Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EzesezGeza

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak négyszer lehet ezentúl vizsgázni? A professzorok "élet-halál urai" lesznek? A hallgatói képviseletek tiltakoznak, pedig a magyar felsőoktatás problémáinak megoldásához a KISZ-utód HÖK-öt kell először felszámolni. Felzúdulást váltott ki a hallgatói…..
EzesezGeza 2010.10.27 12:10:59
@sztd: Egyetértek az alsó három javaslattal. Hadd egészítsem ki azzal, hogy számos területen a felsőoktatás állami szinten túlszabályozott, miközben a jelenlegi ellenőrzések (akkreditáció) nem érik el a céljukat, mert az oktatás színvonalát képtelenek biztosítani.

Szvsz egy használható keretrendszert kellene alkotni, amiben világosan le van fektetve, hogy az intézmény miket dönthet el saját maga, tipikusan ilyennek kellene lennie, mert intézmény-, kar-, és szakfüggő, hogy hány vizsgát enged, illetve kiket vesz fel államilag finanszírozott helyre stb. Komolyan véve az egyetemi autonómiának a szakmai oldalát, még egészséges verseny is lehetne az intézmények között, persze ehhez tényleg hosszú idő, kiszámítható szabályozás (és a valóban "tizenkettőegytucat" intézmények számának csökkentése) kellene.
Ez egy vitaposzt lesz - talán először a blog történetében. Sajnálatos módon válság van, nekünk meg termelni kell a GDP-t, és mint azt megfigyelhettétek, időnként kimarad egy - egy frissülés. Igyekszünk, hogy ez ne így legyen. Mi a f.. van? Ma egy hajmeresztő interjút olvastam…..
Már Verne megírta, nem is tudom, miért nem figyelnek oda a népek, Izland vulkánjai össze vannak kapcsolódva Olaszország vulkánjaival. Minden mai vén gyermek ismeri a történetet.Komolyra fordítva, kicsit csodálkozom, hogy kevés valódi magyarázat tűnt fel az izlandi témában.…..
EzesezGeza 2010.04.20 08:31:41
@wmiki: A tudomány nem "szent", ami annyit tesz, hogy számodra is hozzáférhető. Tanulással megérthető, sőt, sok munkával és alázattal művelhető általad is. Mindkét esetben közelről látható, hogy adott időpillanatban mi várható el a tudománytól reálisan, tíz év múlva több, mint ma, ami több, mint 10 éve.

@termál szakember:
Én kívülállóként mintha azt látnám, hogy egyre több esetben veszik számításba a természeti katasztrófákat (is) a történelem magyarázatához, de egy történésznek erről biztos pontosabb képe van, mint nekem.
EzesezGeza 2010.04.20 08:41:49
@Terézágyú: Nem vagyok repülési szakember, de abból, ami átjött a médiában, ez inkább a tapasztalatok hiányából eredő információhiány. Azt meg megértem, hogy laborkörülmények között nem tesztelik rutinszerűen a hajtóműveket vulkáni hamuban való átrepülésre.
Bár lehet, h ezután fogják, és akkor jelen esetben ez a fejlődés :-)
EzesezGeza 2010.04.20 09:32:20
@AgentO: Ez nagyon érdekes volt, kösz a linket! Arról mit lehet tudni, hogy a jelen porfelhő szemcséi mekkorák és milyenek? Ki lehet egyáltalán megbízhatóan mérni? Naivan azt gondolnám, hogy a legfinomabb por száll a legmesszebb, és kitörése is válogatja a por minőségét/mennyiségét.
Döbbenten figyeljük az Értelmes Tervezettség Mozgalom vezetőinek, a hazai antievolucionizmus zászlóvivőinek elmúlt hónapokbeli ámokfutását. Ennek legutóbbi eleme, hogy Dávid Gyulát, az ELTE TTK Fizikai Intézetének szakoktatóját rágalmazták meg egy, időközben elérhetetlenné tett cikkükben. A fizikus…..
Nagyon sok szép emléket hozott fel az a videó, mely bemutatja azt a helyet, ahol a világ majdnem összes valaha megjelent legokészlete megtalálható. Sokan írtatok arról, hogy melyik volt a kedvenc készletetek. Ezen felbuzdulva én is megkerestem az én első készleteimet. Karácsonyra…..
EzesezGeza 2010.03.25 13:11:08
Ezt kaptuk nővéremmel közösen valamikor a 80-as évek elején az egyik karácsonyra.

www.peeron.com/inv/sets/231-1

Ezt elkéggé leamortizálódott, aztán elajándékoztam. A később kapottak (Legoland, Technic készletek) pedig most már a következő generációt boldogítják :-)
Sziasztok!   A BKV sztrájk kapcsán szeretnék megosztani veletek pár gondolatot.Sokan vagyunk Magyarországon, akiknek hosszú évek óta nem emelkedik a fizetése (sőt), ugyanakkor az árak, (és a bérletek ára is) nő. A BKV-s munkavállalók jövedelme ugyanakkor minden évben emelve…..
A tanárokat naponta érő megaláztatás miatt kénytelen levélírónk pályát módosítani. Az alacsony fizetés, kellemetlen kollégák és a társadalmi megbecsülés hiánya vette el viszonylag gyorsan a kedvét, törte meg a lelkesedését. Sajnos, egyre több jó tanár hagyja ott ugyanezek…..
Jó napot kívánok! Én volnék az Intelligens Tervező. Igen, igazuk van, kedves bennem hívők, létezem. Én kreáltam az Önök világát. Mondhatnám, fogadják elismerésemet és gratulációimat, de nem mondom. Miért? Mert igencsak sértve érzem magam az Önök részéről. Úgy vélem, mint teremtőjük, ennélfogva…..
EzesezGeza 2009.10.07 17:39:46
@pounderstibbons:
Egy szinttel feljebb (=az IT főbb "elméleti" szószólói) pedig még rosszabb a helyzet: "a tudományban gyenge közepes alatti teljesítményt nyújtok, próbálkozom tehát valami olyannal, amivel megkerülöm a szakmai kontrollt (=a laikusok beveszik, a többi meg kit érdekel), népszerű leszek (legalábbis bizonyos körökben) és még talán a lé is jobban jön".
Konzervatórium Kóklerek... 2008.12.15 08:03:00
...avagy a publikációs listák olvasásának művészete (Vendégszerzőnk írása)   Szeretjük abban a tévhitben tartani magunkat, hogy Magyarországon a szürkeállomány kiváló, világhírű tudósaink vannak, egyetemeink és kutatóintézeteink tele vannak nagyszerű eredményeket…..