Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jotunder

1871 bejegyzést írt és 23487 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
    1.  A Nemzeti Színház közleménye a ma estére tervezett, de elmaradt előadásról.        Tisztelt Közönségünk! Kedves Kollégák! Holnap, szeptember 17-én a világhírű rendező, Robert Wilson Oidipusz című előadásával nyitjuk meg a VII. Madách Nemzetközi Színházi Találkozót. A jelentős…..
      "   ’90-es választások alatt járt Magyarországon az Izraelben jelentős tudományos pályát befutó, kiváló történész: Jacob Katz. [2] A Duna-parton sétálva, a választási plakátokat nézegetve kérdezgetett. Azt mondta, nem lesz jó vége annak, hogy az SZDSZ vezetői között ennyire…..
     Tegyük fel, hogy az Országgyűlés az Alaptörvényben leírt módon kétharmaddal, pontosan úgy, ahogy kell, minden apró részletre gondosan ügyelve, huszonöt évvel meghosszabbítaná a mandátumát és ezt szépen szabályosan bele is írná az Alaptörvénybe gyöngybetűkkel.  Mit lehetne ez ellen tenni a…..
         Orbán Viktor a nyílt társadalom eszméjét ostorozva beszélt a rezsim káderképzőjének évnyitóján.  A  magyar sajtóban lényegében egy szót sem írtak az évnyitó másik előadásáról, amelyet a nyílt társadalom eszméjének egyik proponense, Niall Ferguson, tartott.        Ferguson előadásában…..
       Láttam egy nagyon szép darabot a Radnóti kamaraszínpadán.  Roberto Bolen(nem fogom odatenni azt a kis hullámot)o fiatalon elhunyt chilei-mexikói író Vad detektívek című regényéből készült az előadás, ami a zsigeri realisták nevű mexikói irodalmi kör szürreális történetére épül. Mexikó…..
       Több mint tíz éve írtam egy posztot Huey P. Longról és az Orbán Viktorral való hasonlatosságáról. Éppen most olvastam egy interjút Rod Dreherrel, aki négy hónapig volt Orbán és belső köreinek vendége Budapesten, és ő hívta meg az általa amúgy erős fenntartásokkal kezelt Tucker Carlsont…..
      Végig a főutcán, fel a várba, pillantás a tengerre, aztán vissza a György-kori házak között és újra végig a főutcán, fel a várba, pillantás a tengerre, naponta háromszor vagy négyszer. Amikor volt kávé két lockdown között, akkor persze kávé, ribizlit és karamellt kellett volna éreznem,…..
     " Hey, cross-eyed Mary finds it hard to get alongShe's a poor man's rich girl and she'll do it for a song " (Jethro Tull)   "Boris Johnson, maga egy kis, széteső ország élén áll. Törődjön bele, és söprögessen a saját háza táján. Van mit." (Schmidt Mária)   Békés Márton, Schmidt Mária…..
      Radnóti Sándorral készített interjút a Hírklikk.hu.  Radnóti szerint rendkívüli civilizációs válság van Magyarországon, barbarizáció, színvonalcsökkenés és műveletlenség.     "  A szellem emberei visszahúzódnak a közélettől, mert nem tartják feladatuknak a bayerzsoltok száz éve megcáfolt,…..
      Idén Lovász László kapta a Szent István-rendet. Most jön az, hogy nem lett volna szabad elfogadni Orbánéktól (de), meg mitomén kik kapták meg 1942-ben (az egy másik rend volt), ha ezen túlestünk, jöhet a poszt, nem lesz hosszú. Matematikus olvasóimtól elnézést kérek, ez a szöveg nem nekik…..
    A Budapest Fórum a Fenntartható demokráciák építéséről címmel rendezett kétnapos, angol nyelvű nemzetközi konferenciát Budapest Főváros Önkormányzata, a baloldalhoz ezer szállal kötődő Political Capital és a CEU Demokrácia Intézete. - írja a Magyar Nemzet és a Prostisrácok.  A konferenciát…..
       A féltudású magyar elit az egyik legmeghatározóbb publicisztikai élményem az elmúlt húsz évből.  Leszámolás az összes lehetséges illúzióval. Az a cikk közvetlenül a válság előtt íródott ( aztán 2009-ben jött a folytatás) és nem csak a rendszerváltás, hanem a Medgyessy-Gyurcsány korszak és az…..
        Magyarországon 660 dollárnyi nettót keres egy adjunktus, akinek doktorija van és több nyelven beszél. A magyar felsőoktatási reformból csak az egyetemi autonómiák felszámolásának ígéretét tartották be, az 1500 milliárdos fejlesztés forrásai eltűntek. A magyar  állam megmagyarázhatatlan…..
      1999-ben Tucker Carlson ezt írta egy mérsékelt konzervatív politikusról... "Akkor is rugdosnám, ha már a földön fekszik..."     Igaz, az illető mérsékelt konzervatív politikus nemes egyszerűséggel lenácizta Pat Buchanan-t, aki többször is  keményvonalas konzervatív elnökjelölt volt, és azt…..
       TGM írt egy rövid publit a Mércére a Jobbikról, mármint, hogy nem szabad rájuk szavazni, mert nácik voltak.       Én ma Mellár Tamást, Pálinkás Józsefet, Bod Péter Ákost és Jeszenszky Gézát támogatom, és a Válasz a kedvenc lapom. Öt éve ez nem egészen így volt. Az idők változnak, Jakab…..
      DJ Jeszy, akiről kizárólag olyan jelzőket tudnék felsorolni, amelyek miatt jogi képviselőnk a felmondást fontolgatná azzal vádolta Lewis Hamiltont, hogy nem tiltakozott amiatt, hogy Bahrainban melegeket ölnek. Ezt természetesen a Mandineren keresztül volt oly édes a nemzetikeresztények…..
      Tavaly ősztől kezdve a brit iskolákban kötelező az LGBT-inklúzív oktatás.  A vonatkozó törvényt a brit konzervatívok terjesztették be a Parlament elé és óriási többséget kapott.  Kimondták, minden brit diáknak lehetőséget kell adni arra, hogy megértse az egyenlőség és a tisztelet…..
        Roger Scruton, neve ha van, csak áruvédjegy, mint akármely közpénzből gründolt kávéházláncé, ahol rezsimpuncik cserélhetnek eszmét arról, hogy milyen kellemesen férfias teste van a Szuverénnek, amiről  persze eszükbe jut G.Fodor Gábor markáns mosolya, és máris fülledt erotikába fullad a…..
       Orbán, akire gyanakszom, népszavazást akar kiírni a gyermekek védelméről. Az összes kérdése kiskorú gyermekekre vonatkozik.  Szerintem a magyar felnőtt lakosság jelentős része igennel válaszolna az alábbi kérdésre:      "Minden körülmények között tiltaná-e, hogy felnőttek kiskorú gyermekkel…..
      A Magyarország legbutább rezsimszolgája cím büszke birtokosa produkálta az alábbiakat:   " Kezdjük a google, facebookkal. Amikor mondtam a taxiban a férjemnek, hogy szeretnék ajándékba egy jó hátizsákot, akkor hátizsák reklámok ugrottak fel a mobilján -, de ezer ilyen esetet tudnék mondani.…..
      Guardian.     Le Monde     die Zeit    Néhány cukiország újságírók ellen kémkedett, és Azerbajdzsán és Marokkó mellé felzárkózott az orbáni Magyarország. A direkt36 anyaga magyarul.   Ez a Guardian külön anyaga a magyar szálról. Ez talán a legdurvább ügy az elmúlt harminc évben. Nyilván…..
      1992. május kilencedikén egy különös olvasói levél jelent meg a Times-ban. A szerző Barry Smith (akiről már írtunk a Vincentben, ettől teljesen függetlenül) a filozófia egyik leghíresebb folyóiratának, a Monist-nak, a főszerkesztője. A levelet olyan filozófusok írtak alá, mint Quine, a…..
      Magyarországon  hoztak egy törvényt, ami a homoszexualitás jelenségét érinti úgy, hogy ahhoz egyetlen szakértő nem adta a nevét, nem tanulmányozta senki a szakirodalmat, egyáltalán, senki sem tudja, hogy mégis milyen tudományos alapja van a törvénynek, amely törvény tudományos szakkérdések…..
      Jó itt nekünk magyarba, mert nem kell letérdepelni, csak a Gornyák úr előtt, mert a Gornyák úr úgy szereti, de az extra, kétezer, és a kétezer nélkül nem kell letérdepelni, csak a Tóth-Szamosi polgármester úr előtt, mert különben nem lesz közmunka, de jó ember a Tóth-Szamosi polgármester úr…..
    2004  márciusában a jobboldali Új Demokrácia Párt nyerte a görög  választásokat és Kosztasz Karamanlisz lett a miniszterelnök.  Karamanlisz nagybátyja, Konsztantinosz,  a  görög Orbán Viktor volt, 1947-ben munkaügyi miniszterként került a politikába és 1995-ben köztársasági elnökként távozott,…..