Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mérlétezikmáranick?

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokat fejlődött az autódizájn az utóbbi húsz évben, hiszen egyre nehezebb kifejezetten ronda típusokba botlani. De azért vannak még, itt járnak közöttünk. Szubjektív! Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Mérlétezikmáranick? 2014.07.09 21:48:41
Nehéz rájönni, miért venne valaki kerékpárt (ráadásul mountain bike-ot) aranyozottan egy Porsche 918 Spyder vagy egy McLaren MP4-12C áráért (vagy közel annyiért), de valószínűleg lesz ilyen, ha már egyszer legyártották. A The House of Solid Gold „Beverly Hills Edition”…..
A munkába járók egyharmada autóba ül reggel, egynegyedük tömegközlekedik, kerékpárt minden 6-7 használ. A Profession.hu Munkahelyi Környezet című kutatásában 2500 embert kérdeztek utazási szokásairól. A 2500 válaszadók ötöde utazik legalább napi egy órát a munkahelyére,…..
Mérlétezikmáranick? 2013.11.13 18:13:55
@enpera: szerencsére nálunk van céges, őrzött mélygarázs, ahova le lehet lakatolni a bringát, sőt a lakatot én ott is hagyom, hogy ne kelljen cipelni azt. Korábbi munkahelyem felvittem egy kis raktárba.

@onlame: Nekem is kb. azonos az idő lenne az autó és a bringa, mégis a bringát választom:
- olcsóbb
- nem kell külön időt töltenem edzéssel
- mentálisan és testileg is fittebb leszek tőle

Sőt! Én mostanában nem is egyenesen megyek dolgozni, hanem gyakran feltekerek Normafára vagy legalább a Citadellához és onnan gurulok be a munkahelyre, így akár 26km-t is tekerek, összesen másfél órát.

Ráadásul mindezt egész évben, télen is. Legfontosabb a megfelelő ruházat, az izületek védelme. Persze, ha nagyon elkeserítő az eső vagy nagyon nagy a hó, akkor marad az autó, de ez általában nem több havi 1-2 napnál, télen esetleg 1-2 hét kiesés.

Télre még van szöges gumim is, hogy jégen se essek el.
w A zemberek alkonya 2010.02.05 06:50:00
  Végre országértékelés, már alig vártam. El kell mondjam, hogy rettentően utálom az egész műfajt, illetve az orbáni feldolgozását. A mintával, az amerikai elnök éves State of the Union-beszámolójával összevetve ordít a provincializmus, a paranoia és a pátosz, minden,…..
Mérlétezikmáranick? 2010.02.05 14:44:17
Tetszik, hogy esnek neki balosok Orbánnak, még azelőtt, hogy bármit mondott, tett volna. Nem az elmúlt 8 év ámokfutása izgatja ezeket, hanem hogy hogyan, hol beszél Orbán. Nekem ezektől kell hánynom.
Meg mit mondhatna Orbán egy olyan környezeben, ahol a sajtó, a megmondóemberek többsége elvakult maszop seggnyaló? Ha sapka van rajta - az a baj, ha nincs akkor az. Lásd a mostani emeszpés megnyilatkozást, hogy ők sose akartak ingatlanadót, bezzeg a fidesz. Meg hogy nem értik, hogy a BKV-s botrányokat miért kötik össze az emeszpével. Hát ki a f__sszal kössék össze? Ki felügyelte ezt a céget? Kinek az embereivel kezd tele lenni néhány börtön?
Más kérdés, hogy a fidesznek sokkal keményebbnek kellene lennie. Sok azon múlik, mennyire keményen számoltatnak el. Én szívesen szopok még fél évet a 8 után, ha azt látom, hogy a Veres, Kóka, Demszky, Arató, Szekeres, Horváth Csaba, Molnár Gyula, Simor, Mrs Kocsis férje és hasonló bűnözők börtönbe kerülnek...
De most nem erről szól a dolog, hanem hogy azt a réteget is megszólítsa Orbán, aki azért képes TV-t nézni a Mounika són kívül, de még picit bizonytalan. A többinek tök felesleges bármit mondani. A tóta-félék mindig az emeszpé mellé fognak ikszelni, akik eddig is fideszesek voltak, azok meg oda. A bizonytalanokat és a jobbik-felé hajlóknak kell most Orbánnak beszélnie. Nem könnyű. De azt hiszem ekkora rablás után, amit az emeszpé-eszdéesz művelt, Orbánnak nyugodtan adhatunk szabad kezet abban, hogy mit mond.
w A gyermekkor vége 2010.02.03 06:30:00
Kedves magyar radikálisok! Látom, sokan eltévedtek a hülyeség erdejében, és esetleg mellényúlnak, aztán meg jönne a sírás a nem ilyen lóról. Hadd segítsek. A valódi nácikkal meg a fasisztákkal nem foglalkozom, ők igazolatlan órával kimehetnek. Azoknak a fejével akarok…..
Mérlétezikmáranick? 2010.02.03 09:45:05
Nem értem, hogy miért kell így félni a Jobbiktól? Idézzen már valaki bármi olyat a programjukból, ami félelemre adhat okot! Persze megértem, hogy az ingyenélők és a kiváltságosok félnek a Jobbiktól, de ezt nem kell beszugerálni másokba.
A Fidesz meg mit csinált az utóbbi 3 évben? Gyakorlatilag semmit. A nagyobb botrányok után valamelyik tehetségtelen nímandjukat kiállították egy sajtótájékoztatóra, mondott pár hülyeséget aztán annyi.
Melyik fideszes önkormányzat tett valami nagy dolgot? Hol mutatták meg piciben, hogy mit csinálnának nagyban? Ki merte megpendíteni a cigánykérdést, szociális kártyát, munkához kötött segélyt, ilyesmit? Nem a fideszesek. Ők csak a langymeleget szeretik meg demagóg f@szságokat mondanak.
Például miért ne lehetne vagyonadó? Persze jól kellene bevezetni, pl. jóváírható lenne az SZJA-ból. Hol van már a korábban emlegetett családi adózás? Nagy kuss van.
Én jónak tartanám a Jobbik bekerülését a parlamentbe! Ahol megférhetett egy Torgyán, egy Gyurcsány, egy Veres, egy Lendvai, egy Kapolyi, egy Vadai, ott szerintem a Jobbikosok sem lógnának ki a sorból sem IQ-ban, sem képzettségben. Nem beszélve a jószándékról, ami bár sokaknak nem tetszik, de miért ne adnánk nekik egy lehetőséget? Bizonyítsanak!
Meg nem árt, ha van egy kontroll a fideszen, hiszen valószínű az MSZP annyira nem fog annyira ugrálni, hiszen nagyon sok vaj van a fülük mögött. És azért a Szíjjártó, Kupper és társaival megtűzdelt fideszre azért nem árt odafigyelni...
w Szabadíts meg a gonosztól 2010.01.29 07:00:00
S az aranyba vont ég alatt, - mert beköszönt az ünnep - a szabadság sétára megy. Hős népe ágat lenget, s ő kézenfogva vezeti szép gyermekét, a rendet. József Attila: Május Kísértet járja be Magyarországot, a szabadságot gyűlölő kísértet. Undorító eszmék szerelemgyermeke,…..
Mérlétezikmáranick? 2010.01.29 08:57:49
A rendpártiság nem egyenlő a diktatúrával. Ha a mostani játékszabályokat mindenki betartaná, akkor már rend is lehetne:
- ha a szemre 30-40%-on beépített hegyvidéki telken, ahol csak 15%-os a beépíthetőség hamarosan megjelennének a hatóságilag kirendelt bontó-brigádok, akkor rend lenne.
- ha a második sorban parkoló merdzsó mellett megjelenne a rendőr és büntetne, rend lenne
- ha a jogtalanul magának utalványozó HR nyanyától már másnap elvennék ezt a pénzt (vagy ami maradt belőle), rend lenne
- ha a bírósági eljárások nem évekig tartanának, rend lenne
- ha a villanyszámla, gázszámla érthető lenne, és nem úgy verhetnének át, ahogy csak akarnak, rend lenne
- ha a rendőrök nem a jobbik és gárda rendezvényein jelennének meg nagy számban, hanem a bűnözők által megszállt falvakban, akkor rend lenne
- ha Mrs Kovacs által ellopott milliárdokhoz kötődő tolvaj nem egy másik állami cégnél tűnne fel, hanem a börtönben, akkor rend lenne
- ha nem az ATV kapná az állami milliárdokat, hanem az MTV, akkor rend lenne
- ha nem vált volna sikké, hogy az állami vagyont ingyen lehet privatizálni (ld. Gyurcsány), akkor rend lenne
- ha Offshore cégekkel az állam nem köthetne üzletet, akkor rend lenne
- ha a több száz milliós ingatlanokban pöffeszedők, és 20 milliós autókban furikázókra szállna rá az APEH, akkor rend lenne
- ha az erdőkbe szemetet hordók és crossmotorozók nagy hatékonysággal le lennének fülelve, akkor rend lenne
- ha csak azért, mert valakinek sok gyereke van, kellene dolgoznia, akkor rend lenne
- ha nem "kommunikációra" és egyéb dolgokra költenének válságban, hanem munkahelyteremtésre, akkor rend lenne
stb, stb.
Mérlétezikmáranick? 2010.01.29 15:07:43
@szakállasbácsi:
"Hiába lesz rend, az se nem lesz igazságos. Abban is leszenk gazdagok, meg szegények és nem érdemük szerint, hanem csak úgy."

Szerintem te nem érted. Nem az a gond, hogy a világ nem igazságos. Nem háborgok, ha nem én vagyok a leggyorsabb futó az olimpián, mert látom, hogy aki adottságai alapján erősebb, többet edz, az engem megelőz. Engem az zavar, hogy egyesek pl. rövidebb pályán futnak, vagy ők felpattanhatnak motorra. Sőt! Nekem úgy kell versenyeznem, hogy még rám akasztanak 50 kilós zsákot és még ragasztóval kenik be a sávomat. A rend csak annyi lenne, hogy tartsuk már be a szabályokat! Vagy ha nem, akkor legyen valaki (az állam, mert ezért tartjuk fenn, nem?) aki ezeket a szabályokat betartatja. De ma ott tartunk, hogy a szabályokat is a csalók hozzák, és szelektíven tartatják be. Ha én nem vallok be adót, akkor azonnal szankcionálnak. Ha az állam nem teljesít felém valami, akkor így jártam.
w Mint a mókus 2009.08.18 03:15:00
Édes, nehéz botrányszag terjeng, lopásillat. A vízállásjelentés szerint a közfelháborodás elérte a szezonális maximumot, a nyár vezényszava a végkielégítés. Olvasó beír, bekommentel, hallgató és néző betelefonál, ő ezen fel van háborodva, szerkesztő úr, ehhez szóljon…..
Akinek volt már bármilyen feladata az életben, abban egészen biztosan felmerült, hogy milyen lenne ellógni az egészet. Nem elmismásolni, hanem úgy ahogy van, elszaladni a meló elől. Így hát az vesse az első követ, aki ma, amikor egy fővárosi kerület polgármestereként annyi…..
w Igény, az volna rá 2008.12.17 06:14:00
  Na, kuss lesz a bakancsoknak. Fasizálódni tilos. Pedig a gárda jó dolog.   Szorosan kapcsolódik: Challengeland..