Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bülbül

7 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez most komoly? Több hónap szünet után jelentkezik a SHOWDER KLUB őszi évadának első adása, és papírból olvasó, bohózatos, rádiókabarés szkeccseket adnak elő? Mi ez a szégyentelen mélybevetődés? 1950-et írunk?! Semmi nem definiálja, hogy a Showder Klub szükségszerűen egy…..
Egyszer régebben megnéztem a BKK oldalán, és azt láttam a táblázatban, hogy a negyedéves bérlet ára ugyanannyira jön ki, mint ha havibérletet vennék, ezért nem is szórakoztam vele. Nemrég visszanéztem, és most rá is kattintottam a negyedéves bérlet leírására, és onnan…..
lift-gerilla A számokról 2013.04.04 09:00:00
Tanultátok-e a számokat? Bizony számok az emberek is, Mintha sok 1-es volna az irkában. Hanem ezek maguk számolódnak És csudálkozik módfölött az irka, Hogy mindegyik csak magára gondol, Különb akar lenni a többinél S oktalanul külön hatványozódik, Pedig csinálhatja a…..
lift-gerilla bolondok 2013.03.27 09:00:00
– Miféle emberek laknak errefelé? – Errefelé – mutatott a Fakutya jobbra – a Kalapos lakik. Arrafelé meg – mutatott balra – Április Bolondja. Menj el hozzájuk. Egyik olyan bolond, mint a másik. – Csakhogy én nem szeretem a bolondokat – mondta A. – Hiába nem szereted –…..
lift-gerilla Lemondás 2013.03.26 09:00:00
Ó, a nagylelkű barát lemondott Emerenciáról, s én elvettem őt. Ó, bár én lettem volna az a nagylelkű! Barátom sírt, midőn lemondott, s én örültem; de nemsokára én sírtam, s ő majd kibújt örömében a bőréből. Az esküvő előtt angyali, isteni Emerencia, esküvő után…..
lift-gerilla MAKACS SAJTÓHIBA 2013.03.25 09:00:00
Helyreigazító közlemény Lapunk keddi számában hírt adtunk arról, hogy a svéd tudományos akadémia díszdoktorrá avatott egy magyar tudóst - akit - őszinte sajnálatunkra - "dr. Pálpéter Péter Pál" néven említettünk. Ráadásul nemcsak a szövegben, hanem a tudósítás…..
lift-gerilla Az olvasó 2013.03.22 09:00:00
Az olvasó - írja ez a tudósunk - külsőleg (mint említettük is) alig különböztethető meg a normális novella- vagy versírótól. Emberi ruhákban jár, nyugodt és határozott magatartása van. Az a példány, amelyiket én szabadon láttam, szőke volt, és fiatalnak látszott. A kezébe…..
lift-gerilla A PERC-EMBERKÉK UTÁN 2013.03.21 11:19:36
Otthon bolondját járja a világ, Majmos, zavaros, perces, hittelen, Nagy, súlyos álmok kiterítve lenn, Fenn zűrös, olcsó, kis komédiák.   Magyar Bábelnek ostoba kora, Ments, Atyaisten, hogy benne legyek: Engemet kötnek égbeli jegyek S el kell hogy jöjjön nászaink…..
lift-gerilla Mi ez? 2013.03.20 08:23:23
A lift-gerilla mindenféle lift belső falain hagy irodalmi idézeteket, arra várva, hogy mások jókedvre derüljenek és/vagy kitalálják a szerzőt. A blogban a kitett idézetek jelennek meg várva arra, hogy más eltalálja ki lehet a szerző...
Lenyűgöző adventi kalendáriumra bukkantam a Ciaté körömlakk mennyországában. Egyszerűen csodás ötlet, remek, jó minőségű körömlakkokat pakolni csoki helyett, minden "kisablakba"! Minden nap egy újabb csodás körömlakk, kell ennél több a beauty rajongóknak? :-) A Ciaté…..
Amikor a Twitter szóba kerül, vagy tanítom, mindig felmerül, hogy idehaza (sajnos) nagyon kevesen használják, így aztán mégis, mi értelme van? Jellemzően erőltetett példákat szokás ilyenkor felhozni, olyan igazán nagy sikertörténet nem nagyon volt (csak némi botrány, egy bizonyos…..
Vagy a véletlen sietett a segítségükre vagy tudatosan vetette be a jellemzően biztosítási csalások felderítésére, külföldön már gyakran alkalmazott módszert Stohl András védelme, hogy a sértett szavahihetőségét megingassa: a Blikk közölt fotókat a 78 éves Kaincz…..
bülbül 2011.08.23 21:24:31
@Holding: Hááát barátom, azért Rejtőt illene felismerni... Fülig Jimmy egyik levelét olvashattad volna Almira királyához
Ha akarsz valami jót, akkor végy jegyet a Vígszínházba, Yasmina Reza Az öldöklés istene című darabjára, előtte menj pipilni, mert nincs szünet, utána meg sétálj át a színház mögötti épülettömb sarkán lévő a Pandzsáb indiai étterembe, ahol Budapest legsutább kiszolgálásával megkapod a város egyik…..
Tegnap este óta gondolkozom, hogyan is vezessem fel ezt a médiatörténeti értékű képet, de arra jutottam, hogy nem kell túlmagyarázni. Úgyhogy inkább megköszönném a Meglepetés magazin szerkesztőinek, hogy húsvéti lapszámuk e váratlan ajándékával lehetővé tették számunkra,…..
A webes mixtape szolgáltatás, a DragOnTape vitte tehát idén a pálmát az SUU 2011-en. A második helyezett az Ingyenhívó, a harmadik pedig az Infomeme. Amennyire figyeltem, az idei konferencián az ingyen pizza mellett David Bizer előadása volt a legérdekesebb. Legalábbis a Twitteren…..
Az megvan, mikor ülsz az asztalodnál, a tárgyaid rabjaként, a monitor képe beégett a retinádba, szorít a nyakkendő, és azt érzed, hogy valahol nagyon máshol lennél? Még csak fél tizenegy, de nem bírom tovább. Elegem van, le kell lépnem innen.- Te figy, én elhúzok. – vetem…..
bülbül 2011.01.27 23:33:45
A múlt hét végén olvastam a Kreatívon egy cikket, amit Juhász Péter Tibor, a P&G integrált kommunikációs vezetője írt, a címe: Egy Facebook-like nem ér semmit.Látványos és provokáló cím, első felindultságomban mégsem mertem rá válaszolni. Kellett pár nap, hogy magamba…..
bülbül 2011.01.18 09:39:56
@Greg_: Ejnye-ejnye vidéki srác :), nem kell arra a néhányezer km-re ennyire felvágni...
Konrádnak teljesen igaza van és ráadásul elég pontosan fogalmazott: nem azzal van a baja ahogy a P&G vezető a saját márkájával kapcsolatban kimondott dolgokat - sokkal inkább az ex katedra kijelentésekkel és átgondolatlan főcímmel (bár SP-vel szólva: így tudjuk felhívni a figyelmet), és tudható, hogy a Kreatív ezt a címadási technikát igen jól végzi. Így viszont többeknek módjuk volt átgondolni, hogy mire is alkalmasak ezek az eszközök.
Ugyanakkor nagyon nem értek azzal egyet hogy a tömegtermékeknek nincs szükségük ezen eszközökre - itt jön képbe Konrád WOMMA alapgondolata - és így derül ki, hogy nem is kicsit lenne fontos a nagy cégeknek is a seeding - márpedig erre egy jól átgondolt FB, twitter, iwiw, stb eszközrendszer igenis támogató módon alkalmazható.
Tiszta Beszéd Vasárnapi boltzár 2010.12.08 08:00:00
Az országgyűlés előtt két olyan törvényjavaslat is van, amely zárva tartaná a boltokat vasárnaponként: az egyiket a kormánypárti KDNP, a másikat az ellenzéki Jobbik jegyzi. A kormány és a Fidesz-frakció még nem döntött az ügyben, pedig nélkülük elképzelhetetlen a javaslat…..
bülbül 2010.12.08 14:09:45
@Bummer: gondolkozz egy kicsit: árufeltöltő, pénztáros csak meghatározott számú kell egy munkaidőre. Ha csak 12-13 műszak van akkor nem kell annyi ember mintha 15-16 műszak lenne egy héten...
Ja és nem kell nekik emelt pótlékot se fizetni. Szóval középtávon éppen a boltosok járnak ezzel jól: nincs verseny, nem kell nyitva lenni, de a bevételek közel azonosak
@font-face { font-family: "Arial"; }@font-face { font-family: "Calibri"; }p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal { margin: 0cm 0cm 10pt; line-height: 115%; font-size: 11pt; font-family: "Times New Roman"; }div.Section1 { page: Section1; }A Spinoza kétségtelenül hangulatos hely. Bár…..
935 föld alatti barlangvárosba menekítette Hitler a Harmadik Birodalom hadiiparát. Az általában 2000 lakónak helyet adó bunkervárosok többségét felrobbantották a háború végén. A csehországi 51 000 négyzetméteres B5 Richard város az erózió és a mészkő porózussága miatt tíz-húsz éven belül fog…..
bülbül 2010.12.04 14:19:12
Múlt héten írtam arról, hogy a Kiskörút széttúrásának konkrét oka van: nemcsak azért bontották fel az aszfaltot, mert volt néhány felesleges munkagép-kapacitás, vagy mert feladatot kellett adni a válság idején tétlenségre ítélt építőipari dolgozóknak, nem: egy…..
Pázmánytól kölcsönöztem, vettem a címet, az első írás címe még ideillőbb: AZ MOSTAN TÁMATT UJ TUDOMÁNYOK HAMISSÁGÁNAK TÍZ NYILVÁN-VALÓ BIZONYSÁGA. Igaz, az én írásomnak csak nyolc pontja lesz. A tegnapi napon láttam, hogy a piackutatas.blog.hu-n a kollégák nagyon…..
bülbül 2010.08.26 13:40:00
Józsi kissé hosszú szövegéből én egy elemet emelnék ki: Ez a fajta stílus alapvetően cégkommunikációs, értékesítési célokat szolgál. Lehetséges, sőt időnként bizonyos is, hogy az eredeti szöveg egyes pontjainak van relevanciája, egyes elemeiben valóban megújulásra szorulnak a nagyon beállt módszertanok, de az ilyen karcosra vett stílus alapvetően azért készül, hogy a kisebb, képzetlenebb ügyfelek körében új márkázással ügyfeleket találjon. (Van erre itthon is példa amikor a klasszikus kutatást lejárató szövegekkel jelennek meg elsősorban a kkv területen dolgozó nem kutató kiszolgálók).
Az egyébként nyilvánvaló, hogy a 60-70-es években kialakult teljes metodika számos eleme felülvizsgálatra, átalakításra szorul és az is egyre erőteljesebb jelenség, hogy a (fél)periférián lévő leányvállalatok egyre nehezebben tudják behozni racionális költségszinteken a világszínvonalú fejlesztéseket - mert már nem szubvencionálják a központok őket még technológiai transzferrel sem. Ennek lesz hatása Magyarországon is, de ez a nagy erőviszonyokat nem tudja átalakítani még középtávon sem, mert a kisebb vállalkozások minőségi színvonala és megbízhatósága a nagyvállalati környezetben legalábbis változó.
(Akinek kedve van itt a lehetőség a visszatámadásra, de érdemes egy kicsit ránézni a mérlegekre és azonnal kiderül, hogy a jelentős árbevétel elég következetesen 10-15 éve ugyanazoknál a vállalkozásoknál csoportosul).