Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lyrien

34 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
blogocska Mire fel a büszkeség?! 2007.10.06 19:02:00
Mire való a büszkeség? Miért nehéz kimondani az olyan szavakat, mint: "szeretlek", "köszönöm", "bocsánat" és így tovább... Mintha lenne az emberek agyában egy gát, ami megakadályozza, hogy kimondja ezeket a szavakat. Pedig mennyi vesződségtől…..
blogocska .. 2007.09.02 20:17:00
Pointless lovers over the edgeFearing a new tomorrowJumping far and never returnNever look back never love againHa pocsolyában úsznék veledMegszámlálnám a sárfoltokatElbújnék egy üvegszembeHogy mindig veled lehessek..
blogocska vergődés - 2 2007.08.30 20:18:31
Mit tehet a lélek, ha eltévedt egy kicsit? Ha már nem látja a világot, csak az agy belső falát, vércsíkokat a falon és tisztátalan állatokat a hó mélyén. Csak egy pillanatra nem figyelek, és így jártam. Eltévedtem. Lélek vagyok. Hallom a zenét, a túlvilágról üzen, hogy…..
blogocska Ska-P: Planeta Eskoria 2007.08.25 20:08:24
Ven, vas a conocer a esta tierna humanidad Es un juego cruel de un sistema trivial El horror, el placer, la miseria, el poder El rencor, el amor, mira a tu alrededor ! Pueblos enteros condenados al hambre Niños obligados a la prostitución Las guerras continúan devorando inocentes Tendrás que…..
blogocska ... 2007.08.04 19:04:23
....és, amikor észreveszed, hogy az életed egy mókuskerék, és nem tudsz belőle kilépni, nos, akkor jött el annak az ideje, hogy elveszítsd az összes reményt, és rájöjj, hogy meg kell mentened a lelkedet, különben a Pokloknál is rosszabb sors vár majd rád.....
blogocska vergődés - 1 2007.08.04 11:47:00
És megint itt vagyok. Régen nem voltam már, tudom, de mostanában több volt a fejemben, mint amit ki lehet írni. Sajnos.Elvesztettem a szürreálist magamból, erre most jöttem rá. Múlatom az időt, de ő úgyis múlik felettem, ha én nem akarom. Ki kellene használni, hogy valamit mégis…..
blogocska ***--*** 2007.06.23 15:51:22
kicsi vagyok és kiszámíthatatlan, bármelyik pillanatban ott teremhetek a hátad megett, nagyon pisszegve, hogy ne ijedj meg, csak én vagyok.elbújhatok akár a levelek alatt, de ha akarok, ránövök a fejedre és gomba leszek, vagy levestészta.szeretek szoknyában járni, pedig olyankor…..
blogocska Lies 2007.06.22 23:38:54
Vámpír-lények őszi reggelHazugságban elhamvadnakNapfény-szavak álnok váraElhamvadnak Elhamvadnak Messze szálló buja vágyakFájó érzés rég elmúlt márMesszi tájak fájó álmaRég elmúlt márRég elmúlt már Egy pillanat és már jön isFehér lovon szőke hercegEllovagol…..
blogocska Köd 2007.06.22 19:37:00
"Kezdettől fogva leehtnék szerelmes? Vagy talán a szerelmem megelőzte a szerelmem tárgyát? Sőt mi több, ez a szerelem létesítette a tárgyat, és kiragadta a teremtés ködéből. És mi a szerelem? És ugyan ki határozta meg a szerelmet? A meghatározott szerelem nem szerelem…..
blogocska Egér 2007.06.13 22:24:00
A kisfiú nagyon ügyes volt. Egyszer, amikor még csak 10 éves volt, rajzolt egy kis egeret. Nagyon szép egér lett, el is nevezte Egérnek.Egérnek volt két kicsi, kerek fülecskéje, hegyes orrocskája, vékony farkincája és hat szál pici bajsza. Gomb szemeivel éppen a kisfiúra nézett a…..
blogocska ? 2007.06.13 16:24:40
A zene és az ének a boldogság, a bánat, az öröm, a szerelem - az érzelemek kifejezése. Zenélünk, ha fáj; éneklünk, ha örülünk; táncolunk, ha...De miért kell ezeket tanulni? Vajon, aki nem tud énekelni és egyetlen hangszert sem ismer, érezni sem tud? Siketen - érzelmek…..
blogocska kiűzetések 2007.06.12 19:32:00
... és akkor a sötét Pokolnak azok a démonai, akik már nem szenvedhették a fájdalmat és a szenvedést, kiűzettek egy világosabb helyre. És ezt a helyet elnevezték akkor Mennynek.  Na persze, mondhatnánk. De miért ne történhetett így? Vajon biztos-e, hogy az angyalok buktak le a…..
blogocska vizsga - 1 2007.06.10 19:41:50
Nagyon ritkán írok mostanában... Persze, ez érthető lehet, mivel vizsgaidőszak van. Nincs időm, mert tanulok. Pedig nagyon szeretnék írni.De nem csak időm nincs. Az még lenne, ha rászánnám, mert nem lehetek olyan elfoglalt, hogy ne legyen két-három naponta egy-egy órám arra, hogy…..
blogocska zööööld 2007.06.02 17:16:00
Szeretném kifejteni röviden, hogy mennyire utálom a füvet. Lécí, senki ne füvezzen. A fű megöli a barátságot. Persze, nem akkor, ha az ember összes barátja együtt füvezik, és ő maga is velük. Teljesen megfagyaszt mindent maga körül. Csak a füst, amit kifújnak mások. Abba kell…..
blogocska hepppp 2007.05.28 20:35:34
Elég régen írtam, tudom... De valahogyan mostanában elfogytak a gondolatok. Persze, mondhatjuk, hogy vizsgaidőszak, zh-k, tanulás, estébé, de ez nem így van. Egy gondolatra mindig kellene, hogy legyen idő. De most nincs. Nem szánom rá a perceket, pedig sokkal értelmesebb lenne néha egy…..
Az úttörőknek és a kisdobosoknak is volt 6-12 pontja, aztán rájöttek az emberek, hogy az csak egy torz ideológiát szolgált. Nincs ez másként a biblia mítoszmesekönyvben leírt 10 butasággal sem.  Még a mesében Mózes is összetörte a butaságát, ami több volt, mint önkritika. Mások ezt persze…..
A jó pap holtáig tanul, és aki butaságot tanul, az csak butaságot fog tudni. Az az egyik fő gond hazánkban, ami Indiában is,... hogy a Marhák szentek.     Az interneten már régóta keringenek ezek a P-DOX idézetek, szálló IGe'-k. Azaz vizsgáljuk csak meg jobban, hogy mi értelme van nyilvánvaló…..
Egyre több párnak nem szimpatikus, sőt elutasítják mind az egyházi, mind az állami házasság gondolatát. Mert mindkettő túlságosan beavatkozik a pár életébe, és gyámkodni, atyáskodni kíván felettük. Pedig a házasság elsődlegesen nagyon is magánügy.   Az állam és az egyházak olyan jogszabályokat,…..
Lyrien 2007.05.01 16:05:51
Szia!
Érdekes, amit írsz... De nem értek vele egyet. Az, amit te leírsz, teljesen nélkülözi azt az elvet, amire a hézasság épül. Ha valaki megházasodik, azt azzal a tudattal teszi, hogy aláveti magát országa és/vagy egyháza törvényeinek. És, ha valaki összeházasodik, akkor ne az legyen a célja, hogy elváljon, vagy megcsalja hitvesét. Mert, ami te írsz, abban ez van benne. És, tényleg nem különbözik az élettársi kapcsolattól.
Nekem majdnem másfél éve van párom, meg is kérte a kezem, már csak a pénz hiányzik, hogy összeházasodjunk. És ezt azzal a tudattal tesszük, hogy nem akarunk elválni, mert szeretjük egymást annyira, hogy ezt a szerelmet megpecsételnék az ország törvényeinek megfelelően.
Ha nem így lenne, akkor meg sem fordult volna a fejünkben a házasság. Fiatalok vagyunk még, és nem biztos, hogy érettek vagyunk egy felelős döntésre. Persze... De mi így akarjuk.
Nem hiszem, hogy kell magánházasság azért, hogy az emberek összeházasodjanak. Biztos megvan annak az oka, hogy valaki csak élettársi kapcsolatban él, annak is megvan a maga szépsége. De aki összeházasodik, az vállalja a felelősséget.
A másik, hogy az állam nem atyáskodik. Az állam felajánl lehetőségeket, amiket vagy kihasznál az ifjú pár, vagy nem. A "komoly" házasságot is ugyanúgy meg lehet törni, lehet nyitott házasságban élni, illetve el is lehet válni. Ez a lehetőség benne van az államni házasságban is.
Az egyházi esküvőről... Nem hiszem, hogy a fiatal pár vérrel megpecsételt dokumentumot írna alá, hogy gyermekét ugynaolyan vallásos neveltetésben fogja nevelni, mint amilyet ők kaptak. Mindenki maga düönti el a hitét, ha valaki meg akarja keresztelni a gyermekét, azt egyházi házasságon kívül is megteheti. De miért nem tartod tiszteletben az emberek hitét? Az emberek azért kötnek egyházi házasságot, mert hisznek egy vallásban, egy egyház alá tartoznak. És ez nem elítélendő dolog.
Elég szomorú, hogy manapság az ilyen intézményeket nem tartják tiszteletben. Elég szomorú, hogy mindenki kiskapukat keres. Szomorú, hogy az emberek kibújnak a felelősség alól, nem akarnak meghozni nagy döntéseket. És erre senkit nem az állam hatalmas szigorúsága kényszerít rá, hanem saját felfogása. Ha valakinek ez kell, az ne házasodjon meg, ne hozzon döntést. De ez még nem jelenti azt, hogy az, aki nem képes komoly döntést hozni az életéről, nagyobb, jobb lenne, mint az, aki képes.
blogocska egyedül - 2 2007.04.30 21:22:00
Én egy nagyon gyáva ember vagyok. Tudom, hogy tanulnom kellene, de valahogyan nem megy. Nem tudok tanulni, pedig rengeteget kellene. Kellene-kellene.Gyáva vagyok. Fáradt vagyok. Lelki vagyok... senki vagyok. Így, egymagam, nem vagyok még senki sem. Nagyon hiányzik belőlem az a darab,…..
blogocska egyedül 2007.04.30 11:42:00
A hétvégén nincs itthon a párom. Dolgozik.Persze, ez nem olyan nagy dolog, hiszen sokan vannak, akik távkapcsolatban élnek. Sőt, örüljek, hogy nekem legalább van egy normális kapcsolatom, mert mások csak vágyakoznak erre.De ez nálunk nem így van. Mi majdnem egy éve együtt lakunk,…..
blogocska Köd 2007.04.26 23:09:00
Újabb idézet Miguel de Unamuno mestertől. Sajnos, csak spanyolul van meg, majd egyszer lefordítom, ha lesz időm. Hely: M. de Unamuno: Niebla"Y dime, Orfeo, qué necesidad hay de que haya ni Dios ni mundo ni nada? Por qué ha de haber algo? No te parece que esa idea de la necesidad no es…..
blogocska ... 2007.04.12 23:47:00
Isten elképzlet engem.Én elképzeltem Istent.De melyik volt előbb?A tyúk, vagy a tojás?Elképzeltem Istent. Vajon Isten a saját képmásomra teremtett engem? Vagy én teremtettem magam Isten képmásásra? Vagy Isten nincs is, csak én elképzeltem Őt, és utána saját magam, a saját…..
blogocska Uborka! 2007.04.11 20:51:00
Minden egyes uborka, amit megeszünk, közelebb visz a halálunkhoz. Meglepő módon a "gondolkodó ember" eddig még nem ébredt tudatára az "uborkaszezon" szó döbbenetes jelentőségének. Bár a kertész szakértők régen tudják, hogy a cucumis sativus indehiscens pepo…..
blogocska Akarni? 2007.04.05 19:37:00
"No mármost van, aki lenni akar, és van, aki nem lenni akar, s ez éppúgy áll a hús-vér emberként teste öltött, valóságos emberekre, mint a regény- vagy régenyszerű fikciókban megtestesült valóságos emberekre. Vannak a nem lenni akarásnak, a nullakaratnak is hősei.…..