Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Step

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kanada nem csak hatalmas, de területe nagy részét európia léptékkel felfoghatatlan méretű erdőségek alkotják. Amiből két dolog következik: az egyik, hogy ezek jórészt lakatlanok, másrészt hogy egészen elképesztő túrákat lehet itt tenni, ha eléggé felkészült az ember. István írása következik négy…..
Kanada egy óriási ország. A második legnagyobb Oroszország után. Amikor Európából érkezel, a repülőgép hosszú ideig Labrador felett száll. Ha felhőtlen az idő, látsz számtalan tavat, végtelen erdőket, de semmi jelét emberi településnek vagy utaknak. Kis szorongás is elfoghat, a mi Balatonunk itt…..
szerju Tiara Peak 2010.07.18 22:58:00
A kempingezésből hazaérve este elmentünk Donnával és Csabával Füstiékhez (Feriék kint élő barátja és a felesége), hogy visszaadjuk a cuccokat, amiket kölcsönadott nekünk - tőle volt a gleccsertúrára a beülőnk, hágóvasunk és jégcsákányunk is. Jól elbeszélgettünk…..
NapiCalgary Függő játszma 2009.05.23 04:36:00
 Miért éppen Calgary? Szegezik nekem a kérdést szinte nap, mint nap itteniek, otthoniak vegyesen. Ezért! és (képzeletben) a Sziklás-hegység felé mutatok. A mi hegylázunk ugyan nem itt, Kanadában kezdődött, de érzem, ha kijövetelem előtt a Gellért-hegy jelentette volna a…..
A Wapta Icefieldet és a jégmezőn töltött hétvégénket bemutató sorozatom harmadik, utolsó része következik. Az elsőben gyekeztem megért(et)eni,mitől is gleccser egy halom jég, miért egyedi a Sziklás-hegység ezen jégmezője, mire számíthat a vakmerő túrázó, ha…..
Három magyar hegymászót sodort el lavina a Magas-Tátrában. A hegymászók kiásták magukat, de a hegyről nem tudtak egyedül lejönni, mivel végtag- és gerincsérüléseket szenvedtek. Egyikőjük fel tudta hívni a mentőket, de a baleset helyszínét nem bírta pontosan meghatározni. -…..
 Mikor a Rockiesban túrázunk, kétféle táblától ver ki a víz patakokban. Az egyik arra figyelmeztet, lavinaveszélyes területen tartózkodok, igyekezzek nem itt tollászkodni. A másik arról tájékoztat, medvék lakta vidéken bóklászok, legyek óvatos. Az első veszélyzóna miatt…..
Nemrég, a Magyar Televízió videotárában bóklászva ráakadtunk egy két részes dokumentumfilmre, melyet 2008. októberében az MTV fogatott, Keresztül Kanadán. Az út és amit összeköt címmel. Elindultunk, hogy a Trans-Canada autópályán keresztülszeljük ezt a…..
NapiCalgary Zsákolj, ha tudsz! 2009.04.18 05:37:04
 Csapnivaló pakoló vagyok. Mármint utazásilag. Húzom-halasztom, nyűgös vagyok már előre napokkal, képes vagyok ülni egyhelyben a még elő sem kotort táska felett azon sirámolva, jaj de rossz nekem, hogy pakolni kell. Ezt egészen addig tudom csinálni, míg annyira késő nem…..
NapiCalgary Kéred a visszajárót? 2009.04.01 04:25:00
Kanadai rock fiúcsapat, mi az? Céline Dion! Mondom, rock, fiú, csapat. Alanis Morisette! Mondom fiú. Brian Adams? Csapat. Hm, Steppenwolf? Nem? Akkor nem tudom. Én sem... tudtam egészen mostanáig, hogy a helyes válasz a Nickelback lenne. Hétfő óta viszont úton-útfélen beléjük botlok,…..
NapiCalgary Kalandsí 2009.03.31 05:15:00
Bármennyire furcsán is hangzik, a túrázás szerintem csapatsport. Kezdve azzal az aranyszabályal, hogy egyedül sose megyünk a hegyekbe. Aztán ugye nem árt, ha nem egyedül kell minden cuccot hurcibálni, az is jól jön, ha a társad ki tud segíteni, ha otthon hogytad mondjuk a…..
NapiCalgary Kikelet 2009.03.23 02:12:00
Kezdem átérezni, milyen lehet tavasszal messziről visszaérkezni. Minden költözőmadárnak és téli álmot alvó állatnak ezúton is respect. Bár a nemrég visszatért kanadai lúdakat szívesen meginterjúvolnám, valójában melyik kontinens/ország/város is a hazájuk. Persze, könnyű…..
Jó hírem van mindazoknak, akik Észak-Amerika valamely részén vacognak éppen vagy az idei télen már vagy kétszázadszorra ássák ki magukat a méteres hóból. Hétfőn, február 2-án a mormota végleg előbújt az odújából. Népi hagyományból fordítva ez azt jelenti, hogy idén…..
Az általános amerikai döglődés következő áldozata, mondhatnánk.Azonban ez túl érzelemmentes lenne, hiszen azért szegről végről névrokonok vagyunk a PT Cruiserrel. Az évezred egyik legeredetibb retróautója volt 2000-től, Amerikában nagyon rá is haraptak. De elég hamar megunták…..
NapiCalgary Háttérben 2008.12.23 07:21:00
 Hallottam egyszer, hogy az eszkimóknak több száz kifejezésük van a hóra. Kezdem érteni, hogyan lehet ez. Tényleg hihetetlen a latyakon és a porhón túl mennyi változat van még a skálán mennyi lehetőség van még hótanilag. Azt is látom, a télisport halmaz se a szánkót és a…..
NapiCalgary Megvett az Isten hidege 2008.12.14 18:39:00
Az alábbi görbe nem Calgary gazdasági indexét mutatja, hanem a péntek estéről szombat reggelre megérkező hidegfrontot, ami 15 cm havat és -27 fokot hozott magával. Megint otthon rekedtünk. Mióta itt vagyok nem emlékszem olyan hétvégére, amit a városban és nem a hegyekben…..