Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cirrocumulus

0 bejegyzést írt és 93 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
KultúrPara Különleges könyvek 2017.10.26 07:46:00
Egy könyv nem csak a tartalmával tud kitűnni a tömegből, hanem a szerkesztési, írási módjával is. Cormac McCarthy előszeretettel mellőzi az írásjeleket például, míg sokan, köztük Krasznahorkai László is a jó hosszú, oldalakon át tartó mondatokat kedvelik. Megint mások…..
Évről évre az órák visszaállításával veszi kezdetét a téli időszámítás. Akik szeretnek és tudnak sokat aludni, ennek örülnek – legalább egy napig –, amikor ennek köszönhetően egy órával többet alhatnak éjszaka. Az óraátállítás a legtöbbeknek azonban inkább nyűg, támogatottsága egyáltalán nem…..
cirrocumulus 2017.10.29 13:32:58
@maxval bircaman bácsi szeredőci mélyelemző: az EU irányelvével csak a már meglévő gyakorlatot tette rendbe: egyenként minden tagállam már állítgatta az órát, de nem ugyanakkor váltottak - ez okozott és okozhat kavarodást az EU belső piacán. Tehát nem az EU miatt tértek át a nyári és téli időszámításra, az EU csak az átállítás időzítését haronizálta. Tény, hogy viszont mivel most már uniós szinten van róla jogszabály, a témáról már uniós siznten kell tárgyalni. Kell és lehet tárgyalni.
cirrocumulus 2017.10.29 13:46:42
@ÁcsKalapÁcs: köszi, ez érdekes, akkor nekem csak a sztori eleje volt meg! Viszont sztem akkor is adott, h egy ilyen horderejű döntésnél minden ország mérlegelhesse, h melyikre tér át a két alkalmazott időszámítás közül. Személyesen én jobban örülnék a nyárinak.
cirrocumulus 2017.10.29 13:56:14
@ÁcsKalapÁcs: mindezt ismerve örülnék én személyesen jobban a mindig nyárinak. Itt amúgy nagyon jól össze van szedve, hogy melyik verzió pontosan mivel járna: drive.google.com/file/d/0B-E6AaHP_IL4aC1zd3RhN1JtTTQ/view
Csak kétféle ember létezik a világon: kutyások és macskások. Ez sokaknál nem döntés kérdése, sokkal inkább hitvallás vagy valami eleve elrendelt dolog – a kutyás nem érti, mit eszik a hízelkedő-doromboló, álságos és lusta szőrmókon a gazdája, míg a másik oldalnak a lihegős, mindenhol…..
Mindig nehézséget okozott, hogy nevén nevezd azt a gólt, amely egy gól hátrányra csökkenti kedvenc focicsapatod lemaradását? Vagy az, milyen szót használj arra, amikor az autópálya forgalma azért lassul le, mert minden vezető a szemközti sáv balesetét nézi? Mindenre van…..
Általános tapasztalat, hogy a valódi és tartós fogyást életmódváltással lehet elérni. Mind táplálkozási szokásainkat, mind napi testmozgásunkat át kell alakítani ahhoz, hogy elérjük a sikert. Amennyiben épp abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy lakást keresel és közben…..
Az 1873-ban New Orleans francia negyedében született John Ernest Joseph Bellocq életéről és képeiről már olvashattatok blogunkon, mai bejegyzésünkben pedig újabb fotókat láthattok a New Orleans vöröslámpás negyedében 1912-ben készített sorozatból, melyek a törvényes prostitúció utolsó napjait…..
Egy elnökségi logó megtervezése, illetve a végleges logó kiválasztása komoly feladatot jelent valamennyi EU-s elnökséget betöltő országnak, hiszen nem mindegy, hogy milyen jelképpel azonosítják Európa-szerte az adott országot. A legtöbb tagállamban ezért hosszas folyamat során választják ki a…..
Hét év után új lemezzel jelentkezik az Emil RuleZ!, amelyről először a Lángoló Gitárokon lehet meghallgatni három dalt is. A Gyere Át! című album a 2005-ös zanga!zanga után az ötödik stúdiólemeze lesz a magát továbbra is csak hobbizenekarként definiáló együttesnek. Az Emil…..
Az Európa Pont következő vendége a világhírű, fiatal cseh közgazdász és publicista – egy biciklista Prágából, aki 24 éves korában első munkájaként Václav Havelnek dolgozott gazdasági tanácsadóként, akit a Yale Economic Review az öt legnagyobb közgazdász elme közé sorolt, és akinek „a jó és a rossz…..
cirrocumulus 2012.03.08 09:22:25
@pocaklakó minimanó: ...valószínűleg attól gondolhatja valaki, hogy ez tényleg egy érdekes könyv lehet, ha megtudja, hogy a szerzőjét elismert szaklapok az 5 legnagyobb közgazdazdász koponya közt tartják számon, könyvét kötelező olvasmánynak tartják
ÉS
valaki, aki alapvetően laikus a témában (de mondjuk ismert, hogy mondjon is vmit a neve) szintén azt mondja, hogy ez - bár témája szakmainak hangzik - egy élvezetes könyv. Ez már olyan, amitől én azt gondoltam, hogy a fickó tényleg tudhat valamit - tegnapi előadása amúgy ezt abszolút megerősítette.
Hollywooddal nehéz felvenni a versenyt, kevés országban készülnek olyan filmek, amelyek jelentős érdeklődést keltenek nemzetközi szinten. Dánia nagy múltra visszatekintő filmes hagyománnyal rendelkezik, amelyre folyamatosan odafigyelnek, filmes kultúrájukra méltán büszkék. A kilencvenes években…..
Az V. kerület egyik legforgalmasabb csomópontjától, az Astoriától csupán néhány lépésre bújik meg a Károlyi kert, melyet a Ferenczy István utca, a Magyar utca, a Henszlmann Imre utca és a Károlyi-palota épülete határol. Ha valaki nem ismeri, tényleg szinte csak véletlenül…..
Van ez a toplista-sorozatunk, amiben ugyan eddig csak egy cikk ment le, de éppen attól lesz sorozat, hogy itt a második (és remélhetőleg ezentúl legalább havi rendszerességgel tudunk írni tíz akármiről a játékiparban). A mostani cikknek már csak azért is lesz folytatása, mert azt…..
A számlapénzként már 1999 óta létező euró tényleges fizetőeszközként 2002. január 1-jén került forgalomba az EU 13 tagországában. Azóta az eurót használó országok száma 17-re nőtt, akik 2012-ben egy közös hátlapú kéteurós érme kibocsátásval ünneplik az évtizedes…..
Néhány nappal az új, 2014-2020 közötti időszakra szóló költségvetési keret bemutatása előtt az Európai Bizottság összeállítást készített az EU finanszírozásával kapcsolatos legfontosabb tényekről, és az elterjedt mítoszok megcáfolására. Az új honlap egyfajta…..
Ma délután négykor megszakadt a Radiocafé műsora, csak az éter recseg a 98,6 megahertzen. Persze tegnap azért nem olvastak híreket, mert Móni és Marcsi betegszabadságon volt, Timi meg máshol fusizott, így felmerült, hogy esetleg csak nem értek rá hogy megfordítsák a vincsesztert, a…..
cirrocumulus 2011.05.17 17:55:29
@kurvavers: nem @Gestas: még mielőtt még több ehhez hasonló kedves reakciót kapnék, jelezném, h ironizálni próbáltam. Számomra eddig két hallgatható rádió adó volt, a Café után egy-kettőre a Petőfi jön, onnantól azt hiszem marad az SR Svergige Wärlden online adó.
A mai, homofóbia-ellenes világnap alkalmából késztett felmérés tanúsága szerint Európa jelentősen megosztott a melegekkel szemben tanúsított általános magatartás, jogi szabályozás alapján.  A Nemzetközi Meleg és Leszbikus Szövetség európai regionális szervezete, az…..
2011. május 1-jén nem csak a munkát és édesanyáinkat ünnepeljük, de Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozásának hetedik évfordulóját is. A csatlakozás óta eltelt hetedik év vége egyúttal a Magyarország és további hét 2004-ben csatlakozott tagország (Csehország,…..
cirrocumulus 2011.05.02 16:32:56
@közlekedési bűnöző: vannak különbségek, ahogy korábban is voltak a nyugat-európai és a magyarországi életszínvonal, fizetések, stb. között (persze ugyanígy a megélhetéshez szükséges összegek között is, ezt hajlamosak a kritikusok elfelejteni), és ez nagyon hamar nem fog eltűnni.

Azt kellene látni, hogy az EU nem önmagában való megoldás a problémáinkra, nem magától old meg mindent, hanem lehetőséget biztosít arra, hogy részt vegyünk egy olyan rendszerben, amit Európa azért hozott létre, hogy versenyképes maradhasson nemzetközi téren, amely rendszer igyekszik egyebek mellett lebontani olyan akadályokat, amelyek az unión kívüli országok esetében még mindig megvannak, és további kihívások elé állítják az oda látogató vagy ott tevékenykedő magyarokat.

Nem leszünk automatikusabban gazdagabbak attól, hogy tagok vagyunk, nem fognak nőni az átlagbérek automatikusan. A csatlakozással csak lehetőséget kapunk számos dologra, amely csatlakozás nélkül nem lenne... ennyiről szól a tagság.
Nyolcéves megbizatása lejártával idén januárban távozott kaliforniai kormányzói posztjáról Arnold Schwarzenegger. Akkoriban arról lehetett hallani, hogy a “Governator” a mozivászonra szeretne visszatérni, azonban egy minap felröppent hír szerint lehet, hogy továbbra is a…..
Egy frissen közzétett kutatás (a Medián és a Policy Solutions közös tanulmánya) alapján a magyarok többsége nem tud arról, hogy alig egy hónap múlva Magyarország tölti be az EU soros elnökség pozícióját, pontosabban Magyarország adja majd egy fél évig a tagállamokat…..
Az LCD-s HÉV-kijelzők olyanok voltak, mint az orosz kakukkos óra a viccben, amelyikből időnként kiugrik a kismadár és megkérdezi mennyi az idő. A méregdrága elektronikus táblákon ugyanis elég gyakran csak annyi volt kiírva: Kérjük figyelje a menetrendet! Most meg már ennyi sem.…..
Fővárosi Blog Rejtvény 2010.09.01 07:00:00
Hol készült a felvétel?   ..
cirrocumulus 2010.09.10 10:51:46
Összefirkálták a HÉV-megállót Kaszásdűlőn. Nem is lenne ez nagy hír - állandóan firkálgatják az összes megállót -, de ez most speciel nagyon jól sikerült. Az óbudai "Itt Élünk" Egyesület kezdeményezése valósult meg augusztus elejére. Az ötlet tavaly jött,…..
cirrocumulus 2010.08.17 12:45:23
@fakof: engem nem köt semmiféle érzelem ezekhez a megállókhoz, nem tudom, mennyire ázik be, stb., de sztem ezeknek - mint sok más előző korszakból ránk maradt szockó épületnek, installációnak - van egy kis indusztriális bája, amit én spec. "jobb híján" szeretek, de ez megint ízlés kérdése (ezt a hajlított megoldást én pl. nem látom rémesnek). Persze azt is el tudnám viselni, ha ljubljanai (!) szintű lenne nálunk minden vasút- meg hévállomás, de attól még sajna messze vagyunk, addig meg sztem a dózerolás helyett (mert akkor viszont tuti megáznál) nem rossz feldíszíteni.

De mondj valamit, ami neked tetszik/tetszene, és nem pusztítás!
Ha BzS személy szerint csak engem kérdezett volna meg, határozott nemmel feleltem volna. Amikor elkezdtem vezetni, felelősségteljes kezdő módjára kitettem a T betűt az autó fenekére, egész pontosan két hétig volt ott. Ha az emberek meglátták, valami ellenállhatatlan késztetést…..