Regisztráció Blogot indítok
Adatok
prukker

0 bejegyzést írt és 457 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sosem értettem azt a mentalitást, amely kéjes gyönyörűséggel rúgózik azon, hány elvesztett csatánk, levert forradalmunk volt a múltban. Mintha azt akarnák belénk sulykolni, ami magyar, az csak rossz lehet. A múltunk meg nem más, mint balfékek baklövéseinek sorozata… Amikor ilyeneket hallok,…..
Az első világháború egyik legnagyobb magyar csatájának a színhelye, évekkel a háború után egy hátborzongató dolgot rejtett magában.  ..
prukker 2020.02.04 13:24:39
@Kertigörény: Rossz a matek. 3 hektó viz az 300 liter, fél évig sem húzták volna ennyivel
Napi egy liter 2 embernek 8 éven át az 5,8 köbméter víz.
Poshadni talán a sötét és a hűvös miatt nem poshadt olyan gyorsan, de 8 év az így is sok.
Gondolj bele, mennyi fekália termelődött ott
Óránként 15.000 csirkét dolgoznak fel a Master-Good kisvárdai üzemében. Erre a világon jelenleg, csak három üzem képes. Egy kedves ismerősöm, aki igazán bátor a csirkenyak elnyisszantásában, majd gyakorlott a feldolgozásában, most csak annyit mondana; aaaaa… De ez a történet most nem a sárközi, házi…..
prukker 2020.01.14 10:12:46
@RedRum: iIyen ez a kapitalizmus: a munkádon mi gazdagszunk.,
Egy Okirat mind fölött, Egy Okirat kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen. Az Okirat iktatószáma: VIII-968-2/2009. Ez az okirat bűncselekmények elkövetése révén keletkezett, majd selejtezésre került, ám pótlása megtörtént, ugyanakkor ez nem mentette meg attól, hogy valótlansága miatt…..
A rendőrség szerint véletlen baleset történt 1983-ban, ám sokan a leghíresebb politikai gyilkosságot emlegetik...
prukker 2019.08.31 13:06:39
@fhdgy: A főhadnagyi rang max a háborúban jelent magas beosztást... :)
Kicsilyány túrógombócot kért ebédre. Természetesen elkészítem, nomeg én is szeretem és régen ettünk. Sajnos tányérképet elfelejtettem készíteni, ezért a másnapi felmelegített ebédemet fotóztam le. A recept kicsit eltér a szokottól, mert a kicsilyány barátnője gluténérzékeny, és neki is akartam…..
A kommandó szuper és legyőzhetetlen, ezt már  a hangalámondásos Schwarzenegger videokazetták óta tudjuk. Kivéve amikor nem. Toplistánkon a tíz legismertebb  SNATFU -azaz totálisan elcsesződött bevetése a különleges alakulatoknak.  A válogatásba csak a második világháború utáni, "közismert" akciók…..
FuraTermék Blog Surströmming 2017.11.20 16:36:56
Ezen a héten a múlt heti, kiviakot bemutató barangolós posztunk után maradunk az északi vidékeken, s nem hagyjuk el a gasztronómia világát sem, hiszen egy újabb konyhaművészeti gyönyörűséget készülünk bemutatni Miss Weaver felfedezése jóvoltából. Az alábbi figyelmeztetés ezúttal is dukál. Ezen…..
prukker 2019.04.24 22:19:45
@röf: Volt már svéd barátnőd? :)
Rengeteg magyar dolgozik külföldön munkaerő-kölcsönző segítségével és míg semmi okunk feltételezni, hogy ezeknek az ügynökségeknek a többsége ne lenne tisztességes, azért nem árt, ha az ember óvatos, mert csúnya dolgokba futhat bele...
prukker 2019.03.23 17:18:34
@KissGecihuszár:
Nyugi,bálunk is. Erre (is) van a 15 milliós letét minden munkaerőkölcsönző cégnek.
Hazánkban is egyre népszerűbb a „zero waste” gondolkodásmód, ami az utólagos hulladékgazdálkodás helyett a megelőzést tűzi ki célul: a termékek tervezésének és disztribúciós módszereinek átgondolásában látják egyre többen a megoldást a fenntarthatóbb világ érdekében. Ez az „életforma” könnyedén…..
Horthy Miklós egykori tengernagy, ellenforradalmi vezető és kormányzó emberi, politikai, történelmi megítélése ma az egyik leginkább megosztó kérdés Magyarországon. Személye, tevékenysége és korszaka mára teljesen átpolitizált kérdéskörré változott. Nagyon nehéz helyzetben van ma az, aki objektív,…..
prukker 2019.01.12 00:58:27
@Hívő hitetlen: na jó, de ki engedélyezte?
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
prukker 2018.10.09 17:41:18
@Neoprimitív: Na ehhez képest az orosz kiber hadviselés épületlének a címéra van bejegyezve kb 300 maszek autó. Az ott dolgozók személyes járművei.
És ha kérdezed, hogy ez miért, hát azért, mert így egy közúti ellenőrzésnél érinthetetlenek, vezethetnek részegen, tilosban, gyorsan.
Ne keress ott mögöttes tartalmat, ahol nincs.
Ez ma Oroszország.
Utána kaptunk öt hét szabit, amiről visszatérve az egyik leggyűlöltebb dolog, az ezred felszereléseinek nagyellenőrzése várt ránk. Én voltam a felelős a század járműveiért, az alám rendelt tucatnyi sofőrrel két teljes hétvégét is bent töltöttünk. A szerelőink olyan szinten letisztítatták a…..
prukker 2018.08.23 14:07:47
Mivel maradt még egy rakás jó képem Maliról, amit nem tudtam besűríteni az eddigi részekbe, ebben a posztban csak ezek lesznek. Indulásra várva..
prukker 2018.08.10 16:58:56
@iknebli:
Valami kutyaféle lehet
Seehofer profi politikus, mégis látványos öngólt zúdított a saját kapujába, de a viszály alaposan megviselte Merkelt is. Orbán Viktor azonban téved, ha azt hiszi, hogy mostantól ő fújja a passzátszelet. Magyarország fölött gyülekeznek a válságfelhők és ezt nem lesz képes eltakarni a propanda…..
Ahogy azt korábban megírtuk, a jövőre befejeződő Trónok harcát nem fogja csak úgy elengedni az HBO, hülyék is lennének, hiszen a hetedik évadra nemhogy az HBO de a mai sorozatvilág egyik legnézettebb portékája lett. Egy ilyen franchise-t akkor sem szabad elereszteni, ha elképesztően sok pénzbe…..
prukker 2018.06.09 13:55:33
@belert: PÉnzért
Ma reggeli rádióinterjújában a miniszterelnök felvázolt néhány intézkedési tervet, s többek között a hamarosan felálló Miniszterelnöki Kormányirodáról, ennek feladatairól is beszélt. Az új kormányzati intézménnyel kapcsolatban ezt is mondta: "Itt lesz majd egységes hírszerzési központ is, amely…..
Mostanában sok velem egyidős emberrel beszélgetek a gyermekvállalásról. A Maternityn mindössze 8 családi szoba volt (amikor én szültem ott), és mindegyik anyuka és apuka közül én voltam a legfiatalabb. Pedig ők is első gyereküket vállalták akkor. Én akkor 28 éves voltam.  Aldric barátai közül is a…..
prukker 2018.04.05 21:39:03
Írtam már, hogy a kémiához egy kicsit jobban értek, mint az átlag. Tanár vagyok ugyanis. Egy ideje nem tanítok, de azért még mindig sokat álmodom arról, hogy ott állok megint a gyerekek előtt. Az egyik leggyakoribb mondat, ami akkoriban elhagyta a számat az "És most vegyétek elő a periódus…..
prukker 2018.02.04 19:08:06
@hkatinka68: A jó tanár holtig tanul:)

De ne vedd magadra, hiszen rengetegen szeretik osztani az észt és ha igazuk is van néha, akkor ezt lekezelő stílusban teszik. Ez olyanokra jellemző, akiknek nem adatott meg az elismerés a valós életben.
És igen, nyilván ezt is fikázni fogják :)
Biztos könnyelműség már szuperlatívuszokkal dobálózni, de kevés jobb sorozat létezhet manapság a Netflixen, HBO-n, Amazonon túli univerzumban, mint az angolul The Bureau címen megtalálható Le Bureau des Légendes. Ha pedig leszűkítjük a halmazt a kémtörténetekre/politikai thrillerekre, akkor végképp…..
prukker 2018.01.13 03:02:04
@megarambo: Babylon Berlint láttad?
prukker 2018.01.14 11:15:53
@megarambo: Érdekes, ez a Dark nekem nem jött be, pedig sokan mondják, hogy milyen jó. A törtlnbete lehet, hogy jó lesz(most nézem éppen), de minden más zavaró. Zavar a finomság hiánya (mindenki durván bánik a másikkal, ütnek, tockost adnak, a fiatal szerelmesek mintha birkóznának, amikor "andalognak"; a rendőr arca is baltával van faragva, stb )
Ami kifejezetten idegesítő a Darkban másfél rész után az a ne, a hangok. Valószínűleg a rendezőnek tetszhetett a sejtelmes, félelmkeltőnek szánt hangeffekt és amikor eszébe jut, beteszi, de mindenfajta összefüggés nélkül... Egyszercsak benyomja, ha úgy érzi régen volt már . Na ez kifgejezetten zavaró, a filmélményt porrá töri....
Ma kezdődött az éves lomtalanítás a kerületben, alighogy csökkenni kezdtek a tavaszi lakásfelújítások miatti illegális hulladékhegyek, ismét komoly problémát jelent az idő előtt kipakolt, felhalmozott lom lakókörnyezetünkben. Joggal vagyunk ilyenkor dühösek, az egyik szomszéd több nappal hamarabb…..
Az ember, aki ellen az egész világ összeesküdött. ..
prukker 2017.06.11 15:23:16
@FCUK5: De hát Pintér is ott volt... Tudod, ő is kormánytag:)

Te sem az eszedért kapsz kaját, az már biztos:)