Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pályi Márk

3 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Eljött az idő, hogy beszámoljunk Mark Zuckerbergről, aki a Facebook nemzetközi internetes közösségi portál (azaz egy igazi iWiW - international Who is Who) alapítója és főnöke. Palo Altóban székel, amit én csak a RadioHead azonos című számából ismerek, és 2008-ban már a 321.…..
enyém ... 2010.04.17 21:40:00
Hát nem is tudom, még mindig aggódom egy kicsit, de majd belejövök. Novemberben akartam elkezdeni írni, amikor meg lett véve a wifi router, ma meg végre működik is.    Tegnap telefonált valakivel, amint letette rám nézett és szomorúan elmosolyodott. -Néha eszembe jut,…..
Gyurcsányt jelenleg azért lehet nyugodtan leírni, mert pont az ellenkezőjét teszi annak, amit egy bukott politikusnak a visszatéréshez tennie kellene. Nem pozicionálja újra magát és tábora sincs. (Fotó: Index) Gyurcsány Ferenc a „100 nap – Becsapott Magyarország”…..
Szombatblog Libanoni rémálom 2009.02.23 20:00:00
  (Arie Folman: Libanoni keringő, 2008.)   Boaz Rein Buskila, egykori izraeli hadköteles, ma negyvenes éveiben járó holdkóros rendszeresen álmodja ugyanazt. Ebben az álomban régi emlékei térnek vissza, ámbár nagyon furcsa formában. Huszonhat vicsorgó véreb üldözi…..
Pályi Márk 2009.02.23 21:11:19
Szombatblog Az elmaradt program 2009.02.12 16:22:00
Efrájim Kishon nyilatkozta egyszer hajdanában, hogy ha a magyar csapat játszik bárhol a világon, ő mindig nekik drukkol, teli torokkal ordítva. Kivéve, ha Izrael ellen, mert akkor Izraelnek, de csöndben. Tegnap estére, az izraeli–magyar barátságos labdarúgó-mérkőzés…..
Pályi Márk 2009.02.13 15:42:22
A kitörölt kommentek szerzőitől elnézést kérünk, de, mint kiderült, beleütköztek moderálási alapelveinkbe: ezen a blogon csak értekező jellegű kommenteket engedünk meg, számonkérést csak érvekkel alátámasztva, támadóakat pedig egyáltalán nem.

Rosszindulattal mindent félre lehet érteni, de azt hiszem, elég egyértelmű, hogy nem drukkoltam senkinek. Fociban sohasem szoktam drukkolni, túl agresszív műfajnak tartom ahhoz. A reális eredményről beszéltem, és a realitás elfogadásáról. Tudtommal Izrael a 18., Magyarország a 43. a világranglistán. Amikor persze a hátam mögött zsidóztak, azt kívántam, bárcsak még bosszúsabbak lennének - mert ők hárman nem érdemelték volna meg, hogy aznap örüljenek. Természetesen nem az országnak és a magyar válogatottnak akartam borút, de talán ez elég egyértelmű is.

Van egy Ska-P nevű spanyol szkáegyüttes, dalszövegei másból sem állnak, mint Spanyolország kormányának, királyának, társadalmának kritikájából, megvetéssel énekel a katolikus egyházról és a könnyűdrogok tiltásáról, a rendőrségről, a korrupcióról, a kisebbségek (arabok) diszkriminálásáról. Ma ez a zenekar a világon a legnépszerűbb spanyol együttes. Koncertjeikre az egész világról érkeznek, turisztikai bevételt hozva az országnak, és világszerte számtalan ember a Ska-P-nak köszönhetően szereti Spanyolországot.

Na, mindegy, ma vettem a közértben egy doboz cigit. Ez már eleve káros az egészségre, de közben a pénztárosnő éppen kijelentette, hogy bassza meg az összes cigány, és ki kéne őket irtani mind. Erre én azt mondtam neki halkan, "ezt abba kéne hagyni". Mire ő, hogy én sem örülnék neki, ha a bolt előtt árulnának, én pedig, finoman, hogy "nem kéne kiirtani". A visszafogottságom ellenére azt gondoltam, ennek a nőnek nem néhány tucat gólt kéne rúgni, hanem fejbe őt, de nagyon, vagy inkább azt, hogy egyik percről a másikra változzon cigánnyá. Meg arra gondoltam, én is utálhatnám és lenézhetném őt azért, mert pénztáros - ő maga, ha svábhegyi újgazdagfeleség lenne, bizonyára így is tenne. Csak nem úgy jött neki össze a véletlen. De közben nyilvánvalóan arra lenne szüksége neki is, amire ebben a triviális dalban a mosogatólánynak, hogy valaki odamenjen hozzá, és azt mondja neki, lehet, hogy keveset hisz magáról, de ő a legszebb nő a világon:
www.youtube.com/watch?v=OxVjow2RXvs
Make love, not war? (Ruth Margalit – Haarec – cikke nyomán)„Senkinek még a szeme sem rebbent Izraelben, amikor Aser, a show kipát viselő játékosa azt mondta Leonnak, az oroszországi születésű, vállaltan meleg srácnak, hogy világéletében azt gondolta,…..