Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paráznabillegető

0 bejegyzést írt és 3422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az önmagukat egységes nemzetállamként definiáló országok jelentős része a kisebbségek területi autonómiáját mindig is egyfajta nemzetbiztonsági kockázatnak tekintette és olyan, elutasítással vegyített gyanakvással tekintett erre az intézményre, mint Kövér László a kettessel kezdődő személyi számú…..
paráznabillegető 2020.09.18 16:09:04
@Borathan: minden, mi elmondható, el lett mondva.
pangloss mester után szabadon. ja, és lehet menni kertet művelni...
Biztos tudjátok - ki ne tudná - hogy komoly változások vannak az Index szerkesztőségében. Ezek egyik hozadéka most, hogy lehetőség nyílt arra, hogy a blog.hu-s tartalmak az Index címlapon blogketrecen kívül is megjelenjenek. A szerkesztőségtől kapott információink szerint az Indexen semmilyen…..
Egy rövid nyári szünet előtti utolsó bejegyzésünket olvashatjátok ma. Tényleg nem hagylak benneteket sokáig lógva, az "őszi" első bejegyzés augusztus 23-án fog megjelenni. Mielőtt bárkiben felmerülne, a szünetnek nincsen köze az index körüli "felhajtásnak". A blog addig marad itt ezen a felületen,…..
paráznabillegető 2020.07.30 18:56:06
Már tényleg csak hetek kérdése, és augusztus 16-án elstartol az HBO-n az idei év legjobban várt horrorszériája, a Lovecraft Country! A legújabb előzetesben ráadásul láthatjuk végre H.P. Lovecraft legismertebb szörnyetegét, a polipcsápos, denevérszárnyas Nagy Cthulhut, a R'lyeh romvárosának mélyén…..
  A 10 legsikeresebb, legnagyobb bevételt hozó sportfilm bemutatása ennek a cikknek a témája. Azonban ez nem egy tökéletes lista, mivel nem mindenhol és mindenkinek jelenti ugyanazt a sportfilm. Ha megnézzük az interneten található hasonló listákat, ott olyan filmeket is ide sorolnak, amik inkább…..
paráznabillegető 2020.07.23 21:08:53
@sétá ló: na és a karatekidhez miccóc?
ráadásul a remake van megemlítve...
A hát, szóval, izé szavak az emberek többségét elborzasztják. Úgy látszik, e tölteléknek titulált elemek nehezen tudnak kilépni az „elátkozott szóosztály” kategóriájából. Pedig ha megnézzük, hogy mire használjuk őket, rögtön kiderül, hogy egyáltalán nem elrettentőek, hanem inkább rettentően…..
paráznabillegető 2020.07.21 16:34:23
2013 talán a legérdekesebb év volt a popzenét tekintve, emiatt úgy gondoltam, megérdemel egy külön cikket. 2013-ban rengeteg album jelent meg, köszönhetően annak, hogy sok előadó ebben az évben készült el nagylemezével. Azonban azt valószínűleg senki sem gondolta volna, hogy ezek között az előadók…..
paráznabillegető 2020.07.14 09:58:33
A coloradói egyetem kutatói elemezték azokat a nyomokat, amelyeket Dél-Koreában fedeztek fel és kiderült, hogy egy eddig ismeretlen, az Alsó Kréta-korból származó krokodilfajtától származik. A Scientific Reportsban megjelent tanulmány szerint a 110-120 millió éves nyomok 18-24 centiméteresek és a…..
paráznabillegető 2020.07.12 08:21:54
Előző posztunkhoz hasonlóan - melyben az 5 legjobb háborús filmet kerestük - a világtörténelem legnagyobb hadvezéreinek kiválasztása is kemény feladat elé állított bennünket. Bár segített némileg a történelemtanári végzettség (egyikünk esetében), így sem volt egyszerű feladat az elmúlt 5 évezred sok…..
  Amaryllis Fox, a CIA volt ügynöke, ma békeaktivista szerint a cégnél megtanult szokások némelyikétől nem lehet megszabadulni. „Megpróbálok ezeken ösztönösen változtatni – írta könyvében, a Life Undercoverben – de azt hiszem, ezek már benne vannak a tudatalattimban.” A CIA-ügynökök szert tesznek…..
Mikor lesz oltóanyag? El kell-e költözni, ha újra jön a járvány? Találunk-e munkát? Sok amerikai keres választ a csillagjósoknál. A Pew Research Center felmérése szerint 30%-uk hisz abban, hogy a csillagok határozzák meg sorsuk alakulását. 2018-ban 2,2 millió dollárt költöttek asztrológusokra,…..
paráznabillegető 2020.07.09 15:49:27
Az index robbantotta a hírt annó, hogy egy magyar diplomatát gyermekpornográfia miatt mentettek fel a külszolgálat alól. Ma már bizonyosan tudhatjuk, hogy ez a valaki Kaleta Gábor volt, aki fényes diplomáciai karrier után ért el odáig, hogy egy másik országban található magyar nagykövetség vezetője…..
Mivót? Yuba County 5 2020.05.29 07:00:00
  1978. júniusában a kaliforniai Plumas erdőségeiben kirándulók egy elhagyatott lakókocsira bukkantak. Kíváncsiak voltak, milyen állapotban lehet az erdészet tulajdonában álló, használaton kívüli menedék, ezért benyitottak. A fűthető, ám jéghideg helyiségben bontatlan konzervdobozokat és gyufát…..
A Kursa-2 nevezetű kis erdei falut litván bevándorlók alapították, a Szovjetunió Rjazany-i régiójában, 1927-ben. A már meglévő vasúti nyomvonaltól nem messze húztak fel a litván favágók maguknak egy kis települést. Ez a település végül jelentős fejlődésnek indult és néhány év alatt majd 1000 főre…..
Lehetséges, hogy a COVID-19 „felemészti saját magát” még azelőtt, hogy a világ előállna bármilyen védőoltással, mondta Prof. Karol Sikora, a neves akadémikus, aki korábban az Egészségügyi Világszervezet vezető onkológusaként is tevékenykedett. „Valós esély van arra, hogy a vírus természetes módon…..
paráznabillegető 2020.05.22 17:02:00
@Alekszej Antonov: mivel mutálódik, el is tűnik, meg nem is...
amolyan schrödinger vírus.
Nagyon szeretem az erőteljes fűszerezésű ételeket, a curryt pedig kifejezetten imádom és jó pár kiválóság született már a konyhámban ebben a műfajban. A currys székelykáposzta például nagy kedvencem, de a currys lencse is egy emlékezetes mű volt anno és egy igencsak extrém babos egytálételt is…..
paráznabillegető 2020.05.21 08:14:41
Klasszikus kérdés a Tórát, a Bibliát kritizáló részéről, hogy miként egyeztethető össze a vitathatatlan tudományos tény, mely szerint bizony léteztek dinoszauruszok a Földön és a Tórában leírt történet. Korábbi írásomban beszéltem a zsidó hagyomány álláspontjáról, mely a Föld cca. 4,5 milliárd éves…..
paráznabillegető 2020.05.13 09:04:10
Az előző részben szóvolt a sereg szervezéséről, felépítéséről, következzen most a felszerelésének ismertetése. Erre akkoriban nem létezett központi megoldás (ellenpélda ismét csak az állami fegyverműhelyekkel rendelkező Bizánc). A magyar mesteremberek természetesen bárminek az elkészítésébe…..
paráznabillegető 2020.04.29 14:00:33
@megamovieboy: hm, hm. azért tudott a gyalogság is nyerni. például a skótok az angolok, vagy az angolok a franciák, de még a kapisztrán népfelkelők a törökök ellen is, vagy ott vannak az 1437es erdélyi parasztlázadók - na, azok aztán tuti nem lovasság voltak. az említett bizánciak sem folyamatosan a szopórollert tolták.
a huszitákat nem említem, ők teljesen más világ voltak.
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
paráznabillegető 2020.04.26 08:16:03
@Untermensch4: igazából mindkét megnevezés helytelen. mihez képest kelet és nyugat, ugye? akkor ennek nem sok jelentősége volt.
de ha már viszonyok, érdekes lenne egy topik, hogy azt az anarchiát akkor mégis hogyan kell elképzelni? milyen lehetett az élet egy XI századi magyarországon? hát száz évvel később? meg még száz és még egy?
erről nem nagyon tanult az ember, és olvasni sem lehet sokkal többet róla (vagy én vagyok béna keresésben). az biztos, hogy az első fejezet az kemény volt az államalapítás körüli viták, meg rögtön utána az utódlási kérdések rendezése miatt. de mit jelentett ez konkrétan? nyilván volt oka szent lászló törvényei kiadásásnak, és azok alapján a XIX századi vadnyugat mesedélután lehetett a XI századi magyarországhoz képest... mennyiben különbözött a mongolok dúlása például a vikingek írországi megjelenéséhez képest?
izgalmas lenne.
paráznabillegető 2020.04.27 12:29:17
@Fredddy: értem.
csak az érdekesség kedvéért:
- azok az erdei haramiák mennyire voltak közhelyesek úgy ezer évvel ezelőtt?
- ugyanígy a nemzetségi-családi leszámolások a magyar királyság területén?
- szervezett bűnözés jelenléte? értem ezalatt, hogy például a középkori angliában a környéket zaklató bűnözök egy jelentős része igazoltan a helyi szerzetesrend(ek) tagjaiból verbuválódott.
erről van valami infó esetleg?
paráznabillegető 2020.04.28 07:53:32
@Fredddy: köszönöm.
igen, sajnos az írásbeliség hiánya és a rendszeres dúlások szinte lehetetlenné teszik pontos kép kialakítását a korról.
A most következő recept angolosan mondva egy '' MUST HAVE '' . Mindenkinek rendelkeznie kell valami hasonlóval a tarsolyában amit egy szorult helyzetben könnyű szerrel előhúz  és hipp hopp egy csodás fogást képes  az asztalra varázsolni  .  Emlékszem , anyum készítette nekünk mindig ezt az ételt még…..
paráznabillegető 2020.04.16 20:43:20
@Bambano: az első vessződ teljesen szükségtelen. :)
amúgy szentigaz, amit írtál.
Kulináris Kalandok Poulet Yassa 2020.04.14 21:19:14
paráznabillegető 2020.04.16 10:10:14
@Szelid sunmalac: úgy bizony, pác.
marinád, baszki... íme, ahogy kihal/átalakul a magyar nyelv.
Napok óta döbbenetes számadatok érkeznek az Egyesült Államokból: április másodika óta 30 ezer felett van a napi koronavírus fertőződések száma. Április 2 óta csak egyetlen alkalommal volt 30 ezer alatt: április 5-én. Az USA területén már majdnem fél millió a fertőzött (április 10-én késő este: 496…..
paráznabillegető 2020.04.12 19:01:28
@math0: bircat gépre tették.
agyis, izé, jégre.
hm, egyik sem jó.
neki... :)))
Mindenki hallott már a "hős" forradalmárról, Fidel Castro segítőjéről és jobbkezéről, az 1953-1959 közti kubai forradalom nagy harcosáról, akinek arcképe - jellegzetes, szakállas ábrázata, szúrós tekintete - számtalan pólón szerepel és akit Kubában ma is nemzeti hősnek tartanak. A neve: Che Guevara.…..
paráznabillegető 2020.04.10 16:15:47
@Kovács Istvan: mert ez nem a guevara, hanem a momo.
éjjel, miközben alszol, megjelenik az ágyadnál és a lepedődre vizel.
e.
Lepcsánkparty Töltött csirkecomb 2020.04.08 00:05:00
Klasszik. Amikor nincs ötleted, már unod a rántottat, paprikást, rakottat. Akkor jöhet a klasszikus, hagyományos töltött csirkecomb.  Főtt tojás felkockázva, máj (vagy májkrém, ha valaki még könnyíteni szeretne), áztatott zsemle, petrezselyemzöld, fűszerek, egy nyers tojás. Gomba, sajt, kinek mi…..
paráznabillegető 2020.04.09 13:28:54
@tompus: ez is egy vélemény...
és mit gondolsz a rántott krumpliról?
A koronavírus sajnálatos módon a négy fal közé szorít rengeteg embert, és csak reménykedni tudunk benne, hogy a járvány amilyen gyorsan elterjedt, olyan sebesen is csitul el. Viszont addig is, az otthonaikban rekedteknek számos lehetőség áll birtokában, már csak a becsavarodás elkerülése végett is.…..
paráznabillegető 2020.04.05 08:54:47