Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keselyőbérc

0 bejegyzést írt és 253 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az interaktív térképen nemcsak Horthy kormányóvóhelye, Rákosi atombunkere, a Gellérthegy járatai, hanem számos olyan objektum is szerepel, amelyeket a katonaság még ma is használ...
Keselyőbérc 2015.12.15 20:53:41
@Katalin Zsoldi:
Kedves Katalin!

Egyszer volt egy műsor a tévében jónéhány évvel ezelőtt. Valaki súgott, hogy merre kell keresni a megoldást a pincebörtönnel kapcsolatban. A tippadó a figyelmet a Köztársaság téren álló szobortalapzat felé terelte. A műsorban néhány lelkes amatőr elkezdett leásni a szobrot nem tartalmazó kb. 8x8 méteres, a földből nagyjából fél méter magasságig kiálló műtárgy belsejében. A képek,és elmondásuk szerint is már 12 méter mélyen jártak, de még mindig nem értek le az aljáig. Ekkor feladták a további keresést. Szerintem nincs az a szobortalapzat, amit több mint 12 méter mélységéig kellene alapozni. Sokkal valószínűbb, hogy a képződmény egy függőleges földkitermelő akna maradványa, melyen keresztül emelték ki a járatok készítésekor keletkezett törmeléket. Elegendő ezt az egy aknát tovább mélyíteni, és ez elvezethet a járatokhoz! Érdekes módon, a tér rendezése során ez a szobortalapzat nyomtalanul eltűnt.
Az Index kivételesen nagyon rosszul tájékozott. Úgy tudja, hogy tegnap este több tízezer magyar állampolgár tüntetett az Operában az új alkotmányt ünneplő miniszterelnök ellen. Ezzel szemben az az igazság az MTV Hírcentrum és a Magyar Rádió szerint, hogy néhány száz…..
Keselyőbérc 2012.01.10 12:11:20
Kedves György!

Nem tetszik a rendszer sokaknak, és egy jó ideig nem is fog! Itt most nem a jelenleg regnálóra gondolok, hanem úgy általában valamennyi elképzelhető, és szóba jöhető rendszerre. A tetszés ugyanis rendszerfüggetlen érzelmi kategória. Már-már a szeretethez hasonlítható.
Az érzés, amit a rendszer kivált belőlünk, szoros kapcsolatban áll a jóléttel, vagy éppenséggel annak hiányával. Ezután beszélhetünk a viszonylagos jólétről is, ami ugyebár csak összehasonlítás kérdése. A legtöbb polgártársunk józan belátással kezeli a tényeket, és egyáltalán nem csodálkozik, hogy más országokban jobbak az élet feltételei.
Ami leginkább zavaró, az az eddig elért eredményeink, és életszínvonalunk folyamatos elvesztése!
Mert milyen országot, milyen gazdaságot építettünk fel? Olyant, amely nem termeli meg,
és eddig sem termelte meg azt az értéket, mely a mindenkori magasabb életszínvonalunkat biztosíthatná. Egyszerűbben fogalmazva, mások pénzéből éltünk!
Ez még nem lett volna baj, ha bárhol a világon élnének ostoba népek, akik a pénzüket ajándékoznák, hogy a csóró magyar jobban élhessen! Ellenben számosan akadnak, akik
szeretik az adósrabszolgát.
És itt jön a hazugság fontos szerepe! Melyik politikai erő vállalja fel annak közlését, hogy
holnaptól mindenki csak a fele fizetését viheti haza, mivel csak ennyi jut abból, amit kigazdálkodtunk? Még ez sem volna olyan nagy katasztrófa, mert igyekeztem optimistán jósolni. A fenti vallomás beér egy öngyilkossággal kimondója számára. Ekkora áldozatot egyetlen párt sem tenne magától. És itt jön képbe egy egyszerű kis technikai elem, a hazugság! Rengeteg mindenre jó, időt lehet nyerni vele. Eddig már több évtizedet. Bevált recept, működik. Az első generáció tagjai, akik együtt nevelkedtek a tömény hazugság-özönnel, már a temetőkben vannak, és félő, hogy a többiek is ott nyugszanak majd, mielőtt ütne az igazság órája! Mert lassan üt, és mi is az igazság, melynek kimondása, és meghallgatása után megnyugodhatunk végre. Szereti-e a nép az igazságot! Nos leszögezném, hogy az igazságtól – mely szintén relatív – még nem fogunk jobban élni. Kétségkívül javítaná a közérzetet a hit megerősítése által. Az igazságba vetett hit ugyanis erősebb, mint amelyiket a hazugságra alapoznak!
Az egyszerű ember nem az alkotmányt lapozgatja szabadidejében. Véleményét a körülmények, és tapasztalatai formálják. Sokan nem értik mi történik körülöttük, és szeretnének tisztán látni, hogy mi vár rájuk, és szeretteikre.
Jóra, és szépre vágyunk, és folyamatosan csalódnunk kell.
A tartós lejtmenet során megfogalmazódhat, hogy mindezért ki a felelős?
Én azt mondanám, hogy elsősorban mi magyarok tehetünk erről, a többiek érdeke pedig azt kívánja, hogy amiben vagyunk, abból lehetőleg ne másszunk ki egyhamar.
Az érdekek pedig kegyetlen módon érvényesülnek a nemzetközi vizeken. Magyarország a dédunokákig eladósította magát, mert nem érte be annyival, amit megtermelt.
Ez az adósság évtizedekig halmozódott, és mára gyakorlatilag a visszafizetése minden értéket
kiszivattyúz az országból. Mindemellett a kölcsön vett pénzt újabb kölcsönökből fizetjük vissza bármilyen áron. Semmi nem számít, csak az, hogy vissza legyen fizetve, mert ha nem fizetünk, nem kapunk újabb hiteleket, hogy visszafizethessük a soron következő részletet.
A folyamat során adósságszolgálat címén a felvett összegeket többszörösen visszafizettük, mindemellett az éppen uralkodó pártok aktív közreműködésével a nemzeti vagyon túlnyomó részét is elveszítettük! Ami maradt az sem örömteli, változatlan arányban de összegszerűen megnövekedve mienk az adósság, mintha eddig semmit se fizettünk volna vissza! Csodálatos a matematika, és az emberi leleményesség. Ugyanezt a technikát alkalmazzák helyi viszonyokra méretezve az uzsorások. Kölcsönt adnak a rászorulóknak olyan feltételekkel, amit azok soha nem tudnak teljesíteni, és így élősködnek a nyomorultakon, akiknek ezek után esélyük sincs a kilábalásra!
Ez egy nagyon érdekesen működő nemzetközileg méretezett csapda, melyből többféle kiút is kínálkozik, mégsem mer élni egyikkel sem a mindenkor hatalmon lévő erő.
-A leggyorsabb, és legtisztább megoldás az államcsőd lenne.
Amellett, hogy tiszta viszonyokat teremt, egy kicsit helyre rakná Európát is.
Mivel nem mi vagyunk az egyetlenek, többek is megszabadulhatnának az euzsorától.
A görög példát látva, a nyugat talán ettől fél a legjobban. Az ő hazugságváraik sem díjazzák a tiszta vizet a pohárba elvet.
- Polgárháború, mely egyértelmű viszonyokat teremt.
Még az ellenségemnek sem kívánnám, hogy bekövetkezzen, de amerre tartunk, bármi előfordulhat!
- Tárgyalásos megoldás, ahol a partnerek tudomására hozzák, hogy további visszafizetéseket
nem várhatnak.
Már a gondolatára is bepánikol a teljes nyugat, és ki ezt kimondja, annak feje porba hull…
Helyette majd javasolnak valakit, aki mindig azt mondja, amit hallani szeretnének!
A fülnek pedig nem az igazság muzsikál szépen, hanem a …

További megoldások is lehetségesek, csak működtetni kell a fantáziát.
Bármit is válasszunk, azért ott van mellettünk az erősebb kutya, és mint tudjuk, elsősorban az szaporodik, míg a magunk fajta lassú kihalásra számíthat. Főképp, ha soha semmilyen érdekét nem képes képviselni! Ennél is rosszabb, ha meg sem próbálja! Aki nem gondolkozik, és nem is cselekszik, ahelyett mások fognak, és nem biztos, hogy örömére!

Mit tehet a kis ember? Azt, amit eddig is tett. Megpróbál túlélni. El is mehet innen más helyre, és talán jobban boldogul ki megy, mint aki marad.. Ha nem tetszik a rendszer más pártra szavaz. Hatalomra juttathat mindig mást és mást, kb. 15-ször haláláig.
Nem tudom, hogy másoknak is feltűnt-e, de mintha mindegy lenne, kire szavazunk.

Persze nehéz tudomásul venni, hogy magunkra maradtunk, és nem várhatunk segítséget.
Nincs ebben semmi meglepő, nem sok példát tudok felsorolni, mely Európa valós segítségét mutatná. Szavakban valamivel jobban teljesít a közösség, és még jótanácsra is számíthatunk.
Még a támogatási összegek is a befizetéseinkből érkeznek, pályázati alapon.
Eddigi jótanácsaik csokorba szedve: Ne termelj sokat, akkor nem lesznek piaci gondjaid,
Adunk pénzt, ha nem tartasz disznót, marhát, kivágod az almáskertet, nem termelsz szőlőt,
és meg sem próbálsz eladni nekünk mezőgazdasági terméket. Olcsón eladhatod nekünk valamennyi iparágadat, és állami tulajdonú szolgáltató egységedet, melyet mi nagy szakszerűséggel, és megfelelő tőkeerővel üzemeltetünk. Hosszútávú kölcsönökkel segítjük gazdaságodat, ha mindent pontosan úgy teszel, ahogy mondjuk! Vásárolj minél többet tőlünk,
Mi még a hulladékot is elszállítjuk.

Ami nem megy ki az országból törlesztés formájában, az távozik tisztes üzleti haszonként.
De nem forintban ám, hanem annál erősebb pénz formájában, mégpedig úgy, hogy hitelt veszünk fel, hogy a mindenkori valutaárfolyamon átválthassuk külföldi vállalkozóink számára!

Csak durván becsülöm, hogy az előállított érték 80%-a elhagyja az országot, és másokat gazdagít helyettünk. A maradék pedig nem elegendő a megélhetéshez, nem elegendő a
fejlődéshez. Az értékvesztés aránya túl magas! Még egy rabszolgatartó rend, vagy idegen uralom is többet hagyna helyben! Magyarország gazdasági rendszerét adósrabszolga-tartó
nemzetekközi gyarmatként értékelem. A mindenkori kormányok jogilag szűk ketrecben vergődhetnek, lehetőségeik semmilyen lényeges kérdés megoldására nem alkalmasak. Országunk méreténél, és adottságaiból adódóan nem alkalmas önellátó működésre, emiatt fokozottan kiszolgáltatott helyzetben vagyunk. Kiszolgáltatottságunkkal mások élnek, és visszaélnek, mi pedig jó képet vágunk hozzá. Ha ezek a feltételek maradnak, akkor bizony szegénységre kell berendezkednünk! Nem a legszebb jövőkép az Árpádháztól a szegényházig vezető út, de azzal kell számolni, ami van, és ami van, az nem szívderítő!
Nyilvánvalóan szerény körülmények között is meg lehet, és kell is találni a lelki békét,
ugyanakkor nehéz méltósággal éhen halni!
Egy megdöbbentő gyilkosságsorozat részleteiMiklósi Gábor2011. március 25., péntek 08:16Tíz támadás, hat halott, számos sebesült, egy megfélemlített kisebbség és egy megdöbbent ország: ma kezdődik a Pest Megyei Bíróságon minden idők egyik legborzalmasabb hazai…..
Keselyőbérc 2011.08.25 13:50:46
Kedves Sodan!

Nem a cigány az ellenség, hanem a bűnözés!
Romló életkörülményeink mellett sem a többségi, sem a kisebbségi bűnözés mértéke nem csökken valójában a rendőrség által sugallt módon. Egyes területeken -
pl. áruházi lopás - mutathat csökkenést, de csak amiatt, hogy az onnan hiányzó bevételeket más forrásból pótolják a bűnözők. Egy olyan rendszerben, ahol az emberek jelentős részét mesterkélten nyomorban tartják, nem meglepő, hogy sokan törvénytelen módon szerzik jövedelmüket.
Teszik ezt részben azért is, mert méltósággal nehéz éhen dögleni! A fehérbűnözés arányait is jól látja, melynek mértéke sokszorosan meghaladja
a nem fehérét. A különbség a kétféle mód között leginkább az, hogy a többségi fehérkék jobbára a közöst dézsmálják, s ezáltal mindnyájunk asztalára kevesebb jut, addig a nem annyira fehérek fizikailag behatolnak a privát szférába
s elveszik azt, amit embertársaik addig összegyűjtöttek maguknak. Ez az amit elég rosszul tűr a békés többség! Az elkövetések számából adódik, hogy nem elvétve előforduló esetekről van szó, hanem egy valóságos iparágról, éves szinten százezres nagyságrendben. Ennek az iparnak igazi vesztese a lakosság, melynek tagjai éppen dolgoznak, mikor otthonaikat fosztogatják.
Sok minden rendeződne, ha az emberek munkával juthatnának olyan jövedelemhez, amiből el lehet tartani családjaikat. Ez a világ azonban elmúlt!
Sorra szűnnek meg a munkalehetőségek, mert nincs szükség, vagy kereslet arra a fajta tevékenységre.
Ki teremtsen munkahelyet? És ha teremt is, miből ad fizetést? Az állam nem jó munkáltató, nem is ért hozzá. A vállalkozók nem tudnak fejleszteni, ha mégis próbálkoznak, akkor könnyedén tönkremennek. A külföldieknek meg nem kell sok ember, inkább gépesítenek, mivel úgy olcsóbb.
Egyszerűbben fogalmazva a gépek bármikor kikapcsolhatók, míg az embereket akkor is fizetni kell, ha nincs megrendelés! A másik ostobaság pedig az, hogy a mi rendszerünkben a jövedelmet adóztatják nagyobb mértékben, míg a fogyasztást kevésbé. Ebből adódik, hogy a munkáltató a kifizetett béren felül járulékokat fizethet a bér után, míg a dolgozó szintén erősen adózhat a bruttó fizetése után, amikor pedig költene, rányomják az ÁFA-t. Arról most nem is beszélnék, hogy a legtöbb társadalmi szolgáltatást messze értéke felett kaphatjuk meg. Egy alapvetően hibás rendszer inkorrekt játékszabályai között vegetálhat roma, és nem roma. Mindebből egyre több konfliktus fakad.
Ami a romák helyzetét tovább rontja, hogy egyre kevesebb munkáltató hajlandó alkalmazni őket!
Ön is a legjobbakat kívánja mindnyájunknak, de míg bekövetkeznek a paradicsomi állapotok, még sok időnek kell eltelnie!
 http://www.dropbox.com/gallery/225753/1/%C3%9Aj%20mappa%20%282% 29?h=63e3d0Keselyőbérc újonnan küldött fotóalbuma:www.dropbox.com/gallery/225753/1/Kiskunlach%C3%A1za?h=8e85ed  ..
Három egykori kortársról szeretnék szólni, valamennyien Kassán születtek: Szálasi Ferenc 1897-ben katonatiszti családból, Márai Sándor 1900. április 11-én gazdag ügyvédi családból, és Schönherz Zoltán 1905. július 25-én Galíciából bevándorolt módos zsidó…..
Keselyőbérc 2011.04.28 09:45:10
Kedves FairyFeller!

Csak az nem látja, hogy mi folyik hazánkban, aki nem akarja, vagy szellemileg korlátolt! Nincsen olyan polgárőr, aki magától verekedést kezdeményezne többszörös túlerőben levő felfegyverkezett cigánybandával szemben. Még öngyilkos jelöltek sem szívesen választanák ezt az utat! A helyi romák élete megváltozott kissé, mióta a figyelemfelkeltő járőrözés tart. Fokozott rendőri jelenlét, polgárőrök járkálása, folyamatos tudósítások a faluból, ajándékutazás Csillebércre. Pedig a rendőrök, és polgárőrök valamennyiük biztonságát fokozták ezekben a napokban. Az egyetlen valós ok, amit ebben a helyzetben fel lehet említeni, az a félelem.
A romák egyszerűen valami miatt félnek az egyenruhásoktól. Hogy emögött a félelem miatt mi lakik, nem tudom biztosan. Végül is annyi mindentől félhet az ember. Én például félek a kígyóktól, és a nagy magasságot sem szeretem.
Mások félelmei egyéb dolgokon alapulnak. Esetemben nincs gond, ha nem látok kígyót. Gondolom, ugyanígy vannak a romák az egyenruhásokkal. Egyszerű megoldást kerestek, megpróbáltak néhányat agyonverni közülük, és hogy ez nem sikerült, az nem rajtuk múlott! Könnyen belátható, hogy nem a helyes utat választották, annál is inkább, mert ezidőtájt csak úgy hemzsegtek a rendőrök Gyöngyöspatán. Elérhető lett volna a törvényes segítség bárki ellen!
Az események tükrében tudhatjuk, hogy részükről nem a védekezés, hanem látványos támadás volt a cél! Valószínűleg a megelőző ellencsapás taktikát más országok politikájából merítették, nem törődve annak helytelen, és hamis ideológiájával.
Mellesleg nem tudom, hogy ki örülne egy nagy pofonnak, amit azért kap valakitől, mert a jövőben esetleg bántalmazhatná az illetőt. Én úgy tartom helyesnek, hogy a szankciók a tett elkövetése után következzenek. Pusztán vélelmek, és félelmek miatt nem kellene ítélkezni.
Eljutottunk odáig, hogy a valós társadalmi problémák rendezése helyett ruhaviseletekről hoznak törvényeket, és a bűnöző hordák ellen fellépő civil mozgalmakat tetteiktől függetlenül ellehetetlenítik! Ezek után a törvényalkotó ajánlásokat is tehetne, hogy milyen a közterületen viselendő ruházat, és elő is írhatná az engedélyezett ruhadarabok kötelező viselését.
Elég nevetséges volna, ha ez lenne a jövő útja, a divatszakma pedig rögtön le is áldozna. Amennyiben mégsem az öltözékkel van a baj, akkor talán nevén kellene nevezni a dolgot!
A lényeget nem is kell távol keresni, és nem is bonyolultak az összefüggések. Az egész mögött nem a rasszizmus, nemzeti szocializmus, fasizmus, netán proletár internacionalizmus bújik meg!
A fenti ideológiákat a megvádoltak nem vallják sajátjuknak, többségük elmondani sem tudná, mit is jelentenek ezek a bélyegek.
A társadalmi feszültség abból keletkezik, hogy míg többségünk éhbérért dolgozik, egyre romló feltételek között, addig sokan mások felrúgva minden normát, gátlástalanul élősködnek. Nem elég, hogy felélik a segélyeket, jövedelem-kiegészítésként egyre többször, és egyre agresszívebben támadják az értékteremtőket.
Főképp vidéken a helyzet lassan tarthatatlanná válik. Mindennaposak a betörések, rablások. Egyre gyakoribbá váltak az idősek elleni támadások, és már a gyerekek sincsenek biztonságban.
Erre az állapotra parlamenti képviselők is felhívták a figyelmet, és civil mozgalmak is
alakultak. Az emberek alapvető vágya a közbiztonság, és ezért tenni is hajlandóak. Senki sem örül, ha munka után kifosztott otthonába tér haza! A tolerancia, és a másság elfogadása nem az ellenünk gyakorolt terror eltűrését jelenti!
Nem a mássággal van a gond, hanem a törvénytelen cselekedetekkel. Minden ország szembesül ezekkel a gondokkal, és választ is kell rá keresnie.
Nálunk a bevett gyakorlat az ismert probléma elkenése volt. Mostanára viszont a politika körmére égett. A széles nyilvánosság miatt már nem söpörhető tovább a szőnyeg alá a cigányság részéről jelentkező problémakör. A megoldás mindannyiunk érdeke, de addig is védekeznünk kell bizonyos terror jellegű megnyilvánulásokkal szemben!
Három évvel büntetné a kormány az "egyenruhás bűnözést"MTI2011. április 27., szerda 17:07 | 1 órája frissítveA gyöngyöspatai verekedés miatt a kormánytöbbség szigorítaná a Btk-t. Aki felhatalmazás nélkül, másokban riadalmat keltve akarja a közrendet fenntartani,…..
Keselyőbérc 2011.04.27 21:30:25
Tisztelt Értetlenkedők!

Új fogalommal ismerkedhetünk a napokban, az egyenruhás bűnözéssel. Ez egy újfajta bűn lehet, melynek lényege az, hogy valakik egyenruhát öltenek magukra, és ezáltal hamis látszatot keltve, megtévesztik embertársaikat. Látványuk félelmet kelt, rettegést ébreszt. Egyesek polgárőrként járkálnak szabadidejükben, és úgy tesznek, mintha védenék a rendet! Bizonyára ezen társaink megtévedtek, és azt gondolják, hogy minderre a rendőrség képtelen! Gyöngyöspatán, az egyébként minden tekintetben békés helyi lakosok
annyira megrettentek, hogy csoportosan felfegyverkezve a törvényes rend keretei között
kishíján agyonvertek a polgárőrök közül vagy négyet is! Bizonyára az a négy jelenlétével olyan provokatív hatást fejtett ki, melyre ez a válasz a szükségszerű lépés. Mivel vér is folyt, ezért a helyszínen nagy számban jelen levő rendőrök is beavatkoztak, és az áldozatokat mentő segítségével eltávolíttatták.
Hány olyan ismerőünk van, aki életét is kockáztatja azért, hogy a békés többség életét ne keserítsék tovább elkanászodott bűnözők! Ugye egy sem. Ha mégis lenne ilyen ember környezetükben, akkor a törvény teljes szigorával le fog rá sújtani! Mert lopni, csalni, hazudozni nem akkora bűn, mint megkísérelni rendet teremteni!
Erre elvileg a rendőrség lenne a legalkalmasabb,
de mindnyájan tudjuk, hogy a gyakorlatban nem így van.
Elegendő csak a rengeteg biztonsági szolgálatra, és őrre gondolni, akik nem tartoznak a rendőrség állományába, mégis egyenruhába öltöztetve azt a látszatot keltik, mintha jogouk volna bármit is tenni! Szinte mindegyikük fegyvert visel.
A gazdagékat szintén kisebb magánhadseregek védik,
bekötött riasztókkal, járőrszolgálatokkal.
Milliárdos őrző-védők szerződéses alapon. Tehát vannak olyanok, akik számára a biztonság elérhető, megvásárolható. A többieknek inkább a
közbiztonság hiánya jut osztályrészül.
Kedves FairyFeller!Vidéken élni jó! A többség akkor is életben marad, ha a kisebbség folyamatosan fosztogatja, gyilkolássza egyes tagjait. Teri néni is élni szeretett volna, de nem hagyták! Olyan magyar emberek áldozatává vált, akikről mellékesen elmondható, hogy cigányok. Nem…..
Keselyőbérc 2011.04.06 12:00:30
Kedves FairyFeller!

Elgondolkodtató, ami Hejőszalontán történt! Nem elég, hogy meggyilkoltak egy szerencsétlen asszonyt, bosszút álltak barátnőjén is, mivel nem hallgatott! Hogyan is képzelte valaki, hogy élve a szólásszabadság jogával, és lehetőségével, kényes témáról alkot véleményt? És vélhetően a helyiek közül valakik érvelés helyett veréssel válaszoltak. Nem éppen európai megoldás, de hatásos! Valószínűleg a hölgy nem szólal fel többé! A helyi szokások szerint intézték el őt olyanok, akiknek nem számít a törvény! Sajátos logikájuk szerint nem szent más tulajdona, élete, és ami kell, azt megszerzik erőszakkal. Ennek a folyamatnak gátat kell szabni, így nem mehet tovább! Világossá kell tenni minden bűnöző számára, hogy a társadalom egyre kevésbé toleráns tetteik iránt. Az egyszerű emberek már besokalltak. Ha a jelenlegi kormányzat szeretné elkerülni azt, hogy még nagyobb tömegek szavazzanak szélsőséges erőkre, akkor bizony érdemben kell cselekednie. Nem arra van szükségünk, hogy önvédelmi fegyverekkel várhassuk a betörőbandákat, hanem arra, hogy rendőrségünk
biztosítsa a kellően biztonságos környezetet, állapotokat. A közel negyvenezer főt számláló rendőrség alkalmas lehetne a feladatának betöltésére. Nem azért hozták létre, hogy legyen, hanem azért, hogy a hatáskörébe tartozó feladatokat elvégezze. Akárhogyan is nézem, én negyvenezer emberrel képes lennék garantálni az ország belső biztonságát valamennyi településen.
Amikor nem látjuk a rendőröket, akkor hol vannak, mit csinálnak? Kísérik a gárdát, vagy bevetési parancsra várakoznak?

Egységes európai romastratégia. Mit is jelent ez?
Semmi mást nem jelenthet, mint diszkriminációt!
A romakérdés óriási áldozatvállalást jelentő pozitív diszkrimináció nélkül nem megoldható!
Zömében szegénységben, és elmaradottságban élő emberek millióiról van szó, akik jórészt kiszorultak a munkaerő-piacról. Sorsuk a mélyszegénység, annak minden kísérőjelenségével együtt! Ez a szegénység azonban nem csak a romák része. Hazai kutatások szerint a mélyszegénységben élők csupán harmada cigány származású országunkban. Az azonban tény, hogy a nyomorban élők azonos területeken élnek.
Tudnunk kell azt is, ha valakinek nincsen jövedelme, az nem jelenti azt, hogy nincsenek kiadásai. A családokat el kell tartani valamiből.
Most, hogy a jövedelemmel bíró átlag magyar fél lábbal már a szegényházba tart, és máról-holnapra él tartalékok nélkül, mit üzenhetne a nála rosszabb sorban tengődő cigányoknak! Talán ezt:
- Anyagilag halálra ítéltünk benneteket, pusztuljatok méltósággal! Igen, ez is egy üzenet, néhány másik ostoba ajánlat társaságában.
Mit üzent, sugallt eddig a többségi blokk:

- Vállalj sok gyermeket, akkor megélhetsz!
- Ha kicsit lopsz, az nem akkora bűn, általában
nem kapunk el.
- Ha lebuknál kegyesek leszünk, tudjuk, nehéz
gyermekkorod volt!
- Egész megyéket hagyunk őrzés nélkül,
cselekedjetek!
- A segély akkor is jár, ha még soha nem
dolgoztál!
- Ne is gondolkozz munkán, mert akkor kevesebb
pénzt viszel haza!
- Nem azért nem kapsz munkát, mert
cigány vagy, hanem azért, mert nincs elég
munkahely.
- Rengeteg jog megillet akkor is, ha kötelezettségeidet figyelmen kívül hagyod.

Igencsak ostoba módon kívántuk évtizedeken keresztül rendezni a romakérdést!
Az érintettek pedig egy olyan verembe kerültek, ahonnan nincs kiút.
A többségiek sem örvendezhetnek, mivel a romaságnak tett gesztusaik nagyjából azon közösség arcul köpésének felel meg, tovább mélyítve a természetesen fennálló
konfliktus helyzetet. Az eddigi pozitív diszkriminációs folyamatok sem vezettek eredményre, mivel nem egy átfogó, és az érintettekkel egyeztetett hosszú távú terv keretei
között kerültek bevezetésre. Mi, többségiek, saját képünkre kívánjuk formálni a romákat, figyelmen kívül hagyva, hogy ők kissé mások, és erre nem partnereink. Az együttélés szabályainak kialakítása közös munkálkodás eredménye kell legyen. Addig is a mindenkori magyar törvények a mértékadóak! Mint ismeretes, a törvény nem különböztet meg cigány, és magyar embert, hanem minden állampolgárunkra vonatkozik. Kellő joganyag áll rendelkezésre annak érdekében, hogy bármelyik csoport jogkövető magatartását kikényszeríthesse. Szándékosan fogalmaztam így, mivel aki nem jogkövető magától, az csak kényszerítve idomul a szabályokhoz.
Kb. ezt a receptet alkalmazta a tőlünk nyugatabbra eső országok szinte mindegyike. Nem azért mert szerették a romákat, hanem mert megengedhették maguknak, és mindemellett így volt kényelmes számukra. A romaság által képviselt problémakör körmükre égett!
Nagyjából minden ország vezetése ugyanazokkal a jelenségekkel szembesülhetett, csak éppen a megoldáshoz vezető utat nem találták. Ezen országok a saját értékeikből indultak ki,
de nem számoltak azzal, hogy a bevándorló csoportoknak ez semmit nem számít. Az integrálással ugyan lehet kísérletezni, már amennyiben van elegendő türelmük, és pénzük, és nem számít a végeredmény. A romakérdés során kultúrák ütköznek egymással,
és ahogyan mi nem, úgy ők sem kívánnak beolvadni a másik fél rendszerébe.
Normális esetben idomulni kell a többség szabályaihoz, a befogadó ország törvényeit tiszteletben tartva. Nos, a romaság esetében ez egyáltalán nem megy. Márpedig, ha egy népcsoport önnön törvényei szerint kíván élni más nép területén, akkor a konfliktus garantált!
Innen kezdve tolerancia kérdése, hogy a befogadó mit, és mennyit képes elviselni, tűrni!
Persze a politikai szint elkenheti a probléma súlyát, de a mindenkori választók hathatós megoldást keresnének. A probléma szőnyeg alá söprése nem megoldás!
Mégis mi lehetne a kiút?
Szerintem az egyik lehetséges megoldás az volna, ha a mindenkori befogadó társadalom lemondana javainak egy bizonyos részéről a romaság felemelésének érdekében.
Olyan pénzügyi forrásokat kell biztosítani, melyek lehetővé teszik kellő számú munkahely, illetve munka lehetőség biztosítását. A munkára semmiképpen nem fogható részt feltételekkel kell segélyezni. Mindezt roma önkormányzatokon keresztül. Különös hangsúlyt kell fektetni az oktatásra, valamennyi korosztály számára, mivel a modern világban egyre kevesebb képzetlen munkaerőt igényel a piac. Véleményem szerint a roma emberek tehetségesek,
képesek megfelelő tudásszintre eljutni, és ezáltal magasabb jövedelemhez jutni.
Itt is a többségi társadalom felelőssége, hogy a roma fiatalok valóban megfelelő szintű tudással távozzanak az iskolákból. A támogatott családok esetében az összeg jelentősen
emelkedhetne jó tanulmányi eredmény esetén, így biztosítva a családok érdekeltségét.
Ahol ennek ellenére sem érhető el, hogy a gyerekek fejlődjenek, ott pártfogók segítségével kollégiumokban folyhatna a felkészítés. Együttműködve a roma önkormányzatokkal,
polgárőrséget kellene létrehozni minden településen a rend fenntartása érdekében fizetett roma közalkalmazottakkal. Amennyiben a segélyezési rendszer korrekt, és az oktatás is megfelelő, akkor a roma közösség helyben meg tudja fékezni saját deviáns elemeit.
Ennek természetesen ára van, de ha nem cselekszünk, az többe kerül!
Lázár János, hódemezővásárhelyi fidesz-polgármester és párt-frakcióvezető magasröptű gondolatainak egészen pici meghosszabbítása azt jelenti, jelentheti, hogy az alföldi városban, ahol egykor, Rákosi idején Németh László talált a gimnáziumban tanárként menedéket,…..
Keselyőbérc 2011.04.04 10:47:16
Kedves FairyFeller!

Vidéken élni jó! A többség akkor is életben marad, ha a kisebbség folyamatosan fosztogatja, gyilkolássza egyes tagjait. Teri néni is élni szeretett volna, de nem hagyták! Olyan magyar emberek áldozatává vált, akikről mellékesen elmondható, hogy cigányok. Nem cigány mivoltukban öltek, hanem közönséges aljas bűnözőként cselekedtek. Ezt a módot származástól függetlenül a világ minden részén elítélik! Hangsúlyoznám, hogy ezért a tettért nem a cigányság a felelős, hanem csak, és kizárólag a gyilkosok! Miért is kapcsolja össze az ilyen tetteket a hétköznapi ember a cigánysággal, és miért is kerül bélyeg ezek után a barna bőrű népcsoportra? A dolog nagyon egyszerű. A többségi, és kisebbségi társadalom között feltűnő aránytalanságot mutat a látható bűnözés aránya! Márpedig ha az elkövetési számban megelőzik a többséget, akkor statisztikailag is igazolható a megítélés.
A legtöbb embertársunk sommás véleményt alkot magában, és sokan a jelenséget cigánybűnözésként könyvelik el. Mint mindnyájan tudjuk ilyen nincs!
Még egy rutintalan is rögtön rávágná, hogy nem minden cigány bűnöző, és nem minden fehér törvénytisztelő. Az előbbi érvelés pedig minden fórumon megállná a helyét!
Mint az előbb leírtam, az arányokkal van a baj, és ennek okait lehetne keresni.
Hasonló logikával bevezethetném a magyarbűnözés fogalmát is. A magyarbűnözés a Magyarországon élő nem kisebbségi származású emberek által elkövetett bűnök halmazából áll. Ez a csokor összességében jóval nagyobb, és kárértékét tekintve is sokszorosan meghaladja a kisebbség bűneiből fakadókat. És itt már helyreáll az arány a többség, és a kisebbség között! Sőt, ha nagyon utána mennénk, lehet, hogy vezetnek a nem barnák!
A különbség csak annyi, hogy a fehérbűnözés túlnyomó részben a közös vagyont dézsmálja mértéktelenül, és csak igen kis részben támad egyéneket, addig a kisebbségnél ez az arány fordított. Ebből fakad, hogy az átlag magyar nem bankár, politikus bűnözővel találkozik személyesen, hanem cigánnyal! A másik különbség az elkövetések primitív, indokolatlanul erőszakos végrehajtása egyes cigányok részéről.
Szerintem a fentiek szolgálnak okként, amiért is a többség évszázadok óta allergiás lesz a cigány szó hallatán.
Visszatérnék a demonstrációra, mely nagy erőket mozgatott meg. Brutálisan meggyilkolt embertársunkért vonult fel a Jobbik Hejőszalontán.
Ez nem más, mint tisztelgés az elhunyt emlékére, és kifejezése annak, hogy itt valami nincsen rendben! Teljesen nyilvánvaló, hogy vidéken a rendőrség nem ura a helyzetnek, a folyamatosan romló viszonyok aláásták a lakosság tűrőképességét. Ahol az államhatalom nem tölti be szerepét, ott valaki más lép a helyébe. Valahol ez is az élet rendje. Senki sem szeret félelemben, rettegésben élni! Az emberek rosszul viselik a személyük, vagyonuk ellen egyre nagyobb számban végrehajtott támadásokat! Az átlag magyarnak mindegy, hogy ki védi meg, csak jöjjön valaki! A legkívánatosabb egy erős rendőrség-csendőrség volna. Jelenleg úgy látom, hogy a gárda is megfelelő, mert oda vonzza a rendőröket amerre jár, és azokban a napokban a helyiek tapasztalhatják, hogy létezik rendőr is a faluban, mégpedig százszámra! Ugye milyen érdekes?
A gárda által vélelmezhetően elkövetésre kerülő bűnök ellen rendelkezésre áll a szükséges rendfenntartó erő minden esetben, a költségektől függetlenül, míg a valódi bűnözőkkel szemben szinte tehetetlen az apparátus! Tudomásom szerint a gárdisták évek alatt egyetlen bűncselekményt sem követtek el. Való igaz, hogy sötét ruhát, és csizmát viselnek, míg mások divatruhákat hordanak.
Ha egyesekben mégis félelmet keltenének, arról nem a ruha tehet! Ugye mindnyájan láttunk már tűzoltót, kéményseprőt? Tőlük is kell félnünk?
Pedig sötét egyenruhába járnak bakanccsal!
Egyáltalán kinek, és miért is van félnivalója olyan társadalmi szervezettől, mely a hagyományőrzést, kárelhárítást, az emberek védelmét, a bűnözés visszaszorítását vállalta fel?
Magam nem tartozom a rettegők közé, nincs mitől félnem, a kitűzött célokkal pedig egyetértek.
Védeni kell ez élőket, hogy ne meggyilkoltak emlékét kelljen ápolnunk!
Mit is profitált Hejőszalonta a demonstrációból?
Kellő nyomatékkal észrevehették, hogy valami nincs rendben. A média is foglalkozott az esettel.
Rendőri vezetőink is megtanulták a soha nem hallott település nevét, és az állandó rendőrök számát is 0.1-ről talán felemelik legalább 1-re.
Egyéb társadalmi szervezetek tagjai jártak körbe, kedveskedve a lakosságnak, táplálva a gyermekeket ízletes falatokkal. Ilyenre önkormányzatuknak sosem futotta volna! Erősödhetett a helyiekben a közösségi érzés, mely a továbbiakban még jobban összekovácsolja őket.
És ami a legfontosabb, az előnyökön kívül semmiféle hátrányt nem szenvedtek el! Teri nénin kívül mindenki jól járt!
Asperján György Irány-e Irán? 2009.06.22 10:40:37
Kedves FairyFeller!Iránnal, illetve az elnökválasztásokkal kapcsolatos kérdésére se röviden, se hosszabban nem lehet igazán jó választ adni. Erre azok sem képesek - lásd a CIA szakembereit -, akik rengeteg információ birtokában naponta ezzel foglalkoznak és tanácsokat adnak…..
Keselyőbérc 2010.11.29 09:56:55
Kedves Fairyfeller!

Rengeteg ősi rokonunk van, hiszen mi is keletről érkeztünk annak idején. Időnként ezt, máskor azt a népet tartjuk rokonunknak. Persze ebben is lehet némi valóság alap, mint például a finnek esetében, de úgy gondolom, hogy ilyen alapon tucatnyi néppel mutatható ki rokonság. Ami a szép az egészben, hogy még igazolhatók is valamennyire ezek az elméletek. A kérdés már csak a rokonság foka! A teremtésig visszavezetve minden nép rokonunk kivétel nélkül. A többi barátnál, ismerősnél mindezt nem árt bizonyítani! Mivel a bizonyítás hosszadalmas folyamat, így még várhatunk egy darabig, míg a hitelt is érdemlő bizonyítékokkal előáll a tudomány. Addig is valószínűleg mindenki a maga által elképzeltekben hisz leginkább. Akiben pedig még nem épült volna ki semmilyen elképzelés a
magyarság eredetével kapcsolatban, annak majd megtanítják az iskolában. A hivatalos tananyag mindig helyes, nem illik megkérdőjelezni.
Ami a perzsákat illeti, elég a jászságba elmenni, és máris csodálatos iráni arcokat láthatunk.
Akit ez nem győzne meg, annak irány a Nemzeti Múzeum. Ott megláthatja az ősmagyar művészeti motívumokat, melyek erős perzsa hatást mutatnak!
Az irániak mellett a mongolok is éreznek rokoni szálakat, úgy tudom, hogy náluk tanítják is, hogy a magyarok a legnyugatabbra elszármazott rokonaik.
Most megpróbálom összehasonlítani a két országot.
Magyarországra, és Iránra gondolok. És itt abba is hagyom, mivel milyen szempontok szerint lehetne összehasonlítani két teljesen eltérő kultúrájú, és társadalmi berendezkedésű országot?
Ilyen összehasonlítást csak az végezzen, aki legalább annyira ért az iráni viszonyokhoz, mint a hazaiakhoz. Én nem tartozom közéjük, ezért helyesebb, ha nem hasonlítgatok, és az esetlegesen téves eredményű összevetésekből nem vonok le messzemenő következtetéseket.
Érdekes módon més emberek, országok nem ezt a logikát követve gyakran, és szívesen mérik össze viszonyaikat, és jogrendszerüket más országokéival.
Ami nem volna baj, de a végeredmény gyakran egyoldalú. Egyrészt mindig önigazolást nyernek, hogy a saját társadalmuk a követendő példa, míg a másik ország rendszerint hibásan működik. Tovább fejlesztve az ideológiát, innen már csak egy lépés, hogy elvigyük mások számára - előbb-utóbb -
a földi menyországot, a demokráciát. A nyugati hatalmi blokk mindezt háborúkkal végzi, mivel máshogy nem eredményes, hiszen a címzettek, a demokrácia várományosai ezidőtájt más viszonyok között élnek. Persze be lehet őket is vonni a demokrácia áldása alá, de vajon jót teszünk-e?
Nem kellene-e előbb saját demokráciánkat úgy működtetni, hogy az mások számára is vonzó-követendő legyen? Hiszen tartalom nélkül a demokrácia is csak egy magasra vont zászló, és csupán egy szimbóluma annak, hogy mit is szeretnénk! A jelenlegi magyar társadalom elindult a demokrácia útján. Ez nem jelenti azt, hogy demokrácia van, és komoly esélye van annak is, hogy a hőn áhított állapotot soha nem érjük el. Tőlünk nyugatabbra, és a tengeren túl nagy lépésekkel haladnak a már elért demokratikus vívmányok megnyírbálásának útján. Segéd ideológia: terrorveszély. Nem is rossz, szinte joker, mindenhol bevethető, megkérdőjelezhetetlen! Eredmény: kettős jogrendszer, rendőrállamok, totális diktatúrák.
A folyamat eredményeként alacsonyabbra kell vonni a lobogót. Amint annak idején az egyház lelkiismeret furdalás nélkül elégetett kb. 40000
boszorkánysággal megvádolt nőt, nem keresvén ellentmondást a tízparancsolatban, úgy támadja meg demokratikus blokkunk a világ nem szeretem országait. Az eredményes katonai tevékenység során kifosztjuk ezeket a népeket, lerombolva értékeiket, majd szolgasorba taszítjuk őket.
Ha egyikkel végeztünk, jöhet a másik! Amelyik fejlődő ország mindezek ellenére megpróbálja a saját útját járni, azt ellehetetlenítik. Minden altarnatív fejlődési út halálos veszélyt jelent a jelenlegi döglődő kapitalista-demokratikus rendszerek számára, ugyanis kiutat jelenthet azon országok-földrészek számára, ahol tisztán látják, hogy a fejlődésnek mely útját nem szabad választani, de még bizonytalanok abban, hogy merre induljanak.
Két éve, november 23-án kellemetlen, csípős, nyirkos idő volt. És ő, Nórácska ott feküdt a csapzott, dércsípte fűben, a vastag avarban, néhány ággal letakartan, lecsupaszítva - lélekben leginkább. Testén a szenvedés, a meggyalázottság jeleit viselte. Csupán 14 éves múlt,…..
Keselyőbérc 2010.11.29 08:39:20
Kedves Fairyfeller!

Ismét egy szörnyű példa, mely nem számít egyedi esetnek. Az elkövetés módja, és stílusa egyértelművé teszi az elkövetők származását -gondolom, ezért nem is utaltál rá -.
Még csak jó fantázia sem kell hozzá, hogy kitalálhassuk miféle családból érkeztek a fiatalok késsel felfegyverkezve az iskolába.
Az már csak hab a tortára, hogy miután helyben
fajtalankodtak, még arra is fordítottak gondot, hogy a szerencsétlen lányt kirabolják! Családi, vagy csoportmintát követhettek! Miféle erkölcs ez?
Netán az erkölcs teljes hiánya?
Teljesen kiszolgáltatott áldozatukat halálos fenyegetés mellett megalázták, rokonaik pedig elnézés kérés helyett tovább fenyegetik a megtámadott lányt, és családját!
Azt szeretném, ha végre a társadalom többségi része végre az áldozat mellé állna!
Nem kezelhetjük úgy az ilyen eseteket, mintha mi sem történt volna. Nem állíthatjuk be olyképpen, hogy ismét játszadoztak a gyermekek az iskolában.
Nem! Ez jóval több annál! Egy normális társadalomban az ilyen bűntett jóval túl van a tűrőképesség határán!
Ha bármelyikünk tréfából bombariadóval fenyegetőzne, garantáltan letartóztatnák, és majdnem biztosan el is ítélnék érte.
A bűnöző gyermekek fenyegetőző rokonaira vajon mi vonatkozik a létező törvények közül? A kislány, és családja védelme érdekében nem kellene néhány
rokonnal elbeszélgetni?
Istent és a holtakat tegezzük, mert úgy érezzük, hogy isten és a holtak személyes ismerőseink.Ezért tegezlek téged, Szarvas Rita, aki már a mindenségben kavarogsz, mint majd mi mindannyian.De addig! De addig az élet parancsa, hogy "csak az a vég, csak azt tudnám feledni"…..
 FairyFeller összefoglalója:1. DNS-nyomok...?Az egyik legfontosabb kérdésben sajnos nem sikerült megtalálnom azt a forrást, amelyet nemrégiben olvastam: a helyszínen, illetve a Nóra holttestén rögzített DNS-nyomok pontos számáról. Úgy tudom, hogy több, mint 20 ilyen genetikai…..
Keselyőbérc 2010.05.04 12:33:04
Kedves Fairyfeller!

Lényegében mindent elmondott a rendőrség, ami szerintük a pórnépre tartozik.
Megtudhattuk, hogy magányos elkövető áll az ügy mögött, akit rémtette elkövetése során nem segített senki. A tett helyszíne a második kiserdő
kétségkívül. Előállították az állampolgárt, aki biztonsággal vádolható rablással, erőszakkal, és gyilkossággal. Mindemellett bizonyítékokat is felmutattak! Rövid magyarázatot is kaptunk, valahogy az erdőbe került Nóri Pocsaival, ahonnan már csak gyilkosa, megbecstelenítője, és kifosztója távozott! Jelenleg folyamatban van a tárgyalás, ahol is a bíróság foglalkozhat azzal a több ezer oldalas nyomozati anyaggal, melynek alapján majd születik valamiféle ítélet. Jelenleg nem igazságot, hanem jogot szolgáltatnak Pocsainak.
Jogot arra, hogy néhány rövid évig méltóbb körülmények között élhessen, mint ahogyan eddig tette. Ha így közelítem meg a kérdést, akkor büntetése akár jutalomként is felfogható! Mialatt rengeteg hajléktalan polgártársunk állati körülmények között élheti meg szabadságjogait, és pusztulhat el utcáinkon, a tinilányt erőszakoló rablógyilkost
a mi pénzünkön szakszerűen ellátják, táplálják, szórakoztatják, mert a törvény szerint neki ez jár! Én úgy gondolom, hogy az ilyen tettek elkövetőire nincs szüksége a társadalomnak,
és megbecsülni sem tudom azon emberek számát, akik szívesen költenék jövedelmüket éveken át Józsefre! Amit ő megtett, azzal örökre kiírta magát az emberként jellemezhető lények közül! Talán leginkább veszélyes biológiai hulladékként volna jó kezelni!
Akik azt hiszik, hogy volt vörösiszap-ömlés, tévednek. Miként abban is, hogy az a bizonyos, meg sem történt iszapömlés megölt kilenc embert és elpusztította Magyarország egy kicsiny, de fontos darabkáját.Nem történt iszapömlés. Ezt az állítást nem a valóságos…..
Keselyőbérc 2010.10.20 09:58:15
Kedves Józsa!

A tulajdonos elvileg felelős az okozott kárért,
felelősségének mértékét a szakértők segítségével majd megállapítja a bíróság. A fejüket azért nem kell követelni, mert végső soron ők pénzemberek.
Vettek gyárakat úgy ahogy szegényebb társaik a hamburgert szokták. Játszanak a pénzzel. Ha rosszul csinálják, előbb-utóbb elfogy, és akkor nincs tovább. Ha jól okoskodnak, akkor meg szaporodik, szinte magától. Azt is el tudom képzelni, hogy még a gyárat sem látta közelről némelyikük,- hiszen több tulajról is szóltak a hírek-. Abban meg 100%-ig biztos vagyok, hogy a tározónál egyikük sem tett egészségügyi sétát. Már csak azért sem mert ha meg is látogatták a gyárat, a tározó attól kilométerekre található.
Közepesen ügyes papír tologatással még egy debil tulajdonos is felmenteti magát még egy gyenge ügyvéd segítségével is. Esetünkben viszont jobb szellemi képességű emberekről van szó.
Bizonyára könnyen meggyőzik a bíróságot, hogy tulajdonosi mivoltuknak semmi köze nincs a sok évtizede épült gát leomlásához.
A szakértők leadják véleményüket, miután alaposan megvizsgálják a helyszínt, mely önmagáért beszél.
A gátról készített képeken jól látható, hogy a betonban nem volt vas! Innen kezdve nincs is miről vitatkozni tovább. A beton vas nélkül ugyanis törni szokott, mégpedig magától. Egy több száz méter hosszan alapozás nélkül megépült gát esetében a talaj évek alatt mozog egy kicsit, a beton pedig csak egyet tud, mégpedig törni. Valószínűleg egyes helyeken jobban átázott a talaj, mint más pontokon, így az egyenletes alátámasztás megbomlott, és a betont a saját súlya is eltörhette. Szivárgás korábban is lehetett, mert a falu irányában a gáttal párhuzamos gyűjtőmedencék láthatók, ahonnan az átszivárgó folyadékot emelhették vissza. Az egész rendszer mindaddig tökéletes, míg be nem következik a katasztrófa! A szocializmusban megépült a gyár. Mindvégig jó üzletet jelentett.
Nem épült újabb tározó, mert arra költeni kellett volna. Nem semlegesítették a nátron-lúgot mert az pénzbe kerül. Nem erősítették meg a gátakat, mert akkor csökken a haszon. Különben is egy ISO-val pecsételt fenekű néhány millióért eskü alatt vallja, hogy tökéletes a gát, nem szennyez a gyár, a tároló vizéből inni lehetne -igaz, csak egyszer-, halak pedig csak azért nem úsznak benne,
mert még eddig nem telepítettek.
A MAL tulajdonosai Bakonyi Árpád, Tolnay Lajos és Petrusz Béla az ország 28., illetve 21. leggazdagabbjai...A vörös iszapárban legalább féltucat ember között két kisgyerek is meghalt. A tragédia előre látható volt, a gát ugyanis már régóta szivárgott. A Napi Gazdaság által a…..
Keselyőbérc 2010.10.20 09:19:29
Kedves FairyFeller!

Csak három millióan élnének létminimum alatt?
Egyáltalán hol van ez a határ? Hogyan definiálhatjuk a lét minimumát? Nem könnyű kérdések! A nyomorszintnek szerintem nincsen alsó határa. Illetve mégiscsak létezhet egy szint, amikor is bekövetkezik az éhhalál. Itt azért még nem tartunk, országunkban még nem jellemző a halálnak ez a kellemetlen formája! Megnyugtatlak, hogy nem is várható ez a jövő. Nem azért, mert tudományosan meghatározták a minimumot. Nem is azért, mert az utolsó pillanatban mégis adnak néhány élelmiszer-jegyet. Egyszerű az oka, ha tömegek jutnak el erre a szintre, kitör a forradalom, megdöntik a rendszert, leszámol a nép az addigi uralkodó osztállyal, és elindul a fejlődés egy másik lehetséges úton. Azt sokan vélik, hogy a kapitalizmus - miként a szocializmus is - zsákutca. A harmadik világ is keresi a maga útját, látván, hogy a létező modelleket nem szabad követni! Változó világunk kihívásaira mindkét rendszer alkalmatlan!
Sem a globalizáció, sem pedig a termelés fokozása nem jelent kiutat. Ez pusztán a nagytőke egyik utolsó kényszeredett próbálkozása az emberi ráció fölött. A többmilliárd ember, és szokásaik visszafordíthatatlan károkat okoztak a földön.
Már nem tudjuk uralni az elszabadult folyamatokat.
Együtt kell élnünk a változásokkal, meg kell, hogy értsük azokat, és a pénz uralma helyett
újra előtérbe kellene helyezni a tudást. A pénz ugyanis önnön törvényei által csak magát szolgálja, nem törődve senki mással.
A torz rendszerből fakadóan az embereket nem csak anyagilag, hanem szellemileg is megnyomorították.
A hamis értékrenddel elkorcsosított fiatalság már a sugallott értékek szerint él. Ennek egyik mellékhatása a gyermekvállalás alapos átgondolása,
eredményét pedig ismerjük! És nem is biztos, hogy rossz döntést hoz az a fiatal, aki a végsőkig kitolja az iskolák elvégzésének idejét, azután pedig a gyermekekkel vár, míg meg nem alapozza anyagi biztonságát. Milyen jövőkép mellett vállalnak ma gyereket, amikor a munkaképes lakosság nagy része számára nem létezik munkahely? Kimondható, hogy a gazdaságnak nincs szüksége annyi emberre, mint ahányan jelen vannak e piacon. Durván az egyharmaduk felesleges!
Kimondva is borzasztó, de a valóság ezt igazolja.
Ezek után miért erőltetik a gyermekvállalást?
A gyermekek felnevelésének költségei véletlenül, vagy szándékosan nincsenek beépítve a fizetésekbe.
Úgy ahogy a lakáshoz jutás esélye sem! És ha elvégzik az iskolát, szembesülhetnek vele, hogy nincs rájuk szükség! Az iskolázatlan buta többség globálisan is értéktelen, jobbára segélyezni kell ezt a réteget, már ha van miből! A mi társadalmunk olyan ostoba, hogy még a saját elitjét sem termeli ki. Piciny gyarmatunk csak arra alkalmas, hogy sodródjék valakikkel, akik majd megmondják a frankót! Tíz éve nem hallottam azt a szót, hogy munkás. Még a volt munkásszállót is úgy írják, hogy Munkavállalói Hotel. Saját iparágainkat önként elsorvasztottuk, majd létrehoztuk helyette a semmit. Ezt az űrt töltötte be a nemzetközi tőke, ami önmagában nem baj, de tudnunk kell azt, hogy nem jótékonysági intézményekről van szó, és az ő céljuk nem a magyarság felemelése. Saját sorsunk javítását nem várhatjuk külföldről! Kizárólag rajtunk múlik a felemelkedés! A külső körülmények ugyan jelenthetnek akadályt, de a nemzet elhalását önmagukban nem idézik elő. Ahhoz a mi semmittevésünk, és aktív önpusztításunk vezethet.
Ahogyan lesüllyedtünk, úgy fel is emelkedhetünk a mélyből. Ha ezt nem tesszük meg, nem vagyunk méltóak a nemzeti létre! Ez esetben jöjjön, és jönni is fog az idegen. Az, aki tudja mire használni ezt a területet. Az aki meg tudja fogalmazni, hogy mit is akar valójában. Mert nekünk magyaroknak évtizedek alatt sem sikerült nemzeti stratégiát kialakítani.
Visszatérve a nemzetiségekre, gondolom, hogy elsősorban a cigány kisebbség túlszaporodása aggaszt. Bekövetkezhet jóslatod, és akkor már magyar etnikumú kisebbségről beszélhetünk. A demokrácia nevében uralkodó többség, majd biztosít kisebbségi jogokat számunkra, és talán egy-két parlamenti helyen is ül majd magyar származású kevesebbségi. Kiindulhatunk abból is ami jelenleg van. Nyugodtan elmondhatom, hogy Magyarországon jelenleg nem jó cigánynak lenni.
Most ezt nem támasztom alá érvekkel, elég csak néhány percre cigánynak képzelni magunkat. Fordított helyzetben elképzelhető, hogy nem lesz jó a magyarnak sem. A teljes asszimilálódás sem kizárható, és akkor automatikusan megszűnik ez a fajta probléma. Arról pedig végképp nem a szerencsétlen cigányság tehet, hogy jelen körülmények között is szeretettel nevelik nagyszámú gyermeküket, mialatt a magyar fajta másképpen cselekszik. Az élet törvénye, győzzön a jobbik! 40 év múlva meglátjuk!
FAIRYFELLER ÍRÁSA:Kedves Fórumozók!Ez a bejegyzés azért jött létre, hogy bárki feltehesse a kérdéseit, megfogalmazhassa esetleges kételyeit a Horák Nóra üggyel kapcsolatosan. Információink szerint a gyanúsított, P. Józseffel szembeni büntetőper májusi szakasza a média teljes…..
Keselyőbérc 2010.06.25 11:14:14
Kedves Fairyfeller!

Saját bőrömön érzem a helyzet javulását! A következő eset a Tesco parkolóban történt kedden Újpesten. Parkoláshoz készültünk a gázszerelővel, mivel tűzhelyet kerestem. Mikor megtaláltuk a megfelelő helyet, ahová is tolatva kellett volna beállni, megszólalt a vezető telefonja. A jármű állt, a sofőr telefonált, amikor megállt előttünk egy rendőrautó három tettre kész rendőrrel. Egy darabig csak néztek, majd intézkedni kezdtek. Először csak a vezető
papírjait kérték, majd közölték vele, hogy feljelentik mobiltelefonálásért, és biztonsági öv használatának elmulasztásáért. Ki is töltöttek két feljelentést, és azt is elmondták, hogy ez mennyibe fog kerülni számára. Ekkor megjegyeztem, hogy – Uraim, állt az autó, amikor a telefonálás történt! Ez sem hatotta meg a rendőröket, hanem elkérték az irataimat, és feljelentettek a biztonsági öv miatt, készségesen elmagyarázva, hogy ez milyen anyagi vonzattal jár. Hogy alapos munkát végezhessenek, még rászántak vagy tíz percet, hogy mind az autót, mind pedig utasaikat alaposan leellenőrizzék rádión, a központjuk segítségével.
Még egy kísérletet tettünk, hogy megmagyarázzuk, mi nem közlekedtünk telefonálás közben!
Megkaptuk a választ,- Akkor feljelentem tilosban parkolásért!
A főrendőr nevelési céllal végül elmondta, hogy mi azért álltunk meg, mert megláttuk őket!
Valójában mi nem azért álltunk meg, mert félünk a rendőröktől, hanem azért, mert vásárolni szerettünk volna, és erre a célra építették a parkolót.
Az eset után arrébb parkoltunk, megvettük a tűzhelyet, és a számla alapján is követhető, hogy
nem elhagytuk a parkolót, hanem éppen érkeztünk oda.
A Tesco alkalmazottai szerint eddig nem volt jellemző a vásárlók zaklatása a rendőrség részéről, inkább csak a bolti lopások, és a rokkantak helyét elparkolók ellen léptek fel
Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy a rendőri jelenlét határozott érzékeltetése történt,
és ezt a fajta demonstrációt ráadásul a békés törvénytisztelő állampolgárokkal fizettetik meg!
Mivel főbenjáró bűnünket nem ismertük el, várható, hogy a szabálysértési előadó elé kell járulnunk, aki esetleg a tények tükrében megkegyelmez, de az is lehet, hogy nem!
Bár a fenti eset simán elmegy a hétköznapi kegyetlenség kategóriában, de elgondolkozom, hogy háborús körülmények között mit is várhatok ettől a rendőrembertől? Elmagyarázza majd, hogy neki az a dolga, hogy lelőjön, és hogy nem is fog fájni!
Én az egyenruha mögött mindig az embert keresem, de most nem láttam!
Keselyőbérc 2010.06.25 18:05:35
Kedves Fairyfeller!

A tréfát félretéve, az elmúlt időszakban látványosan nőtt a közterületre vezényelt rendőrök száma. Ha pedig egyszer kiküldték őket, akkor cselekedniük is kell valamit. Mert hogy is néz ki, hogy egész nap járőröznek, és semmi eredményt nem mutatnak fel! Végső soron nem is rossz ötlet a parkolókban intézkedni. Az autók jobbára állnak, a biztonsági övek még nem, vagy már nincsenek bekapcsolva, az emberek pedig nem gyanakszanak, amikor közeledik a rendőr… Ha jól emlékszem XIII. kerületiek voltak. A miskolci régiónak nem örülnének, mivel étlen, szomjan, szállás nélkül voltak ott többen a kivezényeltek közül az árvíz idején.
Aki pedig ezt szóvá tette, jelezvén elöljáróinak, annak elmagyarázták, hogy mindez nem is úgy történt. Egyszóval senkinek sem könnyű az élete.
Enyhítő körülménynek látom, hogy az a rendőr, aki rendszerint szabályszegőkkel, bűnözőkkel, s mindenféle alja népséggel találkozik, egy parkolóban is rutinból feltételezi a
bűnös szándékot mindenkinél. A dolog érdekessége, hogy egyértelmű volt a büntetési szándék, mintha kiadták volna, hogy pénzt kell gyűjteni a cégnek mindenáron. Először éreztem úgy, hogy ellenségként kezelnek! Korábban is találkoztam intézkedő rendőrökkel,
de ők korrektek voltak, és nem a feltétlen bírságolás vezérelte őket. Ártalmatlan körülmények között elég lehet egy figyelmeztetés is.
Az ügy tanulsága, résen kell lenni egy parkolóban is! A folytatásról szívesen írok, ha érdekel!
A rendőri erő vidékre vezénylése is érdekes. Munkásvonatok helyett rendőrszerelvények közlekednek majd. Menetrend szerint érkeznek, s megmutatják a vidék népének magukat, majd irány a következő megye. Ugye az ötletet nem a Gárdától lesték el? Amikor tömegestől megjelennek valahol, akkor a bűnözők tartanak egy kis szünetet, tudván, hogy rövidesen továbbállnak. Néhány nap múlva már csak a szokásos elhanyagolható kockázatot jelentő állomány van jelen, újra elszabadulhat a pokol.
Még a legszerényebb képességű rendőri vezetőnek is tisztában kell lennie azzal, hogy jelen körülmények között a meglévő állomány nem elegendő az elfogadható közbiztonság fenntartására. Most előhúztak valahonnan sok rendőrt, és látható módon dolgoznak. Amikor nem látjuk őket, vajon hol vannak, és mit csinálnak? Ha néhány napig megfelelő a létszám,
akkor nem lehetne ezt a helyzetet állandósítani, hiszen nem lehetetlen! A fokozott rendőri jelenlétre elemi igény van! Én is rendőrökre vágyom, minél többre, nem bánom, ha naponta
többször igazoltatnak, és ha jól dolgoznak, néha még meg is büntethetnek, hogy fusson a jutalmazásukra is!
Felhívom a tisztelt kommentelők figyelmét, hogy amennyiben P. J-ét felmenti a független magyar bíróság, és ennek komoly esélye van, hiszen nem tett semmi rosszat, miként azt ő maga állítja, akkor P.J. személyiségi jogainak megsértése miatt pert indíthat az ismeretlenség mögé…..
Negyven évvel ezelőtt, 1970. április 19-én hajnali 3 óra 15 perckor (akkor ez a nap vasárnapra esett) Miskolcon a megyei kórház nővérszállásának a bejárattól balra a földszinti 3. ablakban megölték az intézmény 23 éves szemészeti asszisztensnőjét. A gyilkos ismerős volt,…..
Keselyőbérc 2010.04.22 09:36:55
Kedves György!

Szomorú sors jutott Labancz Annának is! Olvastam a regényt, és gratulálok hozzá!
Ön rendkívül alapos elemző munkát végzett. Saját logikája, és tehetsége segítségével
újraértékelve a hivatalos nyomozati dokumentumban rögzítetteket, eljutott a vélhető
gyilkosig. Ez hatalmas teljesítmény, de rendkívüli helyzetet teremt!
Egy, a közösség által eddig ártatlannak tartott ember – egyik pillanatról a másikra –
gyilkossá válik! Mert nagy az író felelőssége, tömegek olvashatják, és hisznek a leírtaknak.
Könyvében az emberek saját nevükön szerepelnek, legtöbbjük ma is köztünk él.
A történet részesei tisztában vannak szerepükkel, és ha a könyvben más beállításban
jelenik meg valaki, az megsértődhet.
Legfőképp igaz lehet ez a gyilkosnak megnevezett mérnökre! Akármennyi nyom, vagy
közvetett bizonyíték is szóljon ellene, mégis ott rejlik az esély, hogy valójában nem ő
követte el a gyilkosságot! Lehetnek olyan egyéb, ki nem nyomozott szempontok, melyek
ismerete már másra terelné a gyanút.
Annak idején sokan foglalkoztak az üggyel, és hivatalból is sok mindent elkövettek, hogy a
tettes kézre kerüljön. Valamilyen oknál fogva azonban sohasem történt vádemelés.
A 70-es évek rendőrsége hatékony volt, kiemelkedő gyilkossági esetekben méginkább.
Nem értem, hogy egy bosszúállós szerelmi motivációjú bűnügybe miért tört bele a bicskájuk.
Ezt a fajta előre kitervelt aljas tettet csak ismerőse tehette, emiatt kapcsolatai feltérképezése során látóképbe kellett volna kerülnie!
Mivel Anna szép volt, és igényes, határozott elképzeléssel tervezte a jövőt. Mérnök partnert,
férjet szeretett volna. Aki nem ebbe a kategóriába tartozott, azt távol tartotta magától.
Keresve az igazit, sokakkal ismerkedett meg, és ebből fakadóan hagyott is el. Többek erőszakos közeledését is hárítania kellett. Évek alatt sok sértett fiút hagyhatott hátra. Legtöbbjük feldolgozta a kudarcot, de valaki közülük sajnos nem tudta!
Szerintem egy reménytelenül szerelmes, magát Anna által megalázottnak hitt 20 év alatti nem
mérnök, és nem is orvos fiú bosszúállása történhetett. Talán a nem lehet az enyém, másé
se lehessen féltékenységi ideológia alapján.
A tőrkéssel agyonszurkálva kivégzem a szerelmemet stílus éretlen fiatal, rendkívül önző személyiségre vall.
A könyvében szereplő mérnök már a tett előtt évekkel ismerte Annát, kudarca után is kapott még esélyt, majd elhagyta Miskolcot. A lányt nem felejtette el, és gyakorlatilag a későbbiekben is zaklatta. Ez a fajta viselkedés nem szükségszerűen vezet gyilkossághoz.
Még ha ő tette volna is, a hatóságok már nem foglalkoznak vele, mi egyszerű polgárok pedig nem tehetjük meg. Ez a helyzet azt szüli, hogy az esetleges gyilkos emelt fővel járhat – bárki is légyen- míg aki ezt szóvá teszi, az szabadságát veszélyezteti! Hiszen bizonyítékok nélkül vádolja embertársát, költve ezzel rossz hírét!
@Dyen: A teljes cikk, fotókkal a tárgyalásról.stop.hu/articles/article.php?id=649644Jól láthatóan: P.J. bajuszt és szakállat növesztett. Ugyanabban a nadrágban látható, mint amelyben az első felvételek készültek róla. Ruzsbacky Nóra is jól látható.Érdemes néhány egyéb…..
Keselyőbérc 2010.04.21 12:12:32
Kedves György!

Valóban rendkívül ellentmondásos ez a történet.
Egy azonban biztos, a József nevű férget már elkapták. Még nem lehetünk benne biztosak, hogy valóban egyedül tette-e! Igenis lehettek társai,
akik helyett most teljes egészében magára vállalja
a brutális tett elkövetését. Az eddig hangoztatott
helyszínben sem lehetünk biztosak! Bár többször írtam róla, most is megemlítem, hogy az elejétől fogva hiányoltam a nyomkereső kutyát. Hiányát eddig a rendőrség egyik legnagyobb hibájának tartottam. Nemrég tudtam meg, hogy nem történt mulasztás, mégiscsak volt kutya! Márpedig egy gyenge szaglású eb sem téveszt nyomot 150 méteren.
Nem is tévesztett! Követve a nyomot kifelé az erdőből megállt, és jelezte, hogy itt a nyom vége.
Ezzel a kutyus el is végezte feladatát. Márpedig amennyiben a nyom megszakad, annak oka van. Leginkább az tűnik logikusnak, hogy a lábnyomokat felváltotta egy másik nyom, talán egy keréknyom, amit a rendőrkutya már nem követett. Persze a valóság bármire rácáfolhat, de mégis furcsának találom, hogy ha ott volt a friss nyom, miért nem követte a további 80 méteren is az eb. Közelben élők elmondása szerint szinte senki sem hiszi el a hivatalos verziót. Pletykákat viszont hallhattam. No, de ki is adna hitelt mindenféle mendemondának? Mivel elég vad történetek keringenek, nem ártana hivatalos részről cáfolni, vagy megerősíteni azokat.
A leggyakrabban hallottakat alább felsorolnám:

- Nóri fejére nejlonzacskót húztak.
- Teste a hosszú eltelt idő ellenére még meleg
volt.
- Több ruhadarabja hiányzott,
személyes tárgyait, telefonját nem találták.
- Egyik fülbevalóját a helyszín közelében
helyiek találták meg.
- Aki az eset után látta Nórit, mind
szörnyű erőszakról szólt.

Megértem, hogy az emberek nem hiszik el, hogy a súlyos sérüléseket egy ember okozta. Főképp azután nem, amiket József állít!
Elképzelhetőnek tartom azt is, hogy vélhető társai halálosan megfenyegették, ha ellenük vall. Amennyiben így történt volna, akkor József tisztában van azzal, hogy kikkel is áll szemben, és az a csoport rosszabb lehet, mint a büntetés-végrehajtás szervei. Egy ilyen feltételezhető csoport rendelkezhet olyan információkkal, amivel Józsefet sakkban tarthatja. Példaképpen elmondhatják a rendőrségnek, hogy merre találják a fellelt bugyik tulajdonosait.

Addig is nézzük a tényeket! Dunavarsányi mulatozásból hazafelé autóval érkezett a társaság. Dunavarsány felől éppen a rendezvény helyszínénél kellett a két hazaigyekvőnek kiszállnia az autóból -már amennyiben valóban kiszálltak- . Ekkor még sok fiatal szórakozott bent, és néhányan mozogtak még az épület körül is. Volt, ki Nórit kísérte az első keresztutcáig, míg más, aki szintén kísérhette volna, csak a bokrok közé rejtett italért ugrott ki. Az ajánlkozót Nóri visszaküldte, és ment tovább. Már csak két utcányit kellett sétálnia, hogy vagy balra kanyarodva a szülői házhoz, vagy jobbra indulva az eredetileg megbeszéltek szerint a rokonokhoz jusson. Amennyiben a hosszabb - több mint tíz perces - utat választotta volna, akkor pont elsétált volna Pocsai háza mellett. Valószínű, hogy aznap éjjel a rokonokhoz tartott, és eközben rágyújtott. A kiserdőben átlósan haladva megtakaríthat néhány métert hazáig, ezért nem elképzelhetetlen, hogy átvágott a ligeterdőn. Meggyőződtem róla, hogy a kiserdő minden irányból jól átjárható, akár kisteherautóval is, talaja enyhén süppedő avar. Az utcai világítás fénye elfogadhatóan, de gyengén beszűrődik, és a szomszédos utcák is jól kivehetők. Ha valaki nem félős, bátran átsétálhat.
Nórin kívül a két barát is hazafelé tartott. Az érdekesség kedvéért útjuk a kiserdő távolabbi végéig azonos volt. Onnan kezdve Pocsainak balra, a haverjának pedig jobbra kellett volna sétálnia. Minden bizonnyal a barát haza is ért, pusztán Pocsai maradt kint a hajnali utcán. Előbb ért a kiserdőhöz mint Nóri, onnan figyelhette a közeledőket. Az út végig jól belátható.
Miután Nóri önként, egyedül, mit sem sejtve a közelben ólálkodó veszélyről bement az erdőbe, Pocsai utána eredt. Beérte, és megtámadta a lányt. A cigarettát is akkor ejthette el.
Lehet persze örömteli hajnali irodalmi élménynek beállítani a történteket, mikor is Pocsai
Nórival beszélget, és utána megkívánva egymást a nyirkos avaron szexelnek, de ahhoz, hogy ezt valaki bevegye, aberrált idiótának kell lennie! A haverjainak még a tízmilliós jutalom ellenére sem ugrott be, hogy a barátjuknak köze lehet a gyilkossághoz? Kiskunlacházán
mindenki tudott a rémtettről, ők ott jártak, abban a bizonyos időszakban ott voltak!

A házról-házra járó rendőrök Pocsainál nem kérdezősködtek. Általában nem volt otthon,
csengőt sem szereltetett. Ezért rendőreink csak azokat a szomszédokat kérdezték ki, némelyiket többször is, akikhez be tudtak csöngetni. A nem létező csengőt használták volna
a letartóztatás napján is, de akkor sem működött. Emiatt egész nap a ház előtt állt egy rendőrautó, és várakozott türelemmel, hátha végre hazajön József. Sötétedéskor már nem bírták tovább. Tűzoltók segítségével hatalmas zajjal, vágógépekkel feltörték a házat.
Meglepetésükre az ágyban szunyókálva megtalálták a letartóztatni kívánt személyt, aki éppen
aludt. Szó szerint átaludta az egész napot, és álmát még a behatolás hangja sem zavarta!
Ellenállást nem tanúsított, a rendőrök elvitték. A fárasztó esemény után házlepecsételés, majd pihenés következett. A tárgyi bizonyítékokat másnap a megbeszélt helyen – a porszívóban – megtalálták! Azóta a ház üresen áll. Vagy mégsem? Nagytestű kutya unatkozik láncra verve a kertben, és új lánc lóg a kapun is. Valaki kétségkívül gondját viseli az ingatlannak. Talán egy közeli barát, netalántán egy életben hagyott korábbi szerelme? Nem tudhatjuk, és ha tudjuk is, nem mondhatjuk meg! Láthattam a lacháziak bosszújának jelét is. Ismeretlen vandál bedobta az egyik utcafronti ablakot. Meg kellene keresni a tettest, mert a teljesen ártatlan jóhiszemű József rövidesen visszatér, hála jóképességű ügyvédnőjének, és akkor ki téríti meg az üvegkárt?
A 14 éves korában megerőszakolt és megölt, egykor kiskunlacházi lakos Horák Nóra ügyében a Pest-megyei Rendőr-főkapitányság illetékes osztálya végzi a munkáját. Hogy milyen eredménnyel, azt nem tudhatjuk, hiszen a tettes felderítése során, véleményünk szerint, igen súlyos…..
Keselyőbérc 2010.01.30 09:25:47
Kedves Rugach!

Most vallotta az erőszakos gyilkosnak hitt ártatlan ember, hogy ő csak szeretkezett az erdőben, majd otthagyta a lányt! A szörnyű bűnt
tehát más/ mások követték el! Hogyan, és miért is büntetnék őt meg azért, amit el sem követett?
Világosan kifejtette, hogy a lány akarta hajnalban úgy, ahogy az megtörtént! Hogy mi történt azután, arról fogalma sincs.
Gondolom, táskáját, és egyéb értékeit -amit Pocsainál megtaláltak - szintén szerelme zálogaként önként ajándékozta neki Nóri. Egy kicsit még elidőzött a hajnali erdőcskében, hiszen az olyan jó!
Ez volt a hiba! Gavallér lovagja már eltávozott,
s közben megjöttek az ismeretlenek, akik megölték, megerőszakolták, akár el is vihették valahová.
Erről Pocsai már igazán nem tehet! Lelkiismeret
furdalása sincsen, hiszen felajánlotta, hogy hazakíséri a lányt, de ezt a lány elutasította...

Mégis hány fokos volt a holttest? Nem tudhatjuk.
Ahogyan kutyát, úgy hőmérőt sem vittek a helyszínre! Ígyhát nem bizonyítható, hogy meleg volt a test!

Cigánymaffia pedig nincs, arról tudna a hatóság.
Az út szélén 500 méterenként várakozó ifjú hölgyek buszra várnak, vagy éppen szabadságjogaikat gyakorolják! Cigány származású barátaik pedig önzetlenül segítik őket a természetjárásban.

Aki pedig figyelemmel kíséri a rendőrség munkáját, az könnyen beleőrül! A gárdát pedig azért kísérik oly nagy számban, hogy szükség esetén minden tagját le tudják tartóztatni,
mert nincs szörnyűbb emberfajta annál, aki rendet szeretne!
 Holnapra virradóan egy éve lesz, hogy P. J. meggyilkolta a 14 éves tehetséges, boldog életre vágyó és készülő, a létezésbe éppen csak megérkezett kamaszlányt, Horák Nórát.Egy éve, és már sokan, szinte mindenki elfeledte.A szülők, a rokonság és akik ismerték,…..
Keselyőbérc 2010.01.15 08:10:52
Kedves Szani78!

A riporttal minden rendben van, teljesen korrekt!
Egy ember elmondta véleményét, és az is inkább haver volt, mint barát. És melyikünk mondhatja el magáról, hogy ismeri a másikat?

Az emberek hallgatása eleinte indokolt volt. Erre kérte őket a rendőrség, és valójában senki sem tudott semmit. Ne feledjük azt sem, hogy 7 hónapig köztünk járt a gyilkos! Akár bosszút is állhatott volna bárkin! Most, hogy már elkapták a hitvány férget, nem kell tartanunk tőle, hogy újra próbálkozik.
A keringő hírek - mint a DNS minták száma
jórészt félinformáció, és a többi tényre sem lehet alapozni!
Mivel a nyomozást nem mi végeztük, és információk sem szivárogtak ki, ezért továbbra is maradnak a találgatások.
Az eredmények tükrében valaki vagy elfogadja, amit a rendőrség jelenleg állít, vagy nem.
Amennyiben elfogadja, úgy megnyugodhat! Ha másképpen gondolja, akkor viszont marad a tehetetlen vívódás, mivel vélelméről meggyőződni nem áll módjában!
Az elkövető jellemtelen, most, hogy bent van, esetleges társaitól már nem kell tartania. Ha lettek volna társai, már rég feladta volna őket. Hogy mentse bőrét, így is mindent megtesz. Képes beadni a rendőröknek, hogy a lány kérte őt, hogy a hajnali erdőben " szeretkezzenek"! Nem is emlékszik arra, hogyan halhatott meg a lányka!
Arra sem emlékszik, hogyan fosztotta ki!
Aki már látott 14 éves gyereklányt, vagy el tudja képzelni, hogy milyen egy tini lelkivilága, abban fel sem merül, hogy a nagylány fáradtan hazafelé tartva idegennel szeretne közösülni!
Ha szóba is álltak egymással, az valahogy így lehetett: - Kérem ne bántson! - Gyere velem, hallgass, vagy megöllek!
Arra is gondoljunk, hogy a nyirkos avaron, a kerítésnek nyomva, de a rőzserakáson sem lehet szeretkezni! Ott bizony csak dugni lehet, méginkább bestiális módon, állatias ösztönöktől
vezérelve erőszakolni!
Asperján György MEGALÁZTATÁS 2009.11.26 11:50:00
 FairyFeller hívta fel a figyelmem az alább ismertetett cselekményre:TESSÉK! HÁT EZÉRT NEM SZABAD HORÁK NÓRÁT SOHASEM ELFELEDNÜNK! ORSZÁGON-VILÁGON!Ilyen dolgok csak a pokolban történhetnek meg! :'(MAGYARORSZÁG (polgári (-háború) perek...?)"GYEREKCSÍNY" EGERBAKTÁN:…..
Megjegyzéseimmel FairyFellernek ahhoz az írásához szólok hozzá, amit az EVO KOMMENTJE című írásnál tett közzé.Lám az élet cáfol.Egy fiatal férfi meg akart erőszakolni egy 14 éves Lányt (Nóra is ennyi volt), de nem sikerült neki, mert a lány védekezett és elmenekült tőle,…..
Keselyőbérc 2009.12.09 09:53:57
Kedves György!

Szerintem senki sem hiszi el, hogy Nóra önként ment a nyirkos avarú erdőbe a fárasztó buli után a hajnali sötétségben azzal az undorító féreggel. Talán még a rendőrök sem hiszik el ezt
a változatot. A hitvány gyilkosnak – aki tehette tettét egyedül is – módjában áll bármit mondania. Amit mond, az nem biztos, hogy úgy is van, sőt, sokkal valószínűbb, hogy állítása köszönő viszonyban sincs a valósággal. Jól felfogott érdekében megpróbálja ügyvédje segítségével más megvilágításba helyezni a történteket. Mondhatná az igazat is, de az olyan mértékben kiábrándító, és szégyenteljes volna, hogy inkább nem teszi!
A rendőrség eddig semmilyen részletet nem tisztázott, és gondolom, hogy a jövőben sem teszi meg.
Most, hogy ismert az elkövető, és tényleg nem voltak többen, a helyi lakosoknak már nem kell félniük a rémtől. Ez is nagy dolog, akkor is, ha sokára került kézre a tettes!
Egy potenciális sorozatgyilkost sikerült kivonni a forgalomból, még mielőtt újra ölt volna!
Nézzük miféle emberi torzóval állunk szemben:

Hajnalban lesben áll az utcán, mert nőt akar – bármi áron - .
Megtámadja.
Megerőszakolja.
Kirabolja.
Elmegy a temetésre, hogy együttérezhessen a családdal.

Eddig a tények, most a feltételezéseimet mondanám. Nóri soha nem ment volna el ezzel a
mocsokkal sehová. Sem nappal, sem este, sem pedig hajnalban. A megtámadott lány azonnal hevesen védekezni kezdett, ezért rögtön elhallgattatta. Innen kezdve azt tett a halott lánnyal, amit akart. Az ötven kilós testet ölbe kapva nyomok nélkül vihette bárhová. Elegendő ideje maradt a nyomok megzavarására is. Nyugodtan cigizhetett is a rőzserakás árnyékában, senki sem zavarta. Mialatt sok szállal elszívott , átgondolta, hogy mit tegyen. Néhány cigarettát a lány szájához érintett, hogy úgy tűnjön, ismerősökkel volt ott. Utólag ki tudja megmondani,
hogyan került a cigaretta Nórához? Az ékszereket, személyes holmikat győzelmi trófeaként vitte magával, hogy utólag dicső tettében gyönyörködhessen.
Szerencsére sikerült elfogni! Most, hogy megfelelő helyen van, rendesem viselkedik, jól táplálkozik, talán még sportol is, élvezi a jó fűtést, tiszta ágyneműt, és hasonszőrű társak
együttérzése mellett tölti hétköznapjait. Talán az sem zavarja, hogy elpusztította Nórit,
tönkretette családját, szeretteit.
Vajon felebarátai meglátogathatják egy beszélgetés erejéig a börtönben?