Regisztráció Blogot indítok
Adatok
arany_ember

0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
..
arany_ember 2015.08.09 19:55:58
Ők pedig a műsorvezetők, a női egyenjogúság nevében egy hölggyel. Indulás március 15., csodálatos nap lesz! A Facebook-oldal itt.   ..
arany_ember 2015.02.25 18:18:27
@Gyűrött Papír: Bizony! :D
Mi van annál izgalmasabb, mint egy nagyvárosban, több száz éves borozóban múlatni az időt, ott, ahol az elit a néppel vegyül. Beleszagolni a hangulatba, ahol Bécs egy másik, bennfentes arcát mutatja. Ha kíváncsi rá, itt a helye. A Heuriger neve 10er Marie.  A bécsi kocsma, a…..
arany_ember 2014.11.08 17:54:03
@Tiszteltetem Brüsszelet:

Pláne ha az neked sem más mint a füstölt szalonna, mi? Mire ez a nagyképűség?
Orbán beiktatási beszéde a legjobb volt, amit valaha mondott. Az első öt perc után kezdtem odafigyelni, a tizedik percben megragadott, és végig megtartott. A miniszterelnök gondolatmenete eddig ismeretlen kifejezésekre és összefüggésekre támaszkodott, amelyek a 2000 körüli Orbán…..
Vöröshajú lányok Rókabunda 2014.04.16 12:00:00
Sziasztok! E rovatban felmerült reakcióitok alapján némiképp elbizonytalanodtam a rovat jövőbeni sorsát illetően, mivel viszonylag visszafogottan nyerte meg a tetszéseteket. A fellelhető felhozatal lényegében megegyezik a rovatban eddig megjelentekkel, azaz ugyan vörösnek éppen…..
arany_ember 2014.04.16 21:25:51
A Forbes címlapjait Magyarország legjobban őrzött stúdiójában fotózzuk. A KFKI-nak a budai Normafától jó ötperces autózásra lévő gigantikus telepén sugárzó anyagok is vannak. Falak, szögesdrót, marcona biztonsági szolgálat. Már bejutni sem egyszerű, de a fás, erdős…..
arany_ember 2014.03.06 22:51:34
@viva.la.revolucion: De ő IGAZI magyar.
MINDENT jobban tud, de külföldről vásárol.

Ezktől kapok idegbajt és az ország fele ilyen öntelt, tudatlan nagyképű hőbörgő irigy sötét farok.

Ja, és életében nem volt egy lottó hármasnál még nagyobb sikere.
arany_ember 2014.03.07 10:09:09
@retrovírus:

„Ugyan miért ne vásárolna külföldről?? Talán hogy ne a rohadék vérszívó magyar kereskedő zsebét tömje, aki nulla hozzáadott értékkel akar extraprofitra szert tenni?”

Az extraprofit mint szitokszó a legszörnyűbb az egészben.
Extraprofit = irigység
Ha már egyszer jobboldali szavazó vagy és büszkén vállalod, akkor kicsit gondolkozz. Csak egy percre.

Elmagyarázom neked, hogy miért kerül többe az edigitalnal a cucc. Azért basszus, mert egy magyarországi vállakozónak nem extraprofitja lesz te kis közgazdasági zseni, hanem be kell neki fizetni az államnak azt a sok faszságot, amit kér. A világ legnagyobb áfáját, a sok ilyen-olyan járulékot, adót tranzakciós faszságot stb.
Milyen extraprofitról beszélsz?

Azért háborodok fel ezen a kiváló büszke jobboldali mentalitásodon, mert miközben büszkén vásárolsz külföldön olyantól aki semmi adót nem fizet ide, kurvára elvárod hogy ne legyen vizitdíj, olcsóbb legyen az áram, meg épüljenek stadionok.
Amikor meg ezeknek a költségét egy itteni kereskedő megpróbálja áthárítani, akkor meg meg vagy sértődve, meg mindenki mocskos kereskedő. Meg parazita.
A legnagyobb parazita az a jobboldali szavazó, aki bőszen szidja az itteni kereskedőket, aztán kintről vásárol, itt adót nem fizet, de elvárja hogy kapjon luxus ellátást az államtól.
De ki a franc fizeti ezt be te igen egyszerű?
arany_ember 2014.03.08 00:37:52
@retrovírus:
„Ami a vizitdíjat illeti, azt pont a ballibek vezették be 2007-ben és a fidesz szüntette meg.”

Ebben pont benne van, hogy mennyire figyelsz arra, hogy mit írok.

„A magyar kereskedő üzleti modellje meg az, hogy szarjuk le a fejlesztést, szarjuk le a vevőket, vegyünk ki annyi pénzt, amennyit tudunk, mert ezrével szűnnek meg a cégek, holnap talán mi se leszünk. ”

A magyar újraelosztó rendszer eleve sokkal nagyobb mint amekkorára szükség van.

A nyugati határ mellett lakom, és nem a tönkremenetelre játszom, 20 éve vagyok vállalkozó. Itt is, ott is van üzletem. Épeszű ember vinnyogva röhög, amikor mesélem, hogy milyen eszetlen bürokrácia van Magyarországon.

Zongorázni lehet a különbséget. Szóval nem feltétlenül a kereskedői mentalitás az oka ezeknek. Lehetetlen minden szabályt betartani, fogalmad sincs, mennyi baromságot kell(ene) betartani, amit ameddig lehet, húz, kikerül egy vállalkozó. Nem extraprofitért, hanem hogy életben maradjon.

És ne feledd a méretgazdaságosságot. Kis ország vagyunk, kisebb forgalmat generálunk, nem lehet akkora mennyiségeket rendelni, gyártatni, stb.

Isten bizony senkim az Edigital, de valahogy csak eljutottak idáig, nem hiszem, hogy léteznének, ha a közhiedelemben mindenkit becsapnának.

Megint csak arra hívom fel a figyelmedet, hogy ha jobboldali szavazó vagy, akkor pont annak kellene örülnöd, hogy van egy hazai cég, amelyik még él. Te annak fogsz örülni, ha bejön az Amazon és tönkremegy? Furcsa skizofrén érzés lehet.

És ne, kérlek ne gondold, hogy Mészáros Lőrinc nem a sikeres magyarországi üzleti modell.

Ha például te azt gondolod, hogy jöjjön be az Amazon és legyen minden olcsóbb, az ilyen belterjes állami csöcsön növekvő sikercégek, mint pl a fent említett nemzeti gázszerelő cégek pedig próbáljanak megélni a szabadpiacon, akkor felhívom a figyelmedet, hogy te egy liberális gazdasági szemléletű ember vagy.

Ennyit a magyarországi jobb és baloldalról.
(A páros képeken Linnea Regnanderrel.)..
arany_ember 2013.12.28 18:35:08
Vöröshajú lányok Holly Hansen 2013.12.26 19:04:00
..
arany_ember 2013.12.26 20:19:52
  Valami mégiscsak megváltozott ebben a hazában mondjuk 1997-óta. Akkoriban minden hátrányos következmény nélkül coollistás lehetett bárki a népellenes liberális közmegegyezés sarokpontjainak elismétlésével: a végtelenül provinciális provinciázás, a magyarugarozás, a…..
arany_ember 2013.10.04 00:08:05
15 éves voltál a rendszerváltozás idején. Csak szép emléked lehet a szocializmusról gyereknek nagyon jó volt lenni akkor. Tényleg, én is akkor voltam. Tudom. (46) De ne sírd vissza.

A közgázos téma úgy látom nálad hit kérdése, nem tudok mit kezdeni vele.

Én próbálok ezekben a kérdésekben a józan paraszti eszemre hallgatni. Bár elméletileg értek hozzá, van egy mesterfokú közgáz diplomám.

Továbbra is azt látom és tapasztalom, hogy az állam bármihez nyúl, bármit csinál az szarul működik. Kurva szarul.

Szarul szabályozott anno (ld devizahitelek, stb) és most is (ld dohánykereskedelem). De most még többet akar, bankokat, olajcéget, gáztározókat, energiaszolgáltatókat stb.

Béna az állam, mert kontraszelektál, a sameszok ülnek pozícióban (akkor is és most is) akik hülyék és nem értenek hozzá.

Ebből össztársadalmilag biztosan egy nagy szar jön ki.

Tudod ez olyan mint a Magyar Posta. Szar, megbízhatatlan, drága, de lehet ott zoknit venni!

Hülyék gyülekezete. MÁV detto. Mit tudott az állam 23 év alatt itt csinálni? SEMMMIT. Akkor hagyja ezt a dolgot, teremtse meg az igazságos verseny feltételeit és azokat foggal-körömmel tartassa be.
Ne üzemeltessen postát meg vasútat.
Azt csinálja ami a dolga. Ha itt élsz, Te is tudod, milyen idióta bürokrácia, idiótaság logikátlanság, lustaság van az államapparátusban, az önkormányzatoknál, mindenhol.
Semmit nem tudsz elintézni 2013-ban az internet világában.
Bármihez nyúlnak szarrá válik.

Az a baj, hogy volt egy szar gazdaságpolitika korábban, amit egy másik szar követ. CSak az évek közben az én életemből mennek el.

Csak ez a legújabb még a rendszer alapjait is megkérdőjelezi. Ez a tragédia.

Ez a ma zajló folyamat a jövőnket eszi meg. Majd meglátod. Csak kár, hogy a percek a Te és az Én életemből mennek el, azaz a Mi életünkből.

Amúgy egyszer olvass el valamit Milton Friedmann-től, meg fogsz lepődni, mennyire egyet értesz vele!

Hiába neoliberál, az a józan paraszti ész.

Nem a stadionépítés válság idején (és hogy korrekt legyek a völgyhíd a dombokon)

Még egyszer mondom: a mai kormányzatból ki vannak tiltva, akiknek van egy kis józan paraszti eszük. Soha senki nem dolgozott a versenyszférában.
arany_ember 2013.10.04 00:09:35
Kis olvasnivaló:

Az idiótabiztos állam csak abban az esetben valósulhat meg, ha az állam viszonylag kicsi, szabályozottan és átláthatóan működik, és hatékony. Az az állam szolgálja a közjót, amelyik ilyen, ennél nem kell több vagy más. A közjót az emberek és a társadalom állítják elő (és ezzel ők definiálják), az államnak mindössze az a dolga, hogy megkönnyítse és szolgálja a közjó előállítását a megfelelő intézményrendszer fenntartásával, amelynek a versengő pártok és a versengő nyilvánosság az első és legfontosabb kritériumai.

Az államot (és az azt képviselő ilyen meg olyan embereket) nemzetmentő szerepben feltüntetni a nemzet hanyatlásának első, de annál biztosabb jele. Ha egy államnak (illetve az államot kisajátító politikai frakciónak, erős embernek) víziója van, netán nemzetet akar menteni, abból rövidesen tömegmészárlás lesz. Röviden, az államot a helyére kell rakni végre, ami azt illeti -- más okból --, az egész, egyre versenyképtelenebb Európában is. A mi eszményünk a szabad társadalom és a szolgáló állam.

A kapitalizmus a legracionálisabb -- had nevezzem így -- filozófia. Vagy életmód. Irigyelt nemzetté nem lehet másképp válni - hangsúlyozom, nincs az az Isten, hogy másképp lehetne --, csak a lehető legjobban, leghatékonyabban megvalósított kapitalista filozófia alapján (ki hiheti komolyan, hogy néhány tucat karrierpolitikus és bürokrata agya helyettesítheti egy innovatív társadalom potenciáját?). E kapitalista filozófia persze alkalmazkodik a néplélek adott állapotához, de csak annyira, amennyire a működése szempontjából muszáj.

A magyar népben órási tartalékok rejlenek egy hatékony kapitalista rendszer működtetése szempontjából, mert 1. annyira az elején jár még ennek az útnak, 2. az egoizmusnak olyan tartalékai vannak benne (amelyet most az állam kihasznál az alávetésében), hogy a kapitalista individualizmus szabályozott etikai környezetében ez rendkívüli innovációs erőt tudna mozgásba hozni -- összehasonlíthatatlanul nagyobbat, mint pl. a túlfegyelmezett német társadalomé. Rendszer és individualizmus kettős spiráljában kell gondolkodnunk, aki ebből kilép, főleg ha egy egész nemzet teszi ezt, akár a kötélhez is nyúlhat.

A kapitalizmus az autonóm egyén és a koordinált társadalom filozófiája, amelyben az államnak -- jó esetben -- csak szolgálói szerep jut. A legsikeresebb kapitalista embertípus és a legsikeresebb, leghatékonyabb társadalmi közeg az, amelyben az emberi integritás, a tehetség/oktatás, és a kedvező szokások egysége együtt jelentkeznek, és megtermékenyítik a kultúrát. A jól szabályozott kapitalizmus képes a leginkább az elesettek és hátrányos helyzetűek felemelésére, a társadalom integrálására, a politikum hatékony felhasználására.

Továbbá:
kiszamolo.hu/gondolatok-a-munkarol-es-a-penzrol/

kiszamolo.blog.hu/2013/09/20/az_adocsalo_vallalkozok_es_a_kozalkalmazottak

Én valahogy így gondolnám az országot. Ezeket sulykolnám és mondanám az embereknek. Mert ezek egyenes és érthető gondolatok.

Szerintem – bár vannak köztünk – nézeteltérések, ezekkel talán Te is egyet tudsz érteni. Ha igen, akkor pedig már nincs más hátra, mint ezek szemszögéből megvizsgálni náhány közelmúltbéli intézkedést. Leszedve róla a politikai/nemzeti/stb mázt

Mert ha ezen gondolatok ellen vannak, akkor mindannyiunk ellen vannak, és csak a jelenlegi elit pozícióját erősítik. Mert ők máshoz nem értenek, csak a tömegek hülyítéséhez.
Vöröshajú lányok Bree Daniels 2013.09.26 19:19:02
..
arany_ember 2013.09.26 21:37:35
Naked Natalie 2013.08.12 08:00:00
..
arany_ember 2013.08.12 16:31:11
Na, ez már tényleg a legalja, innen már nincs hova hátrálni, tessék behinteni az összes pályát sóval, meg borsot is törni rá kicsit, hátha a Kedves Vezető megszaglássza. A magyarok ne akarjanak már focizni, a többi sportban, amiben meg jók, ott a sport szar. Költsük ezt a…..
Már lenyugodtak a kedélyek, eltelt néhány nap Orbán Ráhel esküvőjének szenzációs bejelentése óta. Így adott a lehetőség, hogy higgadtan és tárgyilagosan elemezzük a történteket. Hiába sorakoznak a legelismertebb humánértelmiségi koponyák a baloldal mellett, ez a…..
Vöröshajú lányok Suna mínusz 2013.07.23 11:14:17
..
arany_ember 2013.07.23 13:34:57
Vöröshajú lányok Raja 2013.07.22 07:34:00
..
arany_ember 2013.07.22 10:33:32
Vöröshajú lányok Molly Shaw 2013.07.19 07:34:00
..
arany_ember 2013.07.19 11:53:36
SPOILER - Manapság, amikor önkényuralmi rendszerre utalhat Kodály Zoltánról elnevezni egy utcát, szinte felüdülés, ha olyannak állítanak emléket, akinek a szobrát aztán senki nem akarja nyakon önteni egy vödör festékkel. Márpedig abban mindenki egyetért, hogy Bujtor István…..
Barna hajú lányok Sasha 2013.05.01 07:34:00
..
arany_ember 2013.05.01 11:14:41
  „Az úthasználat költségeinek használatarányos terhelése a finanszírozás és az arányos közteherviselés szempontjából is elkerülhetetlen. Ugyanakkor a költségvetési szorítás okozta kapkodás, a szakmai döntési folyamat fiskális szempontú felülírása és az így…..
arany_ember 2013.03.30 12:19:09
Egy szeptemberi cikkünkhöz érkezett egy igen elgondolkodtató hozzászólás TothLali nevű kommenterünktől: Röviden: kire szavazzon egy magyar CDU-szavazó? Mármint: EU-párti, atlanti-párti, versenypárti, kisebb állam (kisebb állami elosztás) párti. A kérdés azóta sem hagy…..
Vöröshajú lányok Sonya 2013.02.14 17:30:00
..
arany_ember 2013.02.14 22:57:27
Evolúsön 14 évnyi indexelés 2013.02.01 01:38:31
Az ország egyik legolvasottabb hírportálja, az Index.hu, közel 14 éve fáradhatatlanul villogtatja irányjelzőit, és hajtja fel gőzerővel nap, mint nap a friss információkat. Az uralkodó webes trendeknek mindig készségesen alávetették magukat, igaz, a logó nem túl sokat változott…..
Szakadjon rám az ég, ha nem nézem meg napjában tízszer. ..