Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sesut

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kimentem tegnap a Milla demonstrációjára. Hosszas tépelődés után végül arra jutottam az előzetes beharangozó alapján – amire majd visszatérek – hogy a szereplők többsége szimpatikus, az aggályosakat pedig majd megítélem a beszédjük alapján, így a saját +1 főnyi…..
Gréczyblog Zelmúlt húsz év 2012.03.11 09:21:00
Lassan olyan lesz a fejünk, pontosabban Orbán feje a sok kokitól és sallertől, mint egy cipó. Persze, a mi fejünk az nem más, mint Orbán feje. Ő Magyarország, ezt többször is kinyilvánította, teljesen elborult hívei pedig el is hiszik neki.Pedig hiába jönnek a lengyel és az…..
Kedves Munkahelyi terror blog és olvasók!   Pályakezdő lány vagyok, Budapesten élek, nemrég vehettem át a diplomámat. Mivel sajnos nem igazán piacképes a végzettségem, ezért úgy voltam a dologgal, hogy bár megpróbálok elsősorban ezen a területen elhelyezkedni, de nem…..
Emlékeztek az Andrássy Palace Gardensre? A Kodály köröndön álló ikerpalotákról van szó, amelyekben luxuslakásokat árultak nem is olyan rég. 2009-ben ebben voltak az ingatlan.com adatbázisában a legdrágább budapesti lakásai: 449 millióért kínálták a legmenőbbeket. A…..
Sesut 2012.01.25 13:52:21
@előbőrke: Nem is a lakásokról van szó. Azt felújította, aki akarta (mi is, természetesen saját pénzből). A gond az, hogy az épület felújítására nem volt és nincs lehetősége a lakóknak, mert 2006-ig az önkormányzaté volt az egész épület, amikor pedig végre tulajdonhoz jutottak a lakók, már érvénybe lépett a szerződés a befektetővel a felújításról.

A felújítás egyébként milliárdos tétel. Tegyük fel, a lakók milliárdosok, összedobják a pénzt, felújítják a házat. Majd jön a befektető, és minimális költségen beépíti a felújított tetőteret, amihez érvényes szerződés alapján joga van, és saját zsebre busás haszonnal eladja a lakásokat. Így gondoltad?
Sesut 2012.01.25 13:59:04
@xenuka: kedves nagymama házának kimeszelése bizonyára minden évben milliárdokba került... mint ahogy a fecskék is ennyit invesztálnak évente a fészkeikbe.

Nem a lakásokról van szó. Azt rendben tartja, aki akarja.

Egy négy bejáratú, négy utcafrontú, öt udvarból álló, négy szintes, óriási műemlék épületről van szó. Nincs olyan nagymama vagy fecske, aki ezt életében akár egyszer is kimeszelje. Arról nem is beszélve, hogy műemlék lévén szigorú szabályok vonatkoznak a rekonstrukcióra.

Nem segélyért kiáltozunk. Ha lehetőséget kapunk, megoldjuk a felújítást. A beruházó sem az önkormányzat pénzén építkezett volna. Két másik cég áll sorba, hogy cserébe a tetőtér tulajdonjogáért felújíthassa az épületet. Ehhez csak annyit kéne tennie az önkormányzatnak, hogy felbont egy nem teljesített, jogelődje által kötött szerződést. Egy fillérjébe nem kerülne.
Sesut 2012.01.26 20:58:54
@SvenH.: Szó sincs arról, hogy az önkormányzat újítsa fel az épületet. Hol olvastad ezt? Korábban sem erről szólt az szerződés. Jelen szerződés értelmében az önkormányzat a tetőtér tulajdonjogát (amely egyébként a társasház osztatlan közös tulajdona!)átengedi a befektetőnek, cserébe a felújítási munkák elvégzéséért. Mivel a befektető eddig csak kárt, életveszélyt okozott, azt akarjuk, hogy az önkormányzat bontsa fel ezt a szerződést, hogy a társasház más céggel szerződhessen. Eddig két cég jelentkezett, hogy átvennék a projektet, vagyis a tetőtérét cserébe felújítanák a házat. Az önkormányzatnak nem kell fizetnie semmit.
Kivételesen nem egy konkrét termék, hanem az áruház "családbarát" intézkedéseit kihasználó nem vásárló vendégekkel szemben emelte fel a billentyűzetét Magnus Heron. Szerinte el kellene gondolkodnia az IKEA-nak, hogy mennyiben járul hozzá a kulturált bútorvásárláshoz, hogy a…..
A kastély kerti homlokzata. A Fejér megyei kis faluban, Dégen található Magyarország egyik legszebb kastély-kert együttese. A klasszicista kastélyhoz tartozó tájképi kert nem kevesebb, mint háromszáz hektár alapterületű, nagyobb, mint Schönbrunn és akkora mint a kasseli Bergpark,…..
Diákigazolvány nélkül utazni nem szép dolog, de valljuk be azért, hogy egy gyereknél erősen megállapítható, jogosan veszi -e igénybe a diákkedvezményt. Marietta mostani levelében arról mesél, hogy párjának nagyobbik gyereke egyedül utazott, de elkövette a hibát, hogy otthon…..
Sesut 2011.06.30 08:40:07
@Adani: Konkrétan nem egy 14 évest ismerek, aki festi magát, kiöltözik, és akár 18-nak is elmegy... (tanítottam felső tagozaton)
Sesut 2011.06.30 08:43:06
@queenlly: igaz, de ha valaki direkt erre megy rá, simán leszáll a végállomás előtt, ahol akar... vagy a kalauz végig magánál tartja a gyereket (esetleg többet is), odakötözi az üléshez?

Szerintem sem jó egyébként, ami történt, de azt sem tudom, mit lehetne tenni. És sajnos, ismerve a nagy magyar valóságot, biztosan többen vannak, akik direkt arra mennek rá, hogyan lehet kijátszani az előírásokat...
Egy francia hölgy, bizonyos Céliné Song aka Ellephanta 2009 decemberében csapott a húrok közé, amikor beindította „Letters to Dead People” című mémgépezetét, melyben szubjektív és hallatlanul szellemes posztumusz üzeneteket küld – stílusosan fekete – virtuális levélpapíroson egyenesen a…..
Gyerekszoba LEGO-ból ebéd 2011.04.05 12:16:00
Bár nem elterjedt kicsiny hazánkban, hogy dobozból ebédeljen a gyerek az iskolában, azért mégis elhozom nektek ide ezt a LEGO lunchbox-ot, mert jópofa. Ha az lenne, hogy dobozban vigyék az ebédet a gyerkőcök, akkor biztos valami ilyenben szeretném, hogy ez megtörténjen. Ötletes és…..
 Vasárnap volt megint 10 milliószoros nap, így 10 milliószoros lelkesedéssel álltunk neki konyhai játszóterezni Angélával. Hozta a kincses füzetét és rábökött egy spenótos – ricottás tortellinire. Háát, nem kimondottan éreztük elérkezettnek az időt és…..
Írtam egy rövid összefoglalót a legnagyobb különbségekről a magyar és a svéd rendszer között. Egész biztosan egy csomó minden kimaradt. Nincs olyan, hogy ez a jobb, vagy az a jobb, ezek helyett következzen a lista. Mindenki döntse el maga, érdemes-e, megéri-e a váltás. Nekem…..
Sesut 2011.01.12 14:10:32
@Walmer: jaj, nem az adókulcs a lényeg, hanem a reálbér értéke, vagyis hogy mennyit tudsz vásárolni, milyen életszínvonalat tudsz biztosítani a magad és családod részére abból a pénzből, ami végül nálad marad. A svéd életszínvonal általában összehasonlíthatatlanul magasabb, mint az itthoni, mindegy, hogy hány százalékot vagy forintot adóznak.
Sesut 2011.01.12 14:21:33
@Memme: egyetértek. ha kinti bért kap az ember, akkor abból elég tisztességesen meg lehet élni. Mi csak egy hónapot töltöttünk kint (kiküldetés, magyar bér+napidíj), így ájuldoztunk a 18ezer forintos "BKV" bérlettől, meg az 1000 Ft feletti kenyértől. Viszont azt láttuk, hogy a férjem pozíciójában (mérnök, jó cégnél, középvezetőként) kint dolgozó norvég kollégák nagyságrendekkel kevesebbet dolgoznak, sokkal kevesebb a stressz, rengeteg a szabadság, és hát a kinti bér is ugye többszöröse az itthoninak.

Emellett a magasabb árért általában magasabb színvonalat, minőségibb életet kap az ember.
Tisztelt blog!   A Péterfy Sándor kórházról olvastam önöknél, immár nem egyszer. Sajnos Nekem is csak rossz élményem van! 2008. márciusában unokám orvosi oda nem figyelés miatt, oxygén hiány következtében, agyhalállal született! Egészséges, érett újszülött volt, lett…..
Sesut 2011.01.04 15:28:04
@IrishOak: igen, de van értelme vajon? Mármint panaszt tenni. Jegyzőkönyvbe veszi és kész? Vagy kivizsgálják, értesítenek az eredményről, esetleg bocsánatot kell kérnie, vagy ha túl sokan panaszkodnak, kap valami "büntetést"...
Sesut 2011.01.04 15:51:23
@akdiana: Igazad van, valóban mindenki máshogyan éli meg a szülési fájdalmakat. Én úgy gondoltam, eléggé felkészültem, mégis úgy fájt, hogy leírni nem tudom. Most másodszorra epidurális érzéstelenítéssel szeretnék szülni, de tudom, hogy ha nem jön össze, akkor is túlélem...

A császármetszéssel viszont továbbra is az a gondom, hogy nem tájékoztatják előre a nagyon komoly szövődmények lehetőségéről a kismamákat. Nem úgy mérlegelnek legtöbben (tisztelet a kivételnek), hogy minden információnak birtokában vannak, hanem vagy van egy szörnyű tapasztalatuk vagy borzasztó dolgokat hallanak a hüvelyi szülésről, és a császárról viszont senki nem mond semmi rosszat. A környezetemben több közeli barát, rokon szült császárral, a szobatársaim is mind császárosok voltak annak idején, én a látottak alapján inkább szülök újra fájdalomcsillapítás nélkül, mert úgy volt kb. 2 irtózatosan fájó órám, szemben azzal, amit ők császár után napokig szenvedtek (és egyiknél sem volt komplikáció).

A választás szabadságát pedig azért vitatom, mert a gyerek biztonsága, akár élete is veszélyben foroghat. Amíg nem biztosított, hogy néhány percen belül műtőbe kerüljön valaki otthonról vagy születésházból előre nem látható komplikáció esetén, addig ne lehessen szabadon választani. Vagy mindenkinek joga van kockáztatni a gyerek életét, ha akarja? Szabályozás és a feltételek megteremtése kellene először szerintem, csak utána a választás. Addig viszont, amíg kórházakban nincs mód egy epidurális érzéstelenítést beadni, ahogy leírtad, vagy amíg nincs minden kórházban minden tárgyi és személyi feltétel megteremtve, hogy a kórházat választó nők (és még sokáig ők lesznek túlnyomó többségben) emberséges körülmények között, biztonságban szülhessenek, addig szerintem nem az otthonszülés biztosítására kellene költeni. Nem azért, mert az nem fontos, csak szerintem más kellene legyen a prioritás.
Az ötlet nem új, de most petíció formájában tárják a budapesti főpolgármester elé: legyen hétvégente sétálóutca az Andrássy. Van ugye ilyen, például a Kós Károly sétány, amely ráadásul épp folytatása az Andrássynak, de azért egész más lépték. Főleg, hogy a másik…..
Sesut 2011.01.03 15:06:52
@mement: még mindig nem értem, mi a gond. NEM a szerviz útra gondoltam, hanem ami a szerviz út és a fő forgalmat lebonyolító sávok között van, mindkét oldalon, több méter szélesen, fákkal-bokrokkal beültetve a két szélén, betonozva, oldalt padokkal.
Sesut 2011.01.03 15:08:30
@mement: Ki nem bringázik? Te? Akkor rendes vagy. De hidd el, RENGETEGEN bringáznak a járdán. Ezzel sajnos napi szinten szembesülök.
Sesut 2011.01.03 15:09:56
@mement: nézd meg egyszer, ki van táblázva a kerékpár meg a gyalogos. Nekem ebből úgy jött le, hogy kerékpárosoknak és gyalogosoknak készült. De lehet, hogy tévedek.
 Új kultúrharc van kibontakozóban Magyarországon. A konzervatív kurzus dacos elszántsággal törekszik a maga értékrendjének betonba öntésére. A miniszterelnök a pápához látogat, a köztársasági elnök sekélyes dolgozatot ír (irat) a kereszténység erényeiről, föl-…..
Sesut 2010.12.10 17:00:51
@David Bowman: igazad van. De mikor volt a niceai zsinat? 325-ben, ha jól emlékszem. Akkoriban szerintem elég általános vélemény volt, hogy a nők "állatok"... Biztos vagyok benne, ha ma feltennék ugyanezt a kérdést, azért más lenne az arány :)

Egy kicsit olyan ez, mint ha Rólad az alapján alkotnánk véleményt, hogy hogyan éltek, mit tettek az őseid majd' 1000 éve. Nem pedig azt néznénk, hogy most Te mit csinálsz, hogy élsz, mit tudsz...
Sesut 2010.12.10 17:04:46
@ÉN OF: Hát, én sajnos úgy érzem, nem vagyok vele mindennapi közvetlen viszonyban, bár érzem a gondoskodását az életemen, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy hitbeli kérdésekben az Isten segítségével tévedhetetlen lennék.

A Szt. Pálos példám: az isteni tanítás az ő esetében Pálon keresztül érkezett. Aki saját bevallása szerint sem tökéletes sem tudásában, sem a tudás továbbadásában. Ehhez hozzájön még, hogy itt mi egész más korban, kultúrában élünk, tehát bizonyos akkor még egyértelmű dolgokat is félreérthetünk, vagy elsiklunk felette. Nem az adásban van a hiba, hanem a vevőben (legalábbis az én készülékemben, attól tartok, van néha. Bár próbálkozom...)
Közel négy évvel ezelőtt , a 38. héten jóslófájásokkal feküdtem be az Istvánba. Egész éjjel a kemény szülőágyon kellett aludnom, hogy a nővéreknek ne kelljen az egy emelettel lejjebb levő kórtermek közt ingázni, hogy megindul-e a szülésem vagy sem. Márciusban, nyitott ablak…..
Sesut 2010.09.22 17:51:58
@Bélabácsi: nem értelek. eddig amellett érveltél, hogy mindenkit előre meg kell kenni, most meg, hogy dehogy, csak utólag?
Sesut 2010.09.22 17:56:32
@Thor81: de miért szül annál az orvosnál? mi fizettünk az orvosnak (nővéreknek nem), de csak mikor a zárójelentés már a kezemben volt. Eddig három Istvános szülészorvosról hallottam vissza, hogy választott orvosként nincs tarifája a szülésre, mondván, majd annyit ad a kismama, amennyit gondol. Az István óriási, rengeteg az orvos. Miért kell félelemből fizetni, nehogy aztán szemétkedjen? Ha már fizet valaki, miért nem olyannak, akivel meg van elégedve? (Ez nem annyira Neked szól, inkább csak értetlenkedem).
Tavaly januárban írtunk egy nagyon vicces esetről, amikor is Csenki Attila a Best magazin egyik újságírójának kamuzott saját magáról, USA-ban élő ikertestvérről meg hasonlókról, a hetilap meg nem nem ellenőrizte le az infót, és lehozta a bődületes baromságokat az…..
Elég a kamu álláshirdetésekből, a kormánynak lépnie kell! Csatlakozz!!!    Több, mint fél évig próbálkoztam az álláskereséssel, tegnap számoltam össze a beadott pályázataim számát (278 db) ebből összesen 34 visszajelzést kaptam, melyben benne vannak az…..
Sesut 2010.08.07 23:51:03
@porthosz: egy sztori, alátámasztandó, amit írtál: kedves jelölt gyakorlatilag MINDEN megjelenő hirdetésünkre jelentkezett, ugyanazzal a pályázati anyaggal, motivációs levéllel. (Mindegyikre megkapta a szokásos elutasító választ, mert sajnos nem volt alkalmas). Amikor a dán könyvelő hirdetésre jelentkezett, nem bírtam tovább, és felhívtam, nagyon udvariasan érdeklődtem, hogy esetleg elkerülte a figyelmemet, de a pályázati anyagában sehol sem találok arra vonatkozó információt, hogy akár alap szinten beszél-e dánul, van-e bármilyen könyvelői képesítése vagy tapasztalata... A válasz az volt, hogy nincs, és dánul sem tud egy mukkot sem, de nagyon szeretne dolgozni, és hátha... Kapott egy ingyenes tanácsadást telefonon, nem tudom, megfogadott-e bármilyen tanácsot is, de hozzánk többet nem jelentkezett.
Az autóneppernek átadott, aláírt biankó szerződésekkel nem csak a levél beküldőjének akadt később gondja. Ilyenkor a tanukat is elő lehetne venni, ha nem előttük írta alá az eladó, vagy az állítólagos vevő. Szia Zugügyvéd,Tavaly ősszel eladtam az autómat egy…..