Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fran7

0 bejegyzést írt és 6108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
forrás: muscleandfitness.com A mai nap ismét egy fordítással jelentkezek.  A cikk szerzője Sean Dudayev, a Brawl Bros alapítója, aki  több mint 20 éve él és mozog az ökölvívás világában. Nem titkolt célja, hogy felhívja az átlagemberek figyelmét a harcművészeti edzésekre, hogy mindenki…..
fran7 2022.05.31 16:51:13
@Royaliver: Köszönöm a választ. Elsőre is így értelmeztem, csak kicsit magamra formálva a gyakorlatot 3 perc fekvőtámaszt, 4-4 perc guggolást és tolózkodást és 3 perc felülést csináltam. Csak könnyebbnek tűnt a második verzió, ott 4 sorozatig is eljutottam. Akkor visszatérek az eredeti olvasatra.
A húzódzkodást milyen egyszerűbb gyakorlattal tudnám helyettesíteni?
fran7 2022.05.31 18:12:56
@Royaliver: Nem voltam világos. Az egyik cél a húzódzkodás, de nekem nagyon nehezen sikerül a normális húzódzkodás elérése. Ráadásul én a kertünkben tolom a húzódzkodást és az ausztrálhoz nincs megfelelő magasságú ág. Milyen gyakorlattal tudnám kiváltani a szobában a húzódzkodást? Ami nem olyan nehéz ráadásul.
Adatok a Kádár-korszak alkoholizmusához   Az alábbi írás diákjaim kérésére született. Nem teljes, mindenre kiterjedő elemzés, hanem néhány tény és összefüggés rövid felvillantása. 1950-ben a magyar lakosság (különösen a vidéken élő agrárnépesség) elsősorban bort fogyasztott. A bort sokan maguk…..
fran7 2022.02.12 20:28:51
@nyelv-ész: Pedig az általad elmondottak igazsága ellenére a 80-as évek hozta az ország eladósodását. S akkor alakult ki az egymillió szegény, akiket azóta sem tudtunk kihozni a mélyszegénységből. Magyarországon a rendszer váltás épp ezért lett így levezényelve. Amikor már nem lehetett titkolni a bajt, akkor szépen Kádárék átadták a hatalmat,hogy ne az ő nyakukba hulljon a baj, amit létrehoztak.
Ha éltél a 80-as években, akkor ködösen emlékezhetsz Solt Ottiliára,aki a szegényeknek gyűjtött pénzt a tévében. Az egy hallgatólagos elismerése volt a hatalomnak arra, hogy ezen a téren baj van, volt.
Péntek délelőtt óta nem tudjuk, mit akar csinálni a miniszterelnök.  A járvány legdurvább felfutó szakaszában jár, az előző hetihez képest szinte minden nap 50 %-kal több a fertőzött már lassan három hete. A második hullám se volt ilyen durva. Az iskolák zárnak-újranyitnak, teljes a fejetlenség,…..
A Magyar Labdarúgók Szövetsége (ekkor még így hívták), 1901. január 19-én tartotta alakuló gyűlését. Az elmúlt 120 évről megemlékezve, összeállítottam a 12 évtized 12 legjobb játékosának listáját. A rangsort, és a játékosportrékat, az MLSZ születésnapja alkalmával, egyben szerettem volna közölni, de…..
Hát ide is eljutottunk. Pontosan a 100. bejegyzésemet olvasod éppen. Egészen őszinte leszek Veled: Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi bejegyzés fog egyszer idekerülni. Az idők során a bejegyzéseimben próbáltam az egészség, a táplálkozás, a mozgás, az edzettség, az erő és az emberi teljesítmény…..
Az alapvető dolgokban mindig hiányzik nálunk a társadalmi közmegegyezés már évtizedek óta, annyira így van ez, hogy már szinte természetesnek is vesszük a hiányát. Mennyire bízunk meg egymásban, az ilyen felmérések is jól jellemzik az összefogást vagy annak hiányát, e téren Magyarország jelenleg a…..
fran7 2020.10.23 16:40:46
@midnight coder: Sajnos a visszaemlékezők azt mondják, hogy egy dologban volt egységes az ország, szabad választást akartak. (S a szovjetek kivonulását, de azért elvileg semmit nem kellett volna tennünk.)
Lényeg a második pontban már a forradalomban sem volt egység. S erre játszottak rá az oroszok és kiszolgálóik.
fran7 2020.10.23 17:04:41
@chrisred: A szabad választásban azért értettek egyet, mert a kommunisták elhitték, hogy megnyerhetik a választást és akkor a nép akaratából építik a kommunizmust. A választás részletkérdéseiben már nem tudtak megegyezni, de arra már nem is volt idejük. Ezért a törésvonalak már a forradalom elején előjöttek, de ez teljesen természetes egy demokráciában. Abban egyetértettek hogy kezdjünk újat és kérdezzük meg a népet, hogy mit akar.
fran7 2020.10.24 10:39:06
@ulpius66: Nem érted miről szólt 1956. Épp ezt akarja elhittetni a baloldal, hogy csak a kommunisták közti csörtéről szólt. Akkor miért kezdtek el kivonulni az oroszok az országból? Megijedtek Nagy Imrétől? Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Jeffrey Epstein élete és halála eklatáns példája annak, mennyire gyökeresen rohadt és korrupt a szabadság hazájának kikiáltott Amerikai Egyesült Államok igazságügye. Az a nárcisztikus szociopata, akinek már régóta börtönben lett volna a helye, évtizedeken át szabadon hódolhatott deviáns vágyainak, a…..
fran7 2020.06.03 11:38:29
@csakeztengedte: De nem a sajátját.
1000 leütés Szabadesésben 2020.05.15 11:22:42
Valóban egy kisebbség terrorizálja a többséget, miközben folyamatosan megpróbálja magát többségnek beállítani, hogy a terrort legitimálja. A magyar politikai társadalom struktúrája -- ismert módon -- úgy néz ki, hogy a választók harmada legitimálja a Fideszt (=Orbánt) a szavazataival (ezeket a…..
fran7 2020.05.16 10:09:08
@Célkereszt: Azzal kellene szembenéznetek, hogy amikor hatalmon volt az ellenzék, még véletlenül sem gyakorolta a demokráciát, sem a fékek és egyensúlyok gépezetével működtetett államot. Nem csak ellenzékben kellene a demokráciát félteni. Ó, jaj, mióta néhány nagyvárosban az ellenzék van a hatalomban, ott sem a demokrácia szabálya alapján működtetik a városházákat. Titeket sosem érdekelt a demokrácia, sosem voltatok érdekeltek a működtetésében. Ne feledd a nép nem túl okos, de azért látja, hogy a demokráciaféltés csak a porhintés része
fran7 2020.05.16 11:15:43
@Célkereszt: Vigyázz, mert trollként még ki is tiltanak.
A Chicago Bullsról szóló dokumentumfilm sorozat rámutat a társadalom és a média sporthoz való sajátságos hozáállására. A „The Last Dance”, a Chicago Bulls 1997/98-as szezonjáról, és az egész dinasztiáról szóló dokumentumfilm-sorozat hatodik része ismét bemutatta a társadalom (ebből kifolyólag a…..
fran7 2020.05.13 15:58:38
@MEDVE1978: KD fan vagyok, azt elfogadom, hogy LBJ-t többre tartod nála. De ezt a messze nem olyan dominánsot nem tudom, mire alapozod. KD a liga valaha volt legjobb shootere, emellett rohadt jó védő. És a két gyűrűvel végződő döntőjén, ő volt a domináns a korszak legjobbjai közt. Csak Draymond Green egy kretén és elüldözte. Illetve, hogy a média szerepe is szóba kerüljön, nem tudta azt mondani egy riporternek, hogy ma nem adok interjút. Illetve a LBJ központú média úgy tekintett rá, mint aki meglopta a kedvencüket, s abba is belekötött amibe nem lett volna muszáj. Azért voltak furcsa magyarázkodó dolgai és twitter accountjai.
fran7 2020.05.14 10:20:30
@MEDVE1978: A gondom a messze dominánsabb kifejezéssel volt. LBJ a fizikai adottsága nélkül nem lenne kiemelkedő játékos. Ráadásul őt úgy várták és építette fel maga az NBA is, hogy ő lesz a következő Jordan, Kobe. Ez végig segítette az útját és ezért feltünő, amikor eltűnik a negyedik negyedben, mert... Igazán nem is tudjuk miért. De ilyet néha KD is csinál, de nála ugye ott van, az, hogy Westbrook tökéletesen kiszámíthatatlan. Illetve, ha Curry és Thompson a csapatodban van, akkor néha elég a pass only üzemmód. Egyszer játszottam ilyen játékossal életemben, sose felejtem. Green meg ott tolta el az egészet, hogy KD beáldozta a reputációját, éveken át az egész NBA és a média célpontja volt, mert elmert igazolni a GSW-hez. Erre rászól, hogy ne dobjon el egy dobást, a világ legjobb shooterének az egyik legkevesebb dobott ponttal all-star játékos, ráadásul utána sem értette mi ezzel a baj. Ezért mondta azt a bajsza alatt KD, amit. A posztoló biztos nem ezt akarta témának a hozzászólásban, de így alakult.
fran7 2020.05.14 10:47:18
A poszthoz is hadd szóljak hozzá. A média negatív oldalát hangsúlyozta ki a blogger. Csak ettől messze árnyaltabb a kép.
Britney Spears: Olyan médiavezérek álltak a háta mögött és olyan médiaerő, amit nála láttunk elsőként, ahogy 16 éves lányt felemel. Ráadásul a Disney istállóból jött, ahol egy ártatatlan tisztaság gyűrűs kislányt formáltak át egy popdívává, ami annyira sikerült, hogy 40 évesen is az apja gyámsága alatt van. S ezt láttuk Miley Cyrusnál. Néhányan talán rájöttek, hogy a média minden szinten és módon kihasználta Britney-t. Csak akkor a metoo mozgalom még sehol nem volt.
David Beckham, a legkevésbé tehetséges focista focista volt, akit a média emelt ki. Olyannyira, hogy amikor lábközépcsontja eltört a The Sun a lába fotóját tette címlapra, hogy az angolok "kézrátétellel" gyógyítsák. Ő is teljesen igénybe vette a média szolgálatait, ők emelték fel.
Tiger Woods: Nem csak csalta önmagában az asszonyt, hanem mint kiderült sex és drogfüggő volt, komoly családi problémákkal.Még 2017-ben is letartóztatták ittas vezetésért. Tehát nem a média találta ki a dolgokat, hanem komoly problémái voltak, amit a média takargatott.
Tom Brady: nála azért Bielichek-féle illegális megfigyelés után keresték a lehetőséget, hogy megbüntessék. Sikerült is a labdaleeresztéses ügynél. Úgy, hogy profi játékosok sem érzékelték, ha a megengedettnél kicsit jobban le voltak eresztve a labdák.
Bill Clinton: Szerintem nem értetted az impeachment folyamat lényegét. Ott nem az alkalmatlanság a kérdés, hanem a méltatlanság. Azért, hogy Bill a személyzettel múlatta idejét a Fehér Házban, kihasználva a hatalmi pozicióját azért súrolja a méltatlanság fogalmát. Ma szerintem a metoo mozgalom idején még börtön is fenyegetné. Csak a mainstream média valami miatt nem akarja ezt észrevenni. Mondjuk a HillaryFoundation évi 700 millió dolláros bevétele miatt és, hogy Hillary esélyeit ne rontsák el.
Vagyis a poszt csak a média negatív szerepét mutatja be, elhallgatva az illetők negatív oldalát és azt, hogy cserébe, mekkora bevételhez juttatták az illetőket. Néha valóban messze túlértékelve szerepüket.
Trabant, Gazdálkodj okosan, Bambi – avagy kié a megszűnt retró márkák szerzői joga és védjegye?   Az eredeti védjegyeket a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala biztosította a Tó-retró Blog számára illusztrációként...
fran7 2020.05.11 14:20:02
@kugi: Ott mintha elég egyértelmű lett volna a dolog, csak a szélhámosnak túl jó ügyvédjei voltak. S mire a per végére értek, addigra a Traubi is majdnem kiszenvedett.
A harmadik epizódot hatalmas előrelépéssel kezdjük: Noémi és Nini egy ágyban ébrednek. Na nem úgy, ti elfajzott perverz kis népség, mindenki ruhában, illetve talpig sminkben vasalt hajjal pattan ki az ágyból, pont úgy, ahogy én szoktam. Noémi is meglepődik a fejleményeken, Nini azzal magyarázza nem…..
fran7 2020.05.05 13:29:55
@PeniValdes: Gondolom azt te is sejtetted, hogy azon gazdag feleségek, akiknek teljesen természetes, hogy gazdagok, és képesek voltak ezt józan ésszel normálisan feldolgozni, ők nem akarnak ilyen sorozatban szerepelni.
A koronavírus okozta válság kellős közepén érkezett a hír: az Alba Fehérvár három éves szerződést kötött, az Olaszországból hazatérő Vojvoda Dáviddal. Jó magyar szokás szerint a szerződés részletei nem publikusak (ha én egyszer a magyar sportban döntési jogkörrel fogok rendelkezni, az első lépésem…..
fran7 2020.04.23 14:22:24
@citrix: Alapvetően azt is vitatom, hogy a tao közpénz, mert, akkor minden olyan pénz, amiről az állam lemond, akkor az közpénznek számítana. S annak nem nagyon örülne a gazdasági világ. Ugyanis akkor az is közpénz akkor, amikor levonod az adóalapodból az általad használt irodai eszközök árát. s akkor neked is nyilvánossá kellene tenned minden bevételed, hisz közpénzt használtál fel.
fran7 2020.04.23 14:51:57
@citrix: Magyar bíróság? Ugyan már. Nem kell a sportra költenie, be is fizetheti az államkasszába. Vagy adhatta sok más helyre, csak azt nem írta meg az index és nem tudsz róla.
Hazánk első nagy uralkodódinasztiájáról, az Árpádokról mindannyian tanultunk a történelemórákon, haladóbbak még egyik-másik haditettükre is emlékezhetnek, hiszen Koppány legyőzésétől Búvár Kundon át a muhi csatáig igen sok minden megtörtént az alatt a 300 év alatt, amíg a keresztény Magyarországot…..
forrás: nownovel.com Mikor először gondoltam, hogy egy blog írásába kezdek, akkor sok dolog még nem volt letisztulva bennem. Volt mögöttem három évtizednyi edzés, annak minden tévútjával és minden sikerével. Annyi különböző módszert és eszközt próbáltam és olyan sokféle partnerrel edzettem, hogy…..
Olyan, mint ama hetilapé, amelynek most jelent meg a századik száma. A Magyar Hang főszerkesztője, György Zsombor rövid cikkben fejtegeti, hogy „egyetlen orgánumot sem gyűlöl jobban a hatalom”. Ez talán túlzás, a hatalom ugyanis minden orgánumot gyűlöl, amely nem az ő nótáját fújja. Abban viszont…..
fran7 2020.04.14 09:50:34
@vajdasagi: Vajon olvastál valaha Márait? Mert akkor tudnád mit jelent polgárnak lenni. Ha értenéd.
Az árulóknak még mindig a legmélyebb bugyra jár a pokolnak. Ha a Magyar Hangba írnak, akkor is. S bárhogy akarnák mosdatni akkor is. Júdás legalább visszaakarta adni a 30 ezüstpénzt.
forrás: hu.pinterest.com A nemzetközi helyzet egyre fokozódik. Meg a hazai is. Fogynak a népek a világban, miközben arat a kaszás. A koronavírus lett a halál és a rettegés szinonimája. Talán soha nem volt még ennyire fontos, hogy megőrizzük az egészségünket, a nyugalmunkat és a józan eszünket.…..
fran7 2020.03.25 12:30:09
@Royaliver: Ezt a kitételt hiányolta a kolléga. Ide azért járunk, hogy a kemény edzésekhez kapjunk tippeket. Tehát értjük, hogy mit és miért írsz, csak egy ilyen cikknél zárójelben írd oda, hogy ez a gyakorlat nem magas vérnyomásos embereknek való.
Ez a mi 22-es csapdánk: Ha fogynánk akkor lejjebb menne a vérnyomásunk. De kemény edzés nélkül ez nem nagyon elképzelhető, az meg felviszi a vérnyomást.
Például én csináltam a Shaun T egyszerűbb edzés videóit. Javult is a fizikai állapotom, de a vérnyomásom is ment felfelé. Most próbálok egyensúlyozni. Nem könnyű.
fran7 2020.03.25 16:54:08
@Royaliver: Utolsó mondataid fájnak, mert szeretek enni, de még mindig nehéz belenyugodnom abba, hogy az evési szokásaimon is változtatnom kell.
fran7 2020.04.01 17:53:47
@Irbisz: Köszönöm megjegyzésed. Bonyolult a helyzetem, de azért szeretem ezt a blogot, mert nem azt mondja, hogy tnigli-tanglizd el a dolgokat, hanem kemény munkára, edzésre buzdít. Csak amióta egyszer beszélgetés közben elejtettem, hogy futottam 6 km-t, akkor olyan elképedés volt a válasz, hogy ez szinte lehetetlen mondta, az illető, főleg neki. Azóta tudom, hogy a legkisebb edzés is valami totál értelmetlen dolognak tűnik a legtöbbeknek. Ezért a te és Royal tanácsaira hallgatok, hogy csináljam. Neki nem áruljuk el, hogy a futás és az intenzív séta is igazi, durva edzés lehet.
forrás: hollywoodreporter.com Tudod az van, hogy eddig alapvetően kurva jó világ volt. Talán túl jó is. Lehet, hogy korábban ez annyira nem tűnt fel Neked, mert az élet eddig sem volt könnyű. Van családod? Van munkád? Van hiteled? Akkor tudod, hogy miről beszélek. Az élet eddig sem volt más, mint…..
Az örmények magukénak mondhatják a világ egyik legrégibb, folyamatosan létező kultúráját, civilizációját. Örményország volt az első ország a világon, ahol államvallássá tették a kereszténységet (kicsivel megelőzve a Római Birodalmat is).  Hegyi-Karabah (Arcah) legmagasabb csúcsa, a 3724 méteres…..
fran7 2020.03.10 09:19:50
@Tökönrúgott Feleségek: Biztos vagy abban, hogy mindez véletlen?
Bár a Mézes és a belőle kinőtt Mackó-hálózat elsöprő sikert hozott, alapítói számára inkább átoknak bizonyult ez a siker...
fran7 2020.03.03 18:50:39
@drkardos: Csak halkan jegyzem meg, hogy a 10 ezer ft olyan fél vagy egy évnyi fizetés. Utánanézve. 1757 ft volt egy havi átlag fizetés 1964-ben. S ennek tükrében a 200 ezer már egészen elképesztő összeg volt a kora átlagemberének.
Mindamellett mindannyian sejtjük, hogy nem a valós összegek szerepeltek az ítéletekben.
Bár a héber a zsidó nép ősi és szent nyelve, azonban nem az egyetlen zsidó nyelv a világon. A jiddis nyelv, mely a ónémetnek, a hébernek, a magyarnak és különböző szláv nyelveknek a keveréke Európában, talán közismert. Van ugyanakkor a keleti zsidóknak is egy, a jiddishez hasonlatos nyelvük, a…..
Hofi Gézáról nehéz eldönteni, hogy a korábbi rendszer kegyeltje avagy bátor kritikusa volt-e. Íme néhány dolog, amit kevesen tudnak róla...
Sziasztok fiúk-lányok, ez a 200 első randi, s annak újabb heti történései – ahogy Félix mondaná. Luca jól halad a diétájával és a mozgással, s ebben az Artúr által felbérelt edző, Bálint is a segítségére van. Bálint ideális partner a mozgásban, ugyanis kellően szadista,…..