Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lines

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Este döntőbe juthat a Dab.Docler  2011.01.07. 12:57 F. Kapus ..
10-11 éves jégkorongozók átigazolási ügyében ült össze az MJSZ illetékes bizottsága. A meghozott határozatnál érdekesebbek azok a kérdések, amelyeket a hasonló rendszeres ügyek felvetnek. Elsősorban is: röghöz köthetőek-e a fiatal játékosok, akár 5-6 éves kortól? A…..
A hat első osztályú csapat fontos kérdésekben állapodott meg kedden. A résztvevők egyetértenek a Fehérvár rájátszásbeli indulásával, de az esélykiegyenlítésnek több módját is alkalmazzák. Egyrészt gyengítik a magyar EBEL-csapatot, másrészt megteremtik saját maguk…..
lines 2010.08.04 12:14:07
@drmotto:Az EBEL-ben érvényben van egy olyan rendszer, mely szerint a csapatok játékosai bizonyos pontértékkel rendelkeznek (a legnagyobb érték 4). A 60 pontos határ azt jelenti, hogy egy mérkőzésen összesen maximum 60 pontérték lehet benevezve, vagyis a benevezett játékosok összesített pontértéke maximum 60 lehet. A most kitalált rendszer szerint ugyanezt a pontszámítást vennénk át, ami csak a Volánra vonatkozna, viszont 60 helyett 38 pontban maximalizálná a nevezett játékosok összesített pontértékét. Nagy vonalakban ez a rendszer lényege, de korábbi cikkeket találsz itt a blogon, ahol sokkal részletesebben elmagyarázzák a Szerzők a rendszer lényegét.
A szlovák proficsapatokat tömörítő szervezet, a Pro Hockey három feltétellel engedélyezné a HC Lev KHL-indulását poprádi hazai pályán. Lassan, de biztosan tehát minden adott lehet ahhoz, hogy valóban legyenek KHL-es mérkőzések a szlovákiai kisvárosban. Az első feltétel, hogy…..
MTK Meteor néven vág bele az utánpótlás-nevelésbe a kék-fehér egyesület legfiatalabb szakosztálya, amely 1975-ben megszűnt, most pedig újjáalakult. A szakosztály elnöke Palotás István, a pesterzsébeti jégcsarnok létesítményigazgatója lett. Szeptemberben több…..
lines 2010.06.15 13:06:16
@fradigy: Nem akarok kötekedni, de szerintem a cikkben az EBEL-ről nincs szó, a középtávú célok között szerepel az OB1.
Egyébként pedig sok sikert az új csapatnak!
Fontos nap van ma Szlovákiában, a magunk módján mi is csatlakozunk a fősodorhoz, amikor röviden bemutatunk egy 17 éves fiatalembert. Tesszük ezt annak okán is, hogy laptársunk, a hokej.sk épp most mérlegeli a jövő lehetséges sztárjának esélyeit. Tomas Jurco 2009-ben Dancsfalvi…..
A jegkorong.blog.hu és a magyar jégkorongszövetség saját lehetőségéhez mérten kíván segíteni katasztrófa sújtotta honfitársainknak. Hokis relikviákat készülünk elárverezni jótékony céllal. Kezdésként megkerestük válogatott játékosainkat, akik örömmel álltak az akció…..
lines 2010.06.08 22:30:56
@kiralyfi: Szervezetlenség valóban volt, nem volt egy vezér, aki irányította volna az embereket, egyszóval anarchia volt. Sajnos tudom, hogy milyen érzés, amikor azt látod, hogy órákon keresztül feleslegesen zsákoltál, védekeztél, a víz bent van a házban...
A cigányokat most hagyjuk, ez a fórum nem róluk szól.
Szeretnénk a Slohokej Ligát komolyabb sorozattá fejleszteni, attól sem zárkózunk el, hogy tárgyaljunk a magyarokkal a bajnokságaink közötti együttműködésről – nyilatkozta blogunknak Bogdan Jakopic, a Slohokej Liga elnöke. Izgalmas részletek hajtás alatt. A ligát és…..
lines 2010.06.01 21:08:19
@kerusz: Szerintem azért nem csináltak meg a ligaülést az erdélyi csapatok nélkül, mert mi van ha hoznak pár döntést, pl hogy lesz közös liga, aztán meg az erdélyiek azt mondják, h bocs de ilyen formában ezt nem vállaljuk?
Azt meg már a másik posztban leírtam, hogy szerintem a színvonal ebben az esetben másodlagos szempont, és nyilván azt kell mondania hogy erősek meg jobbak meg minden, mert egyébként hülyét csinálna magából. Hogy mi a valóság, az meg rossz esetben szeptemberben kiderül, bár remélem hogy ez azért nem fog megtörténni, és maradnak a közös bajnokságban!
lines 2010.06.01 21:33:15
@kerusz: Ez egyértelmű, nem is erről szólt az írásom, hanem arról, hogy mi van, ha a magyar csapatok képviselői hoznak egy döntést a közös ligáról, és utána azt mondják a - Téged idézve - PNTVK-knak, hogy "Főni, ilyen lesz a közös bajnokság". És ha a PNTVK-knek ez nem tetszik, akkor mi van? Az, hogy van egy vita, nélkülük nincs bajnokság, tehát senki nem ment sehová, csak volt egy nagy adag feszültség, meg mindenkibe bekerült pár tüske. Szerintem ilyen megfontolásból mondták azt az ottlévők, hogy "Fiúk, ezt ma hanyagoljuk, mert nem jöhetünk ki jól egy ilyen szituból, túl nagy a kockázata". Szerintem érthető ez a döntés, főleg a tisztújítás előtt pár nappal.
lines 2010.06.02 11:34:47
@benö51: 10 000 ezer=10 millió forint.
Köszönjük a nemes felajánlást!:):)
A Vasas Bp. Stars a szövetség elnökségének hétfői ülésén bejelentette: a következő idényben nem a Mol Ligában, hanem a szlovén ligában kíván indulni. Kangyal Balázs klubigazgató blogunknak megerősítette: a klubot működtető gazdasági társaság tulajdonosai vasárnap este…..
lines 2010.06.01 23:09:46
@horivan: Én ezt komolyan gondoltam...
Mármint a Slohockej-MOL közös döntőt
lines 2010.06.01 23:22:35
@horivan: Az egyik helyen sincs meg.
Utánpótlásban szerintem a költségek miatt meredek az összefogás, nem hinném hogy pl az újvárosi vagy a debreceni szülők tudnák ezt fizetni. Szponzor meg a felnőttben sincs, nemhogy utánpótlásban (McDonald's kivétel).
lines 2010.06.02 11:21:36
@Bubu42: Reálisan nézve nem hinném, hogy megoldható egy közös bajnokság a Slohokej és a MOL Liga között. Nem hinném, hogy lenne arra idő, pénz meg energia, hogy Bukarestből Grazba, Mariborból Csíkszeredába, Belgrádból Miskolcra meg Zágrábból Brassóba utazzanak a csapatok, mindezt hetente. Egy közös döntő-jellegű torna viszont megoldható, arra nézők is bejönnének, meg egy vagy két utat a legjobb klubok ki tudnak fizetni szó nélkül. Szerintem egy 18-20 csapatos "SLOMOL" Liga jelenleg nem kivitelezhető.
Hogy nézzen ki a Mol Liga, menjen-e második magyar csapat az EBEL-be, milyen legyen a versenykiírás, mit kíván a magyar hokifan? Már a sokadik évben is olyan folyamatokat és fejleményeket látunk, tapasztalunk ezen kérdések körül, amelyek nem tetszenek nekünk. Ezért a blog…..
A rendőrség kérésére el kell különíteni a két ország szurkolóit, így nem tudjuk beengedni azokat a magyarokat, akik jegye nem a magyar szektorba szól, mondta blogunknak Matjaz Zargi szlovén főtitkár kedden délután. A szlovén szövetség nem kívánja felmondani a magyar…..
Nagyon-nagyon sima győzelmet aratott a magyar válogatott Horvátország felett a ljubljanai divízió 1-es világbajnokság harmadik fordulójában. A 8-0-s diadalt meg kell becsülni, hiszen két éve csak három gól különbséggel tudtunk mai ellenfelünk fölé kerekedni. Szapporóban A…..
A jövőben más városokból is várunk magas szinten jégkorongozni és tanulni igyekvő fiatalokat – mondta blogunknak Ocskay Gábor Fehérvár-főnök az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia létrehozásáról szóló bejelentés után. "Régebben voltak hasonló álmaim, de…..
Egyformán egyéves, 2011. március 17-ig szóló eltiltással sújtotta az MJSZ fegyelmi bizottsága a doppingvétségen ért Erdélyi Pétert és Hetler Ádámot, adta hírül az MTI. A még nem jogerős ítélet ellen a dunaújvárosi Erdélyi és az exújpesti  Hetler is fellebbez. A két…..
lines 2010.03.24 15:10:53
@bakker81: A "B"-próba egész pontosan annyit jelent, hogy ugyanazt a mintát megvizsgálják még egyszer. Az egész úgy megy, hogy 75 ml vizeletet kell "produkálni". Az "A" minta annyi, hogy a leadott 50-et megvizsgálják. Vagy negatív vagy nem. A "B" próba során pedig a maradék 25-öt nézik meg még egyszer, hogy nem rontottak-e el valamit. Innentől kezdve szinte 100%, hogy a "B" próba ugyanazt az eredményt adja, mint az "A". Ilyen szempontból tehát nincs nagy jelentősége a "B" próbának, csak az időt húzzák vele.
lines 2010.03.24 19:09:29
Utánanéztem a dolgoknak a hivatalos helyen. (www.sportorvos.hu/teljesitmenyfokozas/20081231/mi_a_doppingvetseg) Ezek szerint: A Doppingellenes Törvénykönyv alapján doppingvétségnek minősül a Doppingellenes Törvénykönyv 2. § 2.1-2.8. pontjában felsorolt egy vagy több vétség megvalósítása.

2. § 2.1.
A sportoló mintájában (akár vizelet, akár vér) tiltott szer, vagy annak metabolitjának, vagy markerjének jelenléte;

És vannak még további dolgok is, de ebben a szituban erről van szó. A törvény tehát nem kérdezi, hogy hogyan került oda a szer, csupán azt nézi, hogy VAN vagy NINCS a Sportoló szervezetében tiltólistás anyag. (Pl. az EPO is egy erős gyógyszer. A biciklisek közt pl közel 100% lett az asztmások aránya...)
Az eltiltásokról: egyéni sportolóknál 2 év az első, örökös eltiltás a második doppingvétség után.
Csapatsportoknál a Versenyző Sportszövetség dönt a saját érvényes szabályzata alapján, ami összhangban van a Törvénnyel és a hatályos Kormányrendelettel.
Ennyit találtam, bocs, ha hosszú voltam.
Nagyságrenddel több játékos van a korosztályban, akikben megvan a nagy lehetőség, értékelte blogunknak Kercsó Árpád az idei kölyökbajnokságot. Az is kiderül, ezt tartja a mester mind közül a legértékesebb bajnoki címének, és jövőre már három korosztályban kíván…..
lines 2010.03.11 14:02:47
@Thresher: Technika kérdése a dolog. A jégre tudsz olyan réteget húzni, aminek a segítségével nem sérül a jégfelület, utána meg csak rá kell tenni azt a felületet amin játszol (pl le kell rakni a parkettát). Utána felszeded ezt a két réteget és hokizol tovább. Azért is jó ez, mert a pálya méretei miatt ha pl egy kézilabdameccsre alakítod át a jégpályát, akkor a palánkhoz hozzá se kell nyúlni.
Fordítva már nehezebben működik a dolog, ugyanis a jégnek hideg kell, amit alulról kap egy vezetékrendszeren keresztül, ez tudtommal itthon csak a Főnixben és az Arénában van meg. Az általad említett helyeken valószínűleg olyan hideg volt, hogy nem kellett csöveket alkalmazni, de erre itthon nem lehet építeni az éghajlatunk miatt. (Persze az is lehet, hogy le van csövezve, modern nyugati focipályákat pl tudnak alulról fűteni, lehet hogy hűteni is lehet ugyanazon a rendszeren keresztül, ehhez nem értek. De itthon nincs ilyen a stadionokban...)
Reméljük, hogy Pécsett is épül egy fedett pálya, mindenki örülne neki! Sok sikert hozzá!
Üdv
A 2009/10-es szezontól, pontosabban 2009. július 1-jétől módosultak a jégkorong szabályai. A változások az IIHF szabálykönyvének 412. és 440. pontjait érintik. A három módosítás között van, amelyik alapvetően érinti majd a játékot. Ezek a korrekciók már…..
lines 2009.08.06 14:15:28
@moszkvicssluszkulcs: Nem életszerű, de elvben megtörténhet. A szabályt azért vezették (vezetik) be, mert ezáltal is a támadó csapatot, a támadó szellemű hokit támogatják, ráadásul az NHL-es tapasztalatok is nagyon jók ezzel kapcsolatban.
A legutóbbi szezon alatt is megállapítottuk, minden tekintetben javult az utánpótlás-bajnokságok színvonala, és úgy tűnik, a töretlen továbbfejlődés feltételei az előttünk álló évadban is adottak. Noha tény, hogy talán még soha annyi fiatal tehetség nem játszott…..
Az eufórián túl vagyunk. A magyar válogatott megjárta az A csoportot, a legjobbakkal küzdhetett Svájcban, kiesett, minden kezdődik elölről. De nem teljesen elölről: azt a hat meccset az elitben nem veheti el tőlünk senki, ráadásul minden reményünk megvan arra, hogy a következő…..
Jégkorong Büntetések, 2. rész 2009.03.24 14:21:00
A játékvezető-testület segítségével sorozatot indítottunk. Kedvenc sportágunk szabályai nem egyszerűek. Végigvesszük a fontosabb pontokat. A büntetésekkel két részben foglalkozunk, az elsőben a fő szabályok voltak terítéken, most pedig az apró betűs, de éppoly olyan fontos…..
Pék György szövetségi edző készségesen állt rendelkezésünkre, és tőle szokatlanul hosszasan értékelte az ijesztő eredményű magyar–olasz mérkőzésen látottakat."Ez az olasz csapat minden csapatrészében, a játék minden momentumában jobb volt nálunk. Nem lehet azt…..
A második játéknap után kettészakadt a mezőny az aalborgi divízió 1-es junior-vb-n, miután mindhárom meccset a papíron esélyesebb csapatok nyerték. A magyar válogatott hősies teljesítményt nyújtott, úgy tűnik, a fiatalok még jobban odatették magukat, mint egy nappal korábban…..