Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ronnie_27

0 bejegyzést írt és 405 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Van egy ilyen dolog, mondhatni felvetés, hogy a párkapcsolaban milyen fontos, hogy jót tudjunk beszélgetni, hogy egymás barátai is legyünk, hát lehet. Most én elvi síkon elgondolkodtam ezen a felvetésen, mondhatni rágódtam rajta, és arra jutottam, hogy sokkal több olyan ember van, akivel jókat…..
Ronnie_27 2016.01.22 10:27:30
@Kulics:

" Csak és egyesegyedül a hazugság az ami megmérgez mindent, a saját lelkünket és a párkapcsolatot is. Sokkal korrektebbb ha elmeséljük a párunknak, hogy most épp másik emberrel támad kedvünk szexelni."

Nyugtass meg, hogy csak vicceltél.
Ronnie_27 2016.01.22 12:28:09
@Kulics:

Elmélet? :-) Én fantáziálásnak szoktam hívni az ilyesmit. :-) Nekem is vannak ilyen elméleteim.
Ha a gyakorlatban is összejönn neked, akkor te egy kurva leszel számomra. :-) :-)
Ronnie_27 2016.01.22 12:36:10
@Ronnie_27:

Vagyis olyan irigy leszek, hogy lekurvázlak.
Laza szénhidrát napot tartottam, ez afféle boldogságfokozó, helybenülős tevékenység, karnyújtásnyira mindennel, mi örömet okoz: laptop, kávé, csoki, macaron, narancslé, túró rudi, mi kell még? Csak úgy nézegettem a világot, meg eszegettem, a hajamat össze fogtam és nem akartam semmi történést. Úgy…..
Alibanya jegyzetel Ez van... 2015.12.08 12:38:00
Bökjetek meg, mert el vagyok nagyon szomorodva. Egyszerűen nem jutok ide, hogy megírjam az ötleteim, gondolataim. Van egy csomó elkezdett írás, aztán elrángatnak a feladatok, elveszítem a fonalat, szétporladnak az ihletek. Nem jut eszembe mi is volt a fordulat, mit szerettem volna…..
Ronnie_27 2015.12.11 14:28:51
@Gour:
"Akkor közkívánatra kicsit megnyomom a témát."

Hajrá, várom.
Ebben a szép, új világban a pénz - tetszik, nem tetszik - nélkülözhetetlen része az életünknek, így párkapcsolatainknak is. Ha szeretnél harmonikus, hosszan tartó kapcsolatban élni, elengedhetetlen, hogy az anyagi kérdésekben is összhang legyen köztetetek. Magyar statisztikákban…..
Ronnie_27 2015.07.28 11:19:02
@Lady Ann:
csak a véleményét tudja mindenki leírni, igazságot tenni nem lehet és nem is szabad, főleg nem kívülállóként.

Amit írtál, az alapján úgy tűnik, az alap probléma az, hogy a barátodnak nincs elég jövedelme ahhoz, hogy rendesen részt vállaljon a költségekben.

Ha ez igaz, akkor neked kell eldöntened, hogy ez mennyire zavar téged, és van-e esély, hogy a jövőben javuljon a barátod anyagi helyzete.

Ha nem jól sejtem, vagyis ha van elég pénze az alkalmi munkákból, akkor szerintem mindenképp beszélned kellene vele erről és őszintén elmondanod, hogy ezen változtatni kellene.
Ronnie_27 2015.07.30 10:19:18
@Alotharian:

Pl. a házasság előtt szerzett vagyont és az örökölt dolgokat nem kell felezni, ezek nem lesznek a közös vagyon részei.
  Gyerekkoromban, vagyis úgy hetedik, nyolcadik osztályban, volt egy nagyon menő tevékenységünk, miszerint egy, nagy, vonalas füzet minden oldalára felírtunk egy kérdést. Állati fontos kérdések voltak, ilyen szellemben, hogy melyik a kedvenc színed, együttesed, melyik fiú tetszik…..
Te se tudsz lefogyni? Nem véletlenül! Itt a strandszezon és gondolom még mindig attól félsz, hogyan fogsz kinézni a strandon. Ki kell, hogy ábrándítsalak nem jól. Ha ezt olvasod valószínű azért teszed, mert súlyproblémáid vannak. Ebben persze egy dolog tud segíteni neked, az…..
Ronnie_27 2015.06.12 10:06:44
@jamesharris:

főleg zsírból fogytam, bár ez csak becslés.
nem ettem/eszek sok gyümölcsöt, abból is inkább almát, grapefruitot, és persze eszek fehérjét is rendesen.
A szabadság alapvető szükséglet – írja a mai poszt szerzője, Csodabogár, aki alighanem a blog egyik legtapasztaltabb határátkelőinek, hiszen először pontosan öt évtizeddel ezelőtt lépte át a határt, igaz, akkor azt még disszidálásnak hívták. A mai történet Svédországból…..
Alibanya jegyzetel 10 százalék 2015.05.02 07:29:24
Tudja ég, valahogy nem volt kedvem éppen munkálkodni. Ez a remek ingatlanos szakma igen sok telefonálgatásból áll, meg kapcsolattartásból, meg netes barangolásból. Agyam folyik időnként. Meséltem már? Egyes elszánt emberek hajlamosak a lakáshirdetésük felét azzal kitölteni, hogy…..
Ronnie_27 2015.05.07 14:02:55
@Father Justice ☢:

"a nőket a többi nő értékítélete nagy mértékben befolyásolja"
Tényleg így van, de vajon miért?
Az értelmes emberek hamar rájönnek, hogy az emberek többsége butább náluk, ezért nem is követik őket semmiben, pl. értékrendben sem.
Olvasónk hiába szerzett jogi diplomát, nyaralásról, új autóról nem is álmodhat. Nemrég minimálbérért akarták alkalmazni.Tényleg ennyit ér egy jogász diploma? Elmesélné történetét? Segítségre szorul? Van egy hasznos ötlete? Írjon a szegenyekvagyunk@gmail.com címre !! Az…..
1 órája kaptam a hírt, miszerint a Questor is bedőlt a brókerháborúban. Erre azért felkapja a fejét az ember, pláne akkor, ha eddigi elméleteit sokan nem vették komolyan, kinevették. A blogon az elmúlt hetekben rengetegszer foglalkoztam a brókerbotránnyal. Egyik írásban kifejtettem…..
A gazdaság világában többen, többféleképpen nyilatkoznak az elöttünk álló eseményekről, helyzetekről. Amikor egy befektetési alapkezelő vagy bármely nemzet stratégiai elemzője nyilatkozik, mindig benne van a pakliban az álrealitásba burkolt saját érdek. Nem szabad mindent…..
Van egy dolog, amit nem tudok a mai napig megérteni. Mi értelme van annak, hogy valaki hamis adatokkal regisztrál egy társkeresősre? Most vegyük ki az unatkozó embereket, akik viccesnek találják azt, hogy másokkal szórakoznak. Az egy külön blogbejegyzést is megérdemel, hogy vajon mi játszódhat le…..
Ronnie_27 2015.03.05 20:32:16
@pythonozok:

A társas kapcsolatok, a kommunikáció jelentős része áttevődött az internetre. Miért pont az ismerkedés lenne kivétel?
Szerintem az egyik leggyakoribb kérdés, ami a szülőket manapság foglalkoztatja a pénzügyi piacon. Mivel a Magyar Államkincstár (jelenleg) 42.500 forinttal automatikusan nyit egy számlát a gyermek részére, mondhatni a téma megkerülhetetlen és minimum elgondolkoztató. Ugyanis minden szülő a legjobbat…..
Alibanya jegyzetel Portfólió 2015.01.17 07:42:29
Megérkeztem a mai adag futásból, nagyon jól érzem magam, egyre inkább belejövök, egyre hosszabb távokat tudok végig ügetni. A testem egyre feszesebb és ruganyosabb, maga a csoda. Egy kis problémát érzékelek a dologban: futás közben kénytelen vagyok az életemen gondolkodni, ami már annyira unalmas,…..
Az ételfüggőség egyre gyakoribb már a világban és szinte biztos, hogy mindenkinek van valamilyen egyéb függősége, ami lehet zavaró és egészségtelen, de alig észrevehető, jelentéktelen vagy a szervezettünkre nem káros függőségek is. Legtöbben a drog okozta függőséget…..
Ronnie_27 2015.01.06 08:46:36
@midnight coder:

Senki nem mondta, hogy egy vékony ember mindenben jobb egy kövér embernél, de a kövérség gyengeségre, tudatlanságra, nemtörődömségre, lustaságra utalhat. Másrészt, a kövérségnek vannak közvetlen káros hatásai a fizikai közérzetre, hangulatra, elégedettségre, kiegyensúlyozottságra, boldogságra is.
Ronnie_27 2015.01.06 13:19:13
@Orltran:

Nem általánosítottam, természetesen sok jókedélyű, boldog ember van, akinek nem fontos, hogy vékonyabb legyen, mert jól érzi magát a bőrében.
De egészségügyi szempontból hátrányos a túlsúly.
Ronnie_27 2015.01.06 13:27:01
@jet set:

A cukor azért káros, mert túlságosan finom szénhidrát, túl gyorsan felszívódik, így túlságosan megterheli pl. a hasnyálmirigyet és az érrendszert, mivel hirtelen emeli meg a vércukorszintet, jelentősen növelve pl. a cukorbetegség, a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának valószínűségét. A hirtelen megemelkedett vércukorszint a fehérvérsejtek mozgását lassítja, így gyengül az immunrendszer.

A szénnhidrátbevitel nagyon fontos, csak nem épp cukor formájában. Még a szénnhidrátellenesnek vélt paleo értend is csak annyit javasol, hogy a hivatalos ajánlásokban szereplő kb. 60% helyett legyen 40% a szénhidrátok aránya az összes táplálékon belül.
"Manapság azért fizikailag nem jön ki az embereken a kor (a stressz igen, de fizikai munkától nem) és a világ is más, nincs 'belénk programozva' a tudat, hogy öregszünk - vagy talán mert rohanó világban élünk, nincs időnk megöregedni :) Meg az élet is hosszabbodik, szóval az ősember 20-35-40 évesen…..
Ronnie_27 2015.01.03 15:27:33
@D1255:

Nem budapesti vagyok, és max 30-40 km-re élő nőkkel ismerkedek. Így azért szűkül a kör.
Ronnie_27 2015.01.03 15:37:04
@Gour:

Kb. ugyanígy látom, ugyanezeket tapasztaltam.

A nők már az első randin panaszkodnak, ügyetlenül próbálják magukat fényezni, a többségük idegbeteg és/vagy ostoba, a napi rutin teszi ki az életüket, azon kívül semmi nem érdekli őket. Felületes kérdéseket tesznek fel vagy még olyanokat se. Akkor is az előző kapcsolataim és az anyagi helyzetem érdekli őket. Úgy van berendezve az életük, hogy abba egy komoly kapcsolat nem fér bele (pl. nagy kutya egy kis lakásban, idióta hobbik, - bár az még a jobbik eset, mert akkor legalább érdekli valami -, zárkózottság, ragaszkodás a megszokásokhoz stb.).

Ahogy írtad, a kellemes társalgás a lényeg szerintem is. :-)
Életem legjobb randiin nem volt szex.
Ronnie_27 2015.01.03 15:40:47
@Gour:

A nők egyik legnagyobb tévhite az, hogy a jó kommunikációs készség abban nyilvánul meg, hogy sokat és szépen tudnak csacsogni.
Tanácsot kértek tőlem, hát azonnal tollat ragadtam:  Szerelmesnek lenni nagyon jó, ezt már több évezrednyi kutatás és tapasztalás is bebizonyította, azonban van egy kellemetlen mellékhatása, lehet, hogy véget ér. Esetleg - ami még rosszabb - úgy ér véget, hogy egyszerűen lepattintanak. Neked nem…..
Ronnie_27 2014.12.30 19:32:38
@csepke:

:-) Jól kiforgatsz, vagy inkább magadat.

Miért nem akarod irányítani az embertársaidat? Csak folyni akarsz az árral? Miért írod, hogy ne akarjam irányítani az embertársaimat? Az irányítás rossz dolog? Ha igen, mitől rossz valami? (Ez egy végtelen vita lesz? :-))

Te ezt írtad:

"A tárgyak könnyen elveszhetnek, megsemmisülhetnek nem érdemes érzelmet fecsérelni ilyesmire. "

Tehát szerinted azért nem érdemes a tárgyakra érzelmet fecsérelni, mert nem olyan tartósak, mint az emberi kapcsolatok. Jól értem?
(Igaz, nem tettél szóközt a főmondat és a mellékmondat közé, de ettől ez még egy magyarázó, alárendelő, bővített mondat volt.)
Erre írtam, hogy a tárgyak márpedig tartósabbak az emberi kapcsolatoknál, mert azokat könnyebben irányíthatjuk.
(Itt forgattad ki a szavam, és azt hitted, hogy nekem az a bajom, hogy nem tudom az embertársaimat kellő mértékben irányítani. Pedig nem.)
Szóval én azt írtam, hogy ha szerinted az érzelmeket a tartósabb dolgok felé kell irányítani, akkor szerencsésebb a tárgyakat választani. (De szerintem ez nem igaz, de ez következik az általad fent leírtakból.)
Ronnie_27 2014.12.30 19:37:31
@csepke:

""mert a tárgyak tartósabbak" hmm, az egész XX. századi magar történelem, de talán az európai is, arról szólt hogy a birtokolt tárgyak javak stb milyen könnyen egyik pillanatról a másikra semmivé tudnak lenni... "

Bizonyos tárgyak tartósabbak, mások kevésbé.
Én két tárgyhoz ragaszkodok különösen: az egyik az órám, amit 1999-ben vettem a ballagási pénzemből, a másik a pénztárcám, amit a szüleimtől kaptam 2003-ban.

2003 óta szerinted hány nőre fecséreltem érzelmeket (és mást) mindhiába?
Végül is a gyerekek megkönyörültek rajtam és beavattak a teljes igazságba, mely szerint évekig átvertek engem. A kis huncutok. Az idei karácsony valahogy nehézre sikerült, nem tudnám megmagyarázni pontosan miért volt ez így, talán a sok boldogság hatására, ami év közben velem…..
Ronnie_27 2014.12.25 12:09:40
Ronnie_27 2014.12.30 09:39:17
@csepke:

"ja én valamikor ezer éve rendes tánciskolába jártam, mindent tanultam, azt hittem ezek is olyanok. Ez a salsa olyan fiatal fenékrázós ribis, hogy néznék ki ilyen helyen?"

Ahogy írod, ezek nem rendes tánciskolák. Itt nem a versenyzés vagy egyáltalán a tánctudás fejlesztése a cél, hanem hogy jól érezzék magukat az emberek, semmi több, amolyan nyugdíjas klub színvonalon.
Egy ilyen tánciskolában mindenki megtalálja, amit keres: a nők végre szórakozhatnak, bálkirálynőnek érezhetik magukat, a pasik pedig könnyedén levarrhatnak, akit akarnak, ugyanis kb. 10 nő jut egy pasira. A salsázó pasikról még annyit, hogy elenyésző arányban szeretnek és tudnak táncolni, mert ugye leginkább skalpvadászok, nem a tánc miatt járnak salsázni. (A versenytáncban is az a gond egyébként, hogy sokkal több nő akar táncolni, mint pasi.)
A salsa nem egy komoly tánc. Nézd csak meg, milyen latin táncok szerepelnek a komolyabb latin bajnokságokon, tíztánc bajnokságon stb.: rumba, cha cha cha, passo doble, jive, szamba, tango stb. Érdekes, hogy a salsa nem szerepel sehol. :-)
(remélem elég giccses, nálam nyerő) Közeleg a karácsony. Tudja Isten, illetve neki megvan a véleménye, közzé tette a fészbukon is: "Gyermekeim melyik evangéliumban olvastatok arról, hogy nyomasztó vásárlással ünnepeljétek születésemet?! Szeretett ünnepe, haló!" Küzdök…..
Ronnie_27 2014.12.22 20:06:18
@bigbaby:

"A tescos samponvasarlashoz? "

Ha figyelembe vesszük, hogy mennyire nem szeretek vásárolni, az se kis teljesítmény.

Majdnem végeztem. Már csak 1 üveg italt kell vennem. Voltam a Tescoban, a DM-ben és egy kínai ruhaboltban is.
Ronnie_27 2014.12.23 09:16:21
@zéesté:

"ő ruhát vásárol, 100 próba..."

:-)
A második legnagyobb/leggyakoribb szemrehányás, amit a volt barátnőimtől kaptam az az, hogy velem még veszekedni se lehet. Amikor mégis sikerült, az általában ruhavásárlás közben történt, mert egy idő után semmi nem érdekelt azon kívül, hogy az adott helyzetből meneküljek.
Ronnie_27 2014.12.24 15:27:49
@Gour:

"A szomszédasszony kapával a kezében is izgalmasabb mint tíz év után a saját nő talpig neccharisnyában."

:-)
Hát ja.
Nekem néha kifejezetten tetszik, ha egy csinos nő nem tud öltözködni. Ugyanis ez épp az ellentéte annak, amivel kapcsolatban sok rossz élményem van: amikor egy nem csinos nő tud öltözködni.
Minden férfi számára ismerős a helyzet, amikor a nő levetkőzik, és rá se ismerünk, legszívesebben elszaladnánk.

Majd elolvadok, amikor meglátok egy fiatal lányt, akinek tökéletes alakja van, de nehéz észrevenni, mert még nem tud öltözködni, és pénze sincs rá.
Na tehát a tudósok elgondolkodtak és megállapították, hogy a férfiak hajlamosabbak a kockázatvállalásra, mégpedig minden tekintetben, legyen az pénzügyi, anyagi, lelki, fizikai, vagy akár ugye kapcsolati. Egyikük, széles jó kedvében, vagy erre tudod EU pályázati pénzt szerezni?…..
Ez egy rendhagyó bejegyzés lesz, célja mindösszesen annyi, hogy bemutassam, hagyományos kiképzésben is részesültem. No meg a köz kívánatára, hogy nőiesítsük már egy kicsit a blogot. Azt meg legegyszerűbb egy receptel. A bemutatott élelmiszer az édességek kategóriájába…..
Ronnie_27 2014.12.18 14:53:24
@Pixynor:

"Pont ezért nincs jogom kérdezni"

Már bocsi, de ez szerintem hülyeség. Kb. olyan, mintha azt mondanád, hogy nem is szóltok egymáshoz, mert nem barátkoztok, csak szexpartnerek vagytok, és nem akarod barátkozós beszélgetéssel zaklatni.
A legutolsó havertól is megkérdezem 10 perc buszozás után, hogy mik a tervei 5 év múlva, ha épp úgy alakul a beszélgetés.
Nem faggatózni kell, de okosan kérdezni lehet. Úgy, hogy ne tűnjön fel neki, mit akarsz megtudni.
Még ha tényleg igaz, hogy csak szex kell neki, akkor is elvárható, hogy előtte és utána kellemesen beszélgessetek pár percet, nem?
Ronnie_27 2014.12.18 17:58:32
@bobby.ewing:

Ha van esze Pixy partnerének, akkor arra irányuló kérdések nélkül is tudja, hogy Pixy többet is el tudna vele képzelni, és azt is tudja, hogy Pixy csupán azért nem forszírozza ezt, mert érzi, hogy a a partnere nem vágyik többre.
Nem hiszem, hogy egy-két laza kérdéssel el lehetne rontani a dolgot. Persze, az fontos, hogy nem szabad sarokba szorítani az illetőt, nem szabad olyan kérdést feltenni, amire nehéz laza, kitérő választ adni. De Pixy nem is tenne fel ilyen kérdéseket. Pl. írta is, hogy nem azt akarná kérdezni, hogy miért nem karácsonyoznak együtt.

Nekem pont az az egyik nagy problémám a nőkkel, hogy úgy látom, nem érdeklem őket még komoly kapcsolatban sem, mint ember. Hanem csak az fontos nekik, hogy én érdeklődjek irántuk, tehát hallgassak, figyeljek, bólogassak, egyetértsek, támogassak, utána pedig kérdezzek vissza és persze emlékezzek minden jelentéktelenn részletre. Vágyok már valakire, aki komoly kérdéseket is tud és mer feltenni. Attól, hogy csak arra kell egy nő, még nem veszem zokon, ha mer kérdezni. Sőt, azáltal nagyot nő a szememben.
Ronnie_27 2014.12.19 09:33:48
@bigbaby:

Köszönöm a kérdéseket. :-)

Azt hiszem, az indexen láttam Alibanya egyik áprilisi vagy májusi bejegyzésének a címét, és rákattintottam.

Az érdekes témák, az érdekes és teljesen különböző emberek hozzászólásai tartanak itt.
Én mindig vasárnapra programozom be a punnyadást, valahogy ennek a napnak a délutánjára én már teljesen kimerülök, elmegyek zombiba és csak nézelődöm. Nem lehet engem akkor már semmivel kiborítani, sem felzaklatni, sem felidegesíteni. Nézek és mosolygok. El kell mosogatni -…..
Ronnie_27 2014.12.18 09:23:49
@Gour:

Futás mellett is?
Akkor is, ha súlyzó nélkül guggolok, viszont nagyobb szériákat csinálok?
Ronnie_27 2014.12.18 11:19:59
@Hoppácska:

"de véleményem szerint az arc nőiesítése a legfontosabb - és a legnehezebb..."

Na ne.
A világból ki lehet kergetni engem a menyecskésre cicomázott, kalácsképű nőkkel.
Ronnie_27 2014.12.18 13:22:33
@Hoppácska:

OK, most esett le. :-)
Alibanya jegyzetel Erkölcs 2014.12.09 07:59:39
Az erkölcs fogalma alatt egy adott társadalom által régebbi tapasztalatok alapján összegyűjtött és helyesnek ítélt viselkedési szabályok összességét értjük. Az erkölcs szabályai a társadalmi normák egyik típusát jelentik. Más megfogalmazás szerint az erkölcs azon elvek…..
Ronnie_27 2014.12.17 10:46:25
@Hoppácska:

A kommentedek arra a részére válaszoltam, amit értettem.

Úgy indult az egész, hogy Alibanyának feltettem pár kérdés a vélhető megfelelési kényszerével kapcsolatosan.

Erre te ezt összefüggésbe hoztad az egyedülléttel, amit nem értettem.

Azon kívül céloztál arra, hogy bizony fontos mások véleménye. Ezzel egyetértettem.

Valamint úgy tűnt, hogy azt hiszed, én a megfelelési kényszer ellenpólusát képviselem (tehát hogy ne foglalkozzunk mások véleményével), én pedig céloztam arra, hogy ez nem igaz.