Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bravo

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kárpátalja Expressz Záhonyba ért. Az átrakókörzetben láttuk ezt a szemmel láthatóan kopott, de azért munkakedvét megőrző M62-es mozdonyt. Ötszázzal kezdődő pályaszámából látható, hogy széles nyomtávú. INDAFOTO.slideshow.run({…..
bravo 2010.05.02 22:53:11
Hopp, kizártam magam a fülkémből, hasított belém, amikor becsuktam kívülről az ajtaját. Pedig öt perccel ezelőtt még tudtam, hogy az a jópofa, lyukas műanyag kódlap szolgál kulcsként, sőt, a vécébe is azzal tudok bemenni. A vécébe, ahol zuhanyzó is van. A…..
bravo 2010.03.27 22:06:50
@erminavet: köszönöm. máris minél előbb meg szeretném látogatni Prágát.
Új MÁV blog Nem volt vicces... 2009.05.01 08:53:04
Nem első eset, hogy 2-3 kocsi helyett egy kocsi közlekedik az esztergomi vonalon. Persze van, amikor elég az egy kocsi is, de nem a tanítási-, munkaidő végén. Külön jófejségi faktor, hogy mind a mozdonyvezető, mind a kalauz, csak röhög a sok utazni vágyó "lúzeren"... Ők…..
bravo 2009.05.01 13:22:22
@matyaskir:
egyetertek. mar reg ketvaganyusitani kellett volna meg villamositani. peldaul obudatol kifele, onnan befele pedig felvaltva mehetne az egyik vonat a batthyany fele, a masik meg a nyugati fele.
de sajnos nehany napja olvastam, hogy a vasut fejlesztese helyett a 10-es ut ketszer ketsavossa alakitasa kerult napirendre. siman el tudom kepzelni, hogy ugy epul majd az uj ut, hogy elvegye a helyet es lehetoseget a vasut ketvaganyasusitasatol...
az autok mindenekfelett!
A hétfő reggelt kezdjek egy utaspanasszal. Olvasónk az utastájékoztatásra panaszkodik levelében. Nemrég InterCityn utazott, ahol az utasok 4 kocsiban nyomorogtak. Majd a vonathoz „hozzácsaptak” még 6 kocsit, bár erről az utasoknak elfelejtettek szólni. A vonat 40 percet…..
bravo 2009.04.20 12:09:37
@Ákibard!:
ha 390 forintot a komfortert (legkondi, kenyelem, tisztabb kocsi...) kell fizetni, akkor az uj flirt es talent vonatokon miert nem kell? ott ez alaparon mukodik. 20 eve meg elment, de ma mar elegge santit ez a komfortdij.
Anna először szembesült azzal a jelenséggel, hogy a kalauz nem kezeli a jegyet, majd elkéri és visszaváltja. Az egyik kollégám gyűjti című sztori nekem is új, én eddig az oktatásra lesz című dumát hallottam. Úgy látszik fejlődik a világ.... Mellesleg ide kellene egy…..
Hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzésen 50 millió darab jegyszelvényt vásárolt 2 milliárd 375 millió forintért a MÁV Start Zrt., a vételár az eredetileg becsült összeg közel duplája – közölte a cég a Közbeszerzési Értesítőben.A hőpapír alapú…..
Kedves MÁV-figyelő!   Bocsáss meg a megszólításért, de azért MÁV-nak mégsem akartalak hívni. Mivel új munkahelyem Pestszentimrén közel esik a vonathoz (állomáshoz), valamint a hozzá kapcsolódó belvárosi lakhelyem nincs túl távol a zuglói sínpártól, tehát kitaláltam:…..
bravo 2009.02.24 21:47:38
@Ákibard!:

Azt irod:
1. Az A betu: Munkanapokon közlekedik.
2. A hópihe: Rendkívüli helyzet alkalmával közlekedik.

Ha az 1. esetben a mondatot ugy kell erteni, hogy CSAK munkanapokon kozlekedik, akkor a 2. esetben miert lenne maskepp? Vagy ha maskepp kell erteni, akkor igenis, arra utalni kell!
Peldaul:
Rendkivuli helyzet alkalmaval is kozlekedik, a vonat menetrendje szerint.
Persze, ez is santit egy kicsit, mert a vonat menetrendjehez hozzatartozik a hopehely is. (Onmaga reszhalmaza igy.) De valahogy megis jelolni kell a kulonbseget, es velemenyem szerint el kell kerulni a hosszu korulirassal torteno magyarazatot, melyet ugy velem nem lehet elkerulni, ha teljesen precizek akarunk maradni.
Ezert roviden csak a
Rendkivuli helyzet alkalmaval is kozlekedik
szoveget tartom megfeleloen, melyben az IS szo hivja fel a figyelmet, hogy elteroen kell ertelmezni az 1-es tipusu magyarazo szovegektol.

De tovabb megyek. A hopehelynek eppen az ellenkezojet kell hogy jelentse. Azaz:
Rendkivuli helyzetek alkalmaval nem kozlekedik.
Igy egyertelmubbe valik, hogy hiaba van munkanap, a rendkivuli helyzet miatt nem fog kozlekedni. Ha pedig hetvege van, akkor meg nyilvan nem kozlekedik, ha rendkivuli helyzet van, ha nincs.
A leharcolt vonatok maradnak, de az utastájékoztatás műholdakra vált. Az utazni készülők otthonról, internetes térképen figyelhetik a vasút személyszállító szerelvényeinek mozgását. Ősztől késés nem maradhat titokban. Mikor jön már a vonat? - a vasútállomások peronjain…..
bravo 2009.01.25 14:21:39
@Ákibard!:
koszonom a valaszt.
jol ertem akkor, hogy a mozdonyok poziciojat GPS-szel hatarozzak meg, majd ez az informacio a mozdonyon levo taroloegysegben kerul rogzitesre, amibol - a GPS-es poziciomeghatarozashoz kepest - csak joval ritkabban (egyes kiolvasoval felszerelt allomasokon valo athaladaskor) tortenik kiolvasas, majd onnan tovabbitas a rendszer fele?
A menetrendekben két vonatnak látszik, ami egy.Visszásságok vasutunk világából sorozatunkban itt és itt és itt is láttunk már példát arra, hogy a menetrendből nem vagy csak nehezen deríthető ki, hogy egy adott utazáshoz nem kell átszállni. Ez a műfaj ugye azért gyönyörű, mert…..
bravo 2009.01.07 16:58:27
@erminavet: koszonom a valaszt.

egy idoben (kb. 2 eve) sokszor kellett reggel 9 elottre beernem bp-re siofokrol. legtobbszor a 06.27-essel (most 06.25-os) utaztam, es fehervaron egy gyors atszallassal a tapolcai gyorssal ertem kelenfoldre. ha elaludtam vagy csak kesobb volt kedvem kelni, akkor igaz felarral, de tudtam meg az IC-vel is jonni ugynaugy haromnegyed 9 korulre erkezve kelenfoldre. tavaly meg volt alternativa, volanbusszal az autopalyan egy es negyed ora alatt. most mar nem tudok majd csak egy oraval korabbi (05.31) vonattal idoben felerni, vagy 06.05-os szemelybusszal.
9 orasi munkakezdesre 5 orasi kelessel! bp-siofok 110km. pfff!
Sajnos a MÁV rendszerébe is kerülnek hibák (mostanában egyre több). Olvasónk az Elvirán próbált meg tájékozódni, ahol nem járt nagy sikerrel. Olyan vonatot választottak, ami az adott napon nem közlekedett, csak az Elvira és az ügyfélszolgálat szerint. Panaszlevél, MÁV-válasz…..
Mátéházapusztán napi három vonat áll meg, de csak tanítási időben. Áll az utas lihegve a hőségben 2009. június 15-én 15:10-kor a bajai állomáson, néz jobbra az elment vonat után. – Ez volt a félegyházi személy? – kérdi a mellette álló vasutast. Az csak bólint.…..
Januártól egy BKV-bérlet is elég, hogy átengedjenek a peronkapukon. Bár ezzel nem ért mindenki egyet, pozitív hírként, a Budapest környéki regionális tarifaközösség felé tett újabb, bár apró lépésként értékelhető, hogy január elejétől minden BKV-bérlet érvényes lesz a…..
Az úgy volt, hogy Lvovba akartunk menni, ami a kies Ukrajnában fekszik, ráadásképpen december 26-án. Ezt némileg megnehezítette hőn szeretett Gaskó urunk csodálatos megmozdulása, minek folyományaképpen az egyetlen közvetlen vonatra, a Tisza Expresszre nem lehetett jegyet venni a…..