Regisztráció Blogot indítok
Adatok
III. Konrad

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Illetve csak a lehetséges támadási tervek, hiszen az IDF-ből senki sem szivárogtatta ki az igazi terveket, de a Center for Strategic and International Studies egy munkatársa volt olyan kedves, hogy összeszedte egy PDF-be, amit erről az opcióról tudni kell, az okoktól a rendelkezésre…..
III. Konrad 2009.03.25 09:38:41
Szevasztok!

Jó cikk, mint mindig, de valamennyit azért én is konyítok a témához, így engedjetek meg pár megjegyzést:

„a két ország már annyit fenyegette egymást mindenféle katonai csapással, hogy egyre hiteltelenebbé válik a támadás”

Nem gondolom. Izrael légiereje már évek óta gyakorolja az extrém időtartalmú és távolságú tömeges légitámadást. Csak 2008. évből:

- Izraelből a Gibraltár – szorosig oda – visszarepülés, alakzatban, kb. 100 elsővonalas vadászbombázó részvételével
- Görögország területén végrehajtott gyakorlórepülések, a fentieknek megfelelő léptékben
- USA területén történő szimulált, tömeges légitámadás, az iránihoz hasonló környezetben

Izrael (szerintem) akkor támad, amikor az iráni atomtöltethez elegendő dúsított hasadóanyag áll az iszlamisták rendelkezésére.

„ (az izraeliek) a puszta létüket fenyegető veszélyként tekintenek a lehetőségre, hogy egy másik állam is nukleáris fegyverekhez jut a térségben”

- Amennyiben az illető állam naponta ordítja világgá, mit szeretne tenni Izraellel, meg úgy általában a nyugati civilizációval és azok vélt vagy valós szövetségeseivel, és hasonló államok már több, ugyanilyen célokat szolgáló nagyszabású háborút is indítottak Izrael ellen – akkor ez a hozzáállás több, mint indokolható Izrael részéről.

„de Izrael többé már nem tárgyalhatna erőpozícióból, és nem hajthatna végre katonai akciókat szomszédai területén…”

- De igen. Ahogy a cikk a továbbiakban rámutat: Izrael „fényévekkel” elhúzott az összes ellensége előtt minden szempontból. Előnye akkora, hogy az behozhatatlan, és a fejlesztések gőzerővel folytatódnak. Ez vonatkozik a rakétavédelmi rendszerekre is. És Hruscsov blöffje óta tudjuk: ABV tölteteket célba juttató hordozóeszközöket nem lehet csak úgy gyártani, mint futószalagon a kolbászt.

„Iránt - (Izrael) is rendszeresen támadással fenyegeti…”

- Naná, mivel az iráni iszlámnáci reszim évtizedek óta naponta bőgi bele a világba, hogy „kiirtom – eltaposom – eltörlöm – második holokauszt (bár ez egy cseppet értelmetlen az iráni szemszögből, mivel szerintük első sem volt…), stb.

„Irán - ha nem csökkenti/mondja fel az együttműködést az IAEA-val…” és
„További következmény lenne, hogy Irán felmondana mindenféle együttműködést az IAEA-val…”

- Már régen megtették, ha nem is hivatalosan. Az IAEA tevékenysége köztudottan névleges ott, gyakorlatilag semmiféle hatáskörük nincs, ahogy erre Mohamed El Baradei is felhívta tavaly a figyelmét a világnak. A világ erre a szokott módon reagált: nem tettek lóf**szt sem.


„A szerző akkurátusan végigvezeti, hogy milyen rombolóerőre van szükség a fenti célok elpusztításához…és máris megkapjuk potenciális támadó köteléket (vadászbombázók + kíséret) - összesen mintegy 70 F-15 és F-16…”

- Az IAF ennél jóval több géppel gyakorolja a támadást már évek óta, lásd fentebb, amit írtam.

„…nos mert izraeliek, és ugye speciális viszony, örök barátság, ha egyenesen jenkiket gyilkolnának, akkor sem csapnának vissza, lásd a USS Liberty esetét”

- Na nem egészen, vagyis egészen nem.

Az egész történet a mai napig nincs tisztázva, de két TÉNY: 1. a Libertyn semmiféle felségjelzés nem volt, 2. NEM VÁLASZOLT az izraeli támadókötelék hívására, most függetlenül attól, miért. Ezután lőtték ki.

„Bármelyik útvonalat is választják, a repülőgépeket kétszer is tankolni kell…”

- Az Izrael - Gibraltár útvonalat oda – vissza már többször megtették, ha jól tudom, tankolás nélkül. Ha ez igaz, akkor megtalálták a tökéletes egyensúlyt a gépekre felpakolható fegyverzet/póttartályok mennyisége/repülési kapacitás között.

„az arab államok, amiknek már a tökü elegük van a nyugat kettős mércéjéből a Közel-Keleten…”

- Csakhogy tessék figyelembe venni, hogy a jelenlegi iszlamista apokaliptikus téboly nem teljesen ugyanaz, mint egy demokratikus, nyugati civilizáció ellenőrzött katonai tevékenysége. És jóllehet, az arab-iszlám államok diktátorainak többsége nyugat – érdekeltségű, de az iszlámnácik még a legerősebb ilyen országban is (Egyiptom) teljesen nyíltan állnak készen a hatalom átvételére, ha a diktátor kipurcan, vagy egyéb lehetőség adódik. És ha az ő kezükbe kerül az ABV fegyver…

„Hogy Izrael pontosan mit nyerne az így kialakult helyzettel, azt nem lehet megjósolni…”

- Akárhogy is, az iszlamizmussal előbb vagy utóbb világméretben kell leszámolni, mivel ez a gyilkos, sátáni eszme évtizedek óta nyílt fenyegetés a civilizált világ puszta létére. Mióta a Szovjetunió szétment, és nem tartja iszlamista pajtásait kordában, csak növekedett a veszély. És egy ilyen leszámolásnak a kiindulópontja valószínűleg egy nagobb léptékű izraeli – iszlám háború lesz (bizony ám, Huntington jól megmondta a frankót, bár ez már korábban is teljesen nyilvánvaló volt. Nincs más lehetőség, halogatni lehet, de a lényeg: vagy ők, vagy mi).

Végül:

„megjegyzem, nem emlékszem, hogy a magyar sajtó lehozott volna olyan híreket, hogy "Jájájáj, Izraelnek már olyan rakétái vannak, amikkel elérik egész Magyarországot és Európa nagy részét…de az iráni hadiipar minden ócska rakétáját vezércikkben hozzák le, hozzátéve, hogy egyszer lesz majd olyan is - gőzerővel dolgoznak rajta - amivel nem csak a román tengerpartig lehet ellőni erős hátszélben”

1. Nem Izrael fenyegeti a nyugati világot úgy általában az armageddonnal, ami amúgy is evidencia – az iszlám apokaliptikus pszihopátia szerint – így, ha leatomoznak ezt – azt, csak szívességet tesznek a világnak, mert jön a mahdi, és vele a totális pusztulás. Szóval, az atomtűz szerintük eleve nem lehet kérdés.

2. Nem az izraeli vezetők hallucinálnak fényudvart maguk körül – még az ENSZ közgyűlésen előadott beszédeik alatt is – nem az izraeli vezetők érzik úgy, hogy megszállja őket néha valami „erő”, és nem ők érzik úgy, hogy amikor beszélnek, ragyog mionden, és MEGÁLL AZ IDŐ KÖRÜLÖTTÜK.

3. Nem az izraeliek ordítják bele a világba naponta, mit fognak tenni Izraellel, vagy bárkivel, és nem az izraeliek támogatnak immár teljesen nyiltan különféle tömeggyilkos terrorbandákat.

Irán népvezéreire viszont mindez fokozottan jellemző, ahogy azt elő is adják teljesen nyíltan. A durva hallucinációkat pedig – saját állítása szerint – a jelenlegi iráni „elnök” tapasztalja meg néha, ami ha igaz, jól fejlett pszihopátiára vall.

Namost, mindez nyakon öntve az iszlám őrülettel, és a többi iráni népvezér magatartásával már 30 éve, meg az ABV fegyverek utáni teperéssel…mégis, mit gondoljunk erről?

OK, üdv mindenkinek.
KatPol Blog [KNN] Gáza ostroma 2008.12.29 14:30:00
Látjátok feleim, így a 2008-as év vége felé kaptunk még egy háborút, még ha nem is pont olyat, mint amilyenről a war nerd-ök álmodozni szoktak. Izrael megindította az Operation Cast Lead (öntött ólom, ha jól értelmezem) fedőnevű hadműveletet Gáza ellen, így a világ figyelme…..