Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kinca68

0 bejegyzést írt és 59 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinca68 2017.04.29 16:10:39
@Pop40: Nem érted. Nem rajta volt. Szerinted nem volt eléggé nem rajta? Ez a gond? Fél kilométer már eléggé nem rajta lett volna? Te találgatsz, hogy miért oda - egy másik kép mellé festették - és kommentelőként ezt megteheted. De a "hírt" felkapó média nem tehette volna meg.
Senki nem látja, hogy hülyét csinálnak belőlünk? A fél ország azon vitatkozik, hogy B.S. meg G.L. művészetet csinál(t)-e vagy nem.
Valami meg sem történt - a gyengébbek kedvéért: valaki egy kép MELLÉ, nem rá festett egy másikat - és kerítettek belőle egy olyan fasza cikket, aminek az eredménye a festmény teljes eltűnése lett.
Kinca68 2017.05.03 16:12:02
@cardiobascuralis 3: De őket akkor is zavarja, ha deklaráltan nincs semmi zavarkeltés. Az egyik szerint akkor is odáig tart a kép, ha maga a festő mondja, hogy nem, a másik pedig szövegértési problémákkal küszködik, a leonardós példájából tisztán látszik. Reménytelen, hagyd szerintem, joguk van rosszul érezniük magukat.
A televíziós készülékek piacán az elmúlt években számos innovatív technológia bevezetésének lehettünk tanúi, az viszont már más kérdés, hogy ezen újdonságok mennyire hasznosak egy átlagos felhasználó számára...
Kinca68 2017.04.29 17:55:49
@bestpixel: Van igazságod, de azért a kinyilatkoztatásaid jórésze pontosításra szorul.
A 3D tényleg működik, szemben a hajlított képernyővel, ami talán tényleg nevezhető parasztvakításnak.
A térhatású TV valóban eltűnhetett a kereslet hiánya miatt is, de akár mozilobbi, vagy bárakármi is okozhatta. Van konkrét infód, hogy az előbbi történt?
A 4K-s bekezdésed minden állítása és a következtetés is hibás - az elsőt kivéve, mert tényleg jó képet ad.
A HDR egy filléres eljárás, nem gondolom, hogy kihagyva a TV-k extrái közül jelentősen csökkentené az árat.
A hangrendszerről: ahogy helyesen Te is megállapítod, a mai TV-k dimenziójuknál fogva fizikailag képtelenek normális hangot kiadni. 4K-s TV-t valószínűleg nem az időjárásjelentés kedvéért vásárol a felhasználó, hanem moziszerű élmény kedvéért. Ahhoz pedig illik valamilyen külön hangrendszert beszerezni, amelyek legolcsóbbja is nagyságrendekkel jobban szól a legszebb hangú TV-nél is.
Kinca68 2017.04.29 20:15:02
@common: Szinte elhanyagolható a különbség a 4K (4096x2160) és az UHD (3840x2160) felbotás között. A digitális mozi iparban a nagyobb felbontás, a televíziózásban pedig a kisebb van jelen. Emiatt akár mindkettő használható.
Van már tartalom is rá, jellemzően online tartalomszolgáltatók kínálatában. Nem is kevés.
Kinca68 2017.05.01 21:20:17
@bestpixel: Én sem akarok vitázni, mert elvagyok az otthoni TV-mmel, csak segíteni szeretnék annak, aki beruházást tervez, hogy ne dobja ki a pénzét az ablakon.
Bocs, de ha valamit kétszer leírsz, attól az még nem lesz igaz. :)
Nem tudom, hogy mit 150 évezel, mert a televíziózás kb. fele annyi idős.
RENGETEG 3D-s tartalom van, nem értem, miért írod az ellenkezőjét.
A lobbit azért említettem, mert - mivel a mozik is alkalmazzák a 3D-s megjelenítést (remélem, nem újdonság ez számodra) -, elképzelhető, hogy az ő befolyásuk eredményezte a 3D-s TV-k megszűnését. De lehet, hogy nem.
Annak ellenére, hogy szerinted tény, hogy 4k-s műsort a mai hálózatokon nem lehet nézni, én ma is megtettem és egy ideje majdnem minden nap. Ráadásul nagyon nem vagyok egyedül ezzel a "képességemmel". Kb. 26 Mbps sávszélesség mellett tökéletes 4k-s tévézést lehet folytatni. Ez a sávszélesség pedig minden, csak nem elérhetetlen. Valóban "sok adat". Ezért használnak hozzá elektronikát és informatikát, kézzel lerajzolni tényleg nehéz lenne. :)
Mindenre igaz, hogy messziről nézve elvesznek a részletek. Még az 576 soros TV adásra is. Akkor szüntessük meg a tévézést? Nem. A nézési távolsághoz kell igazítani a TV méretét és felbontását. Azaz: ha úgy vagy berendezkedve, hogy 5m-ről nézed a TV-t és nem tudsz 700cm (kb. 275") képátlójú TV-t venni, csak mondjuk 85"-osat, akkor 720p (HD) felbontás felett minden forintod kidobott pénz, mert még a 100k-s TV-t is ugyanúgy látnád 5m-ről, mint a HD-t. Egy 65"-os TV-t 115cm-ről kell nézni, hogy a 4k kiadja. De ha tudod annyiról nézni, akkor gyönyörű.
Legalábbis ezt ígérte az egyik celebpár profi fele, ha minden igaz, Vastag Csaba (de lehet nem jól emlékszem, összefolytak az arcok egy idő után - Update: Simon Kornél mondta, elnézést) a TV2 mai sajtóeseményén, ahol bemutatták a tavalyi év legnézettebb tévéműsorának bizonyuló Nagy Duett új évadában…..
Kinca68 2017.03.20 12:32:19
@aard: az, hogy sixxet megfizetik érte, hogy "ne értse" mit akarok mondani, ok. De hogy te ingyen vagy hülye, az már szánalmas. Itt nem a kormány média terjedéséről van szó - ahogy az ezzel kapcsolatos kritikát nem is véleményeztem -, hanem arról, hogy politizálunk, de közben nem ismerjük el, sőt kikérjük magunknak, ha valaki ezzel "megvádol". Arról, hogy már semmilyen blogot, cikket - még technikait se - lehet anélkül olvasni, hogy ne csöpögjön a politikától. Vágod már, goldberg?
Kinca68 2017.03.21 09:46:09
@aard: Képzeld, látom. És? Nem erről van szó. Te egyáltalán hogy jöttél a képbe? Ne sértsd már meg Sixxet, hogy ezzel a színvonallal segíteni próbálsz!
Baseballütőkkel, viperákkal, késsel felfegyverkezett nyolc maszkos férfi egy helybéli nyomozó instrukciói szerint vert össze cigány közmunkásokat egy kis falu közelében. Mindezt „megdöglötök büdös cigányok” szavak kíséretében, hogy motívumaik felől senkinek se legyenek kétségei. Csak a bírónak. Neki…..
Kinca68 2017.02.06 11:45:33
@jotekony koc: Biztos elkerülte a figyelmedet, hogy én a posztot kritizáltam a tekintetben, hogy egy prekoncepciónak - hogy a cigányokat ért atrocitásokat méltatlanul, rasszista indokok alapján másként bírálják el, mint a magyarokat - megfelelő példákat hoz fel, a többiekről hallgatva. Ráadásul azt is csak általánosságban jelentettem ki, hogy bírói döntéseket utólag nem kellene megtámadni vélt-valós okokból. Főleg nem kívülállóként. Precedensjog pedig nincs Magyarországon. Ezáltal az ítéletek a "bírók aznapi hisztién" alapulnak - már amennyiben a mérlegelést, súlyozást hisztinek nevezzük. De ezzel nincs is semmi baj, a bírói társadalom nem egy hisztis társaság.
Amikor 2013-ban az AMC megvette a UPC műsorgyártó/műsorszolgltató cégét, a Chellomediát, jött vele egy rakás csatorna, pl. a Sport1, a Spektum, vagy a TV Paprika. Érthető, hogy amikor tavaly a TV2 elindította kábelportfóliója újabb hullámát, és benne a Chili TV nevű gasztrotévéjüket, az AMC ideges…..
Kinca68 2017.01.10 11:35:21
@nick papagiorgo: Már látom is magam előtt, amikor a CNN átveszi - mint "mértékadó forrás" - és publikálja Igazi csirkepörkölt címmel a TV Paprika rövidfilmjét. Ezt követően a világ összes országa előfizetést szeretne, de tévedésből Chili TV-t kötnének be nekik.
Teljesen reális, átértékeltem és visszavonom a korábban elmondottakat. :)
Tech Mester Kell-e nekünk okos TV? 2017.01.07 17:06:46
Bár a cím után már meg is válaszoltam, de tesztjeim elolvasása után mindenkinek egyértelmű lesz a válasz. Ebben a cikkben, a 100 centiméter körüli képátló közötti modellekből válogattam. De ezek alapján mindenki levonhatja a konklúziót, adott gyártó más méretű modelljei is hasonló paraméterekkel…..
Kinca68 2017.01.08 12:30:39
@Amator: Visszaolvastam. Mit nevezel "normál adás"-nak?
Az SD-t (576 sor)? Olyat alig találni már.
A HD-t (720 sor)? 50"-os TV-n 3m a max. távolság
A FHD-t (1080 sor)? 2m
Az UHD-t (2160 sor)? 90 cm
Nem mindenki képes minden felbontáshoz külön TV-t venni, ezért célszerű az általában nézett tartalmak felbontásához és a nézési távolsághoz igazítani a vásárlást. Ha anyagi okokból ez nem megy (sokunknak nem megy), akkor tudomásul kell venni, hogy a képminőség csorbulhat nagyobb felbontásnál. Ennyi.
Kb. egyformán gondolkodunk, azzal a különbséggel, hogy én próbálok használható szabályokat sulykolni, ami alapján lehet válogatni, Te pedig ragaszkodsz a 49"-odhoz, meg a 3 m-edhez. :)
És még egyszer: nincs olyan, hogy "akinek jó a szeme". Ezt hagyjuk ki a képletből, mert félrevezet.
Kinca68 2017.01.08 14:50:37
@Amator: Elfogadom. Informatikusként lehet, hogy tényleg vonalasabban közelítem meg a műszaki dolgokat - fenntartva azok helyességét -, Te pedig a széles körnek emészthetőbb "ökölszabályt" publikálsz. "Kockául": tapasztalati képlet, vagy empirikus megközelítés. :) Szerintem ebben ennyi volt, szép napot. :)
Kinca68 2017.01.08 16:06:58
@Who111: Sok butaságot írsz, szörnyű stílusban, de el kell ismerni, vannak igazságok is a hozzászólásodban. Nagy számok törvénye...
Tévé vásárlásakor sokféle szempont megfogalmazódik a fejünkben, arra azonban a legritkább esetben gondolunk, hogy abba a szobába, ahova vesszük, méret alapján mekkora készülék lenne valóban ideális...
2011 decemberében a TV2 és a Comment:com indított egy közös formátumpályázatot, azaz becsatlakoztunk a Pro7Sat1 akkor már évek óta működő, egész Európát lefedő műsorötlet-versenyébe, aminek során olyan tévés ötleteket, formátumokat kerestünk, amiket megvalósítva valami…..
VV Zsuzsa, a Kiskun tévé azóta kegyvesztett(?) bemondója lett az első versenyző a Való Világ idei évadában, akit a lakók a legváltozatosabb, de leginkább a megízhatatlansága, kétszínűségre és a vélt vagy valós szexuális kisugárzással való visszaélésre hivatkozó…..
Kinca68 2014.12.01 09:57:09
@Ghézaa: Lehet, hogy üveg.
Vérfagyasztó jelenetnek voltak szemtanúi a lengyelországi Gdansk állatkert látogatói: egy hím oroszlán egyszerűen átharapta nőstény társának torkát. A nagymacskák először játékosan verekedtek, majd a hím oroszlán hirtelen rátámadt társára és egyszerűen átharapta a…..
Legalábbis ezt mondja a Borsnak, amikor egy pompás konteóval támadták be, hogyaszongya: azért kellett kiesnie a műsorból, mert pénteken lesz a Mamma Mia! című musical bemutatója a Madách Színházban és a kettő egyszerre sok lenne leni, stb. Koós válasza összefoglalva kb.…..
Kinca68 2014.09.23 15:28:59
@Hülye aki elolvassa!: Mi az a goupie?
Nem csitulnak a hullámok a Ferencváros kontra RTL Klub ügyben, amiről tegnap írtunk, és ami nagyjából arról szól, hogy amikor pénteken este az RTL Klub Híradója bejelentkezett a Ferencváros sajtóosztályán a mai stadionavatóra, azt a választ kapták, hogy bocs, de már nincs hely,…..
Kinca68 2014.08.11 07:52:07
@sixx: "...úgyis csak a szádat jártatod, hiszen te is csak akkor kommentelsz/olvasol bármit is. ha a címlapról jössz ide."
A "törzsgárda" becsesebb?
Nem kötözködésből, de én úgy gondoltam, hogy a blogok között van egy - minimum - hallgatólagos verseny a címlapra kerülésért. De csak ennyi? Onnantól csak a szar emberek kattintanak? Vagy hogy kell ezt érteni? Ki számít "megbecsült olvasó"-nak? A troll nyilván nem. De azon kívül is létezik rangsor?
Pedig nagyon nem kéne annak lennie. A történet úgy kezdődött, hogy a hvg.hu feltett pár kérdést az MTVA-nak azzal kapcsolatban, hogy mégis, hogyan kerülhetett a tartalomszolgáltatási igazgatói posztra az a Pap Dániel, a Jobbik egykori méádiapolitikai kabinetfőnöke,…..
Kinca68 2014.07.22 15:55:00
@Virág et.:
Lehet, hogy igazad van, nem vagyok jogász. Nem tudom, hogy a főállású szájtépők (szóvivők), meg sajtóosztályok mennyire a törvények kiszolgálására jöttek létre (tájékoztatást szolgálják) vagy mennyire a PR-t.

"Amíg adóforintokat költ,..." Ez már csak a dolog szubjektív része.
Úgy látszik vasárnap reggel még az RTL Most is alszik, vagy a netem egy kazalnyi fos, de valamiért nem akaródzik rendesen menni a tegnapi összefoglaló videója, ami azért tartogat szebb pillanatokat is. Három jelentős momentum mentén haladunk. Az első Iza és Krisztián újbóli…..
Kinca68 2014.04.27 10:59:33
Még hogy nem lehet parkolni a Belvárosban? Ugyan már! Csak kreatívan kell csinálni. Úgy, mint ahogy az a Járókelő.hu fotósorozatán látható. A bejárat előtti helyet szépen lefoglalják négy kamumotorral és amikor kell, a bankvezető (vagy sofőrje) odacsörög, hogy el lehet tolni a…..
Kinca68 2013.04.08 14:35:54
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Maradjunk annyiban, hogy gusztustalan, de egyáltalán nem szabálytalan. Egy parkolóhelyen két motorkerékpárral várakozHATSZ, de nem kötelező.
Kinca68 2013.04.08 21:59:31
@newtehen (egyszerű mint a faék - de működik):
Erre gondolsz? "(3) Kétkerekű motorkerékpárral, segédmotoros kerékpárral és kerékpárral egymás mellett két sorban vagy az úttest széléhez viszonyítva ferdén _is_meg_szabad_állni, ha a járművek az úttestből egy személygépkocsi szélességénél többet nem foglalnak el."
Ez csak egy lehetőség.

Egyébként nem nagyon értem a problémát. Lássuk be, hogy munkaidőben a belvárosban parkoló autók zömében egy személyt szállítanak. Egy motoron is általában egy személy utazik. Mitől különb az egyedül utazó autós, mint a motoros? Avagy, ha autók állnak a parkolóban libasorban - egy-egy utassal - azokat mér' nem szóljátok meg?
Kinca68 2013.04.08 22:04:02
@metal: 4x-esen, 8x-osan. Vagy négyszeresen, nyolcszorosan. Nem olyan nehéz ez. :)
A kerékpároknál nem sok változás történt az elmúlt évtizedekben az általánosan használt fékrendszerek felépítésében. Forradalmi változást hozhat az a német találmány, amely megszabadítaná a kerékpárokat a kormánytól induló drótoktól. A saarbrückeni egyetem mérnöke a…..
Kinca68 2011.10.26 20:51:28
@winyettyu: Nekem ebből pont az jön le, hogy a hidraulikus tárcsafék jobban megéri. Minden egyes sikeres fékezés 70km/h-ról jelentősen növeli az eszmei értékét.
Kinca68 2011.10.26 21:19:24
@Martian: Járókeret? :)
Kinca68 2011.10.26 21:51:19
@dubai_tennis: @luciferko: @midnight coder:
Gyerekek!
Csak nem ölitek meg mindjárt egymást?
Ez is a nácik miatt van.
Mer' ők feltalálgatnak. :)
Tessék szépen kibékülni. Most.
Aztán menni aludni. :)
Tessék elhinni, nem hobbiból rugdossuk a királyi tévét, mert ugye a grundon a hülyegyereket sem illik állandóan cseszegetni, jobb híján beállítjuk a kapuba, legfeljebb jobban odafigyelünk a védekezésre, és imádkozunk, hogy ne rúgjon öngólt. Az U20-as VB-vel kapcsolatban a…..
Kinca68 2009.10.21 07:48:13
@sixx: Dehogy b@sztam fel. Csak én sosem csatornát, hanem műsort nézek. A nézettség a néző szempontjából teljesen lényegtelen. A nézhetőség a fontos. Szerintem. Persze ha úgy közelítjük meg, hogy állami TV, tehát az én pénzemen működik, akkor az, hogy egy nagy nézettségű műsort egy olcsó reklámkategóriájú adóra tesznek nevezhető akár hűtlen kezelésnek is.
A sorozatot szervező Formula One Management (FOM)szerdán közölte, blogunk támogatója, az LG nem felelős a hungaroringi időmérő rendszer szombati meghibásodásáért. Az LG a Forma-1 hivatalos időmérője, de nem tehet róla, hogy a célegyenesben elszakadt…..