Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TheBerzerker

18 bejegyzést írt és 522 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki japán létére Afganisztánig ment, hogy oroszokat ölhessen   Minimum kettő kézigránátot vitt magával a bevetésekre: „egy az ellenségnek, egy pedig magamnak, ha elkapnának”. Koshiro Tanaka, a Rambo 3 egyik ihletője, aki Afganisztánba utazott, hogy ott szovjet katonákat…..
TheBerzerker 2014.09.30 11:25:51
@Leone_510:
Semmi tisztelni való nincs a Bushido-ban? Ebből látszik, hogy abszolút nem tudod, hogy miről szól, és mi van mögötte. Elárulom neked, hogy a jelenlegi japán kultúra, társadalom de még az üzleti élet is a bushido-ra épül és abból táplálkozik. Ez egy olyan bonyolult filozófia, amit áthatja az egész japán társadalmat és annak minden rétegét. A teljesség igénye nélkül pár alapfilozófia, amiről a Hagakure (szamurájok kódexe) szól:
Chuugi (lojalitás)
Rei (tisztelet)
Meiyo (becsület)
És ezen kívül még felsorolhatnék párat. A bushido nem egyenlő azzal, hogy karddal kettévágok valakit azért mert megsértett. Ha ezt gondolod, akkor eléggé tudatlan vagy a témában. És ezzel nem megbántani akartalak. Csak megemlítem mielőtt letámadnál.
TheBerzerker 2014.09.30 12:48:33
@Muad\\\'Dib: Tökéletes példa erre a kamikaze-k kiképzési módszere. Volt erről egy könyv, ami egy olyan kamikaze pilóta életéről szólt, aki végül a háború vége miatt nem ült vadászgépbe. Elég részletesen le van írva benne a kiképzési módszertan, amit alkalmaztak a bushido jegyében. Csak az nem az igazi bushido volt az volt vele a probléma.

Az intézményesített "szamurájság" másik bizonyítéka, hogy minden japán tiszt kapott sorozatban gyártott katana-t a felszerelései közé. A második világháború alatt a japán kormány tudatosan használta fel a nacionalista gondolkodás mód szamuráj hagyatékba ágyazott beépítését. Ez persze olyan volt minden élelmiszer ipari termék. Nyomokban "mogyorót" tartalmazott.
TheBerzerker 2014.10.01 10:36:15
@Leone_510: Szerintem a "budhista gyilkos filozófia" egy olyan szóösszetétel, ami semmilyen körülmények között nem állja meg a helyét. Már-már oximoron, hogy okoskodjak itt.
Előzmény: Bevezetés, Phenjan 1. rész, DMZ és Keszon Negyedik napunkon újra vidékre mentünk. Ezúttal egy farmot (termelőszövetkezetet) és egy gátat tekintettük meg. A programban az eredetihez képest változások voltak, mert ezt előző nap kellett volna megnéznünk, de…..
TheBerzerker 2014.09.16 08:36:19
@lutria: Anno Rákosiék is azért építették a felvonulási teret a városliget mellé, hogy katonai repülőkkel is le lehessen szállni a városba. Azért megy be a troli a városligetbe és azért nincs a felvonulási tér felett felsővezeték.
Richie Cavalera Max Cavalera mostohafia. Ahogy az összes többi Cavalera, úgy ő is zenél, metált játszik. Ráadásul már viszonylag régen, az Incite Up In Hell lemeze már a harmadik a sorban. Alább a most megjelent teljes albumot meg lehet hallgatni, illetve van egy dalról dalra…..
TheBerzerker 2014.09.03 13:20:33
A tavalyi év során a skandináv death metalosokat is elérte a lehető legméltatlanabb sors, hiszen a zenekar gyakorlatilag kettészakadt. Alex Hellid gitáros távozott, és vitte magával a nevet is, amit utólag nem teljesen értek, hiszen a Clandestine lemez szimfonikus előadásától eltekintve az…..
Egész pontosan Jarren Benton szövegel rá a dillingeres témákra, lentebb hallható a végeredmény. A kollaboráció a Converse CONS EP sorozat keretében jelent meg. A projekt koncepciója, hogy különböző műfajokat vegyítsen. Nagy találmány, tényleg. Senki nem csinált még ilyet.…..
TheBerzerker 2014.08.29 08:59:37
Te jó ég, micsoda minőségi zúzás és Garm/Simen-es vokálok tobzódnak már itt? Október 28-án érkezik az új Anaal Nathrakh-album (Desideratum), ami az Idol című szám alapján túlságosan is ígéretesnek tűnik. Csak legyen ilyen végig az egész album! ..
TheBerzerker 2014.08.28 08:50:18
Mostanában nem ömlöttek a lemezkritikák itt a Lángoló Gitárokról. De attól persze még hallgatunk zenét. Legutóbb is jól leszóltuk az új Opeth-et, de dicsértük a Mastodont, meg tényleg egy csomó minden bejön nekünk. Meg van, ami nem. Alább van öt lemez, igen változatos műfaji…..
A MetalInjection.net webzine összeszedett egy listát, amin összegyűjtötte minden idők tíz olyan metal albumát, ami legnagyobb hatással volt adott stílusra, vagy hatással volt egy másik kialakulására. Érdekes lista, alapvetően egyet is tudunk vele érteni (na jó, talán a black metal…..
Facebook-oldalunkon már jeleztük, hogy Tarantino elérkezettnek látja az időt, hogy bemutassa a Kill Bill teljes, az eredetiből időhiány miatt kihagyott félórás anime-szekvenciával kiegészített verzióját (amelyet egyébként ingyen készített el számára a japán animációs cég),…..
TheBerzerker 2014.07.29 11:40:54
@REMY: Ha sablonokból építkezik, akkor hol az emlegetett eredetiség és az új megmutatása? Én csak erre céloztam.
Sok szöveg nem kell a fenti videóhoz. A Nirvana nemrég a Rock And Roll Hall Of Fame tagja lett. Michael Stipe iktatta be a rockzenekart, aminek élén olyanok léptek fel Kurt Cobain helyén, mint Lorde, Joan Jett, Annie Clark vagy Kim Gordon. Akit a beszédek nem érdekelnek, csak zenét…..
Eli Roth horrorfilmjeivel mindig ugyanaz a baj: hiába fedez fel a zsánertől szokatlan új területeket, illetve feszegeti annak határait, hülye karaktereivel és nullához konvergáló történetvezetésével mindig agyoncsapja azokat. A Kabinláz húsevő vírusaira, a Motel-kettős…..
Aki az elmúlt időben figyelte a Korog Facebook-oldalát, most nem fog meglepődni. Bár, ha jobban belegondolok de, meg fog lepődni, mert új zenét most hallhat először. Hat év szünet után tér vissza ugyanis Magyarország egyik legkülönlegesebb rock- metálzenéjét játszó együttese,…..
2013-ban a vhs-kazettás korszak szerelmesei Schwarzenegger nagy visszatérései, az Erőnek erejével és a Szupercella mellett Stallone oldszkúl akciómoziját, a még 2012-ben leforgatott Bullet to the Headet várták a legjobban. A film végül csak dvd-n jelent meg, Fejlövés címmel, de…..
Geekblog Ghost Stories 2014.03.19 10:11:15
Mi itt a Geekzen imádjuk a távol-keleti harcművész filmeket, a távol-keleti történelmi filmeket és a távol-keleti horrorfilmeket. Olyan mozgóképes alkotást, ami eme fenti három műfajt keverné, még nem láttam, tudomásom sincs róla, de társasjáték fronton létezik egy közismert…..
Geekblog Zombie Holocaust 2014.02.25 11:50:55
Fabrizio De Angelis szerette a pénzt. És  nem volt hülye az öreg, tökéletesen tudta, hogyan tegyen rá szert. Mindig tisztában volt vele, hogy mikor mire van szüksége az olasz filmiparnak, lázasan követte a nagy szomszéd kontinens filmes trendjeit, vagyis ha egészen pontosan akarok…..
TheBerzerker 2014.02.25 15:06:21
@norberthellacopter: Jaja. A minőség a családban maradt!:)
Geekblog Robotzsaru 2014.02.06 00:44:05
A kérdés eleve nem az volt, hogy a Robotzsaru-remake egyáltalán bekötheti-e majd az eredeti cipőfűzőjét, mert nyilván nem. Erre senki esélyt sem látott, és jó okkal, ez az ok pedig több az általában amúgyis igaz, „minden remake szar” tételnél. Verhoeven filmje csak ott és…..
TheBerzerker 2014.02.12 15:28:58
@superben: Fuj de gyűlölöm azt a filmet! Az Írmagját is kiírtanám!!!
TheBerzerker 2014.02.14 09:08:16
@superben: Mert az eredeti egy mestermű! Ez az új meg egy ostoba kiherélt szemét s rohangáló zombikkal együtt. Totálisan lélektelen iparosmunka, irritáló karakterekkel. egyetlen dolgot tudtam benne értékelni az a sakkozást volt a tetőn. Sokat gondolkodtam rajta, hogy kellene egy cikket írni erről de aztán letettem róla, mert a túlzott elfogultságom az eredeti irányába nem vezetne sok jóra:)
Most, hogy kiderült a Dal 2014 versenyzőinek névsora, az ország zenekedvelői izzadó tenyérrel ülhetnek majd esténként a képernyők elé, azon izgulva, ki is képviseli majd az országot a Koppenhágában megrendezendő finálén. A Lángoló Gitárok stábja azonban úgy gondolja, hogy a…..
Szinte minden ellene felhozott pedofil vádat elismert Ian Watkins, a walesi Lostprophets volt énekese. Watkinst többrendbeli pedofil bűncselekmény elkövetésének gyanújával tartóztatták le még tavaly decemberben, de egészen idáig indulatosan tagadott mindent. A beismerő vallomást…..
Geekblog A sötétség serege 2013.06.18 06:00:00
A horrorfilmes sorozatoknak megvan a maguk debil, vagy olykor szórakoztató „fejlődési” életciklusa. A vérkomoly első részt követi a humoros második, azt a gagyi harmadik, majd jön a foshegy negyedik és így tovább. A hosszúra nyúló szériákba néha be-beférkőzik egy-két…..
A négy nagy klasszikus kínai regény egyikét, a Nyugati utazást, ami a Majomkirály legendáját dolgozza fel, már számtalanszor filmre vitték. A világnak ezen a felén a legtöbben valószínűleg az amerikai piacra készült kiherélt változatot, a Disney családi mozidélutánná…..
Geekblog A sebezhetetlen 2013.05.24 06:00:00
A szuperhős témát annyiszor feldolgozták már, mint zughentesnél a kóbor kutyát. Minden stílus belekóstolt a zsánerbe, hogy többé-kevésbé fogyasztható végeredményt tálaljon elénk, de igazi ízorgiához csak kevés esetben volt szerencsénk. A 2001-es A sebezhetetlen ebből a…..
Depeche Mode @ Puskás Ferenc Stadion, 2013.05.21. Magyarország annyira szereti a Depeche Mode-ot, hogy mostanra már garantált, hogy minden albumuk köré épített turnéhoz kapunk legalább egy budapesti koncertet is. Persze ezt is könnyű lefanyalogni azzal, hogy már megint túl kellett…..
TheBerzerker 2013.05.22 13:07:45
@itchap: Csak engem nem érdekelt a koncert és ott lakom a környéken.
Az archívumok mélyéről pár éve előbukkant egy kincsnek joggal nevezhető ritkaság. Gosha sokáig „elveszettnek” tartott filmje a rendező életművében kiemelkedő helyet foglal el. A Szamurájok és banditák (Kumokiri Nizaemon) belföldi és nemzetközi sikere után Gosha szabadkezet…..
A saját klánja által elárult, félszemű és félkarú harcos a japán népmesék kedvelt alakja. Az urna titka egyike a legtöbbször feldolgozott Tange Sazen történeteknek. A múltkor a vidám alakjáról ejtettem pár szót, ám ezúttal a legenda keményebb változata kerül…..
A Twillight Samurai sikere óta reneszánszát éli a szamurájfilm műfaja.  Őrzik a sikerhozó hagyományokat, ugyanakkor alapos változtatások sorával a jelen igényeihez alakították az új hullám mozijait.  Fölerősödött a történetmesélés, gazdagabb lett a kivitel,…..