Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Liquidos

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még jó 20 óráig ingyen megszerezhető a Monument Valley, az optikai illúziók költői atmoszférájú logikai játéka. Kötelező darab, nem véletlen, hogy pl. az új Nokia tablet is ezt a játékot használta a promóképeken, de a Nexus 6 reklámjaikban is…..
Frissítve a 2010-es poszt: remélem mindenki tisztában van a KSH 2015-ős jelentésével, hogy pl a nyugdíj 2018, 2019-ig van rendben a mai feltételekkel!? El kell gondolkozni mindenkinek! Kérdezni és kérdezni a képviselőket! Kaptak erre felhatalmazást? Hogy lehet egyetlen tollvonással emberek 100ezreit…..
És igen! Mindig örömmel tölt el, ha egy "unokáink sem fogják már látni" módszer visszatér a közéletbe és újra megmutatja létjogosultságát. Ilyen volt régen a magnókímélő ceruzás kazetta visszatekerés (aki van annyira fiatal, hogy nem tudja miről van szó, itt…..
A két lábbal a földön állók aránya a vevők között ezrelékekben mérhető. Ezért, mint vásárlóerő, kalkulálni velük nem lehet. Mai cikkünk blogposztja...
Liquidos 2011.10.12 17:01:06
@BenFranklin: Úgy látom nem ment át az info, amit közölni akartam.

1. Az, hogy a könyv a lízingcégnél van csak később derült ki. A lényeg nem ezen van, hanem hogy a nepper behazudja a szervizkönyvet, ami nincs.

2. Én nem olcsó, vagy keveset futott, hanem jó állapotú relatív új autót akartam venni. Párat megnéztem és ez tetszett. Egyelőre nem is csalódtam benne, de a lényeget nem érted. A kereskedő nem azért pörgeti vissza az órát, mert nem venném meg a 200.000-et futott autóját, hanem azért, mert akkor - szerinte - nem fizetném ki azt az árat, amit kérne érte. De ne feledjük, hogy ez az ár jóval több, mint ami reáli s lenne. Vagy szerinted egy újonnan 8 millió értékű használt autón az eredeti ár feléért történő értékesítéskor reális, hogy a nepper ugyanannyit (vagy többet) keres, mint a szalon, amelyik eladta? A helyzet az, hogy egy kicsit szerintem magas az árrés amivel dolgoznak...
Liquidos 2011.10.13 12:05:29
@BenFranklin: Oké, lehet, hogy igazad van, de ez megint a tyúk, vagy a tojás esete. A gond az, hogy a hosszútávú haszonszerzés nem cél a nepperek között (egyébként aláírom, hogy kockázatosabb is 4, mint 1 autón keresni egymilliót). A lényeg, az, hogy a vevőt hülyének nézik. Biztos, hogy van pár ember, aki azt hiszi, hogy a 2008-ban újonnan kb. 7-8 millás autó 2010-ben 65ekm-el 3,7 millióért kel el, úgy, hogy a nepper is keres rajta, én nem. Ezért is akartam látni a szervizkönyvet és kérdeztem rá a valós futásteljesítményre. Csak itt jön a bibi, hogy ha a nepper ezt elmondaj, akkor elismeri, hogy át akar baszni. És fél, hogy felnyomom, pedig lesz*rom, csak azt szeretném tudni, hogy volt-e pl. szíjcsere az autóban, ha 160 ekm van benne, vagy sem. No épp ez derülne ki a szervizkönyvből és a valós km-ből. Nekem az az autó akkor is ért volna 3,7-et, ha 160 van benne... Persze megvettem így is és most a kereskedő azt hiszi, hogy na megin' működött az átverés, pedig nem...
Liquidos 2011.10.13 12:14:58
@LA_harper: Jó, azért lássuk be, hogy a Discovery-s nem életszerű és teljesen más business case van mögötte. Te is leszarnád, hogy csak 20 fontot keresel, (vagy néha 100-at buksz) ha az adásért leperkálják neked a 100.000 Fontot....
Belsőség A betiltott Hyundai 2011.08.23 10:39:00
A Hyundai sokat vár az új Velostertől, ez kétségtelen. Kemény, direktmarketing-eszközökkel támadják a konkurenciát, hangsúlyozva a minőséget és finoman utalva arra, hogy most aztán igazán számolatlanul tolják a pénzt a fejlesztésbe. Tegyük hozzá halkan, hogy az utóbbi évek…..
Ügyeljetek arra, hogy a Tetszik gomb megnyomása után megerősítsétek a like-otokat!..
Két meccs alatt nem kaptunk akciógólt a Barcelonától, van egy kupánk, és egy jobb edzőnk. Jöhet a BL-elődöntő. Illetve a döntő.  2008 óta nem nyert egyetlen trófeát sem a Real, kupát meg 18 éve, itt volt már az ideje a szégyenteljes időszak befejezésének. Kívánni sem…..
Liquidos 2011.04.21 13:45:48
@Pampák Bikája: Egyetértek, én is Barca drukker vagyok, de a mostani meccset megérdemelten nyerte a madrid. Ami meg a megújulást illeti, az tényleg nehéz lesz.
Átmentem a piroson. Megállított a rendőr, meg akart büntetni, majd kezdődött az alkudozás. Alkudjon ön is, ha van érzéke hozzá! Van értelme! Vélemények az azonos című írásunkról...
Ma Fuchs Mercedesel ismerkedhettek meg.A Droidom nélkül nem megyek sehova!Merci lakberendezéssel és online marketinggel foglalkozik, bár ebből az utóbbi a dominánsabb, az időbeosztása miatt. Főleg weboldalak tartalmi szerkesztése a feladata és a SEO (lehet, hogy a mi lapunkkal is…..
Evidens, hogy városi közlekedéshez ideális az öreg, leharcolt autó, azt valahogy nem sajnálja az ember. Aztán ki tudja, mikor jön kapóra a tény, hogy egy hátsó sárvédőív olcsóbb, mint a helyszíni bírság. Emberünk megoldotta, nem éppen szakszerűen, de kétségkívül…..
Liquidos 2011.02.10 14:29:16
@Inter Face: No igen, ha esze lett volna, akkor elviszi a bilincset és közli, hogy az autón nem volt bilincs, amikor elvitte... ..és ööö, a sárvédőt máskor törte meg és a video sem róla készült... :-)
Liquidos 2011.02.10 14:57:40
@Kayassine: Ezzel az a baj, hogy csak annyit fizetnek vissza, amennyit büntetésként beszedtek, pedig úgy lenne jogos, ha "erkölcsi kár" - vagy nevezzük bárminek - címén a jogosulatlan büntetéssel járó hercehurca díját is kifizetnék.
     Nincs mentség, ha elüt egy jármű a zebrán egy gyalogost. Főleg, ha utána cserben hagyja. Ez tény, ez a szabály, ami jól is van így. Bűnhődjön csak, amit a társadalom ítél neki. És akkor most nézzük meg együtt a videót, és képzeljük bele magunkat…..
Liquidos 2011.01.05 12:45:16
@nehogymárne: A sorrend lehet, hogy helyes, de szerinted ez mennyiben vigasztalja a gyalogost?

Szerintem a közlekedési balesetek min. 90%-ban két, vagy több "hibát" kell elkövetni ahhoz, hogy az megtörténjen.

Milyen hibák voltak? Kikapcsolt lámpa --> zebra mögé sorolt takaró autók, rossz látási viszonyok, figyelmetlen furgonos és a gyalogos is.

Mindkettőnek körül kellett volna néznie, de egyetértek azokkal is akik azt mondják, hogy egy ilyen kereszteződésben nem szabad - főleg nem szilveszterkor - kikapcsolni a lámpákat.
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Liquidos 2010.11.19 15:55:28
@nedudáljparaszt: Ennek van egy "matematikai" magyarázata. Az egyetlen közlekedési entitás, akit Te a bringáddal veszélyeztethetsz, az a gyalogos.

Viszont a gyalogos a leglassabb az összes közül és mint ilyen egyrészt kisebb eséllyel kerül eléd, másrészt lassúságánál fogva ő az aki a legjobban képes "olvasni" a forgalmat.

A statisztikákba pedig feltehetően nem kerül bele az a bringás, mint baleset okozó, aki egy autó visszapillantóján elakadva 3 métert repül. Hacsak eközben nem okoz tetemes anyagi kárt is.
 Kína mindenkit érdekel. Lessük, hogy hogyan fogyasztanak, miket vesznek, milyen iskolába járatják a gyerekeiket, mert csaknem minden jel arra mutat, hogy a világgazdaság súlypontja a nyugati országokról távol-keletre helyeződik át. Giovanni Arrighi, a neves olasz közgazdász…..
Liquidos 2010.04.14 15:38:45
@Freemen: Ha a minimálbér emelés tette be a kaput, akkor miért nem dőlnek be azok a gazdaságok, ahol jóval magasabbak a minimál- és átlagbérek? Szerintem szánalmas politikai síkon fikázni...
Birka nép A birka választ kapott 2010.01.04 22:22:00
Emlékeztek még az egészségügy privatizációjáról szóló vitákra? Nos, e vita közben egyik barátom az alábbi emilt küldte az összes parlmenti képviselőnek, függetlenül attól, hogy a képviselő melyik párt színeiben tündökölt. Ugyanis – közpénzből – azért…..
TÉ kedves-naívan csodálkozott rá a lenti telefonos átverésre, de mi mind biztosíthatjuk: biztosan nem nyert. Ami különleges a dologban, hogy az átverők egy újabb generációjával találkozott, vagyis nem egy élő hang próbál meg beetetni azzal, hogy sokat nyertünk ha felhívunk egy…..
Liquidos 2009.09.28 13:25:55
@Fedor: Bocs, de látszik, hogy Te felhívnád ezt a számot. :-) Mert ha mindneki, akit hívnak nyer 1500 eurót, akkor ez tiszta bukta, ha meg nem, akkor aki nem nyert, azt mivel hívja fel az automata?
Hogy figyu, Te nem nyertél, de valaki más igen, úgyhogy azonnal hívd fel ezt az emelt díjas számot és adakozz, hátha egyszer Te is nyersz..:? Vagy...? :-)))
Nagyon szeretek biciklizni! Éppen ezért tudom, hogy mik a korlátaim. Egy bringás futár sokkal jobban biciklizik nálam. Nem hiszek abban, hogy a fővárosi utak többsége alkalmas hely a kerékpározásra. Ráadásul a hétvégi bringások többsége akkora durung (direkt nem bunkót írok -…..
Liquidos 2009.09.22 16:39:15
@porthosz: Minden állásfoglalás nélkül, szerintem ez a statisztika nem rossz, ha figyelembe veszem az utakon lévő autós, biciklis, gyalogos arányt. Sőt lehet, hogy ebben az esetben a biciklis arányaiban magasabb is, de legalábbis nem kevesebb...
Kérlek, magyarázza el nekem valaki végre egyszer, érthetően, rendesen, hogy mik azok a mémek. Nekifutásra már többeknek megvolt. Én azonban - bár nem vagyok szőke, de a körmeim hosszúak, és nőnek születtem, szóval - nem értem. Még mindig nem. Mi az a mém? (Mémek)…..
Liquidos 2009.08.12 15:56:09
@Utcamacska: Mé' nehommá azt mondd, hogy a gént jobban el tudod magyarázni? :-) Ha igen, akkor jártál az orvosira, bár sztem még ott sem tudja mindenki pontosan, hogy mi az... :-)
Régóta gondolkodom rajta,leírjam-e Nektek ezt a félig vicces-egyébként komoly történetet, de mivel a tárgyalás sajátos formája ez is, tanulságos lehet.(S egyúttal biznyíték arra, hogy mindenki minden nap kerülhet olyan helyzetbe, ahol tárgyalástechnikai tudásra van…..
Nem vagyok egy nagy Csillagok Háborúja rajongó, az kicsit olyan pasis dolog, de azért azt nem volt nehéz felismerni, hogy az ezoterikus gondolkodás ősgyöke valahol Leila Hercegnő ölében van, messzi messzi, egy távoli galaxisban. Ez a film ugyanis nagyon sok ezo-spirtuális kérdést…..