Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Darkcomet

18 bejegyzést írt és 2132 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Manapság okos és kevésbé okos eszközök tömkelegével vesszük magunkat körbe: számítógép, televízió, mobiltelefon-hegyek és számtalan egyéb olyan technikai vívmány, ami kényelmesebbé, vagy élvezhetőbbé teszi az életünket. Ha Te is számba veszed az ilyen cuccaidat, biztos, hogy legalább ötöt fel tudsz…..
Filmbook Manhunt (2017) 2018.04.06 07:00:00
Nos, kérem, „John is back.” Ha Schwarzenegger stílusú az indítás, az nem véletlen. Remélem, elérte a célját és felcsillant az olvasó szeme. Az "osztrák tölgy" szintén nagy visszatérő, de itt ennyivel befejezte a szereplését. Sorry, mind a piacról élünk. John Woo, aki a Better Tomorrow-tól a…..
Darkcomet 2018.04.06 22:35:20
@Tralfamador75: Hát, túl sokat ne várj tőle. Egyrészről Woo mester megöregedett, abszolúte nem áll jól az ő stílusának ez a fajta modern akció mozi. Másrészről meg az egész hong-kongi akció film, mint olyan totálisan felejtős már elég rég óta, amióta kína teljesen bekebelezte a hong-kongi filmgyártást. Semmi frissesség, egyéni látásmód, dráma, akármi. Teljesen a központilag irányított kínai filmgyártás részei lettek. Csak futószalagon gyártott piff-puff. Igyekeztem követni a kedvenc akció stílusom alakulását az elmúlt években (olyan 10 évről van szó), elég sok mozihoz van ilyen olyan felirat, de egyszerűen olyan szinten lett szar és egysíkú az egész, hogy abbahagytam. Kár érte, de nagyon.
Darkcomet 2018.04.12 21:01:48
@Tralfamador75: Minden élcelődés nélkül fogadd meleg gratulációmat, hogy végig bírtad nézni :) Én olyan 30 perc tájékán egy F8-al elküldtem szegényt a vissza nem állítható bitek nirvánájába.

"Azt viszont nem mondom, hogy kár volt megnézni, ez a film pontosan kiszolgálja azt az igényt, amit én támasztottam vele szemben: ne kelljen gondolkoznom közben, de a szemem kapja meg a vizuális rágógumit..."

Hát, azért ezek szerint mégis csak motoszkált ez meg az az agyad ilyen-olyan részébe, ha szépen megfogalmaztad, hogy miért is nem jó ez az alkotás. És pont itt van a blöki elhantolva.

Egy jó akciómozi akkor oké, ha a megtekintése alatt nem fészkelődik az ember, nem nézi az óráját, nem megy el wécére vagy éppen inni egy kis valamit, nem kezd el önkéntelenűl gondolkozni azon, hogy ez juj de béna, az juj de ökörség, ezt így mért és hogyan, az meg miért nem úgy, meg egyébként is, milyen pocsék minden karakter meg miért két bitesek a színészek, és még sorolhatnám.

A korai Woo filmek varázsa pont ez volt, hogy ültem a film előtt, leesett az állam (valljuk be őszintén, az amcsi stílushoz képest igazi felüdülés volt ezt a fajta új szemléletű hong-kongi akciókat nézni), lendületes volt, maga módján csavaros, fantasztikusan koreografált, szóval azon kaptam magam, hogy pisszenés és fészkelődés nélkül vége lett az egésznek, és bennem mindig maradt egy amolyan "ezt de tudtam volna még nézni" érzés.

Aztán ami az én nagy bánatom, hogy a mostani hong-kongi filmekből hiányoznak az igazán meghatározó, nevezzük badass főszereplők, akik akár még érzékeny figurák is lehetnek. Nincs egy Chow Yun-fat, Andy Lau, Tony Leung, Anthony Wong, Jet Lee és még sorolhatnám. Töketlen figurák, átlagos történetű filmekben csetlenek-botlanak, cgi-vel megspékelt szemcukorka akciójelenetek sokaságában. És itt vissza is térnék abbéli megjegyzésemre, hogy amióta a kínai nagy testvér gondoskodása(és cenzúrája) alá került a hong-kongi filmipar, gyakorlatilag minden kreativitás, merészség, újszerűség és frisseség kihalt az akció műfajukból. Meg minden más általam nagyra tartott szórakoztató ipari filmes zsánerükből. Nincs egy normális wuxia, horror, thriller. A categori 3 műfaját meg gyakorlatilag felszámolták.
Tisztogatás. Milyen egyszerű szó. Viszont milyen borzalmakat takar a jelentése. Elsősorban II. Világháborúból ismerjük, pedig korántsem csak akkor arra az időszakra jellemző. A mostani filmben elsősorban azutáni alkalmazásáról van szó. Igen, elméletileg már békeidőben. Ami a balti államokban még…..
Darkcomet 2018.04.08 19:59:05
Ha egyszerűen fogalmaznám meg a gondolatimat erről a filmről, akkor azt írnám, durva, zsigerig hatoló, esetenként túltolt brutalitással operáló alkotás, amit mindenki nézzen meg, aztán majd dumálunk róla. Na, de kapnám megint a rebakot, hogy írtam is valamit, meg nem is, ezért bővebb lére próbálom meg ereszteni a mondanivalómat.

Szóval. Szovjet megszállás ide vagy oda, ez film számomra egy be nem teljesült szerelem története, aminek a főszereplője egy olyan nő, aki bármire képes, hogy kiteljesedjen a kapcsolata a szerelme tárgyával. Akár az ördöggel is cimborál, akár a nővérét is képes befeketíteni. Aztán szépen bele is bolondul, amikor ez nem jön össze, összeomlik, és élete végéig vezekel azokért a tettekért, amiket elkövetett, és saját magát bünteti. Bő lére ereszteni nem akarom, mert az már spoilerezés lenne.

Értem én párhuzamot a kislánnyal kapcsolatban, akit keresnek a futtatói, de ez olyan izé, finoman szólva snasz. Mert ugye egyik oldalról mintha magát látná benne eleinte, aztán meg jön a bujtatás és kockázatvállalás ösztöne, ami 50 éve a zsigereibe van, és végre sikerül neki, szakítani tud a múltjával, fel tudja számolni, persze a maga módján, brutálisan.

Szóval ez a mozi számomra egy egyéni sorsdráma. Oké a történelmi háttér, de csak akkor is háttér, klisé, díszlet. És itt a baj. Mivel az alkotók nem húzzák bele jobban a nézőt az aktuális történelem mikéntjébe, sokszor sokkoló, naturális, brutális jelenetekkel ellenpontozzák mindezt (néha egy évszám, vagy történelmi kapaszkodó nem ártott volna). Gyakran a legegyszerűbb torture porn vagy gore elemeket veszik elő, ami mondjuk egy horrornak a becsületére válna, de itt nem mindig éri el a hatását. Konkrétan, ha valaki az első 40 percet átvészeli, akkor nagy baj nem lesz, végig fogja nézni a filmet.

Mindezek ellenére senkit, de tényleg senkit sem akarok lebeszélni erről a filmről, mert meg kell nézni, legalább egyszer az életben, ahogy írtam, felkavaró, brutális, zsigerig hatoló, csak számomra nem arról szólt, amiről szólnia kellett volna.
Filmbook 2017 legjobb filmjei 2017.12.30 15:12:53
Mint ahogy minden évben, úgy idén is a magyar mozibemutatókat vettem alapul a lista összeállításakor, illetve ahogy az elmúlt években mindig, úgy idén is leginkább az érzelmeimre hallgattam mind a sorrend, mind a felkerült filmek tekintetében, úgyhogy objektivitásra, vagy megfelelni vágyásra…..
Filmbook The Duelist (2016) 2017.12.27 07:00:00
Kezdjük rendhagyó módon, egy kérdéssel. Mi az emberiség egyik legősibb, kedvelt időtöltése? Na, ne… Semmi pajzánkodás, kérem! Igaz, a blog időnként 18+-os, de nem olyan tartalomra szakosodott. Tessék jobban erőltetni a szürke agytekervényeket. Tilos a címre visszatérni, pláne Google fordítóval, az…..
Darkcomet 2018.01.01 00:35:22
@Oldfan: 1:20 Hát, ez nem igazán hirtelen fellobbanásról szól számomra.

SPOILER ON:
A krapec csinál egy színpadias összeomlást a múltja miatt, aztán gyakorlatilag elsőre mint egy erőszakot tesz majdnem a leányon, aki ezt elhárítja, majd megtörténik, aminek történnie kell. A város kellős közepén, egy lovas fogatba, vagy mibe. Ez vicces, de nagyon. Finoman szólva. Szerintem ez a kötelező "dugás és csöcs" körítés volt, amit nem hagyhattak ki, mert ugye ez amolyan velejárója egy filmnek, ha nem akarnak túl sok időt elpazarolni egy kapcsolat kialakítására.
:SPOILER OFF
Filmbook Az (2017) 2017.09.10 15:48:15
„És most ki kell nyírnom ezt a faszom bohócot.” Öt évvel ezelőtt, amikor elolvastam Stephen King masszív regényét, majd megnéztem a belőle készült tévéfilmet, azzal zártam a kis élménybeszámolómat, hogy ugyan egyikkel sem voltam igazán elégedett, mégis, ha egyszer készül ebből a történetből egy…..
Darkcomet 2017.09.13 23:48:08
Hát nem is tudom. Andy Muschietti Mama című filmjét kurva jónak minősíteni szerintem erős túlzás. Fasza iparos munka, semmi több. Ha azt a tematikát veszem alapul, hogy egy misztikus horrorból eljutok egy érzelmes végkifejlethez, akkor inkább a koreai horrorokat választom. Egyéni ízlés kérdése, de számomra igen erőltetett volt. Pláne, hogy egy eredetileg alig 3 perces szösszenetből kellet filmet összebarkácsolni.

(
www.youtube.com/watch?v=fcrM74s7tm4 )

Amúgy Andy Muschietti Cary Fukunaga forgatókönyvét vette mintegy 70 százalékban alapul. Cary Fukunaga azért szált ki a filmből, mert az elképzeléseihez képest igen alacsony volt a költségvetés, Andy Muschietti viszont hajlandó volt kompromisszumokat kötni.

A filmet ugyan még nem láttam, és igen csak kíváncsi vagyok rá, de megvárom torrent barátomat, mint hogy kiadjak pénzt érte, aztán megint szitkozódjak egy sort.

Ezt a regényt ugyanis nem lehet megcsinálni mozifilmre. Összetett, szerteágazó, amilyen szinten ott van a para faktor, olyan szinten van ott a megbúvó társadalom kritika, meg az összetett karakterek bemutatása. Ebből nem lehet normális mozifilmet csinálni, sorozatot viszont annál inkább.
Eredeti nyelven, magyar felirattal kerül az AMC műsorára a Preacher második évada június 29-től, ami egy kis, de fontos lépés a szinkrontalanítás útján. A csatorna ezzel indokolta a döntést: Az AMC a teljes nézői élmény kedvéért ezúttal eredeti nyelven, felirattal tűzi műsorra a teljes 2. évadot.…..
Darkcomet 2017.06.27 14:48:40
@Fuxos (ex bömis): Kulturális igénytelenség? Muhaha! Akkori gondolom szerinted ebbe a kategóriába tartozik Németország, Ausztria, Franciaország is, mivel náluk is túlnyomó többségben mindent szinkronizáltan adnak, akár tévé, akár moziról legyen szó.
Hallottatok már a Roller-zokuról? Ha nem, az mondjuk nem véletlen. Online még ma is igen kevés infót lehet fellelni erről a szubkultúráról, vagyis inkább klánról vagy családról (hiszen a zoku inkább ezt jelenti Japánban), pedig a '70-es évek óta meghatározó eleme a tokiói mindennapoknak. Szerencsére…..
Darkcomet 2017.06.17 22:47:14
@Könyveslány:

+1 neked. Japánok, Rockabilly, nyerőségesség.
Filmbook A Dark Song 2016 2017.05.12 07:00:00
Pár évvel ezelőtt nem igazán hittem volna, hogy ismertetőt fogok írni egy horror moziról. lévén, hogy nem vagyok a műfaj rajongója. De lám, az élet mindig meglepetésekkel áll elő. Mentségemre legyen mondva, a film megéri a megnézést. Az előző év legjobb darabjának tartják a saját műfaján belül,…..
Darkcomet 2017.05.19 19:32:29
@TroA: Azért itt kezdünk kicsit túl lőni a célon. :-) Szerintem itt nincs hátsó asszociáció, gondolat, pusztán csak egy nagyon intelligensen megcsinált "vezeklés" filmet látunk. Ez a film az elengedésről szól, de csak a végén kapunk észhez, holott kismillió utalás van erre. Viszont addig nagyon jól fel van építve minden. Kb. mint a Hatodik érzék, ahol végig tudja a néző, hogy valami nem stimmel, aztán meg az lesz, ami.

A film vége viszont Lucio Fulcis. Minden negatívumával és pozítívumával együtt. De nagyon üt. Ott motoszkál egy csomó minden a film vége után az ember fejében.
Ebben az egészben a marketinget élveztem a legjobban. Azt, hogy akármerre járok az éjszakában, akármelyik metróállomáson, az összes hirdetőplakátról egy Scarlett Johansson néz vissza rám. Bár a filmet is ilyen értő szakemberek csinálták volna.....
Darkcomet 2017.03.31 19:53:20
@scal: "igen, ők azért teszik, mert kb. nem tudnak jó élőszereplős filmeket készíteni, "

Ezt tisztázzuk le. Ha úgy értetted, hogy a japánok nem tudnak jó élőszereplős anime adaptációt csinálni, ebben igazad van. Nem is nagyon akarnak. Náluk az anime egyenértékű az élőszereplős filmekkel. Amit ott elmondanak, az el van mondva, a maga dramaturgiájában, képi világában, szerkezetében, ami élőszereplős filmre átültetve nem tudna működni. Nem is akarják, hogy működjön. Az anime az anime, az élőszereplős film meg az.

Ha úgy általában értetted a japán filmekre, hogy nem tudnak jó élőszereplős filmet készíteni, akkor két lehetőség van. Vagy provokálsz (mert azért az már lejött neked, hogy harapok a távol-keleti filmek összességében történő fikázására), amire nem fogok ugrani, vagy tényleg komolyan gondolod, viszont akkor abba kéne hagyni ezeket a sommás megjegyzéseidet, mert mindezzel azt bizonyítod, hogy halvány lila gőzöd sincs az egészről.
Filmbook Némaság 2017.03.24 06:00:00
Martin Scorsese munkái mindig valami különlegeset és magasztosat jelentettek számomra. Egészen más élmény az ő filmjeit és hangulatteremtő erejét átélni, mint bármilyen más művet megtekinteni. Különösen igaz volt ez a Krisztus utolsó megkísértése c. filmjére, amely számomra, mint a vallás és…..
Filmbook Testről és lélekről 2017.03.28 06:00:00
– Megosztottunk egy nagyobb falevelet, aztán ittunk a helyi patak hűs vizéből. Ivás közben összeért az orrunk. – Közösültek is? – Nem, nem közösültünk, és most már kérem, hagyományos kérdéseket tegyen fel, amik nem szexuális irányúak. – Rendben... mikor volt az első magömlése?..
Darkcomet 2017.03.29 10:46:25
@scal: Csak egy apró megjegyzés. A szarvasmarha nem a szarvas háziasított formája.
Mielőtt Jurij Gagarin elsőként átlépte az atmoszféra határát, kutyák repültek a csillagokig. Ötvenet küldött fel a Szovjetunió az űrbe az 50-es évektől, és ebből 20 belepusztult. Történetük csak most vált ismertté Oleg Gazenko naplójából. Gazenko volt a felelőse az űrállatok programjának és a…..
Az emberi szervezet fontos adalékanyaga a boldogsághormon. Ezt a hahota, a jóízű vagy kárörvendő nevetés, visnyogás, hasfalszaggató röhögés és társai termelik. Az alábbiakban ezek legkönnyebb kiváltásáról ejtenék pár szót. Az, hogy a régi vágású akciófilmek eltűntek, az egy dolog, de hogy…..
Nekem megvan erről a kérdésről a véleményem, mert elég sok macskát mentettem már, ezt ki is fogom a poszt végén fejteni. De azért igyekszem tárgyilagosan felsorolni a pro és kontra érveket a benti és a kinti tartásról. A benti tartás és a kijárás hívei között komoly viták szoktak lenni, nézzük…..
Kevés sorozatnak várjuk annyira várjuk a visszatérését, mint a Twin Peaksnek. A 90-es évek kultsorozata május 21-én tér vissza a Showtime képernyőjére. (Rögtön 4 epizód elérhető lesz a 18-ból!) Ennek örömére egyre több marketing tartalmat osztanak meg a sorozatról. A fent…..
Darkcomet 2017.01.15 12:55:36
@theus: @MEDVE1978: Ketté kell bontani a két évadot. Az első, ami ugye nyolc részes, egy teljes, egész történet, kissé fura lezárással, de koherens. A második évad lett a katyvasz, mert a legendárium úgy tartja (valahol Lynch beszélt erről), hogy rossz szerződést kötött, és az eredeti széria sikere után folytatni kellett az egészet. habár ő nem akarta (állítólag Frost átbaszta, mint szart a palánkon). Ezért lett olyan, amilyen. Amikor a második széria nézettsége kezdett lemenni a bányász béka segge alá, akkor a sarkára állt, és egy mondvacsinált uccsó két epízóddal lezárásra került. Hogy ebből mennyi az igaz, nem tudom, mindenesetre az első évad külön megtekintve a másodiktól kurva jó, a második meg szódával elmegy. Ugyanakkor ha azt nézzük, hogy a Twin Peaks után az orrát sem dugta vissza a a tévés műfajba (akár csak a Dune után a mainstream Hollywoodba, ahol állítólag szintén nem úgy és az valósult meg, amit ő szeretett volna), hajlok afelé, hogy így történtek meg az események.
Magyar Opera Opera Neon 2017.01.12 19:56:22
Talán emlékeztek még rá, hogy kb. egy éve a Desktop blogon megjelent néhány információ azzal kapcsolatban, hogy az Opera egy merőben új elveken alapuló böngészőt fog fejleszteni. Azóta síri csend volt a téma körül, mígnem a mai napon hivatalosan is megjelent a Neon, az Opera koncepció…..
A hatvanas évek NAGY frizurái A múltkor már górcső alá vettük a viktoriánus kori, majd a 80-as évek hajzatait, most ideje, hogy megnézzük a 60-as évek vadhajtását, amikor a mottó így szólt: Bigger is better! ..
Mielőtt holnap beesnél a moziba, hogy megnézd az új SW filmet, érdemes egy hatvan forintos kitérőt tenned!   Ahogy mondani szokás, ennyiért még a hülyének is megéri! :) Pláne nekem ;)    ..
Darkcomet 2016.12.13 16:17:16
@szcsongor: Na, kiderült minden. Ez csak egy laza hiba volt a Play részéről. Persze aki ennyiért hozzájutott, attól nem vonják vissza a vásárlást.
Az Ifjúság tipikusan az a film, ami nagyon szép, nagyon megható, és mégis nagyon nehezen fogja megtalálni az utat a közönséghez. Miért? Egész egyszerűen azért, mert ismeretlen. Mert a filmet nem Steven Spielberg, hanem Paolo Sorrentino rendezte, mert Jane Fondáról ma már csak az hallott, aki…..