Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsirfeka

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
LifeTILT Gym Around The World 2011.08.28 10:00:00
 Leírnék pár alapvető dolgot a konditermi edzésekkel kapcsolatosan, amiket félek még azok sem tudnak, akik már évek óta a konditeremben vergődnek, és számukra az edzés még mindig annyit jelent, hogy oda- vissza jegyük van a fekvenyomópad és a bicepsz rúd között.…..
zsirfeka 2011.08.28 16:43:34
van két könyv, aminek elég nagy hasznát vettem, amikor elkezdtem ezzel foglalkozni (11 éve). Egyébként nem a kiadóknak dolgozom, szarok a reklámokra:

Joe Weider - A testépítés bibliája
Arnold Schwarzenegger - A testépítés nagy enciklopédiája

Szerintem ilyen 5 rugó környékén van mindkettő, én 10 éve vettem kb. 2 rugóért, természetesen már akkor is ilyen WC papír minőségű lapokra volt nyomtatva, de olyan vastagok meg nehezek, hogy ha megunod, akkor is jók lesznek tricepsz hajlításokhoz, vagy laptop alátétnek.

Szóval két elég korrekt könyv a témában, persze nem árt figyelembe venni, hogy Arnold meg az arcok, akiket Joe Weider edzett, elég szorgalmas fogyasztói voltak a koksziparnak. Meg szerintem ha valami kísérleti stádiumban lévő izomnövelő hormon szer működött a patkányokon a 70-es években, akkor a következő kontrollcsoport Arnold és társai voltak.
Ettől függetlenül, számtalan edzésterv, kajálásra, fegyelemezettségre nevelő írások vannak mindkettőben, kurva sok képpel, amilyen persze soha nem leszel, de összességében kurvára hasznosnak találtam őket akkoriban.

+ egy megjegyzés a bejegyzésben lévő edzéstervhez. Néha mell-tricepsz hát-bicepsz kombó sem rossz, mert mellenzés közben elég komolym másodlagos terhelést kap már a tricepsz is, ezért még jobban oda lehet neki baszni aznap. Viszont ha mell-bicepszezel keményen, akkor másnap mondjuk hátazásnál a bicepsznek elég komoly szerep jut a teljes értékű edzésben, de egy széjjelbaszott bicepsszel elég nehézkes lesz a hát-csoportot megtámogatni.

Meg ami egy tipikus csírával történik, a hét első edzését komolyan veszik, ami ugye az alappal mell-bicepsz, a többi meg már le van szarva, mer dolgozni kell, asszony, Barátok Közt meg mateklecke, szóval lesz egy ilyen tipikus gecinagy mell meg bicepsz + hozzá egy kibaszott satnya tricepsz meg hát meg láb. Szóval ha mell tricepsz van elöl, akkor még talán marad némi motiváció a hát-bicepszre a köv. edzésre, mert ugye bicepsz nélkül nem férfi a férfi az álmoskönyv szerint.

Persze mindenkinek máshogy működnek a dolgok, miután megvannak a szolid alapok, lehet nyugodtan kísérletezni, hogy kit mi fejleszt jobban.
 A tömegnövelés is olyan mint a csajozás amit nagyon el lehet baszni és ha a bénázásod ellenére véletlenül még össze is jön valami, a végeredmény általában olyan is lesz. Emberek évekig próbálkoznak felszedni olyan csajokat akikre már 9 éves koruk óta verik a farkukat…..
Tisztelt Terror! Életem első munkahelye maga volt a pokol. Kikerültem az iskolapadból, sajnos nem vettek fel az egyetemre, mert csupán egyetlen helyet jelöltem meg és jelentkezők hiányában nem indult az a szak abban az évben. Nem akartam egy éven keresztül otthon dekkolni és nem is…..
zsirfeka 2011.04.20 00:45:11
@zsirfeka: persze, "...anyjába", de "nny-el" súlyosabban néz ki
ProgBlog Az esküszegő 2011.04.18 18:29:00
„Én, Orbán Viktor esküszöm, hogy hazámhoz, a Magyar Köztársasághoz és annak népéhez hű leszek. Az alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom. A tudomásomra jutott titkot megőrzöm. A miniszterelnöki tisztségemből eredő feladataimat a Magyar…..
zsirfeka 2011.04.18 22:53:18
@ericssonfan: érdekes, hogy amikor Gyurcsány mondta, akkor kurvára megsértődött mindenki, főleg a hozzád hasonlóan gondolkodók, hogy hogy meri.

Azt gondoltam, hogy azok, akik akkor felháborodtak ezen, később, majd ha fordul a kocka, nem fogják ugyanezt mondani azoknak, akik majd akkor valamiért nem értenek velük egyet. Nyilván tévedtem.

Tudtommal Orbán is inkább amellett van, hogy megpróbálja otthon tartani a fiatalokat és azokat, akik képesek tenni az ország szarból való kivakarásáért, függetlenül attól, hogy mit gondolnak.

Ha komolyan úgy érzed, az alkotmányozó lendületben egy ilyen kijelentést megengedhetsz magadnak, illetve ha a hozzád hasonló pártszimpátiájú és gondolkodású körökben/csoportokban is ez a többségi vélemény, akkor kösz, hogy ezt jelezted, ennek megfelelően tervezem a következő 20 évet.

Azért majd szóljatok, ha elfogy az ember, vagy nem lesz mit enni.
zsirfeka 2011.04.18 23:13:41
@milyen szép a Vértes, ó: valami olyasmire emlékszem, hogy azzal kapcsolatban hozta fel, hogy szóba jött, hogy Szlovákiában stb, milyen jó a vállalkozásoknak, mintha Demján mondta volta ezt valami fórumon, erre mondta, hogy akkor át lehet vinni a cégeket (el lehet menni). De nem biztos.

Egyébként leszarom, akárkire mondta is, én nem sértődtem meg akkor sem, és most sem, amikor azok mondják, akik esténként Orbán Viktorra, Fideszre és az új Alkotmányra recskázva alszanak el...

Csak azon értetlenkedem most (persze naivan), hogy azok, akik akkor tényleg ezt magukra vették, azok miért engedik meg maguknak most ugyanezt, hiszem pont ők azok, akik minden fórumon minden felületen azt hangoztatták eddig, hogy mindenben különböznek Gyurcsánytól és az ő híveitől. i.e. "sokkal jobbak".

Gondolom van erre valami részletesen kidolgozott szociálpszichológiai magyarázat, de én inkább úgy interpretálnám egyszerűen ericcsonfannak és a többi hasonló kollégának, hogy ez tipikus esete annak, amikor lefosok az erkélyről, aztán gyorsan alászaladok.
Bírósági vezetők 1990 óta még soha nem fogalmaztak olyan keményen, mint a napokban nyilvánosságra hozott, a nyugdíjazási szabályaikat az alkotmányban megváltoztatni szándékozó kormányzati döntés ellen tiltakozó nyilatkozatukban. Érdemes elolvasni a teljes szöveget, mert ilyen…..
zsirfeka 2011.04.16 08:21:56
Gábor, a koporsószög metafora körülbelül rendben van, de talán pont erre lehtett volna felépíteni az elemzést, mert az ehhez kapcsolódóan lehet a legtöbb értelmezhető szempontot felsorakoztatni, anélkül, hogy a súlyosabb kijelentéseket enyhítő kötőszavak használata legyen szükséges.

Ahhoz nem értek, hogy egy bíró hány évesen mit tud, azaz nem tudom megítélni, hogy jó vagy nem a 64 év. Az, hogy miért van erre szükség ilyen gyorsan, több kérdést is felvet.

Szerintem a köv. pozitív hatásokkal vagy kívánatos eredményekkel számolhatott a Fidesz:

1.Költésgcsökkentés, hatékonyság: ez egy nyilvánvaló f*ság. A bírók bére az államháztartás része, ahogy a nyugdíjuk is az lesz jövőre. Tehát az összes megtakarítás összköltségvetés szinten az a mostani nettó fizetés és a majdani nyugdíj között 20-40%-os különbség. Ha ebből kijön két új bíró nettó fizetése ugyanazért a munkáért (ami azt jelenti, hogy a kezdő nettó fizetés az a mostani bírók nettó fizetésének 10-20%a), akkor az új bíróknak sok erőt és egészséget kívánok Magyarország legszarabbul fizető és legnagyobb egyik felelősséggel járó közszolgálati állásainak betöltéséhez.

2.Bosszú, rendcsinálás: tegyük fel, hogy a 64 év feletti bírók között nagyon sok komenista aljadék van, akik eddig akadályozták a bírói hatalmi ág független működését, a szockókat mentették, akadályozták Magyarország felemelkedését illetve szakmailag rossz döntéseket hoztak stb stb, ezért Fidesz most helyre teszi őket ezzel a keménykedős megoldással. Ez az érv nem túl elegáns, de vállalhatóbb lenne, mint a takarákoskodós pöcsölés. Közvetlen politikai hasznot azonban ez csak ez abban az esetben hozna, ha a bírók rapid elküldése javítaná a kormányzás hatékonyságát, ahogy például az AB korlátozása elvileg javítja azzal, hogy nem szólhatnak bele a költségvetésbe. (itt most nem a jó/megfelelő/stb kormányzásra gondolok, hanem pusztán arra, hogy a kormány könnyebben tesz azt, amit akar). A jelenlegi állás szerint a bíróságok függetlenek, nem szólhatnak bele a politikacsinálásba, pont ezért nehezen magyarázható ezzel az érvvel a nagy sietség. Ha a Fidesznek nem szimpatikusak az öreg bírók, ezért megérdemlik ezt az eljárást, akkor mondja meg, megteheti, szerintem nem nagyon érdekelne senkit, a saját szavazók legalább örülnének, hogy Vitya milyen tökös legény már megint, csitt-csatt, elő a butykost, hajrá magyarok! A legtöbb embernek fogalma sincs a bíróságok működéséről, szóval nem hiszem, hogy aki 3 éve munkanélküli, annak számít, hogy hány évesen mennek nyugdíjba a bírók és milyen körülmények között.

3.Ha csak a rendcsinálás, hatákonyságjavítás lett volna a cél, az elegánssabban megoldható lett volna mondjuk egy 4-5 éves átmenettel, és akkor nem kellene számolni annak a percepciónak az erősödésével, hogy a Fidesz egy arrogáns, gőggel teli hatalommániás gyökerek gyülekezete. Ha ezt élvezik, akkor egészségükre. Új bírókat ettől függetlenül ki lehet nevezni, nem hiszem, hogy nagyon odatenne a konvergenciaprogramnak az extra költség, ha az elbír egy új debreceni stadiont. Csak akarni kell, nem is tudom ki szokta ezt mondani...

4. A Fidesz a bírói hatalmi ág függetlenségének korlátozását akarja elérni a lehető leggyorsabban: új, fideszhez hű , Lázár János és Rogán Antal-féle titánokkal feltölteni a bírói kart, akik a polgári/gazdasági élet peres ügyeit is a fidesz és a fideszhez hű vállalkozói, baráti stb kör kedve szerint fogják intézni, és végleg le lehet számolni a komenista gazdasági körökkel. Ezt nem kívánom tovább részletezni, de opciónak mindenképpen megemlíteném, miért is ne, a gondolkodás szabadsága megengedi. Egyébként ennek lennének a leghasznosabb következmények a fidesz szempontjából, csak ezt elég necces lenne kommunikálni még Szíjjártó Péternek is. Talán Minszkben meg lehetne tudakolni, hogy hogyan lehet ezt az esetet a megfelelően teríteni a médiában.

A várható (negatív?) következményekről pedig annyit, hogy ezzel a lépéssel egyértelműen azt nézetet erősíti tovább a fidesz (MNYP, AB, névadóbizottság stb lépésekkel együtt), hogy szarik a a sajátjával kicsit sem egyező véleménykre és a szerintük demokrácia az, amit ők annak gondolnak. Ez teljesen legitim, nincs vita, megkapták a felhatalmazást, hogy így tegyenek. De ha jól emlékszem, ezzel a politkával, ráadásul ennek egy jóval szoftabb verziójával 2002-ben, ami még egy egész jó év volt, már sikeresen megbuktatták magukat.

Abban az országban, ahogy egy 300 Ft-os vizitdíjat hála nekik nem lehetett bevezetni, nem biztos, hogy ez a fajta hatalmi felfogás fog a lagjobb eredményre vezetni politikai haszonszerzés szempontjából egy 700 mrd Ft-os megtakarítás (megszorítás lesz az) levezényléséhez. Pont emiatt ez a keménykedés, "namajdmostmegmutatjukcsicskákhogykivanhatalmon”, gőg, lenézés egyszerűen teljesen fölösleges. Politikai hiba. Ugyanis a reformok/megszorítás/az ország dolgainak rendbetétele sikertelenségének politikai kockázatához teljesen fölöslegesen hozzátesznek olyan bizalomvesztési kockázatokat, amik megfelelő kommunikációval, döntéselőkészítéssel csökkenthetőek vagy kezelhetőek lennének.

Ha mindezek ellenére mégis megéri keménykedni és gyorsan intézni a bírók nyugdíjazását, akkor

1. Hülyék, öregednek, nem képesek politikai stratégiában és hosszú távon gondolkodni, kockázatokat mérlegelni.

2. Nem is akarnak így gondolkodni, mert az a hatalmi felfogás, amit most gyakorolnak kényelmes nekik, ez a természetes közeg, ilyen emberek (arrogánsnak, hatalommániásnak, gőggel teltnek látszó gyökerek). Vállalják, hogy az az óvatosabb nemzeti közép, amit a választások előtt képviseltek, amivel egyébként meglett a 2/3, az álca volt. Ennek pedig az a következménye, hogy aki emiatt szavazott rájuk, az soha többet nem fog, inkább nem megy el szavazni, ha nem lesz alkalmas ellenzék. Ha lesz, akkor pedig jobb, ha a Fidesz most hozzálát a választási rendszer számukra kedvező (azonban európában mégis egyedülállóan arányos és demokratikus) átalakításához, mert ebből a politikából elég nehezen lesz még egy négy év, ha valami csoda folytán megjelenik egy megfelelő ellenzék.

3. Tényleg a bírói hatalmi ág függetlenségét akarják befolyásolni a 2/3-os felhatalmazással.
A ma esti Tétben ismét előkerült az, ami a következő években feltehetően még sokszor téma lesz: meg lehet-e majd változtatni a Fidesz-KDNP által most elfogadni készülő új alkotmányt egy esetleges kormányváltás után. Kétharmadot kell hozzá szerezni – mondta rezignáltan…..
zsirfeka 2011.04.14 06:04:13
@freehckr: korrekek az irásaid. Talán, ha kicsit visszavennél a cinizmusból, komoly tiszteletet vivhatnál ki magadnak a letgöbb blogger részéről.

Azzal valamiért nem foglalkozik senki, hogy Orbánnak van max. 12, jó esetben 15 éve, amit aktív politázálással tölthet, főleg, ha tartani akarja a jelenlegi nem éppen egészségbarát tempót. A mostani példa talán jól mutatja, 15-20 év nem biztos, hogy elég arra, hogy egy új társadalmi berendezkedés kialakuljon és megszilárduljon. Már ha az a cél ugye, hogy erre az alkotmányra épitve egy új társadalmi-politikai berendezkedés épüljön fel. A Fidesz erre most kapott felhatalmazást, ez ellen sok mindent nem lehet tenni. Egy olyan ellenzék, aki tovább lát a következő egy hétnél, ezt adottságként beépítené a stratégiájába, és inkább arra forditaná az energiáit, hogy olyan pontokon támadja a Fideszt, ahol vitathatlanul szarul teljesit, illetve amiket a választópolgárok érdekelnek is, mert az új alkotmányt és a régit is bizony a magyarok többsége magasról leszarja. Ma Magyarországon az átlagember számára fontosabb a Való Világ, Hajdú Péter és Sarka Kata, a Barátok Közt, sörözés a haverokkal, és még sorolhatnám. Illetve fontosabb az, hogy kb. 6 millió ember a nyugat-európai átlag életszinvonal 1/3-án él. Amelyik politikus ezt nem látja, nem érti, az egyszerűen hülye.

Másodikként pedig a politikai-hatalmi viszonyok átalakításán kivül az új alkotmányból semmi olyat nem tudtam eddig kihámozni, ami alapvetően megváltoztatná egy átlag magyar ember szokásait, gondolkodását, politikához és egymáshoz való viszonyát. Gondolom cask Semjén Zsolt és max valami nagyon hardcore réteg álmodik este azzal, hogy másnap egy 100% keresztény Magyarországra virrad a nap az új alkotmány elfogadása után...

Ahogy pár korábbi hozzászólásomban is írtam, holnap is fel kell kelni és be kell menni dolgozni. Szóval elvileg lesz egy új politikai-hatalmi rendszer, ami valószinüleg kedvezni fog a Fidesznek, és van 10 millió ember, akinek az a fontos, hogy emelkedjen az életszinvonal, jövőre BMW-vel tudjon járkálni, inni és drogozni lehessen hétvégén, csajozni, és hogy ne kelljen 80 órát dolgozni. Szóval az alkotmány hosszú távú legitimációját egyedül az fogja eldönteni, hogy eljön-e az a gazdasági fejlődés és jólét, amire Magyarország teljesen kb. 500 éve jogosan vágyik.

Pont ezért nem értem az ellenzék alkotmányos hisztijét. Illetve értem, mert egy politika és közügyek iránt érdeklődőnek ez fontos, engem is foglalkoztat a megfelelő szinten, de az emberek, akik a választásokon eldöntik, hogy ki nyer, azoknak az embereknek a 90%-a nem ilyen. Talán erre lenne érdemesebb ellenzéki politkát épiteni, nem az Élet és Irodalom előfizetőire.

Szerintem a Fidesz számára nem lenne komolyabb probléma annál, ha az ellenzék szarna az alkotmányozási folyamatra, illetve szépen kifejezve ignorálná azt, közben meg olyan szinten támadná a kormányt a Fidesz saját korábbi népmozgósitó 300 Ft-os módszereivel, amilyenre még nem volt példa a magyar történelemben. Halló, 15%-ot esett a GDP, 1 millió ember nem tud hitelt törleszteni, van 300e új munkanélküli, a rendőrség lassan elveszti a funkcióját egyes településeken, az adórendszerrel pedig csak olyanok jártak jól mint én: multinál dolgozó br. 500e HUF-nál többet kereső karvalytőke-támogató karrieristák. Nem a a Tesco árufeltöltők, nem a kisvállalkozók, nem az agrárszektorban dolgozó szerencsétlen idénymunkások.

Persze, kormányoldali mantra szerint, meg egyébként amúgy is, mostani a rossz gazd. helyzet az elmúlt 8 év eredménye, és nem a Fidesz kormányzott, de ettől még be lehetne sikeresen próbálkozni azzal, hogy hiteltelenítik a Fidesz minden egyes gazadasági intézkedését. Szerintem szavazatmaximalizálás szempontjából több hasznot hozna az ellenzéknek, mint azon lamentálni, hogy van-e kereszténység meg alkormánybíróság az alkotmányban vagy nem. Persze ehhez oda kellene menni az emberekhez és beszélni velük, hogy mi a helyzet, meg mi merre hány méter, azaz bázist épiteni, nem pedig havonta 1x sajtótájékoztatót tartani, meg az ATV-ben puffogni este 8kor.

Ja, és remélem, hogy az MSZP a közeljövőben megteszi azt a szivességet Magyarországnak és a demokráciának, hogy feloszlatja magát, a vagyonát pedig felajánlja jótékony célokra, vagy átadja az LMP-nek és a Jobbiknak. Ugyanis a mai ellenzék egyik legnagyobb lehúzó ereje mind a Jobbik és az LMP számára az MSZP létezése. Amint hozzászólnak egy ügyhöz, onnantól kezdve azt az ügyet bármelyik más ellenzéki párt egyszerűen már nem tudja hitelesen és hatékonyan képviselni. Kb olyan ez, mint amikor valaki szaros kézzel hozzányúl a svédasztalhoz.
zsirfeka 2011.04.14 06:09:00
@freehckr: akarom mondani, korrektek...
Kéretik nagyon figyelni mostan! A nemzeti országgyűlés nemzeti kétharmada ezekben az órákban, napokban vési ércbe – mit ércbe? gyémántba! – a nemzeti Alkotmányt. Ezt a szöveget érdemes megtanulni, mert nagyon valószínű, hogy amíg világ a…..
A gyerehaza.org jelentősége, pontosabban jelentéktelensége távolról sem indokolná, hogy újabb bejegyzésben foglalkozzak vele, de a csütörtöki posztra érkezett komment mégis arra sarkall, hogy megpróbáljam olyan lassan és tagoltan elmagyarázni, mi okozta a felháborodást a 10…..
zsirfeka 2011.03.28 02:11:16
@Trisztán: miért menjek haza egy olyan országba, ahol 40 évnyi adó/járulékfizetés után az a jutalom, hogy kiesel a közösségi nyugdíjrendszerből, mert nem értettél egyet egy korábbi kormánydöntéssel? Vagy ez a nemzeti együttműködés része? Valamit nem értek?

Ez a kérdés közel százezer jól kereső, fiatal és motivált honfitársad érdekli, akik az első adandó alkalommal elhúznak, vagy már megtették, úgyhogy remélem a nyugdíjtőzsde és Selmeczi Nyugdíjmágus Gabriella színvonalú válaszok tudtok értelmezhető érvet mondani.

Figyelek.
Kettős Mérce Wittner és Horn 2011.03.26 15:37:00
Wittner Mária olyat mondott, amit egy ember nem mond, gyakorlatilag a halálát kívánta egy haldoklónak, a 3 éve kómában fekvő Horn Gyulának, és ezzel újra beindította, a mi kommunistánk, te fasisztád, mi fasisztánk, te kommunistád játékot. Ennek a játéknak annyi a lényege, hogy…..
zsirfeka 2011.03.27 20:34:25
@ninimimi: tudatlan vagyok, kérlek segits értelmezni a következő elemeket:
- "a nemzet életét": 10 millió ember nevében beszélsz. Feltételezem, hogy végeztél egy ötezres mintán alapuló reprezentativ felmérést, és az lett az eredmény, hogy a lakosság döntő többségét jobban érdekli Wittner és Horn viszonya, mint az, hogy holnap miből ad enni adni a gyerekének, hogy fogja jobban futtatni a vállalkozását, hogyan lesz holnaptól jobb tanuló és produktivabb munkaerő. Illetve, hogyan vannak a barátok és a család és még sorolhatnám. Ha ezt nem tudod alátámasztani, akkor kérlek csak a saját nevedben beszélj és a saját életedre vonatkozóan vonj le bármilyen következtetést, mert az irásaid, sok másik, de veled ellentétes véleményen lévő blogolóhoz hasonlóan, komolytalanná teszik az érvelésed és Téged is.
- A kenyér árát az alapanyag, a gyártás közben felmerült költségek, a versenyhelyzet és a fizetőképes kereslet határozza meg. Ha ezekhez bármilyen köze van Wittner és Horn viszonyának, remélem élsz a lehetőséggel, hogy bebizonyitsd. A Horn-kormány intézkedéseinek ezekhez már lehet köze, de ez egy másik vita, és talán vezetne is valahova.
zsirfeka 2011.03.27 22:06:50
@ninimimi: az érvelésednek érzelmi töltöttségen és pártálláson kivül semmilyen értelmezhető tartalma nincs. A németek és a japánok nem azért sikeresek, mert rendbe tudták tenni a múltjukat, hanem azért sikeresek, és mindig is azok voltak, mert a holnappal foglalkoznak és azon dolgoznak, hogy holnap jobb legyen, ráadásul mindezt közösen, elég rég óta. Ennek köszönhetően képesek voltak rendbetenni a múltjukat. Erre konkrét tudományos bizonyitékom nincs, csak annyi, hogy éltem Németországban, utána másik 3 országban, számos japán kollégáim van, a véleményem személyes élmények alapján formáltam, fenntartom, hogy nincs igazam.

A magyar rendszerváltás el lett baszva, ebben nincs vita. Viszont igy 20 év múlva a szembenézést, meg a múlt helyretételét szorgalmazó vélemények valahogy mindig elsiklanak a technikai lebonyolitás részletei fölött. Börtönözzünk be mindenkit, aki MSZMP tag volt '88-ig? Közben tegyünk kivéltelt a "nem annyira rossz kommunisták"-kal? Végezzünk ki mindenkit, aki karhatalmista volt? Vegyük el a nyugdijukat? Üldözzük el a kommunista vezetők leszármazottait? Vegyük el az összes 'valószinűleg' szocialista hátterű üzleti kör vagyonát? Kapcsoljuk le Horn-t a lélegeztetőgépről? Engem ezek inkább érdekelnének, nem az, hogy mit mond Wittner Mária, de valahogy ezekről nem folyik nyilvános vita, feltűnően óvatos mindegyik kis pöcs (tisztelet a kivételnek) a parlamentben.

Tegyük fel, hogy mégis minden összejön, minden szempontból, társadalmi csoportot, kisebbséget, politikai erőt kielégitően sikerül lezárni a múltat. És? Holnap nem kell dolgozni? Holnap megszűnuk a kinai import? Holnaptól a magyar termékek hirtelen versenyképesek lesznek külföldön? Kevesebbet kell tanulni?
zsirfeka 2011.03.28 00:11:04
@ninimimi: nem tartom magam meterialistának, sőt. Amiről beszélek, az nem materializmus, nem sarló kalapács, hanem a jelenlegi gazdasági rendszer, amiben tetszik-nem tetszik nagyon sokat kell dolgoznia meg tanulnia mindenkinek, függetlenül attól, hogy le van-e zárva a múlt. Ahhoz, hogy magyar tőkéből, magyar innovációból, magyar munkaerőből és alapanyagból külföldön is versenyképes termék/szolgáltatás legyen, aminek a hasznát Magyarország élvezi, ahhoz a múlt lezárása édes kevés. A sikeres országokban ennek az értékláncolatnak van egy jó pár évtizedes történelme, ebből létrejött egy általános kultúra/magatartás, ami például kizárja, hogy egy politikus duplán számoljon el költségtéritést, vagy pajtási alapon osszanak le állami megrendeléseket, vagy hogy ne kérjen elnézést a jelenlegi meg a volt honvédelmi miniszter egyszerre, hogy egy százmilliárdos repülőgép flottánk kalap szart sem ér.

Elfogadom, hogy sok ember számára a múlt lezárása fontos, csak nem ártana elválasztani ezt attól, hogy a mindennapi boldogulásnak nem ez az alapfeltétele, hanem valami sokkal prózaibb, ha tetszik, materiálisabb.

78e Ft-ból megélni ugyanolyan szar lesz a múlt lezárása után is, akár érzelmileg töltve lesz a 2 millió minimálbéres ember, akár nem, ehhez nem kell társadalomtudósnak lenni.
Kétpercesben az ötvenhatos Wittner Mária (...) lehóhérozta Horn Gyulát, majd helytelenítette, hogy „a mi adónkból” finanszírozzák a volt miniszterelnök kórházi kezelését, aki „nem képes meghalni”. Hát ezek mennek a magyar Parlamentben az új alkotmányról szóló "emelkedett" vita keretein belül a…..
A Fidesz-kormány nemet mondott Németországnak, így hazánk nem csatlakozik az Európai Unió Versenyképességi Paktumához. A döntés nagyon helyes! Ritkán voltunk olyan helyzetben az utóbbi időben, hogy dicsérni tudjuk a kormány valamely gazdaságpolitikai döntését. A kormány erre…..
zsirfeka 2011.03.24 20:58:04
Csak halkan jegyezném meg, hogy Magyarországon a viszonylag alacsony, ha tetszik, versenyképes vállalati nyereségadókulcs haszonélvezői a magyarországon jelen lévő külföldi cégek, köztük szép számmal a németek.

Amikor egy nagy hozzáadott értéket előállitó külf. vállalat Magyarországra benéz, látja, hogy alacsonyak a bérek, tehát a nagy hozzáadott értékéből nem sokat vesz el, még akkor sem, ha a járulékok esetenként magasak. Látja, hogy relative rendben van a nyereségadó is, tehát minden fasza, előny van az alacsony bérekből, majd transzferárakkal alacsony árréssel exportál, tehát extra sok nyeresége amúgy sem keletkezik, és még abból lejön egy nem túl magas nyereségadó. Ez egy jó környezetnek tünik innen nézve. Főleg, ha tax-holiday-jel jött Magyarországra, és nem kell nyereségadót fizetni 5-10 évig a beruházás jelentősége miatt.

Vs. magyar kis-és közép vállalat: alacsony hozzáadott érték miatt már a többnyire itthon értékesitett termelés/szolgáltatás közbeni költségeit is minimalizálnia kell, okositani a könyvelést, meg számlákkal trükküzni, hogy kiköhögje az adókat/járulékokat, majd ha esetleg eljut oda, hogy nyereséges legyen, akkor vagy alig fizet nyereségadót, vagy azt is okositja, hogy éppen ne kelljen. Következmény: magyar kis/középvállalatnak tartósan akacsonyan kell tartania a béreket, mert ezt kell tennie. Ehhez viszont könnyedén tud alkalmazkodni a külföldi, hiszen idejön, és kicsit rátesz, aztán megy is hozzá a képzett munkaerő meg a tehetség.
Nem nehéz felismerni, hogy ez egy önmagát konzerváló folyamat, amiben a magyar gazdaság magyar tulajdonban lévő cégei szopnak tartósan + a költségvetés is.

Tanulság: amig a magyar GDP túlnyomó részében nincs magas hozzáadott értékü, magyar tulajdonban lévő, külföldre értékesitett termék/szolgáltatás, aminek a nyereségéből böven ki lehet csengetni az itthoni adókat, járulékokat + fizetni a nyereségadót is, addig ott lehet megbaszni a nyereségadó szintjét, ahol van.
A KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) honlapot és kampányt indított annak érdekében, hogy "szemben a 2002 és 2010 közötti évek fiatalokat elüldöző politikájával- praktikus információval, tanácsokkal és erkölcsi támogatással lássa el azokat a…..
Az előző bejegyzést – elnézést kérek érte – szándékosan félbehagytam. Kíváncsi voltam azon a ponton a véleményekre, a reakciókra, s különösen érdekelt, hogy mit szólnak az olvasók a cikkben elhelyezett Sztálingrád-utaláshoz. Nem kellett csalódnom: valamennyire…..
zsirfeka 2011.03.15 19:14:39
@Diocles: igazad van. (abban, hogy akinek nem tetszik ami most van, adott a lehetőség, hogy akcióba lépjen). Pont ezért irtam pár poszttal előtted, hogy az LMP-nek november óta össze kellett volna szednie 1 millió aláirást, vagy hasonló nagyságrendet, hogy labdába tudjon rúgni az alkotmányozási folyamatban. Vagy túl kényelmesek, vagy hülyék, vagy nem tudom.

Nekem lenne pár ötletem, azzal kapcsolatban, hogy hogyan kellene egy pártnak ma Magyarországon tartós bázist, kapcsolatokat és bizalmat épitenie. Persze kell hozzá töménytelen $$, kemény munka meg szorgalom, de nem nem nagy müvelet, ha megvan a motiváció és a megfelelő szervezet.
Puhapöcs politizálással max a parlamenti küszöbig fognak jutni a köv. választásokon is.
A Magyar Rádió tegnap délutáni Jelenlét és a Roma közélet műsorában, című műsorában hangzott el egy 10 perces riport Gyöngyöspatáról, ebből szemezgetünk mondatokat. A helyi cigány vezetők felajánlották, hogy együtt vonulnának a Gárdával, de ezt a Gárdisták…..
zsirfeka 2011.03.13 17:06:08
@Betépett felhasználó: sajnálnád őket?
zsirfeka 2011.03.13 18:00:21
@Betépett felhasználó: hát pontosan ezaz. A kommentelők hajlamosak valamelyik fél mellett kiállni, holott csak hátra kellene lépnünk egyet és azt mondani, hogy kuss legyen mindenkinek. A cigány azért lop, mert nem dolgozik és ezt látja generációkon keresztül, ráadásul nem fél a következményektől, mert legtöbbször nincsenek is, a gárda meg azért vonul, mert az állami erőszakszervezetek és biróságok nem teszik a dolgukat. Ha oda születtem volna, nagy valószinüséggel belőlem is tolvaj cigány vagy gárdista lenne, vagy ha gárdista nem is, azért nem bánnám, ha besegitenek...
Lehet vitázni 100 évig, hogy szerencsétlen cigányok, meg hogy gárdának is igaza van, de ameddig nem lép közbe egy harmadik fél, aki természetesen a rendvédelmi szerveknek kell lenniük, és zsigerileg nem verik bele a cigányokba lokális szinten, hogy bünözni nem szabad, a gárdistákba pedig, hogy vonulni nem szabad, addig nem lesz rend, nincs alapja a további fejlődésnek.
Itt most egy csökkent értelmü, közel ösztön szinten vezérelt tolvaj generációk csoportját akar erőszakdemonstrációval megrendszabályozni egy félelemtől és frusztrációtól vezérelt emberek csoportja, akiknek fokozatosan az identitásukba épül a gyülőlet. Az ilyen csoportok csak egy harmadik fél sokkal nagyobb erejéből értenek.
Amig ez nincs demonstrálva és tudatositva éveken keresztül, lehet a továbbiakban is szép szavakkal és magvas gondolatokkal operálni mindkét fél részéről, mert jobban alszik tőle az ember, de sok értelme nincs.
Ha rend van, utána lehet arra forditani a liberális polgári energiákat, hogy a cigányokat visszahozzák a tanulás és termelés világába, a gárdisták pedig azt a rengeteg energiát fordithatják nemes célokra, mint hagyományőrzés és gátépités stb.
Ilyen még nem volt a blogon, de talán nem is lehet ennél tökéletesebb nap egy könyvajánlóra. Új világrend – új politika címmel most jelent meg a Századvég Alapítvány közleménye a miniszterelnöki évértékelőkről, amellyel egy valóban nagy múltú és tiszteletre méltó…..
zsirfeka 2011.02.22 04:15:02
A punditra létezik egy kiváló magyar szó: csicska.

Gondolom ment a telefon a Századvéghez, hogy
- Halló, ........ vagyok a Miniszterelnökségtől. Uraim, gondban vagyunk, senki nem érti, hogy mit mondott a főnök a múlt héten a parlamentben.
- Mi sem értettük teljesen, de annyira nem volt rossz.
- De nem értik, pont ez a baj, itt értenie kell az embereknek a dolgokat, mert komoly előkészületek vannak mindenhol, hogy mi lesz.
- Jó, semmi gond, megoldható, írunk egy elemzést, ami majd segít eligazodni.
- Uraim, köszönöm, majd küldjék a végleges verziót jóváhagyásra emailben, a számlát pedig a szokásos helyre, az árban már megegyeztünk, ha jól tudom.
- Rendben, holnap küldjük.

Később a Századvégnél:
- Hát, nézegettem a szöveget, nekem így hirtelen nem sok minden ugrik be, szerinted mit csináljunk?
- Nem tudom, sok minden nem jutott eszembe. Nem tudom. Te olvastad az indexen, hogy Líbiában meg Bahreinben is mekkora káosz van?
- Ja, láttam, nem semmi, lövik az embereket rendesen, remélem sikerül nekik valami újat összehozni.
- Ez aaaz, meg vaaan, új rendszerek, új világ, ezzel szerintem ülni fog a beszéd, erre mehet minden, alkotmány, intézkedések, ellenzék, adósság. Csináljuk úgy, hogy az legyen a lényeg, hogy annyira új helyzet van, meg új világ, hogy ezt a beszédet a Viktoron kívül más nem is értheti, mert még csak ő látja az új rendszereket és a világrendet, mert egy igazi próféta, amit persze nem írunk le, de ki fog jönni belőle.
- Rendben, ez tetszeni fog a xxx úrnak is. Este sör?
- Persze, alap.
Harcias – Orbán Viktor strasbourgi fellépése kapcsán ezt a jelzőt olvashattuk talán a legtöbbször a másnapi kommentárokban. Igaza van a Véleményvezér okos írásának: ez a performance elsősorban belpolitikai célokat szolgált, Magyarországra üzent. Ezért, de akár ettől…..
Az okok prózaisága nem akadályozza meg a következmények költőiségét… Mérő László legújabb könyvében (Az érzelmek logikája) olvastam ma éjszaka ezt a mondatot, egy azt megelőzően hallott, csodálatos hangnak köszönhetően talán inkább lírára, semmint prózára…..
zsirfeka 2010.12.05 19:14:06
Tisztelt Tanár úr!

Önnél diplomáztam jó pár éve, de politikai elemző pálya helyett a versenyszektorban kötöttem ki. Hat országban dolgoztam eddig, nagyon vegyes összetételű nemzetközi csapatokban. A magyar politika és közügyek továbbra is napi szinten érdekelnek, bár csak távolról (kb. 8000km) tudom követni az eseményeket.

Politikai-tudományos igényű észrevétellel nem tudok szolgálni, de talán érdekes lehet a szekértábor jelenség, politikusi magatartás, esetleg a közgondolkodás megértésében az angolszász területeken „Critical Thinking” néven futó, első sorban vállalati kultúrához és vezetői képességekhez kapcsolódó koncepció megismerése.

Próbáltam megfelelő magyar internetes forrást találni, de csak egy HR portálos bejegyzést találtam, és pesze a wikipedia-t:

www.hrportal.hu/hr/kritikus-gondolkodas-a-xxi-szazadi-vezetok-kompetenciaja-20091008.htmlgy

en.wikipedia.org/wiki/Critical_thinking

Felhívnám a figyelmet, hogy ez nem csak egy elemzői képesség, hanem a sikeres vezetés egyik kulcseleme. Ez a vállalati vezetők fejlődésének egyik alapvető része, ezen mérik a vezetőket, megfelelő értékelési környezetben ettől is függ a vezető további karrierje.

Úgy látom, hogy a magyar politikai vezetők, szereplők, illetve közszereplők, "közdongolkodók" közül csak nagyon kevesen ismerik ezt, illetve tudnak a fenti koncepció mentén gondolkodni, stratégiát kialakítani, döntéseket hozni, és mindezzel konzisztens cselekménysorozatot megvalósítani. És persze kommunikálni. (Mondatnám azt is, hogy hülyék és alkalmatlanok.)

Ha valaki figyeli a politikával kapcsolatos szerepléseket, megnyilvánulásokat, beszélgetéseket, akkor szembetűnő az önkritikára való hajlandóság, a reflektív gondolatmenetek és a hozzáértés hiánya. Ezek pedig a kritikus gondolkodásnak lennének a jellemzői. (A wiki cikkből fordítottam át, remélem érthető).

Ennek oka talán az, hogy erre a típusú gondolkodásra nincs is kereslet a választók részéről, azaz nem éri meg így politizálni, nem kifizetődő szavazatszámok tekintetében, ezért nem is fog elterjedni. Sokkal nagyobb erőfeszítés így művelni valamit, mint a cél érdekében mindent leegyszerűsíteni, másikra mutogatni, kitérő válaszokat adni, elvonulni, megakadályozni a szembesítés lehetőségét stb. Azaz magasabb a költsége ennek a magatartásnak, mint a leegyszerűsítő, primitív gondolkodásnak, ami ráadásul jó adag kognitív disszonanciával van megtoldva. A vállalati szektorban azért, hogy ne így gondolkozzanak a vezetők, megfelelő kompenzáció jár, illetve a motivációs környezet megfelelő. Annak az okait, hogy a választók ezért egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevesen kompenzálnak, kultúrális, szocializációs okokban vagy az oktatásban keresném.

A pártot nem választók számának emelkedése talán egy halvány jele annak, hogy mégis lenne igény erre a fajta politizálásra.

A critical thinking elterjedni nem fog, azaz marad a szekértábor jelenség, efelől semmi kétségem. Viszont szívesen látnék egy olyan politikai csoportosulást, ahol a vezetők/szereplők többsége rendelkezik ezzel a képességgel, és ennek megfelelően politizál, még ha költséges is. A kezdeti veszteségek után hosszú távon talán megtérülne parlamenti mandátumok formájában.
„Az Alkotmánybíróság jogköreinek korlátozása nem kicsinyes bosszúból vagy elvakult voluntarizmusból fakad, hanem hosszú, gondosan megtervezett folyamat része” – írja Halasi Endre a HVG-ben, majd így folytatja: „Olyan folyamaté, amelyben az alkotmányozó…..
zsirfeka 2010.11.06 20:12:31
@Diocles: azért szeretem olvasni a kommentjeid, mert belelátok, hogy hogyan gondolkozik egy "igazi fideszes". Számomra a kommentjeidből az jön le, hogy akkor is támogatnád a Pártot és a Kedves Vezetőt, ha holnap Szíjjártó Robot bejelentené, hogy a politikai stabilitásra való tekintettel a legközelebbi választások 10 év múlva lesznek, mert a választók akaratát teljesitik és ahhoz bizony idő kell.

Szerinted lehetett tudni, hogy.... Szerinted.
Hát elmondom, hogy qrva nagy tévedésben vagy!

Remélem megszívleled, amit most mondani fogok, mert én és még sok százezer hozzám hasonlóan gondolkodó szavazó volt az, aki miatt a Pártod most a 2/3 birtokában gyakorlatilag bármire felhatalmazva érzi magát.

Ha nem esett még le, a hozzád hasonlóan elkötelezett Fidesz szavazók kevesen vannak, legalább is ahhoz biztosan, hogy mindig választást tudjatok nyerni (lásd 2002/2006), vagy éppen 2/3-ot szerezni.

Az, hogy én + Xszázezer szavazó bátran mert voksolni a Fideszre, a következő tényezők történelmi együtállása volt szükséges (nem fontossági sorrendben), ha még nem esett volna le:

- a baloldal egy rendkívül balf*sz politikusai meg minden ami velük jött
- a Kedves Vezetőd stratégiaváltása kb 2006-tól, amikor felhagyott ezzel az "előre látható, hogy tekintélyelvű rendszert fogok bevehzetni" magatartással és kommunikációval. + okos és hatásos ellenzéki politizálás, a "zemberek" szövetségesnek és partnernek tekintése, én valahogy éreztem valamiféle konszenzuskereső magatartást, ami a fideszre korábban soha nem volt jellemző
- gazdasági válság

Sajnost nincs kutatás a birtokomban, de talán Gábor írhatna egy elemzést arról, hogy a 2/3 arányú győezelemben mely tényezők mekkora szerepet játszottak. Gyanítom, hogy a fentiek kb. top3.
A kormányprogram, általános fidesz politikusi szimpátia, leszámítva Kedves Vezető (lsd. Selmeczi Aktuárius Gabriella), emberek tekintélyevűség iránti olthatatlan vágya szerintem nem.

Namost. Én személy szerint leszarom, hogy mit csináltok az Alkotmánnyal. Megtehetitek, felhatalmaztunk. Szijjártó Roboton közben jókat mulatok. Sőt, tisztelem, amiért a pszichotróp szerek használata nélkül és képes átszellemülten mantrázni ugyanazt a teljesen logikátlan, hamis, mellébeszélős szart.

Teljesen fölöslegesen. Hahó, nincs ellenzék, MSZP-nek vége, Jobbik meg LMP most fog ballagni a politikai általánosba.

Ezért és pont emiatt, nem venném rosszul, ha megkérdeznétek előtte. (lsd. Nemzeti Együttműködés) Szerintem nem vagyok hülyegyerek, velem és sok más racionálisan gondolkodó, a Fideszt 2/3hoz hozzásegítő emberrel mindent meg lehet beszélni. Akár azt is, hogy a nyugdíjra eddig félretett megtakarításommal és a köv évi befizetésemmel beszálljak a válság megoldásába, vagy az államodósság csökkentésébe. Ha látnék hozzá valami épkézláb tervet, legalább egy söralátét méretűt, garanciákat stb. Remélem van.

Tudom, hogy meg kellett nyerni az önkorm választást, mert kellett a semmirekellőknek is megélhetés a köv. 4 évre, ez rendben van. Meg azt is megértem, hogy év eleje uniós elnökség, Kedves Vezető el lesz foglalva, hogy Európa ügyeit irányítsa, meg kell hozni a kritikus döntéseket, ezért gyorsan kellett lépni.

Azt viszont végképp nem értem, mért vállal a Kedves Vezető ekkora kockázatot. Semmi értelme.

Ugyanis a qrva nagy terv a soha nem látott 2/3 birtokában úgy néz ki, hogy elvesszük a MNYP megtakarításokat, finanszirozzuk belőle a futó nyugdíjakat meg az államadósságot (csak remélem), közben adót csökkentünk a gazdagoknak, hogy kicsit bepörgessék a fogyasztást meg a munkahelyteremtést. (megsúgom, 10% legjobban kereső rétegben vagyok, havi 70 rugóval kapok többet jövőre havonta + ha lesz két gyerekem, akkor havi 200-al kb). De többet költeni nem fogok, max megtakarítani, majd a gonosz bank elintézi helyettem a tőkeallokációt...

Közben kicsit szívatjuk a multikat (az irány jó, de a stíluson lenne mit finomítani, nem muszáj összeveszni, a cégeket vezető emberek a racionálisak és kompromisszumkészek és talán parnerként még támogatnának is)

Kérdés: mi lesz, ha nem jön be a qrva nagy terv? Mi lesz, ha 3 év múlva ugyanúgy, ahogy most szitokszó volt MSZP-s képviselőnek lenni, fideszesnek lesz az? Nyugodj meg, lopások lesznek, korrupció lesz, max korlátozzátok a sajtót egy kicst, hogy ne derüljön ki annyira. Az internettel kicsit nehezebb lesz, szerintem ezt már látod.
Ki fogja ellenőrizni, hogy a MNYP-ből visszavett 2e MRD felét ne egy kajmán bankszámlára utalják vésztartaléknak?

Hogy fog remegő hangon kiállni Szíjjártó Robot 28% támogatás mellet, hogy a zemberek akaratát teljesitjük meg a Kedves Vezető metafórázni, hogy milyen irányból fúj a szel?

Félre ne érts, én nekem a mostani gazdasági irányvonallal alapvetően nincs bajom, sőt, ha szépen megkérnének, és elmagyaráznák, hogy pontosan mi a f*t akarnak, akkor talán fennhangon támogatnám is. Rajtam nem fog múli a siker.

Viszont nem értem, hogy mire föl kell ekkora kockázatot vállalni. A kockázatot abban látom, hogy a Kedves Vezető és a Dream Team a jelenlegi kommunikációval nem tekinti partnernek azokat a racionális választókat, akik a győzelemhez és a 2/3-hoz hozzásegitették. Akik, ha nem jön be a terv, kedves barátom, olyat fognak büntetni, amilyet Te még nem láttál (ha lesz még kire szavazni).

A hozzászólásaidból és a gondolatmenetedből kiolvasható tekintélyelvűség talán Kínában meg Oroszországban menő, de egy olyan országban, aminek a legnagyobb írói, költői, tudósai, gondolkodói a nyaugatot és a kereszténységet tartják szellemi és kultúrális bölcsőnek, nem nagyon fog. Jézus nem nagyon kedvelte a „Tekintélyeseket”, ugyanis. Petőfi sem.

Errefele a tekintély nem pozícióból és a Klubhoz való tartozásból ered, hanem teljesítményből, becsületből, őszinte beszédből.

Az utolsó háromra kéne fókuszálnotok, személy véleményem szerint.

Ellenkező esetben kénytelen lesz a Kedves Vezető a választási rendszert is tekintélyelvűség jegyében átalakítani pár év múlva.
Abban pillanatban én már a családommal valamelyik kevésbé tekintélyelvű országban fogok dőzsölni és a gyerekeimnek Esti Mesét tölteni a youtube-ról.
 Köszönjük szépen a mait Kacagó Gerlének (tudjátok, a Szárazbarát óta nyelvújító) - Az Ingyenélő és A Balek után jó újra olvasni valamit a témában.  A tarhálós Nem számít, hogy azért, mert csórók, bunkók, vagy csak lusták elmenni a boltba, a tarhálósok…..
zsirfeka 2010.10.08 05:02:13
Mai modorosság óverdóz:

A Sikeres Fiatal:

www.sikeresfiatal.hu/index.php?m=akonyv

A teljes oldal tartalma copy+paste-tel mehetne ki egy új posztban.
A Kolontár határában levő egyik zagytároló gátszakadása következtében négy ember meghalt és több mint száz ember megsérült, égési sérüléseket szenvedtek a rájuk zúduló lúg következtében. A tragédia borzalmas, az emberek nagy része nem tud és nem is kíván…..
Pozitív visszajelzést kapott az az ötletem, hogy készítsek egy amolyan "TOP 10 legfélelmetesebb film" bejegyzést, ezért szépen, lassan, neki kezdek a "tanulmányi anyagok" beszerzéséhez, ill. megtekintéséhez. Azonban, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és ami a…..
zsirfeka 2010.09.09 23:38:35
Kiváló időzítés, remek plakátok (a kedvencem az esztergomi bazilika és a piramisok montázsa), csodálatos programok, Hegedűs Lóránt, a HAMASZ elnöke (micsoda poén, ha-ha-ha, az atv már le is csapott rá). Vajon mi lesz még? 3 emeletes torta, tetején a World Trade Center…..
zsirfeka 2010.09.09 20:03:31
@orasmester: gondolom ott voltál, amikor a CIA előkészitette az egészet, Bush meg rámondta, hogy good job guys. Vagy ha Te nem voltál ott, akkor valmelyik jobbikos span biztos ott volt.

Én nem tudom hogy ki volt.

Lebasztak két épültet, meghalt 3000 ember, Oszama bevállalta, ennyit tudok.
zsirfeka 2010.09.09 20:09:45
@Cuppanj a végére!: te beáldoznád a családod, hogy visszakapjuk Erdélyt?
zsirfeka 2010.09.09 20:55:56
@orasmester: feltételezem, akkor nem voltál ott. Ettől függetlenül a 767-es pilótának valszeg igaza van. Olvastam az elméletekről, sok minden szól az inside job elmélet mellett, az bizos.

Viszont az én agyam úgy müködik, hogy azt fogadom el valóságnak, ami fizikailag létezik, láttam, reprodukálható. A többi hit/vallás. Nem voltam ott a holkausztnál sem, nem voltam gulágban sem. Ruandában és Srebrenicában sem voltam, de a felvételek elég hitelesnek tűntek.
Én nem arra alapozom a nézeteimet, hogy volt-e vagy sem.Az mondjuk nem nagyon tetszene, ha egyik este elvinnék a családomat valami táborba, vagy elgázositanák, vagy levágnának machete-vel, mert más a származásom vagy másként gondolkodom.

Szerinted neked sem tetszene. Ezért kérdezném meg Vona Gábortól és hiveitől egyenes adásban, hogy ölnének-e zsidót és cigányt, ha nem büntetné a törvény. Szerintem teljesen fair kérdés, történt már ilyen Magyarországon. Csak hogy tiszták legyenek az álláspontok.

Ha a válasz igen, akkor azt mondanám, hogy aztakurva, de legalább egyenes ember, értem a motivációt, feneketlen gyülölet, legteljesebb végkifejlete csak gyilkosság mint végső megoldás, ez pszichikailag követhető, ilyen emberek mindig is léteztek, különben nem jöhettek volna létre a totális diktatúrák. Csak ugye 2010-ben ez a vonal már elég necces Európában.

Ha azt mondja, hogy nem, akkor azt mondanám, hogy Ön, Gábor szánalmasasbb mint az Andrássy úton felvonuló buzik, akik legalább tudják magukról, hogy buzik és vállalják is, és úgy is tesznek.

Szóval lehet itt verbális háborút folyatatni zsidók meg cigányok ellen, arabokkal spanolni, összejönni és ujjongani, hogy végre mennyi hasonló emertársam van, együtt utálni a a zsidókat meg a cigányokat, nincs is annál jobb. Aztán felveszitek a mackóalsót este 8-kor és megnézitek a Barátok Köztöt.