Regisztráció Blogot indítok
Adatok
betonrepa

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Blue Lemon Csabai kolbász 2016.12.27 15:51:37
A különféle helyi élelmiszerek eredetét és elkészítési módját sokszor legendák veszik körül. A békési kolbászok és szalámik is ilyenek, általában titkosak. Ez már nem az. Viszont nem kellenek disznót tartó rokonok ahhoz, hogy saját házikolbászunk legyen, mert egy 65 négyzetméteres lakásban is…..
betonrepa 2016.12.28 20:49:22
@Hajdu Imre, Gombos Levente:
Köszönöm. Akkor, hogy valami építőt is hozzátegyek: az alapanyagok minősége már meghatározza, hogy milyen jó kolbászt fogunk készíteni. A kolbászhús azért jobb nagy súlyú sertésből, mert az idősebb és így jobb ízű. A 6 hónap alatt, táppal felzavart 110 kg-os sertésnek nem lesz olyan íze, mint a kukoricával hízlalt nagyobb súlyúé. Ne engedjünk a zsír iránti előítéleteinknek, a jó csabai kolbászhús 30% zsiradékot tartalmaz. Ennyi kell hozzá, hogy a füstölt vastag kolbász ne száradjon élvezhetetlenül keményre, mire elfogyasztanánk, de a friss sült vékony kolbász is jobb ízű.
A csupán combból készült kolbász nem olyan jó mint amit a sertés többféle húsából (karaj, tarja, comb, lapocka) készítettünk. A fűszerpaprika minősége szintén nagyon fontos. Az erős és csemege paprika arányával állítjuk be a csípősséget. Amiben nincs erős paprika, az nem csabai kolbász. Azt mondják, hogy a csabai kolbász receptje egyszerű, de mégis százféle módon lehet elrontani - tapasztalatom szerint ez nagyon igaz. Sok tapasztalatot és odafigyelést igényel az igazi jó csabai kolbász készítése.
A két krosszgép a kert végében fetrengő roncsokból épült. Jiří Boubalnak nem volt szíve kidobni a Jawa Mustang és 21-es Pionier alkatrészeket, inkább nekiállt, hogy a gyerekkorában látott kis versenymotorokat megépítse. Az eredetiek képeit egy újságban látta – sokáig…..
Rengeteg eladó autó hirdetését küldték az olvasók az év vége felé írt, totálkárossá vált Marutimmal kapcsolatos cikkemre, aminek a Totalcar főszerkesztője a 220 ezerért piros autót, valaki? címet adta. A cím kicsit megváltoztatta a várt tartalmukat, hisz eredetileg 300…..
Az olvasói levelek mindig tanulságosak. Van, aki a feszültséget vezeti le, van akinek tetszik, amit csinálunk és van, aki csak megír egy történetet. Talán okulásul, egy kicsit a mi szórakoztatásunkra is. Gábor ilyen ember, elnézést, Gábor, nem bírtuk ki nevetés nélkül. Pedig…..
Az utóbbi időszak híreiben egyre gyakrabban tűnik fel egy Zotye nevű kínai autógyártó, amely eddig ilyen, és ehhez hasonló járgányokkal bombázta a kínai közízlést. A nem túl szép emlékű ős-Terios kabrión kívül ugyanezt meg lehet venni náluk fémtetővel is, új, valamivel…..