállás, sokan csak legyintenek ezekre a filmekre, mondván "gyerekeknek" való (Batman ide vagy oda, bár még azokkal szemben is találkoztam nem is olyan régen legyintéssel jelzett ignorálással), komolytalan, blődli.
A kilencvenes évekre a fősodorban is létjogosultságot nyertek a korábban lenézett filmtípusok, az exploitation szellemiségét követő alkotói fogások kimondottan divatosak lettek. A Quentin Tarantino és Robert Rodriguez nevével fémjelzett trend számos követőt és utánzót vonzott,…..