Regisztráció Blogot indítok
Adatok
I am who I am

0 bejegyzést írt és 67 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon hányan esünk abba a hibába, hogy elsiklunk olyan dolgok felett, ami nagyon is fontos szerepet kellene, hogy betöltsön életünkben? Annyira a mindennapok rabjaivá vált társadalmunk, hogy bizony néha, saját gyermekünk „Segítség” kiáltását sem halljuk meg. Belesüllyedünk…..
Megijedtek Pesterzsébeten az ökopelenkától: gyorsan meg is szüntették a környezetvédelmet a kerületben. Eb ura fakó, fideszes képviselő nem mos pelenkát, és ezt mástól sem tűri el. A cikk itt elolvasható.    ..
Nem vagyunk kockázati szakemberek, banki kérdésekben sem vagyunk túlságosan otthon, de devizahitelesként azért mégis lenne néhány felvetésem amivel lehetne javítani a helyzetünkön és a nálam nagyobb szakértők meg talán elmondják, miért nincs igazam... Szerencsére egyre több…..
I am who I am 2011.08.19 19:39:02
@waszabi: hmm, a mi lakásunkra simán adtak volna 12 millió Ft-nyi hitelt 2007-ben, ennyire taksálták a hitelfedezeti értéket, és igen, hajlandóak lettek volna hitelezni 100%-ban...nem vettünk fel ennyit, de ma mégse ér annyit a lakásunk, hogy fedezné az ára a teljes hitelösszeget. abbam igazad van, hogy még mindig jobb egy adósnak veszteséggel eladni, mint ha a bank árverez. De ha vki foggal-körömmel mégis fenntartja vhogy a törlesztéseit, még ha semmi másra nem telik is mellette azt meg tudom érteni.
Mi szerencsére nem vagyunk bajban, én csak szimplán hülyének érzem maga, hogy ilyen árfolyam mellett svájci frankot veszek. Arra, ha vki tényleg nagyon bedől, szerintem csak az egyéni csőd jelenthet igazán megoldást.
Aki még tud törleszteni, annak kéne olyan megoldást keresni, ami fenntartja a törlesztési képességét.
I am who I am 2011.08.19 19:45:40
@harcsapaprikás: A devizatartozásban az ingatlan értékének mozgásánál azért több spekulációs elem van. Amúgy nem hiszem, hogy sok olyan pénzügyi zseni volt a világon, aki a jelen helyzetet úgy igazán előre látta volna. Szerintem ez ne is elvárható, se a bankoktól, se a hitelfelvevőktől, hogy egy ilyen válsághullámot előre sejtsenek. Ez kb a vis majorral azonos történéssorozat.
I am who I am 2011.08.19 20:17:27
@harcsapaprikás: hja, értelek, bár nem hinném, hogy itt (Mo-n) sokan vásárolnak/tak ingatlant befektetési céllal. (Amúgy kellően hosszú távot nézve, az ingatlanok áremelkedése valóban folyamatos. Vannak esések rövidebb távokon, pl. 1929-33...stb..., de a trend egyértelműen felfelé mutató, és ha jól rémlik, infláció feletti. Átlagban persze, ez nem biztos, hogy igaz, minden egyedi igatlanra. Sőt, biztos, hogy nem igaz.

Szvsz azért vettek az emberek igatlant hitelre MOST, mert most akartak lakni vhol, nem akkor, amikor a gyerekeik már felnőttek. Nem pedig azért, mert MOST olcsóbb, mint később.

Bérlakás meg ugye alig-alig, tekintve, hogy alig vannak befektetési célú ingatlanvásárlók a lakáspiacon.
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
I am who I am 2011.07.28 22:44:47
@blacklord: "Szerintem ez a dolog részben abból is született, hogy Fideszék kisakkozták, hogy mi lenne népszerűtlenebb - teljes védelem és rövid születési juttatás (mondjuk 18 hét, és utána SEMMI GYED-GYES), "

Bocs, hogy ilyen szagattottan...de eszemne jutott még valami.

Ép ésszel balátható, hogy nem csak ezek az alternatívák vannak
a) teljes védelem és rövid szülési juttatások

b) semmi védelem és hosszú juttatás

Létezik egy C) is, miszerint rövid ideig tartó teljes védelem visszavételi kötelezettséggel és akár 3 éves GYED/GYES, időközben megszűnő védelemmel.

És szerintem nem volt rossz irány a Bajnai féle a két évre rövidített juttatásokkal és 3 éves védettségel se, csak hosszú volt a két év.
I am who I am 2011.07.28 22:47:27
@blacklord: Elégszer leírtad de még mindig nem értad, hogy szvsz az államnak semmi szüksége arra, hogy egy törvénnyel védjen egy másik törvénye ellen. Ezt ennél értelmesebben is meg lehet csinálni.
I am who I am 2011.07.28 22:49:46
@telkoe: Ezért hosszabították meg a TYGÁS/GYED jogosultság megszerzésére szóló időt. Lehetne még hosszabbítani, hogy még többeket tántorítsanak el a visszaélésektől. És igen, vissza kéne szorítani a táppénzzel vsaló visszaélést is. De ennek se a védettség megszűntetése a módja.
Egy büntetőper gyanúsítottja számára – amennyiben fontosnak tartja a közvélemény ítéletét – kulcsfontosságú, hogy álláspontját a sajtó nyilvánossága előtt is világossá és egyértelművé tegye. Egy hónappal ezelőtt a Fradi-pálya eladása kapcsán hűtlen…..
I am who I am 2011.05.03 09:00:13
@gigabursch: szerintem meg mindenki fizesse meg a TB ellátás költségeit, aki feleslegesen vette azt igénybe, olyankor, amikor arra semmi szükség nem volt. Értsd: az összes komplikációmentes, kórházi szülés költségeit kéretik kiszámlázni az érintetteknek. Milliárdokat takarítanánk meg, és ez igazán nem mindegy ebben, a mai nehéz helyzetben.
Sziasztok! 13 éve postán dolgozom, nagyon sok mindent elviseltem ezalatt az idő alatt. A munkabeosztásaink borzalmasak : kezdés 7:30-11:00-ig majd hazamegyünk és visszakell mennünk 14:30-ra-19:00-ig és a következők 7:30-11:30-15:00-19:00, 10:00-18:30,6:00-13-ig ,12:30-19:00 ezek…..
I am who I am 2011.02.07 21:43:57
@ÓjajSámson: Ezért tart itt ez az ország :D

Hogy mit tehet a dolgozó? Az valahogy nem szokott felmerülni, hogy x osztállyal esetleg azon kéne gondolkozni, hogy mit is tanuljon az ember, hogy jobbra forduljon a sora. Mert ugye kinek is kéne az érdekeinket képviselnie? Tenni azért, hogy nekünk magunknak jobb legyen, ha már egyszer nem vagyunk elégedettek? Hát persze, hogy a főnökünknek, a szomszédunknak, a gazdagoknak és a kormányunknak. Hogy esetleg mi magunk is tehetnénk valamit önmagunkért az elképzelhetetlen...
I am who I am 2011.02.07 22:04:08
@ÓjajSámson: objektíven jó volna, ha a magyar szubjektumok egyre nagyobb számában merülne fel az az alternatíva, hogy elsősorban magának kell tennie saját magáért. Mondjuk siránkozás helyett, az arra fordított időben és energiából.
Néhány napja nyolc közgazdász  - Bauer Tamás, Békesi László, Bokros Lajos, Csillag István, Mihályi Péter, Petschnig Mária Zita, Simonovits András, Soós Károly Attila - közös nyilatkozatot adott ki, amelyben arra bíztatják a magánnyugdíj-pénztárak tagjait: „Tartsanak…..
I am who I am 2010.12.04 01:20:10
@Táskás Tóni: Pedig a devizahiteleken nyeni is lehet(ne). Ha lenne egy jó irányba mutató gazdaságpolitikánk, ami stabilizálhatná a gazdaságot, megerősíthetné azt, akkor a forint is erősebbé válna újra. Kész nyereség a mostani árfolyamon felvett hitel esetén.
I am who I am 2010.12.04 01:23:05
@NightLord: Ez attól függ, hogy mit csinál az állam az árfolyammal.
I am who I am 2010.12.04 17:10:24
@NightLord: az állami szabályozók, sőt mi több, a kormányzati kommunikáció erőteljes hatással van az árfolyamra. Ha a piaci szereplők bizonytalanok, akkor az árfolyam romlik, a kamatok növekednek. Abban igazad van, hogy a megítélésünkben faktor a devizában lévő adósságunk is, pont ezért ennek csökkentését kéne megcélozni elsősorban, akár azzal is, hogy külső adósságot konvertálunk belsőre. De ezt szerencsésebb kedvező árfolyamon megtenni, tehát akárhonnan nézem is az államnak elsősorban arra kéne törekednie, hogy a stabilitásnak, kiszámíthatóságnak legalább a látszatát megteremtse. Most azonban épp ezek ellen hat.
Első látásra úgy tűnik, nincs min gondolkozni, engedni kell a zsarolásnak és azonnal át kell lépni az állami nyugdíjrendszerbe. Mi azonban nem vagyunk ebben olyan biztosak. (Fotó: regionaplo.hu) A múlt hét óta tudjuk, hogy akik magányugdíjpénztári tagok maradnak 2011.…..
I am who I am 2010.11.30 08:06:19
@is: "pontosan. a csladi ezustot viszik a tozsdere, mert eppen hogy nem csokkentik az allamadossagot, hanem elverik. mire? a gazdagok adocsokkentesere,"

Bocs, de ez a sommás megállapítás annyira szúrja a szemem. szóval szerinted elveszik a gazdagoktól (is) a nyugdíjmegtakarításaikat, hogy odaadják nekik adócsökkentés formájában?

Mert bármilyen hihetetlen ám az "eccerű embernek", de ezen a nyugdíjakción pontosan ugyanazok buknak marha nagyot, akik az adócsökkentésnek egyébként haszonélvezői. És mit gondolsz, ők önként vajon mit választanának? Éljük fel a megtakarításainkat most, avagy inkább dolgozzunk meg még jópár évig a szerkezeti átalakításokért és kapjunk adócsökkentést akkor, amikor már fenntartható pályára állt az államháztartás?
Fogyik a magyar!3. rész Az elmúlt hetekben a hazai sajtóban rendkívüli visszhangot váltott ki a hazai népességfogyás legújabb adata, amely szerint az idén tízmillió alá csökken nemzetünk lélekszáma. A most következő sorozatban a népességcsökkenés megfékezésére teszek…..
I am who I am 2010.07.30 15:06:00
@Seravy:

A 6-ra: tereljük át a felesleges munkaerőt a tudományos kutatásba. Sok mindent szeretne még az emberiség megismerni, aminek hasznát is láthatnánk, de jelenleg nincs rá "erőforrás". Vannak a tudományos kutatásnak területei, ahol egy betanított munkás nagyon jó munkát tud végezni. Volt is egy ilyen projektje pár éve a NASA-nak. Képeken kellett sémákat meglátni és jelölgetni, az ezen dolgozók képzetlen önkéntesek voltak és "cklickworkers"-nek nevezték őket. Finanszírozhatósága: pont, mint a 3. pontnak, csak nem idegesítené annyira az embereket.
Egy új alkotmány kifejezésre juttatná, hogy az ország végleg maga mögött hagyja az 1949-ben elindult korszakot. Ehhez azonban társadalmi támogatottság - népszavazás kell! A Fidesz új alkotmányt akar írni. Szükség van-e erre? Jogi szempontból biztosan nincs. Szimbolikus értelme…..
I am who I am 2010.05.31 20:58:45
@ds3: "Az, hogy ez nem történt meg, leginkább annak a tévhitnek a következménye, hogy a 2/3-os törvényekhez 2/3-os parlamenti többség kell. Pedig elég lenne a 2/3-os egyetértés is"

Nem tévhit ez, csak a vezetőink képtelensége építő kommunikációra, vitára, megegyezésre arról, hogy mi visz minket előre és mi hátráltat. Az ellenzék szerepe nem arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy ellenezzen és leszavazzon minden javaslatot. Ezen eddig sajnos nemigen tudtak a képviselőink/pártjaink túllépni.
David Fincher nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a Facebookról szóló The Social Network után A tetovált lány című bestseller angol filmfeldolgozását készítené el legközelebb. Számomra érthetetlen, hogy miért ragaszkodik annyira a projekthez, hiszen a svéd változat önmagában is…..
I am who I am 2010.05.26 21:59:22
@DnP: A Gyermekkor végét nagyon-nagyon érdemes elolvasni :). Szuperjó történet.
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
I am who I am 2010.04.25 21:56:49
@érintett09: Az iskolai tesinek nem bajnokokat kéne kinevelni, hanem mozgást szerető embertömeget. Engem pont ez zavart a legjobban a tesiórákon. Ahelyett, hogy fejlesztették volna azt, amire valóban szükség volna, a testet nevelték volna, bajnokokat kerestek különböző sportágakra.
A héten úgyis minden az Apple-ről és tabletjéről szól, egészen természetes, hogy ilyenkor mindenki megpróbálja kivenni részét a felhajtásból. Ha csak egy kicsit is köze van bármelyik Apple-termékhez valaminek, akkor az már számíthat arra, hogy részese lehet a hét…..
Kis tömeg gyűlt már össze, a futók rajtszámot biggyesztgettek egymásra, lányoknak pom-pom bojtokat osztogattak a fotósok meg videósok gyűrűjében. Ez az esemény már jobban megmozgatta a sajtót, a királyi tévén kívül a Stop.hu, Index, RTL és még pár, nem beazonosítható kamerás nézte, mi is fog itt…..
I am who I am 2009.12.05 00:09:09
@Shopping : Hát én bótos vagyok, és örülnék, ha a bolt előtt a járdán parkoló autóktól be tudnának jönni a boltba azok, akik szeretnének. (szerencsére, már alakul a helzet)
A gyermekgondozási szabadság utáni foglalkoztatás kikerülésére számtalan trükk van, hiába próbálja a törvény védeni a volt kismamákat. Az alábbi történet egy tipikusan ilyen eset.Kedves Zugügyvéd!A problémám a következő: Ez év februárjában párom szeretett volna 2 gyerek…..
I am who I am 2009.09.01 20:31:46
@hagyma: pedig akinek párja van, annak megvan a másik fele. Feleséget meg venni is lehet egyes helyeken, és sok-sok érdek tud fűződni a címhez.
I am who I am 2009.09.01 22:15:00
@Manyizga: És a férj? :D
Nagymamám azt mesélte, hogy a negyvenes években feléjük (vidéki város) sokkal gyakrabban szültek otthon a nők, mint kórházban. Akkoriban ez volt természetes, ennek oka jórészt nyilvánvalóan az egészségügyi infrastruktúra hiánya volt (és még sorolhatnánk az okokat), de…..
I am who I am 2009.08.14 12:11:59
@siss: Eleinte pl. Semelweiss idejében a kórházak voltak veszélyesebbek szülés szempontjából. Nem is ment kórházba szülni, csak az, aki nem engedhette meg magának a bábát?

Miért volt a kórház veszélyesebb? Mert eleve több ott a kórokozó, mint másutt. A nevében is benne van. Ugye KÓRház...plusz abban az időben simán feljöttek az orvosok egy szüléshez a kórbonctanról minden kézmosás, fertőtlenítés nélkül. Erre a problémára jött rá Semelweiss, és ennek kezelésére készítette a higiéniai előírásait, amit valóban beépítettek a bábaképzésbe is.
I am who I am 2009.08.14 13:44:53
@Szatori:

Olvasd el Frederic Leboyer: gyendég születés című könyvét, és rá fogsz jönni, hogy az otthonszülők elsősorban a gyerek érdekeit tartják szem előtt, amikor az otthonszülés mellett döntenek. mert kórházban születni felér egy sokkhatással az esetek többségében.

És a szerző szülészorvos.
I am who I am 2009.08.14 16:01:42
@nudlee: Ha végignéznénk a listán szereplő kórházakat a bababarát kritériumok alapján, jelentős részük elvesztené ezt a címet. A Szt. Imre is. Ott szültem, a bababarátság bőven hagy maga után kívánnivalót.
Hemü sztorijánál az autós tekintetében két lehetséges verziót tudok elképzelni. Az egyik az, hogy simán hülyének nézi a gyalogost, mert ahhoz, meg a kerékpárhoz se kell jogsi, honnan tudná az, hogy mikor mehet át az úton? Ez sem normális emberre vall, de ennél még rosszabb a…..
Nem mindegy, hogy indul a nap. Ha az ember fiatal, és egy szupermarketben dolgozik eladóként egy olyan országban, ahol mostanában mindenki annyira ideges, hogy 10 deka párizsit sem tud normálisan kérni, nos akkor valószínűleg minden nap rosszul indul. Éppen ezért képedtem el ma a…..
Munkahelyi (T)error Maga meleg? 2009.01.15 00:46:00
Üdv Kedves Látogatók! Még mindig az ágyat nyomom és már kezd tele lenni a hócipőm az egésszel...Ma egy olyan kis sztori kerül közlésre, amelyhez fogható eddig nem érkezett hozzánk.  Olvasónk megdöbbentő levele csak itt, csak most, csak Nektek:Helló Mindenki! Arra gondoltam,…..
Ha a világsajtó képviselői a – reményeink szerint előbb-utóbb megnyíló – Nemzetközi Konteó Akadémia rektora mellének szegezik majd a kérést, hogy mondjon már egy olyan összeesküvéselméletet, amely magában hordozza a műfaj valamennyi ismérvét, van arra egy komoly…..
I am who I am 2009.01.15 10:22:38
  Nehéz hetek állnak mögöttünk, de ha nehezen is, túléltük az ünnepeket. Pedig egyértelmű, hogy a karácsonyt a férfiemberek kicsinálására találták fel. Ilyenkor a nők piszmognak a süteményekkel meg a csomagolópapírral, és semmi komoly dolgot nem csinálnak, míg a…..
I am who I am 2009.01.03 12:21:22
@portis: Van ÁFA az élelmiszereken, majdnem pont ugyanannyi, mint Németországban.

A német illetve angol illetve egyéb külföldi termékek azért drágábbak itt, mint az eredeti országban, mert itt külföldi és ez sok-sok magyar szemében még mindig ok arra, hogy többért is megvegye, mint amennyit a magyarért adna.
Kedves Látogatók! Itt az újabb olvasói vélemény. Lehet hozzászólni, elemezgetni, eltűnődni rajta! A munkahelyemen rengeteg a férfi, de nők alig vannak: lassan olyan lesz, mint a katonaságon. Nemrég volt munkaerő felvétel a cégünkhöz. A felvételi elbeszélgetés után jött a…..