Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Riese

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
UPDATE1: 18 órától országos vasutas sztrájk! VDSZSZ.HU: Minél hamarabb szeretnénk a sztrájkkal eredményeket elérni, ezért a VDSzSz Szolidaritás december 14-én 18 órától az egész országra kiterjeszti a határozatlan idejű általános vasutas sztrájkot. December 14-én újra…..
Riese 2008.12.17 10:47:11
Sziasztok!

Bár én nem vagyok érintett a vasúti utazásban, azonban felháborítónak tartom, amit a VDSZSZ megenged magának sztrájk címszó alatt.
Nem elég, hogy más emberek munkahelyét veszélyeztetik a kiszámíthatatlan sztrájkukkal, de emellett teljesen ellehetetlenítik az emberek életét is. Érdekes, ápolónők, orvosok miért nem sztrájkolhatnak így, amikor ezek a vasutasok lélegeztetőgépre vannak kötve?

Eleve már az érthetetlen számomra, amilyen követeléssel előállnak.

1., Magyarországon az elmúlt években nagyon sok állami céget privatizáltak: de ki hallott arról, hogy az ott dolgozók ebből bármit is kaptak volna??

2., És ha már szétosztásról van szó, nem lévén a dolgozóknak részvényük, ugyan annyi jogom lenne ebből részesedni, mint bármelyik másik magyar állampolgárnak, (pl aki e blogot olvassa) hiszen állami tulajdon lévén bárki nyújthatná a markát.

3., Miért csak a nyereségből akarják a részüket kivenni? Ha úgy gondolják, hogy részesedésük van a nyereségből, akkor lesznek szívesek az évek alatt felhalmazódott veszteséget is a magukénak érezni, és azt szétosztani maguk között. Ennek megfelelően, kapják meg a 250,000 Ft-ot úgy, hogy ezt az összeget levonva a veszteségből máris csak fejenként 1,900,000 Ft-ot kell megfizetniük a MÁV-nak… Kaphatnak részletfizetési kedvezményt...

4., Ha az adófizetők, vagyis a mi pénzükből folyamatos támogatásra szorul egy állami vállalat, szerintem roppant nem méltányos, ha ennek a bevételét szétosztogatnák, úgy hogy erre semmilyen jogalap nincsen.

Én úgy látom, hoy már bármit kitalálnak, csak dolgozni ne kelljen. Mint hétfő reggel Gaskó az M1 Este műsorában nyilatkozta, ha sikerülne is megegyezni a MÁV vezetőségével, akkor is sztrájkolnának, mert szolidaritást vállalnának a Ferihegyi dolgozókkal. Most úgy tűnik, Ferihegyen rendeződtek a dolgok. Ezek után a BKV-s dolgozókkal vállalnának szolidaritást??

Utolsó gondolatként csak annyit jegyeznék meg, hogy a sztrájk törvénynek megfelelően nem kellene bért kapniuk (még a sztrájk alapból sem) a kiesett időre. Megfontolnák, hogy meddig sztrájkolgassanak. És ha továbbra is így folytatják, akkor a dolgozók egy részét elküldeni (a most munkanélkülivé vált néhány ember biztosan szívesen kapna munka után) és a másik felét megkérdezni, hogy sztrájkol vagy dolgozik. Nagyon sokan jóval kevesebb pénzért dolgoznak, mint ők és jóval több felelősséggel a nyakukban, gyakran az életüket kockáztatva. Én elgondolkodnék a helyükben, meddig feszíthető a húr..