Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nylul

0 bejegyzést írt és 747 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Az orbáni jobboldal...ellenfélnek sem félelmetes többé!" - Tamás Gáspár Miklós "Azt hiszem, újra kell definiálnunk, mit tekintünk sikernek a mai kelet-európai politikában. A hatalmi viszonyok megváltoztatása politikai akció révén a múlthoz tartozik, mert a központi nemzetállami kormányzatok…..
Nylul 2022.12.14 22:50:16
@György Csaba Nagy: Ne foglalkozz vele, totál alternatív valóságban él. Nagyon buta, ezt aspergeresnek próbálja előadni.
Ha idegesít, ignoráld, ha szórakoztat, adjjál alá pár kérdést - elég vicces dolgok szoktak kisülni belőle. :D
Mielőtt nagyon mélyen elkezdjük beleásni magunkat a témába, szeretném lelőni a poént rögtön az elején, és elsütni a jolly joker mondatot: ATTÓL FÜGG. Na de mégis mitől, és ténylegesen milyen számokkal lehet kalkulálni? A kérdés összetettségét már csak az is mutatja, hogy nem mindegy,…..
Nylul 2021.06.19 16:11:26
@Örömhernyó: Vidéki, kisvárosi fejlesztőként kb. 7-8 éve léptem meg az 500k limitet, pár éve 950k-s állást hagytam ott a próbaidő után, mert jobb ajánlatot kaptam.
És ez az én szakterületemen nem ritka - mondjuk nyilván nem magyarországi munkáltatókról van szó.

'És 80 ezer étteremre, kocsmákra, mert úgy akarsz élni, mint egy nagyzolós fasz' - Igen, ebben lehet picit valami hasonló. Én pl. nagyon szeretem, hogy amikor úgy van kedvem, lecsattogok az alattam lévő étterembe reggelizni, és nem is tagadom, hogy jólesik ez a 'nagyzolás'.
Viszont ez engem feltölt, épít, ezáltal segít a motivációban, hogy jól végezzem el azt a munkát, amiből minden rossz érzés nélkül ki tudom fizetni a közel 70k-s patreon havi számlát.
Nagyra becsült kollégám, Fleischer Tamás decemberben foglalta össze a Népszava hasábjain, hogy milyen városszerkezeti érvek szóltak amellett, hogy most pont ne a Galvani híd épüljön meg Budapest déli régiójában (először az alberfalvait kellene megépíteni, ami viszont így a beláthatatlan jövőbe…..
Nylul 2021.01.16 05:12:23
@kárárámaispj: Csepelen lakok. Van néhány kedvenc éttermem a XI-ben. Többször is előfordult már, hogy csak úgy spontán meglátogattam volna valamelyiket, ám amikor a google maps kiírta, hogy 30+ perc az út, inkább hagytam a francba. 15 perc körül simán nekiindulok. Van a XI-ben egy lőtér és egy személyi edző is, ahová csak azért nem járok, mert a faszomnak sincs kedve kavirnyázni a IX-en keresztül.

Én tuti, hogy kb. napi szinten használnám a mutatványt úgy, hogy per pill kb havonta egyszer járok a XI-ben. Persze lehet, hogy ezzel egyedül én vagyok így egész Csepelen. Illetve biztosan nem, az egyik barátom rendszeresen látogat 'jólányokat', és utál/fél vezetni. Így a IX-en kívül szinte sehová sem megy. Viszont állandóan sír, hogy a XI-ben milyen 'játszóházak' vannak. Na neki ez a híd kapu lenne a mennyországba.
Szóval már ketten vagyunk.

Jahh, ez nyilván a bubópestisen kívüli állapotokra vonatkozik.
Nagyon sokan tapasztalják azt, hogy gyerekkorukban az időjárás más volt, kevésbé szélsőséges és általában hűvösebb, például régebben még érdemes volt találgatni, hogy lesz-e fehér karácsony, ma már inkább az a kérdés, hogy lesz-e egyáltalán a télen olyan hó, ami meg is marad. Ezek a mindennapi…..
Nylul 2021.01.13 05:14:06
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: 'eredetileg vegyész diplomám van' @benzol meg maga egy aromás szénhidrogén, szóval ő nyert. :P :D

Én meg egyik sem vagyok, de ha az egész mutatványnak az a lényege, hogy víz huss, marad a só, az bepárlás:

"A folyadékelegyek forralásos-kondenzációs szétválasztása komponensekre a lepárlás vagy desztilláció műveletének is alapelve. Mi a különbség bepárlás és lepárlás között? Eredendő különbség maga a kiinduló elegy. Ugyanis, ha az elegy komponensei közel azonos hőmérsékleti tartományban forrnak, akkor lepárlásról beszélünk. Ilyenkor a komponensek illékonysága egymáshoz közeli. Például vegyük a víz ~ etanol elegyet. A víz légköri (normál) forráspontja 100 °C, az etanolé 78,3 °C: azonos nagyságrendben mozognak. A víz ~ konyhasó oldatban a víz forráspontja 100 °C és fagyáspontja, vagyis a vízjég olvadáspontja 0 °C. A konyhasónak viszont az olvadáspontja 800 °C. Ez azt jelenti, hogy a sóoldatban a só egyáltalán nem illékony. A sós víz forralásakor a gőztérbe csak H2O-molekulák jutnak. Ez tehát bepárlás. A bepárlásnál csak az oldószer illékony, az oldott anyag nem."

Forrás: regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_519_44580_Vegyipari_Muvelettan/ch03s04.html
    Az emberek jellemző tulajdonsága, hogy mindig találnak valamit, ami miatt elégedetlenek lehetnek. A COVID19 járványnak már az elején követelték a mielőbbi védőoltást. Ez most elérhetővé vált, tehát itt az ideje kritizálni, lehúzni, zavart kelteni, és újfent elégedetlenkedni.    …..
Nylul 2021.01.09 13:55:20
@driver70: Én a helyedben komolyan elgondolkodnék a háziorvos-váltáson.
Mivel az év első felében már minden létező rendszerváltós műsort megnéztem a YouTube-on, nyár óta „ráfanyalodtam” a vállaltan baloldali politikai aktivista, Gulyás Márton Partizán című online műsorára, ami a Fidesz mellett az MSZP-t sem különösebben kímélve veszi górcső alá a rendszerváltás óta…..
Nylul 2021.01.01 17:53:22
@nemecsekerno_007: Na ebből látszik, hogy mennyire elfogult (pártkatona??) vagy. Én, aki 2014-ig fidesz szavazó voltam, végig tudtam röhögni az összes epizódot 99-től, mindegy, melyik párt volt éppen a hatalomban, mindegyik kapott a pofájára rendesen.

Az eddigi blog.hu-s ámokfutásodból kiindulva borzasztóan egybites lehetsz, azért kívánom neked, hogy megértsd, amit @D. Petres: kolléga írt.
  Új fejezet köszöntött be a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, mégpedig eljutottunk oda, hogy immár hazánkban is oltanak, és ezzel elkezdődött a betegség visszaszorítása ami ugyan nem fog egyik napról a másikra menni, de talán sikerrel járunk. Viszont felmerültek komoly kérdések is az üggyel…..
Nylul 2020.12.31 17:42:54
@droid_: 'es persze az extrem sportokra' - Extrém sportokra már több mint 10 éve van extra, _kötelező_ biztosítás. Enélkül pl egy ugrójegyet nem vehetsz semmilyen hazai dropzone-on..
Bár a covid megrogyasztotta a hazai könnyűzenei életet (is), azért történtek jó dolgok 2020-ban. Mi 10 ilyen pozitívumot írtunk össze...
Az elmúlt 15 évben folyamatosan nőtt a csirkehús népszerűsége Magyarországon, ami annak is köszönhető, hogy egészséges, laktató, finom, könnyen variálható alapanyag, és elkészítése sem okoz különösebb nehézséget. Süthetjük tepsiben, egyszerűen magában vagy körettel együtt, de töltve és göngyölve is…..
Nylul 2020.11.07 16:38:42
@Robiekin: Én asszondom neked, hogy levegő nélkül is. Kb 1 percig.
    Kétség nem férhet hozzá, hogy Joe Biden és Donald Trump csatája meghatározó jelentőségű. Sokan gondoljuk úgy, hogy a jelenlegi elnökválasztás eredménye történelemformáló lehet. Ezzel együtt is vicc az egész.   Kezdjük ott, hogy most, amikor e sorokat gépelem - pénteken, délután fél kettő…..
Nylul 2020.11.07 15:34:26
@MAXVAL birсaman közíró: A legtöbb nyelv igen sok lehetőséget biztosít erre.
Nylul 2020.11.07 15:47:59
@MAXVAL birсaman közíró: Például, igen.
Leszámítva a meglehetősen idióta premisszát a példádban.
Nylul 2020.11.07 16:02:11
@MAXVAL birсaman közíró: Már miért lenne gyerekes dolog? Vagy nem tudom, hogy jön ez ide, lehet, hogy csak libbantozni akartál egyet.
Az előző poszt óta Doktor Gődény magasabb fokozatra kapcsolt: október 13-án meghirdetett országos aláírásgyűjtési felhívására már több, mint 34 ezren adták meg neki az adataikat. De miért is? Gődény megtévesztő felhívásából úgy tűnik, mint ha a koronavírus elleni védőoltás kötelező beadásának…..
Nylul 2020.10.25 22:37:08
@Exploiter: 'A világ összes tudósa és kormánya rájött már, hogy felesleges a kapálózás, azért is kínlódnak, mint malac a jégen, az értelmesebb országok, mint Kína, egyszerűen felhagytak a teszteléssel, a többi meg próbál ezt-azt lezárni, de lehetőleg úgy, hogy ne dögöljön bele az országa.'

Huubaszdki, te melyik világban élsz?
Nylul 2020.10.25 23:35:39
@Exploiter: 'A világ összes tudósa és kormánya rájött már, hogy felesleges a kapálózás, azért is kínlódnak' - ez konkrétan nem igaz.
Történelmi szavazáson van túl a Magyar Országgyűlés: egyhangúlag megszavazták az orvosok bérének duplázását. Akár örülhetnénk is, hogy végre valamiben kormány és ellenzék közös nevezőre tudott jutni a nemzet érdekében, de akadt egy fideszes képviselő, aki ebbe a kegyelmi pillanatba is bele tudott…..
Nylul 2020.10.25 22:45:27
@MAXVAL birсaman közíró:
'Az a te dolgod, hogy te a te univerzumodban mkit hiszel, de az azétrt túlzás, hogy ezt a hitedet objektív tényként adod elő.' - bocsi, de most egészen konkrétan magadról beszélsz.
Nylul 2020.10.25 23:05:46
@MAXVAL birсaman közíró:
'A közgáz nem természettudomány. Még az sincs, ami megvan a természettudományokban: konszenzus (persze az is változik, de szinkrónikusan legalább van).

Ez ok. De ettől még ez még mindig nonsense: ''Pl. arra hogyan képes a tőkés profitot produkálni, honnan a többlete, hogyan képes kizsákmányolás nélkül ezt elérni."

Én tőkés (is) vagyok, baar a te definíciód szerint kisember - holott kurvára nem egy szinten vagyunk, de ez most mindegy. :D

De ezt te el sem tudod képzelni.. Mert nem tudsz, csak hiszel..
Felmérések szerint a fiatal felnőttek generációja messze nem olyan aktív szexuálisan, mint ahogy a médiában ábrázolják vagy mint az őket megelőző nemzedékek. Sőt, mintha minél régebben született valaki, annál nagyobb valószínűséggel hódol az erotika élvezetének... Persze egy bizonyos korig...
Nylul 2020.10.24 16:21:03
@#szájbergyerek#: Egyszer volt egy velem nagyjából azonos magasságú barátnőm. Mi megoldottuk: amikor ő magassarkút húzott, én görkorit. :D
1902. A Bukovina területén élő kilenc etnikai csoport saját viseletében. Felső sor: hegyvidéki ruszin (hucul), magyar, cigány. Középső sor: orosz-lipován, zsidó, lengyel, német. Alsó sor: román, ukrán..
Nylul 2020.10.21 01:52:19
@szánmonoxid: Wooow most már létezik ilyen, hogy B747? :D Pár éve még keményen tiltakoztál, hiába linkeltem az ICAO -t. :D
"Ez év januárjában és februárjában erősen megnőtt az influenzaszerű tüneteket mutató betegek száma. Jóval több érintett volt, mint jelenleg, DE AKKOR NEM TESZTELTÜNK!" Amire a szenzációhajhász média és a hisztériakeltésben érdekelt politikusok nem képesek, képes egy vidéki magyar háziorvos:…..
Nylul 2020.10.15 18:07:56
@zord íjász: Szedd ki a -t a link elől, elég annyi, hogy zordidok.blog.hu. A többit a blogmotor rendezi.
Nylul 2020.10.15 18:11:53
@zord íjász: mondom a h t t p s : / /-t, csak egybeírva linket csinál belőle. :)
Nylul 2020.10.15 19:22:23
@zord íjász: Gőzöm sincs, én csak megnéztem a forráskódot, és láttam, hogy duplán van a http. Google analytics-et nem láttam az oldaladon, de ha van bármilyen olyan mérőeszköz, ahol statisztikát látsz a főoldalad direct hitjéről, abból tudni fogod.
Minden a Beatles-mániával kezdődött… az 1960-as időszak azért volt különleges az euro-atlanti térség történetében, mert új paradigma született: az ifjúság erőszakmentes ellenkultúrája. Azért ellenkultúra, mert fellázadt a szülők, a felnőttek hagyományos életmódjával szemben. Új minőségű „bálványok”…..
Nylul 2020.10.07 18:59:49
@Ekrü: '.Viszont ezeket a dolgokat bizony a tüncizőknek saját zsebből kéne kifizetni.'
Wait, ezeket nem a Soros pénzeli?
Kijött az első jogállamisági jelentés, amiben érdekes dolgokat írnak hazánkról, ráadásul úgy, hogy az egyáltalán nem tetszik az ország vezetőségének. De vajon hol az igazság, itt, ott, vagy esetleg félúton?..
Nylul 2020.10.04 19:34:47
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Ahogy én sem."

Fair enough, csak én Ekrünek írtam azt, amire reagáltál. :)

'Nincs itt semmi előítélet'.
Jajj dehogy nincs: 'Feltételezés, de alapos okkal. Hadd ne kelljen elmagyaráznom, miért.'

A disszonanciákat bizony az előítéleteink alapján próbáljuk feloldani - igen, én is.

'Ha viszont esetleg a momentumos emberkék kurvanyáztak, azt biztos kivágták (volna).'

Akkor az origo habzó szájjal idézte volna ezeket a részeket.

'Mert hát nem illogikus feltételezés, hogy olyasmit vágtak ki, amit el akarnak titkolni. '
Szerinted mi lehet az a titok ebben 20 perces performanszban, aminek lehetett minimum 15-20 szemtanúja, és az origo sem 'meri' leközölni?
Ockham borotvája: Vajon a Momentum szénné sokkolta az egész origo szerkesztőséget, vagy csak úgy gondolták, hogy egy ~4 perces videót sokkal többen megnéznek, mint egy ~20 percest?

'Vagyis a te gondolkodáséi is.'
Pontosan. Viszont én számolok ezzel, amikor kialakítom az álláspontomat, és nyitott vagyok arra, hogy elfogadjam, amikor megcáfolnak.

'Lehet, hogy elfogult vagyok az egyik irányban, de akkor te a másik irányban vagy az.'
Ebben a témában pont, hogy nem. Én látok egy videót, amiben történik, ami történik. (Mellesleg én sem igazán értek egyet azzal, ami történik.)
De eszembe sem jutna bármi pluszt belegondolni csak azért, hogy passzoljon a világképemhez.
Nylul 2020.10.04 22:18:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne:
"Akkor az origo habzó szájjal idézte volna ezeket a részeket."
'Meglepetésként érte őket FeGyőr berohanása, ők bizonyára nem készítettek róla felvételt.'

Dehogynem, még a videón is látszik, hogy van, aki veszi telefonnal, ki is van takarva az arca. ;)

'Ám mi az előítélet abban, hogy úgy vélem, a Momentum száméra kellemetlen részeket vágtak ki a videóból?'
Az, hogy úgy véled. Mert az előítéleteid miatt véled úgy.

'Ez esetben, ha a rövidség volt a cél, miért hagyták benne azt, amikor FeGyőr nagy garral bevonul a szerkesztőségbe?'
Hollywood +nézettség. :D Én sokkal drámaiabban tudtam volna lerendelkezni a szituációt, csak nem kértek fel :D

'A korrekt eljárás ez esetben az lett volna, hogy felteszik a vágatlan felvételt is. Aztán mindenki eldönti, melyiket akarja megnézni. Nem gondolod?'

Egy ideális világban talán igen.

'Ahogy én is.' - tudom. Épp ezért szeretek veled vitázni. :)
Nylul 2020.10.05 12:16:04
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Hahha, üdv az én alternatív valóságomban! :D
Látod mennyire egyszerű? Emlékeztem a telefonos csávóra és a kitakart arcokra, és ez a fejemben szépen összekapcsolódott. :)
Zord idők Mesés csapda 2020.09.28 13:06:39
♦ Mottó: Aki velem kikezd, az a családommal is kikezd!!! (a mélynövésű, köpcös és pocakos Danny DeVito az Ikrek című vígjátékban, miután ikertestvére, az izomkolosszus Arnold Schwarzenegger lepofozta a rosszfiúkat) ♦ Van egy jó hírem: ez egy rövid poszt lesz, vagy minden esetre jelentősen…..
Nylul 2020.09.30 21:01:31
@zord íjász: Kösz a brendeltelenítésért, szuperül csinálod! :) És még a párbeszéd is tanulságos volt.
    Ez az a frázis, mely mindig brutálisan kiakaszt. Amitől még ennél is jobban bepöccenek, az az, amikor a beszélgetőtársak, kommentelők, vagy akár fajsúlyos prédikátorok meggyőződéssel hangoztatják, hogy ez már csak így van; nincs mit tenni, ez a világ rendje. A szenvedély elillan, s örüljünk,…..
Nylul 2020.09.22 23:45:10
@M illumino d immenso: 'MIÉRT akkor ez a vehemens verbális küzdelem az avítt, felesleges, ósdi 'házasság' definíciójáért, a házasság újragondolásáért küzdőkben?'

Azért, mert ez az elavult 'házasság' definíció a magyar jogrendszerben jelenleg csak korlátoz. (CSOK, örökbefogadás, hitelképesség, stb.)
Mint arról korábban írtam a zsidó vallás nem csak reprodukciós céllal tekint pozitívan a szexualitásra. A Talmud, és ennek megfelelően a zsidó vallásjogi kódexek, így a Sulchán Áruch is, nemcsak előírja a férjnek, hogy köteles rendszeres intim együttlétet biztosítani felesége számára, de azt is…..
Nylul 2020.09.13 13:04:45
@MAXVAL bircaman közíró: Na itt látszik, hogy alternatív valóságban élsz. Ugyanis semmilyen - akár különböző megközelítésű - családdefiníció nem köti ki a vérrokonság szükségességét.
Nylul 2020.09.13 15:01:15
Nylul 2020.09.13 17:18:20
@MAXVAL bircaman közíró: Ez nem válasz, mutass egyetlen olyan forrást, amely szerint a család kizárólag vérrokonságon alapulhat!
Korábbi receptjeinkben hoztunk már főételeket, leveseket, így most következzen egy ultimate recept, a vegán bundáskenyér. Szuper ötlet reggelire, tízóraira, uzsira egyaránt, szóval receptre fel!..
Nylul 2020.08.30 13:53:12
@trollbaverő: Onnantól kezdve, hogy egy cikk publikus, és kommentelhető, onnantól kommentelni fognak. Ha ezt valaki nem bírja elviselni, akkor ne írjon publikus, kommentelhető cikket.
Ez volt miniszterelnökünk emlékműavató beszédének vezérgondolata. Évek óta mondja, hogy a Nyugat hanyatlik, mi bezzeg; most továbblépett kicsit. Azt is hozzátette, hogy Nyugat-Európa — szigorúan ideértve pl. a Vatikánt is — lemondott a keresztény értékekről, mi bezzeg nem. Mert a keresztény értékek…..
Nylul 2020.08.24 12:25:48
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én felfedeztem egy teljesen racionális magyarázatot brendel mutatványára. Ha belegondolsz, és erre rájössz, az is leesik, hogy kurva jól csinálja, és el is érte vele a célját.
És még csak nem is merem állítani, hogy ez a cél rossz, még azt sem tudtam eldönteni, hogy egyetértek-e vele, vagy sem..

Szándékosan ködösítek, mert egyáltalán nem biztos, hogy igazam van, és ha igazam van, akkor viszont azt leírva ártok annak, amit csinál.

Occam szerint tényleg elmebeteg a srác, de nekem gyanús, hogy most kivételesen Occam téved..
Nem tudok és nem is akarok más nevében beszélni és a szexuális bántalmazásnak is sok féle formája van. Gyerekek is különbözőek és másképp élnek meg dolgokat. Az erőszakos és fájdalmas bántalmazás, sokkal intenzívebben hat ki a gyerek viselkedésére, hisz ez még egy felnőttnek is komoly trauma. De mi…..
Tudom, másoknak kész válaszaik vannak olyasmire, amiről keveset vagy semmit se tudnak, vagy amiről tudhatnának, de arra sem emlékeznek. Nekem nincs. Akart a fene erről írni, de az emlékezetkieséses magyar közéletben muszáj. Felőlem mindenki azt gondol a történetről, amit akar, de pusztán a…..
Nylul 2020.07.26 16:13:42
@Ad Dio: Jahh, és blog.hu szerkesztő != index szerkesztő. Ez már régen két külön mutatvány.
Nylul 2020.07.26 16:21:55
@Péter 2: Tehát tekinthetjük a Sport Gézát egy sikertelen kiszervezési kísérletnek?
Nylul 2020.07.26 17:15:22
@Péter 2: Haat ezt simán el tudom képzelni. Eleve a névadás is kérdőjeles, nekem a Sport Géza név üzenete kb hasonlít az Átlag Józskához: Nesze te kopasz, bunkóparasztfasz focidrukker, itt kapod meg a mindennapi betevődet. Ez persze szubjektív, mint ahogy az is, hogy a totalcar az az én szememben egy ötletes, ráadásul releváns magyar-angol szójáték.

Engem az autó-motor rovat nagyjából annyira indít be, mint a sportrovat, vagyis 10-ből 1 cikk érdekel. De amíg azért az egy cikkért szívesen rákattintok egy Totalcarra, a Sport Gézára már biztos nem.
Ismét, ez teljesen szubjektív vélemény, de nem lennék meglepődve, ha a hirdetők is hasonlóképp éreznék.