Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laca@blog

11 bejegyzést írt és 238 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindenkinek más és más az favorit. Én a legegyszerűbb módját választottam a szoftveres háttérnek...
  Első komolyabb projektem, az ünnepek közeledtével a "virtuális" karácsonyfa...
rPI hobby A blog létrejötte 2017.12.13 09:14:07
Sziasztok!   Elsősorban megjegyezném, nem szponzorált blogról van szó. Saját érdeklődési körömbe tartozik az rPI és a vele megvalósítható dolgok. Reményeim szerint lesz vendég poszt is, ha szeretnéd publikálni részleteiben az általad elkészített rPi-s projektet, itt megteheted. üdv   Laca..
A nyulak tökhülyék..
Rágógumi az agynak Hétfő 2016.10.11 16:13:11
Rágógumi az agynak IT ninja 2016.10.11 15:56:27
Az van, hogy kollega befotózott valamit telefonnal, ami gépen elforogva jelenik meg...
Mi az informatika órák legjobb része? Naná, hogy a szabad foglalkozás! Manapság már nem csak a számítógépes termekbe, hanem a mobil eszközökön keresztül a szünetekbe is begyűrűzik a facebook-őrület, és a kezünkből bárhol és bármikor netezhetünk. Annak idején örültünk, ha az iskolában egy kicsit…..
Életem első kisméretű notebookja, Windows alapú táblagépe, érintőképernyős notija, satöbbi. Ez a cucc mindenben újdonság számomra, még sosem rendeltem semmi Windows alapú cuccot Kínából. Mivel el akarom adni a régi notebookomat, mivel kiöregedett szegény, kerestem valamit a helyére. Első körben…..
Laca@blog 2016.04.11 19:55:34
Michael Bay korunk egyik leginkább lenézett hollywoodi rendezője. Minden egyes alkotásával a filmművészet előtt jár megannyi lépéssel, azonban ezt a nézőközönség egyszerűen nem képes feldolgozni. Az egyébként magyar származású, Öböl Mihály néven született rendező munkája kiváló minden egyes…..
A Raspberry Pi, vagy sokaknak Raspi, egy kis méretű, egyetlen lapra integrált aprócska számítógép. Brit tudósok mérnökök fejlesztették ki eredetileg oktatási célokra. Az eszköz Linux alapokon nyugszik, ennek az operációs rendszernek többféle változatát is telepíthetjük…..
Laca@blog 2015.02.22 23:44:45
@ben77: www.raspbmc.com/download/

Toltsd le, ezzel kiirhatsz memoriakartyara egy bootolhato verziot, bepattintod az rPibe, onnan minden magatol megy. Szinte mindent lejatszik.
Van akinek tegnap, van akinek ma legördült a Windows Phone Áruházból az új Battery Saver, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, vannak akik nem egyszerűen hagyják, hogy frissüljön, hanem rögvest megnézik mi változott. Régi jó barátunk Pradeep – vagy valamelyik cimborája – is így…..
Véletlenül beleakadtam egy nagyon érdekes foglalkozású hölgybe. Ő azzal foglalkozik, hogy próbavásárlásokat végez egyes üzletekben vagy szolgáltatóknál vagy akár vendéglátóipari egységekben. Mivel a munkáját inkognitóban végzi, nem nevezhetem meg. Lássuk, mit tudhatunk meg…..
Laca@blog 2014.09.20 09:14:42
USA szerte jelenleg hatvan üzletet üzemeltetnek, ebből természetesen legtöbbet Kalifornia államban. Most, egy pofátlan húzással merész helyet szemeltek ki New York szívében, ugyanis nem messze található a helyszíntől a leghíresebb Alma bolt.  Ahogy a címből is kiderült, a…..
BuheraBlog AV hazugságok 2013.10.18 13:37:00
A Hacktivity előadásom témája röviden összefoglalva a különböző antivírus termékekhez kapcsolódó állítások és a valóság ütköztetése volt - nem feltétlenül kellett ott lenni a MOM-ban ahhoz, hogy az ember kitalálja a konklúziót. Az előadás előtt és után is alkalmam…..
A Borjomi 8000 méter mélyről nyert ásványvíz. Eddig már sok ásványvízmárka próbálta e számára legkedvesebb és legértékesebbnek tartott üzenetet kreatívan megfogalmazni, de szerintem a Borjominak sikerült ez először igazán. Online kampányukban elkészítették a világ…..
Java Az Oracle tegnap kiadta a február 1-én kimaradt Java frissítéseket. A javított problémák első sorban a kliens oldali alkalmazásokat érintik, szerver oldalon a legújabb, CBC módú blokktitkosítókat használó TLS kapcsolatokat érintő "Lucky Thirteen" támadást küszöbölték…..
Több helyen lehetett már olvasni, de itt is érdemesnek tartom rögzíteni: Kínai támadók megszerezék a New York Times összes munkatársának jelszavait és négy hónapon keresztül tevékenykedtek zavartalanul a cég hálózatában, valamint több mint 50 munkatárs otthoni…..
Laca@blog 2013.02.03 10:41:22
@_2501: vagy előrébb.. mikor symantec termék volt a cégnél, egyrészt nem kevés idő volt bekonfigolni/frissíteni, másrészt a kliens gépeket úgy megfogta teljesítményben hogy csak na..
A Micrisoft hosszas előkészültek után, hatalmas reményekkel küldte harcba legújabb oprendszerét az Apple ellen. Minden tőlük telhetőt elkövettek, hogy olyan felhasználóbarát legyen az új rendszer, hogy azt egy középsős is megértse. És úgy néz ki, sikerült is nekik. Hogy ezt…..
BuheraBlog Hírek - 2012/39. hét 2012.09.30 20:00:00
IEEE: 100.000 jelszó Radu Drăgușin az IEEE egyik nyilvános FTP szerverén talált 100GB HTTP logot, melyből majdnem 100.000 ieee.org felhasználó neve és jelszava volt kiolvasható. A szakértő szerint a naplók legalább egy hónapja elérhetőek voltak mielőtt felfedezte őket. Az IEEE…..
Laca@blog 2012.10.01 21:44:53
Hunger blogján találtam rá erre a legendás felvételre, amit először csak történelmi érdekességként kezeltem, de az utóbbi napokban végül többször is végignéztem. A L0pht hackercsoport lassan másfél évtizedes megnyilatkozása, illetve az USA törvényhozásának akkori…..
Laca@blog 2012.09.26 06:59:05
Legyen szó akár a leghétköznapibb, legszürkébb és legjellegtelenebb autóról, a reklámokban mindig azt látjuk, hogy mennyire iszonyatosan cool érzés az adott kocsi volánjánál ülni. Még ha az új Daciát vezetjük is, óhatatlanul versenyautó pilótának érezzük magunkat, a…..
BuheraBlog Ingyen wifi a UPC-től 2012.08.08 13:44:05
Ax belesniffelt a levegőbe, és megállapította hogy az új lakók beköltözésével párhuzamosan egy új WiFi eszköz is hirdeti magát az éterben. Innen indult a történet. Az SSID "UPC"-val kezdődik, majd ezt követi 6 darab szám. Rengeteg ilyet találni szerte a városban, és némi…..
Megjelent a népszerű jelszótörő program, a John the Ripper legújabb, 1.7.9-es, valamint közösségileg kiegészített 1.7.9-jumb-6-os változata. A kiadás számos jelentős újdonságot tartalmaz, ezek közül talán a legfontosabb a GPU támogatás (CUDA, OpenCL), melynek segítségével a…..
Laca@blog 2012.07.05 10:55:11
Holnaptól nem lesz kockagyár, az a helyzet. Rájöttem, hogy az elmúlt hetek félgőzön futását nem annyira tudom csinálni. Vagy teljesen, napi posztolással és nagy-nagy odafigyeléssel megy a cucc, vagy sehogy. Ehhez a normális ügymenethez viszont sajnos most sem erőm, sem kedvem, sem…..
Holnap egy konferencián beszélgetek pár emberrel arról, hogy mi történt az IRC-korszak kezdete és a lájkolás kultúra között. Az igazat megvallva, az IRC annyira régen volt, hogy nekem elsőre ez ugrott be a témáról:  Randall Munroe érdekes kísérletbe kezdett. Megfigyelte…..
Laca@blog 2012.03.21 21:54:46