Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Park Ádám

0 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól mondja Kövér László, valóban, száz éve, 1912 óta nem történt olyan esemény a magyar parlamentben, mint ma. Miközben az egykori és mostani LMP-sek az elmúlt időszakban rendre különböző molinókat és plakátokat cipeltek az ülésterembe, a Jobbik tényleg nem aprózta el:…..
Park Ádám 2013.06.22 00:14:51
@psychocska: Igen, jól látod. A másik, hogy nem gyengén nézne ki hülyén, nem lenne hiteles Sukoró után, teret adva annak, hogy újra a fejükhöz dörgöljék. De nem emiatt nem állnak oda. Az összekenődés és az utálkozás sokkal nagyobb érv ma a parlamentben.
Derült égből villámcsapás... senki sem számított arra, hogy XVI. Benedek pápa ma bejelenti, hogy február 28-án lemond a pápai trónról. A Szentatya rendkívül idősen, 78 évesen vált pápává még 2005-ben, így élemedett kora és ezzel együtt megromló egészsége miatt hagyja ott…..
Subba Sietsz? 2012.10.03 14:16:05
..
Park Ádám 2012.10.03 23:56:54
A tegnapi nap folyamán a Slashgear jóvoltából napvilágot látott egy két nappal ezelőtti, az Ekoparty bizonsági konferencián készült lent látható felvétel, amin egy Samsung Galaxy S III típusú készüléken hajtanak végre factory resetet úgy, hogy a telefon stock böngészőjével…..
Park Ádám 2012.09.26 12:36:50
Egyelőre szerintem úgy lehet védekezni ez ellen, hogy feltesztek egy másik tárcsázót, pl. ezt, mert nagyon kis helyet foglal:

play.google.com/store/apps/details?id=org.dnaq.dialer2&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5kbmFxLmRpYWxlcjIiXQ..

Ettől független a gyárit használjátok tovább, csak ne tegyétek alapértelmezettre egyiket se! Így ha egy ilyen linkre kattintotok, mindig fel fog jönni a választó ablak, melyik tárcsázót akarjátok használni. Ilyenkor nyomtok egy back gombot, és elhúztok az oldalról jó messzire.
Park Ádám 2012.09.26 20:17:38
@Yarner: Ez nem böngésző hiba, ettől független javíthatják abban is. Ez olyan, mint amikor egy asztali OS, a protokollhoz valamilyen szoftvert rendel. Pl.: a mailto: levelező, news: rss olvasó. Pl a skype társítja a skype: prefixet protokollként, így egy ilyen linkre a skype fog előugrani.
Na most kiderül minden! Leginkább az, hogy van-e az új Muse-lemezen dubstep? Le is lőjük a poént: van. És nem is csak egy dalban. De minderről bárki meggyőződhet saját maga, ugyanis lejjebb tekerve ott a teljes The 2nd Law, ami Magyarországon exkluzívan csak itt a Lángoló Gitárokon…..
A vasárnapi összefoglalóban már említettem, hogy a legutóbbi Java 0-dayt terítő banda egyik szerverét figyelve Eric Romang egy új exploitra bukkant. Mivel a fő HTML oldal egy SWF fájlt is behúzott, a szakértő eleinte egy Flash sérülékenységre gyanakodott, mostanra azonban a…..
Park Ádám 2012.09.18 12:09:01
@buherator: Igen, jellemzően Nginx-el van a node.js proxyzva port 80-ra.

Node.js-ben pedig van egy minimális webszerver implementáció, amin keresztül a kommunikáció történik, mind a www proxy, mind a mongodb felé. mongoban éppen van auth, de kevésbé használják, ha csak nincs valami publikus felület (olyan, mint a phpmyadmin). És mindig van valami közbeékelt OM tool, mint a github.com/LearnBoost/mongoose (a validációs hibák egyik forrása.)

Azért emelem ki ezeket, mert általában így, együtt alkalmazzák. Szerintem már van jelentősége, főleg felhőben számolt webalkalmazásoknál, illetve mobilappok kiszolgálásánál. Érdemes megnézni mekkora community van mögötte, és a buzz egyre csak nő. Ugyanazt a tendenciát látom popularitásban, mint amikor annó a Drupal fellendült.
A világ legnépszerűbb egyedi, tehát készülékgyártótól független Android ROM-ot fejlesztő CyanogenMod csapat útjára indította az CyanogenMod 10 M1 projektet, aminek keretében a támogatott készülékeken a CM10-es, vagyis a legújabb, Jelly Bean alapú rendszerből mostantól havi…..
Egy régi körgangos házban lakom Budapesten. Az a fajta, aminek kettő udvara is van, és amiben az udvarok meglehetősen kicsik, a lakások nagyon közel vannak egymáshoz.Lakik ebben a házban egy Down-kóros (középsúlyos mértékben fogyatékos) fiatalember a szüleivel, két szinttel…..
Park Ádám 2012.08.22 11:45:16
Park Ádám 2012.08.22 11:55:23
@Muad\\\'Dib: Hidd el, a lakosok nem a fogyatékosokért aggódnak, hanem azért, hogy az eddigi kis szaros életük megváltozik egy-egy, a szép idilli otthoni képbe bele nem illő bégetés miatt. Jajaj, talán még el is kapják, mert ez biztosan fertőző.

A poszt éppen arról szól, mennyi olyan mindennapos dolog van, ami a nyugalom megzavarására alkalmas lehet, mégis idővel az ember megszokja és természetessé válik. Miért ne lehetne megszokni egy fogyatékos lakót, mi olyat tehet, ami elviselhetetlen lenne egy lakóközösség számára?
Néztem az olimpián ezeket a piros-fehér-zöld zászóba burkolózott, nemzeti színekkel kifestett embereket, akik olyan lelkesen énekelték a magyar himnuszt. Nem tudom, hogy akik a Puskás stadionban jártak szerda este, hányan szurkoltak Londonban, mindenesetre, a londoni aranyérmeket…..
Amikor Szegedi Csanád tiszteletét teszi Slomó rabbinál, az valami olyan penetránsan amerikai, megtérő-náci filmes klisé, annyira a médiára konstruált szájbarágás, az auschwitzi út fölajánlása akkora giccs Szegedi részéről, hogy érdemes kitalálni egy-két konteót…..
Park Ádám 2012.08.08 01:40:50
@Szelesztia: Nem hiszek ezekben a "ki kinek az _előre_ beépített embere" dologban. Szerintem ilyen nincs. Olyan van, hogy kiszemelnek egy-két, a saját pártjában elégedetlenkedőt, vagy nagyravágyót és jól megkörnyékezik pénzel, ideológiával.

De ebben az ügyben szerintem nem ez történt.

Vannak emberek akiknek nagyon fontos a társadalmi hovatartozás, a "falka" és egy ilyen falkán belül a pozíció.

Ha valaki ilyen, az valamilyen módon megtalálja a módját az érvényesülésére. Mondjuk egy vallásos gyülekezethez csatlakozik (ez alatt értem minden olyan vallást, ami megkívánja a csoportos aktivitást, akár a zsidó, akár a Jehova, akár katolikus) vagy mondjuk egész nap politizál egy blogon kiállva egy ideológia mellett többedmagával, de lehet focidrukkoló, aktivista, mozgalmi tag, szeretetszolgálatos, stb.

A lényeg, hogy olyan tevékenységet végezzen egy csoporton belül, ami kivívja csoporttársai tiszteletét és van közös cél. Sokak vagyunk ilyenek, ki-ki a maga módján és a maga igényében. Én pl. vezető programozó vagyok (éppen emiatt) és számomra nagyon fontos a profizmus, és hogy kollégáim kellően tiszteljenek, mindig próbálok egy lépéssel előrébb járni és mindenre tudni a választ, mint valami kibaszott zseni. (Ez karöltve egy jó adag maximalizmussal tökéletes recept a szar életre, és ezt ha akarom se tudom megváltoztatni mert ösztönös, mint egy kutyának a terület körbehugyozása.)

Szegedi Cs. ezt vesztette el, méghozzá nagyon magasról, és ezt nem tudja megemészteni. Pótcselekvésként kétségbe esetten keresi mivel tudná ezt kiváltani. Ezek szerint megfordult a fejében az is, hogy megtért zsidó lesz, aki eddig tévúton járt, de saját belátása jó útra térítette (na jó, itt hibázik a dolog). De ezzel még lejjebb csúszott az _előző_ pozíciójában és már annyi se maradt, mint addig. Nem tud mit lépni, én se tudnék hasonló helyzetben és valószínű kétségbeesetten minden baromságot megpróbálnék.

A jobboldal is olyan, mint akármelyik másik, vagy másképpen: a Jobbikos létet ugyanazok az ösztönök vezetik, mint mondjuk Greenpeace-szest. Ott is van az egyénnek szimpatikus ideológia, van cél, van mitől félni, és van miért küzdeni. A harmadik fél pedig megmondhatja, hogy számra "az milyen már, hogy itt globális tőkézik (zsidózik)". De ez az egyénen nem változtat, csak erősít.

Nincsenek nemzeti ösztönök, falkák vannak. Pontosabban a falkán belüli pozíció és a közös célban elért eredmény.

És ki adna fel egy EU-s mandátumot, hogy aztán szarabbul éljen, nemzettestvéreim ide vagy oda? Én is inkább keresnék egy jó indokot arra, hogy nyugodt szívvel megtarthatom a falkámon kívül. Kell az újnak.

És lehet háborogni, hogy ez nem így van, Szent Kronára tett eskü, nemzet, kizsákmányoló erők, miegymás. Mindent meg lehet ideologizálni önzésből ha az ember "életét" veszély fenyegeti. Egy ilyen dolog nem egyenlő az erkölcstelenséggel. Ez öntudatlan önvédelem. Erkölcstelen azonban megvesztegetni valakit (pl. eu-s pénzekkel), lopni, csalni, hazudni, kárt okozni (nyilvánosságra hozott hangfelvételekkel).

Aki pedig majd itt veri a becsülettől és önzetlenségtől dagadó faszát, az gondolja csak végig eddigi életét, milyen egy hazudozó gyarló szaralak is valójában, ugyanolyan, mint mindenki más.
Park Ádám 2012.08.08 06:49:01
@Achilles: levéltárban
Park Ádám 2012.08.08 07:45:09
@Szelesztia: "teljesen tévútra csúsztál haver"
Én nem így látom, és ez nem csak tiszteletről szól, hanem az önkritikáról illetve a megfelelésről. Beletrafáltál, de rosszul látod. Amiről te beszélsz, az a tulajdonos, akinek vagy van dolga egy céggel, vagy nincs, nekem pl. van, de a legtöbbeknek csak befektetés. Ugyanakkor a amiről írsz, az a cégvezető, ami kisvállalkozásoknál általában főnököt jelent.

21 éves koromban alapítottam, most 47 ember dolgozik itt a takarítónővel együtt. Tudom, ez nem tűnik soknak, de a meló nem robotjellegű, kevésbé szabható meg kinek mi a dolga.

Hamar rájöttem, néhány alkalmazott után, hogy alkalmatlan vagyok cégvezetésre. Így hát kerestem rá alkalmas embert. A cég el is kezdett növekedni, én pedig sokkal távolabb éreztem magam egy közelgő szélütéstől.

Szakmán belül csoportot vezetni számomra könnyebb, mert a tematika egy viszonylag szűk, behatárolható terület kiszámítható problémákkal, míg a cégvezetés hierarchikus és kegyetlen. Pl. szemébe kell nézni a kollégának és azt kell mondani évek után, hogy nincs szükség a munkájára. Utálatot és kurvaanyázást vált ki.

Noha, ma már nem csak én vagyok az egyetlen tulajdonos, távol maradok az ilyesmitől, és ha nincs más, hát azzal háríthatok, hogy a főnök mondta...
BuheraBlog Hírek - 2012/20. hét 2012.05.20 22:51:00
Notepad++ Feltörték a magyar fejlesztésű Notepad++ szövegszerkesztő weboldalát. A honlapon Facebook adathalászatra szánt linkeket helyeztek el, a letöltéseket az elérhető információk szerint nem érintette az akció. Kickstarter Az új ötletek közösségi finanszírozását…..
Subba Dr. Mogács 2012.04.20 13:19:00
Két új monó basszusszintiplugin ugrott elő az elmúlt héten. Az első darab, a Genobazz 2 egy már létező darab folytatása a Tek'it Audiótól, továbbra is az ingyenes tartományban, azonnal letölthető. Mindent tud, amit az előd, extra hullámformákkal, kifinomultabb burkolókkal és…..
Ez lehet a mobil zenélés nyerő koncepciója, a Miselu nevű cég épp most mutatta be a működő prototípust az SXSW-n. A kis dobozon Android fut, természetesen állandóan neten van, a hangját pedig a Yamaha bivalyerős chipje szolgáltatja. Szociális integrációról is beszél a…..
midi.blog.hu Rajzolj zenét! 2012.02.05 11:31:00
Amit a videón látunk, azt Kovács Balázs, a PTE Művészeti Karának zenei médiaművészet-oktatója követte el. A rajzlapot kamera figyeli, és a mögötte pörgő szoftver a változásokból zenei parancsokat készít - hát így lehet zenét rajzolni, valós időben. Kövessük blogját,…..
Park Ádám 2012.02.08 06:54:31
@Jimmy Jazz: LOL :D
Kitörni - mármint a 6-10%-os kispártiságból. Nem ment az - utólag visszatekintve - karakteres Schiffer Andrással, és a mostani kongresszusuk után sem látszik a pálya. Annak ellenére, hogy sokaknak, sokunknak nincs most más választható pártja, még leginkább ők. De ez kevés lesz.…..
Park Ádám 2012.02.07 00:02:42
@Never: Arra a cikkre gondolsz, amelyen a Tilos rádiós szerző azon siránkozott, miért is nem borult össze az LMP az MSZP-vel a "Nagyösszefogás" jeléül?
És hogy ő új SZDSZ-re számított, mert az sitt lett kókától, de ez nem lett más, jajajaj?

Azért az más kateg.
A Vincent blog szépen összeszedte a tegnapi európai lapszemléből a Magyarországgal foglalkozó címlapokat, a lista jó hosszú, és nehéz ráhúzni, hogy a "azociálliberálisok megint támadják Orbánt", mivel még a konzerzervatív lapok (pl. Times) is ugyanazt mondják: ez a…..
Park Ádám 2010.12.23 11:07:09
Hehe, náczivadászok is tüntetnek www.naczivadasz.com/ mindenki Orbán Viktor lett. Pedig fideszes blog imho.
Sok éve írjuk a Homárt, a műfajból következően néha csapkodnak a villámok, de az ismert utazási iroda most új színt tudott hozni a szolgáltatók és ügyfelek örök harcába. Az eszköztárban megjelent a telefonos fenyegetés és a verbális megfélelítés. A sztori úgy indult,…..
Önkormányzati és országgyűlési képviselőt, emiatt lemondott polgármestert, és indexes újságírót is megfenyegettek, lejárattak, rágalmaztak a kétes ingatlanügyletben érdekelt felek...
A gárdisták megjelenése sokakat tölt el félelemmel, bár legtöbbünk inkább értetlenül áll a jelenség elől. Levélírónk arról számol be nekünk, hogy iskolájukban egy társasági oldalon a diákok megtalálták az egyik tanár fényképét, aki gárdista egyenruhába öltözve…..
Rájöttem! Budapest 2009.10.08 11:30:00
Magyarország fővárosa, a világ talán egyik legszebb városa. Két részből áll, a dimbes-dombos budai oldalból, ahol a történelmi emlékhelyeket, zöld parkok váltogatják, és a pestiből, ahol az állandóan lüktető város gazdasági, társadalmi, művészeti és közigazgatási…..
„Antifasiszta mozgalom: a fasizmus és a fasiszta veszély ellen irányuló tömegmozgalom, amely osztályhelyzetre, pártállásra, világnézetre és vallásra való tekintet nélkül egyesítette a demokratikus erőket és szervezeteket. Legfőbb hajtóereje a nemzetközi munkásosztály…..
Vastagbőr Mennének 2009.08.27 13:01:00
"Aláírásommal kinyilvánítom és tiltakozom a magyarországi cigányságot ért sorozatos terrortámadások és diszkrimináció miatt, és ezért Magyarországról el kívánok költözni."    Ez a mondat és 150 aláírás állt azon a kérelmen melyet vidéki romák…..