Regisztráció Blogot indítok
Adatok
armando_otchoa

17 bejegyzést írt és 913 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folyékony Kenyér Bécs harmadszor 2015.11.24 09:12:00
Bécs jön fel, mint a talajvíz. Tavalyelőtt egy kis folyóparti buli volt a sörfesztivál, tavaly a néhai Anker Brotfabrik épületét foglalták el, idén pedig már egy egész hetes Beer Week előzte meg a november 20-i hétvégén megtartott Craft Bier Fest Wien-t, és pompásan sikerült.…..
armando_otchoa 2015.11.24 12:34:33
Büszkén jelentjük, hogy június 5-7 között kilencedszerre is megrendezzük a Főzdefesztet a Street Food Show-val közösen; új helyszínen, a városligeti Olof Palme sétányon!Napjaink két legizgalmasabb gasztronómiai irányzata, a kézműves sör és a street-food találkozik Budapest…..
armando_otchoa 2015.06.01 20:56:30
@promontor: a Főzdefeszt logója az elsőtől fogva változatlan, a vedelő paraszt ;-)
 Megrendezték a világ első sörösdobozfesztiválját, a Burning Can Festivalt, a coloradói Lyonsban. Olyan sörfőzők vettek részt az események, akik pléhdobozba töltik a söreiket. Milyen egy nagy sörgyár Szibériában – Samarában? Képriport a Baltikáról. A…..
armando_otchoa 2014.10.07 17:50:08
@Pável: direkt toltuk fel az értéket;-)
mert kíméletlenek akartunk lenni
Ezzel az elképedt mondattal nyugtázta a kedves fiatal rendőrkolléga a csomagtartónkban lapuló két rekesz Rizmájert, amikor Dádpusztára menet kipakoltattak velünk mindent. Amióta valaki kitalálta, hogy Ozora drogos fesztivál, és ezt el is hitette a rosszindulatra mindig is érzékeny…..
Folyékony Kenyér A hetedik 2014.06.11 08:44:00
Közhelyes újságírói fordulatnak indult, valósággá vált. Nem tudom, mitől vagy mikor lehet olyanokat mondani, hogy egy fesztivál nagykorúvá válik. A sajtóanyagba csak azért írtam bele, mert valamit mondani kellett, amikor mindenféle történik a Főzdefeszttel. Most, hogy vége a…..
 Sokadik Főzdefeszt jött el végre, most már elmondható, hogy kinőtte hamvas ifjúságát és érett szépségként kelleti magát, a várakozás bizonyosságával megtöltve a Műszaki Egyetem előtti teret. A sörforradalom hömpölyög fel s alá a placcon, éppen ezért el sem hinnéd, ha…..
armando_otchoa 2014.06.09 01:38:45
A Ferenciek tere megújítása az egyik legmenőbb, legbátrabb, legprogresszívebb húzás volt a főváros elmúlt néhány évében - ráadásul a végeredmény jól is néz ki. Ez utóbbit bizonyítja az a 12 képpár, amit az Origo tolt ki. A  leglátványosabb változások persze a betömött…..
Ahogy többen leírtuk 3-4 év alatt a "Sörforradalom" eljutott egy olyan szintre, hogy a kisüzemi sörök tényezőkké váltak a magyar piacon és gasztronómiában egyaránt. Kicsit hosszabb lélegzettel, de megpróbáltam összeszedni, mit hozott és mit adhat a jelenlegi helyzet nekünk…..
armando_otchoa 2014.01.10 11:30:01
@Bud Taste: ez azért lehet, mert némelyik kisüzemi termék megbízhatatlan...
armando_otchoa 2014.01.10 12:22:34
@Bud Taste: csak onnan tudom, hogy vitt tőlünk is söröket. Vétek Gyuri biztos többet tud, ő volt az egyik szervező. Én nem követtem, örültem, hogy a karácsonyi megakáoszarmageddonhurrikán közepén ki tudtam szállítani a kért mókacsomagokat...
armando_otchoa 2014.01.10 12:25:17
@Ogreface: hát ja. Viszont ezért is a fejükbe száll a dicsőség, mert azt látják, hogy nekik csak kurva jó söreik vannak
Ha viszont lehúzol valamit, akkor az van, amit írtál. ..
Egy november végi Sörbúváros poszt kommentjében csendben megjegyeztem, hogy milyen nagyot szólna a magyar piacon egy füstös sötét sör. Ugyan a Kaltenecker már 3 éve megkomponálta a maga füstös Märzenét, amit elhozott az első Főzdefesztre, de ez az én Schlenkerlákon nevelkedett…..
magyar világos búzasör A november igazán sikeres hónapnak tűnik a KK háza tája felé: egy héten belül a második kisüzem új búzasöréből kapunk kóstolót. A forrás ez alkalommal a balassagyarmati Széles és Széles, ismertebb nevén a Palóc Sörfőzde - ahol a stabil…..
  Tekintve, hogy a kézműves sör kifejezéssel tele van a hócipőm használom ezt a NENI sörök kifejezést, mivel ez sokkal jobban kifejezi, hogy milyen sörökről is írok. Aki ismeri ezt a világot, tudja, hogy itt is, akárcsak a nagyipari sörök között, előfordulnak kiemelkedő sörök, de legalább annyi…..
armando_otchoa 2013.12.02 22:00:50
Gábor, itt valami tévedés lesz!
A két amerikai tényleg az volt, ami: két egyszerű amerikai. Szerintem érdekes, hogy két egyszerű amerikai mit mond rólunk, Magyarországról - speciel ők a sörökről. S a Cinken nem volt hosszű taglaló cikk róluk, kb. a lényeget lefordították. S örült a szerző, hogy az egyszerű amerikaiaknak tetszett Budapest. Kissé bolhát kreáltok az elefántból - a Cink egyáltalán nem valami világraszóló hírt mutatott be.
A telebasszuk komlóval marhaság. Nem az a lényeg egy IPA-ban, hogy rohadalom mennyiség kommló legyen benne, inkább az, hogy több, mint a szokásos, viszont jól adagolva. Az egzotikus meg azért egzotikus, mert egy amerikai típusú sörhöz nem használhatunk kontinentális zatec komlót, na! És a Sötét Bunkóval békülj ki, mert jó sör. De tényleg finom;-)
A Karpackie fogyasztóval az a bajom, hogy szeméttel telebaszott(hogy maradjunk a szóhasználatnál) sört iszik. Az ő baja, ha dikálium-metabiszulfiddal stabilizált nagyipari kukoricás löttyöt vedel. De ezt megérteni nem tudom. Ha ez a sörbuziság definíciója, akkor én az vagyok. Nem az egszerű, de jó sörökkel van a bajom, hanem a szeméttel, az enzimessel, a tartósítottal.
Viszont a kézműves jelzőtől már én is okádok. Ezzel az a bajom, hogy a kritikai visszhang teljes hiánya vezet ahhoz, amit mondasz. Hogy összevissza ingadozó szarul sikerült löttyök körül is zajlik a "hype". És azt hiszem, hogy neked ezzel van bajod. És ezt a kettő irányt ketté kell választani.
Utólag talán nem logikus, de az első londoni esténk első útja a camdeni Brewdog bárba vezetett, muszáj volt ellenőrizni mit tud mutatni a Brewdog kocsmafronton, mégis mi az, ami alátámasztja, hogy a 11 nagy-britanniai bár mellett hamarosan Tokiotól Sao Paolóig még 8-at nyitnak. A…..
armando_otchoa 2013.11.21 08:11:02
magyar ízesített félbarna sör Tavasz végén jött ki a Kőbányai Sörgyár a Summer Moment nevű idénysörrel, amiről csak futólag, Tumblr-oldalunkon emlékeztünk meg, de ott sem éppen pozitív előjellel. Bemutatott szinte mindent, ami potenciálisan rossz lehet egy magyar nagyüzemi…..
armando_otchoa 2013.11.13 08:39:59
@rambo13: Nigériában Guiness FOREIGN EXTRA Stout van. Ennek gyártása az alap sűrítménnyel indul, s ott kerül bele cirok is, s a világ szerintem legjobb Guiness söre születik meg ott. Egy időben volt egy nigériai bolt a Népszinház utcában, ott lehetett vételezni, sajnos azóta eltűnt a műintézmény. Mintha láttam volna az Akácfa utcában, Lagos névvel.
A sör:
www.ratebeer.com/beer/guinness-foreign-extra-stout-nigeria/19432/
Rémálom a zöldhatóságnál XI. Megvan a politikai körökig is elérő nyelvvizsgabotrány első áldozata: az adatnyilvánosságért és az átlátható kormányzati működésért vívott harcban eltűnt Tolnainé Szatmári Katalinnak, az OKTVF főigazgatójának a nyelvvizsgája - legalább…..
Lehet, hogy unalmas mindig a BKV angolságain és egyéb marketingakcióin szórakozni, de erre tényleg nem találtunk szavakat: a népligeti metróállomáson egy kis papirosra a következők vannak felírva ékes külföldiséggel (a kép kicsit homályos, de sajnos csak nemokos telefonnal…..
armando_otchoa 2013.11.01 10:39:02
@tff: hát na nehogy már ez a szint rendben legyen...atyaisten...ez nem csak angolul rettenetes.
és hogy van az, hogy a mai napig nem lehet kártyával fizetni? Amikor Svédországban már egy darab hamburgert is vehetsz paypass kártyával?
Még bőszen tavaszodott, amikor Hutyitól (Hutyán Zoltán) kaptam egy üveg "Imperial Red Ale"-t, ami a Mesél az erdő fantázianévre hallgatott. Azóta "őszbe csavarodott a természet feje", és Hutyi a Legenda Sörfőzde égisze alatt szeptemberben megfőzte a Mesél az erdő éles…..
Úgy fest, a nemzetközi kézműves sörforradalom most találta meg Berlint, mint fehér foltot a térképen. Hirtelen minden komolyabb játékos rávetette magát a nem éppen jóféle sörkultúrájáról híres német fővárosra, így az idei Bar Convent nyüzsgött az izgatottságtól. Idén…..
armando_otchoa 2013.10.23 05:06:27
armando_otchoa 2013.10.23 15:21:53
Mint arról már korábban beszámoltam, a sörforradalom elérte a Corvinus Egyetem Sörtanszékét is, és egyre több diák mer kicsiben gondolkodni. Most odáig jutottunk, hogy a tanári kar is felismerte az új igényeket, ezért ősztől mesterkurzust indít azoknak, akik nem a megszokott…..
armando_otchoa 2013.08.20 21:01:51
armando_otchoa 2013.08.22 15:03:35
Minap jelent meg az indexen egy cikk, amelyben a szintetikus élesztőről írnak, amely forradalmasíthatja a söripart. Tulajdonképpen arról van szó, hogy angol tudósok (komoly állami támogatással) a sütőélesztőnek (Saccharomyces cerevisiae) módosítják a génállományát és emiatt…..
armando_otchoa 2013.07.12 09:52:00
A huszadik századi sörmarketing elhitette az emberekkel, hogy a sör nyári ital, noha a 15. századtól a gépesített hűtés feltalálásáig kifejezetten tilos volt nyáron sört főzni. A telet azzal töltjük, hogy küzdünk ez ellen az előítélet ellen, de most hogy itt a nyár,…..
armando_otchoa 2013.05.26 21:33:29
@Olmen: A marketingszakemberek bizony elbarmolták ezt a témát. Részben ezek a marketingesek határozták meg azt, hogy Superdry-t főzzenek utóíz nélkül(úristen, ezt minek kellett?), meg kilúgozott alkoholmentes/csökkentett alk.tartalmú-gyümölcsös csőmosófolyadékokat hívjanak egyesek sörnek, illetve hogy a költséghatékonyság által vezérelve lefőzött pótanyagos, minden ipari rettenetettel teletömött világos nagyipari sör ma az általános felfogása a sörnek az országban. Ezt bizony elbarmolták, ezen alig valamit segít, hogy a Soproni-Heineken szponzorálták anno ezt a blogot, illetve támogatják a fesztivált(mivel ők is próbálkoznak valamivel ezen a fronton is megjelenni, nem csak nagylelkűségből...). Amúgy ez mindennel így van, csak itt éppen a sör keresztmetszetet látjuk
Kortyondi bloggertársam már jó ideje duruzsolt a fülembe, hogy kóstoljam meg a St. Bernardus Abt-ot, de valahogy mindig elmaradt, azonban legutóbb, mikor összeakadtunk Gergőnél a Csakajósörben, nem volt menekvés, egyszerűen a szatyromba tette a többi sör mellé (ne aggódj Gergő,…..
armando_otchoa 2013.01.21 21:07:41
@Bud Taste: jelenleg sajnos csak egy ötévesem van. Majd legközelebb egy fiatalabb darabbal próbálkozom...
A napokban láttam az új James Bond mozi, a Skyfall három kapcsolódó reklámját (2 Coke Zero, és egy Heineken) amik remekül sikerültek. Pörgősek, macsósak, viccesek, és mind azt sugallja legyünk részesei egy mítosznak. Hurrá, szaladjunk! Vegyünk Heinekent, vagy Coke Zerot és mienk…..
armando_otchoa 2012.12.30 21:59:57
armando_otchoa 2013.01.17 17:52:15
@pif: hááát, nincs mit mondanom....egy igazi buta nagyipari üres basz....
magyar ízesített barna sör Az elmúlt hónapok sörforradalmi lendülete már régóta valószínűsítette, hogy előbb-utóbb sor kerül rá, a KK-t mégis igazi, vérfagyasztó meglepetésként érte, hogy a Soproni lépett, és a nagy sörgyárak közül elsőként elkövette AZ…..
Nem mintha most ittam volna először, de eddig csak csapról kocsmában. Rendesen kóstolni, én is most kóstoltam először a Keserű Méz téli változatát, a Winternachtot. És durva meglepetések értek. Az első meglepetés, hogy milyen sötét - mélyréz színű folyadék színben hozzá…..
armando_otchoa 2012.12.22 01:09:29