Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Itality

0 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múltkor a facebookon osztottam meg egy képet, amit egy kedves olvasó, Zsolt küldött nekem egy horgolt kötényről. Tegnap kaptam egy levelet Cintiától, aki elküldte az eredeti cikket, ahol a kötény elkészítésének részletes leírása szerepel. Köszönöm! Annyira jó, hogy ilyen olvasói vannak a…..
Itality 2021.05.15 19:54:00
Eszter Befőz ginger ale 2012.01.07 17:01:19
avagy leánykori nevén: gyömbérszörp. Már készítettem, de újra itt volt az ideje és különben is nagy nyomás nehezedett rám, férj is követelte már egy ideje, illetve szilveszterkor kissé nagyvonalúan megígértem a barátoknak is. A recept alapját egy Sweet Paul magazinban…..
Itality 2016.06.13 23:37:16
Bio-Ritmus Illatos rózsaszörp 2012.06.08 10:34:00
Imádok kísérletezni, ehető virágokat felhasználni, elfogadni erdők-mezők kincseit. Ahogy kutakodom e téma után, egyre-másra derülnek ki olyan dolgok, amikről eddig nem is hallottam: Tudtátok például, hogy a pipacs virága is ehető? De nemcsak ehető, hanem kiváló köhögés elleni…..
Bio-Ritmus Provence-i szirup 2013.05.03 10:20:36
Még nem nyílik a levendula virága, de már szemmel láthatóan megjelentek a friss új hajtások a bokrokon. Zöldül a kakukkfű, a citromfű már nagy hajtásokkal, a menta pedig -ha még csak picikkel is-, de büszkélkedhet. :D Mindig is visszavágyom Provence-ba...:D  A levendula…..
gasztropo Hamburger party 2015.09.29 15:34:04
Történt az, hogy kedves barátaink egy sörözőt nyitottak, ahol a kezdetektől ott voltunk "akadékoskodni". :) A hely a Beerka Pub - Győr   https://www.facebook.com/craft.beerka?fref=ts (ÉRDEMES BETÉRNI!!!), ahol hétfőn "legelő nap" van, vagyis szünnap, így meghívtuk őket…..
Bio-Ritmus Mentás bazsalikomszörp 2012.06.26 14:11:00
Nem emlékszem, említettem-e már, hogy a bazsalikomot is imádom?! :D A legjobb caprese elképzelhetetlen friss bazsalikom nélkül, de ettem már bazsalikomfagyit, pestót, hát akkor szörpként miért is ne próbálnánk ki?  (A "belevaló" gyógynövények egyébként  Lenkétől és…..
Most van egy szusszanásnyi időm, amíg várom, hogy felébredjenek a fürdéshez.  Hát igen, a fürdés... bevallom, nem fürdenek minden nap. Sőt, inkább csak 2-3 naponta. Olyan tortúra az egész, hogy ha tehetem kihagyom. Végülis még nem nagyon koszosodnak. Most is már 9 óra van,…..
A babák ma négy hetesek, lassan kialakul a napirendünk. Ez tulajdonképpen elég egysíkú: evés, büfizés, alvás, pellancs csere. Ez az elején még elég jól ment, mert a babák tulajdonképpen egész nap aludtak. Mostanra már vannak ébrenléti periódusok is és nem mindig sikerül…..
Szeptember 18-án 13.40 és 41 perckor végre megszülettek a babák. Programozott császármetszéssel, gond nélkül, épen, egészségesen és hangosan megszülettek. Folytak a könnyeim:)  Most már itthon vagyunk lassan egy hete, de még nem jutott időm megörökíteni az eseményeket.…..
Már múlt hét csütörtök óta kórházi fogságban vagyok, igaz múlt hétvégére hazaengedtek, de most már egy darabban nem szabadulok innen.  A kórházi tortúra megérne külön egy posztot, majd lehet,hogy egyszer meg is teszem, de nem most.  Addig is itt megy a szenvedés. Mivel…..
Hahh... csak el ne kiabáljam... A héten voltam dokinál, mindent rendben talált: a babák 1-1 kilósak (kb.) kis különbséggel, ami még akár a mérési hibahatárba is belefér, a méhszáj zárt, vagyis mostanában nem várható koraszülés, az én 9,5 kiló hízásommal is nagyon meg volt…..
Pénteken a dokim felhívott, hogy a tenyésztésemben találtak streptococcus baktériumot, írt nekem receptet, majd menjek el érte. Mit csinál erre egy 21. századi kismama? Gugli a barátunk, úgyhogy utánanézünk. Rengeteg szörnyűséget találtam róla: felnőtt korban nem gond, de a…..
Mozgalmas volt a hét babás szempontból: hétfőn 4D uh-n voltunk. Az élmény, meg kell mondjam, kicsit vegyes... valahogy többet vártam tőle. Igaz, lett két képünk az arcocskájukról, ami tényleg jól sikerült, de a nagy része nem lett annyira jó. Azok a képek, amiket a neten szoktam…..
 Illetve nagyjából.... Most két befutó nevünk van: Áron és Georgina illetve inkább fordítva, mert mégiscsak hölgyeké az elsőbbség:)Holnap délelőtt megyünk 4D ultrahangra, reméljük kapunk majd megerősítést ehhez:)..
 Ma hajnalban megszületett az unokahúgom, Anna baba. A húgom nagyon lazán tolta a második szülését, mert délután még nem gondolták, hogy szülés lesz és a nagyobbik gyerkőcöt nem hagyták kint a szüleimnél. Így a húgom este 10-kor taxiba ült, bevitette magát a kórházba,…..
 A hétfői próbálkozás után, amikor a a doki eltűnt, végre szerdán megtörtént a második genetikai UH. Úgy volt, hogy hétfőn K is eljön, de szerdán már nem tudott, úgyhogy egyedül voltam. Az eredmény: minden rendben van, kicsit nagyobbak az átlagnál, de a doki szerint…..
 Szuper! megint van valami, amin lehet tipródni: Most éppen arról van szó, hogy a boltunk megy nagy szarul. Úgy látszik, mostanra fogyott el az emberek pénze. Még a felszínen vagyunk, de nyilván nem cél, hogy otthonról hordjuk be a pénzt és feléljünk minden megtakarítást.…..
 Jó régen nem jártam itt... mozgalmas hetek vannak mögöttem... Múlt hét végén Balatonon voltunk, egy baráti házaspár vett ott egy házat, azt mentünk megnézni. Ott voltunk két napot. Nagyon klassz volt, élveztük... szerencsére az idő is jó volt, végre nem szakadt az…..
 Hosszas vívódás után ma elhaladtam életem első kismamatornájára. Nem nagyon akaródzott menni, de be kellett látnom, hogy már nem ajánlatos és nem is tudok úgy mozogni, mint korábban. A múltkor valaki miatt futottam pár lépést és rájöttem, hogy egyáltalán nem esik…..
Tisztatészta Az idő múlása 2012.04.04 08:00:00
Tavaly ilyenkor izgatottan és egyben teli félelemmel vágtam bele a blogírásba. Vajon kíváncsi lesz valaki egy lány kalandozásaira a tészták világában? Elegendő lelkesedés és szeretet van bennem ahhoz, hogy átadjak egy életérzést? Lesz minden tésztához egy emlék, egy…..
 Ez a terhesmatek dolog továbbra sem megy nekem: Ha egyszer egy hónap 4 hétből áll, akkor miért most, amikor a 3. hónapból már letelt egy hét, fordultunk át a második trimeszterbe? Elvégre trimeszter 3 hónapot jelent, nem? Mindegy, lényeg a lényeg, átfordultunk. Ez a…..
Itality 2012.04.04 22:01:46
@pumicica: hahó! előre láthatólag nov 27 :) péntek megyek 0. uh-ra! Majd írok a blogra is!!! :D