Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Leonine

0 bejegyzést írt és 228 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
via GIPHY Reméljük, nem öltek meg, raboltak ki, veszett el vagy ütközött össze a hatóság potyakitérőjének ideje alatt senki és semmi a kerületben. Pff. Kedves Homárosok!  Történt, hogy a mosógép bemondta az unalmast, s a javítás várható 70 ezres költsége arra…..
Karesz hosszasan keresgélte a pörköltjéhez valót, aztán nagyon boldog is volt, amikor a SPAR-ban végre talált annyiért és olyan marhalábszárat, amire vágyott. Otthon érte a meglepetés, 1.123 kg bőnye és zsiradék formájában. Szerinte ez az arány felháborító, amit meg is írt…..
CernaGeza belefutott egy ízléstelen anyák napi akcióba az Obiban a hétvégén: A következő (zseniális) marketing áldozata lettünk, azóta sem győzünk elismeréssel adózni az értelmi szerző felé. Betértünk a családdal a narancssárga mókusos boltba Újpesten, hogy a számos…..
Naiv ügyfél a legrosszabb lehetséges megoldást választotta, hiszen szinte kizárt, hogy valakit áruházi nemlopás miatt bíróságra citáljanak, főleg amíg megy a Homár. Az egyik Auchanból kifelé menet megvádolták, hogy átcímkézett egy 5000 forintos szandált 1000 forintra. Onnan…..
A témajavaslatot és ezt a linket egy olvasóm küldte nemrég. A linkelt cikk szépen összegyűjtötte az álláskeresők legégetőbb kérdéseit, át is vette minden komolyabb portál. Választ viszont nem adott a felvetett problémákra, ahogy ez oly’ gyakran megesik ilyen cikkek esetén.…..
Leonine 2013.03.20 16:31:46
@Pityerke: én diplomás állásokat keresek, ezért nincs mit elhallgatnom az önéletrajzomban, de ha olyat keresnék, ami alacsonyabb végzettséget igényel, egyszerűen kicserélném az önéletrajzomban a "Végzettségek" feliratot "Releváns végzettségek" feliratra, alá pedig a diplomám helyett az érettségimet írnám, ami a mostani változatban egyébként nem is szerepel. Ez mégis miféle "okirathamisítás"? Rólam szól, nincs benne hazugság, egyszerűen csak nincs benne fölösleges sallang.

Tegyük fel, hogy valakinek van egy diplomája, mellette pedig egy forint- és valutapénztárosi vizsgája, illetve egy OKJ-s virágkötő képesítése. Jelentkezik egy bankba dolgozni, mégis miért tüntetné fel, hogy kedvtelésből megszerezte a virágkötői képesítést? 10 év múlva viszont úgy érzi, elege van a banki szakmából, és inkább a hobbijával, a virágkötészettel foglalkozik a továbbiakban. Szerinted érdekelni fog bárkit is, hogy neki diplomája és valutapénztárosi vizsgája van? Persze, hogy nem, így bele sem írja, helyette feltünteti, hogy érettségije és virágkötői vizsgája van. Ha ügyes, fel fogják venni. És nem hamisított okiratot, egyszerűen csak a lényeget szerepeltette benne.
Nagy siker volt, nagy siker újra az autóban használható elalvásgátló reklámja, ami Vászka szerint az eddigi legocsmányabb szpem, amit kapott. Jó neki! ----------Eredeti üzenet---------- Dátum:     2013. február 17., vasárnap, 15:06:06Tárgy:    …..
Leonine 2013.02.19 10:43:03
@Fée verte: Ne vedd már egy kalap alá a fáradtságot a váratlan körülményekkel! Előfordulhat, hogy a szemedbe süt a nap és emiatt okozol balesetet, előfordulhat, hogy durrdefektet kapsz, és elveszíted az uralmat az autó felett, megcsípi egy darázs a gyerekedet a hátsó ülésen, és éktelen patáliát csap, erre te nekimész a melletted lévőnek stb.

Azt hiszem, egyértelműen jeleztem, hogy nem ezekről az esetekről beszéltem, mert ezeket nem látod előre. De ha olyan idióta vagy, hogy eleve fáradtan ülsz az autóba, veszélybe sodorva ezzel az utasaid és a körülötted közlekedők életét, azt mondom, nem vagy normális. Ha így teszel, semmivel sem vagy jobb, mintha részegen ülnél a volán mögé...
Leonine 2013.02.19 13:50:56
@Fée verte: Elnézésedért esedezem, kettőnk közül tényleg te vagy a normális...
Nyilván minden átállás nehéz, de azért 15 év tapasztalatával fura, hogy pont az ELTE fullad teljes káoszba a Neptun tanulmányi rendszer bevezetésével: Cikkem a "csodálatos" Neptun rendszerről fog szólni, amely egy egységes tanulmányi rendszer az ELTE-n. Ez FELELŐS többek…..
Nehéz naprakésznek lenni magyar törvényekből, így a Homár csak tippeli, hogy a cigarettásdobozokon bevezetett hullákat az alkohollobbin is átverték. Vagy az Intersparban már tudnak valamit, ahol mosolygós, virágmintás-gumicsizmás csontváz üdül hordók és Tokaji aszús palackok…..
Leonine 2012.10.08 15:15:17
@atörökk: váhháá, most látom, hogy nem csak én estem kétségbe, hogy nem tudok írni a másikhoz! :)
Leonine 2012.10.08 15:18:12
@atörökk: ha muszáj, legfeljebb itt vesézzük ki az Ikeás posztotot is :)
Nézzünk egy egyszerű kérdést: ha valaki ezt a címet látja egy videó felett, hogyaszongya "Kik és hogyan foghatják az RTL II-t?", akkor mit vár a riporttól? A) egy tihanyi kábelkonferencián saját magukat fényező szolgáltatókat és retró bejátszásokat a kereskedelmi…..
Nem elég, hogy egy hónappal előrehozták a fizetési határidőt a Corvinuson, az utolsó pillanatban még a diákhiteleseket is megszívatták. Utolsó előtti nap találták ki, hogy hitelből csak a tandíj felét lehet fizetni, a másik 350 ezer forintot elő kellett volna varázsolni…..
Nem a reptéren váltják legrosszabb árfolyamon az eurót. Az OMV benzinkutakon ha jól emlékszem 40-50 forinttal voltak a mindenkori árfolyam alatt, de még az sincs sehol ehhez képest. Ezt kedden lőttem Egerben a vár alatt. Az euro váltási árrésük elég jó nem…..
Valakinek eszébe jutott a Tumblren és beírta az ingatlan.com keresőjébe, hogy "ékszerdoboz". Nektek amúgy mi a kedvenc ingatlanos szavatok? Én először a madárcsicsergőssel akartam indulni a képzeletbeli versenyen, de arra csak 193-at dobott ki Budapesten. Aztán beugrott a tuti,…..
Miklós nem érti, mire mennek a hipermarketekben az irányítószámával. Például a vásárlási szokásokat próbálják feltérképezni, hol érdemes legközelebb szórólapozni. Az utóbbi időben feltűnt az hogy a Praktikernél és a Lidl-ben is a fizetéskor elkérik az…..
Leonine 2012.07.27 08:04:13
@mortalwombat: jó tippek. :) Mi mostanában a gyönyörű kártyánkról (ja, bocs, nem gyönyörű, csak SZÉP) dőzsölünk, ahhoz csak egy zöld gomb kell. :)

Takarékoskodni kell a zöld gombokkal, elvileg válság van, vagy mifene...
Dynapac Red Carpet az a fajta gép, amiből szerintem soha sem lesz semmi. Hozzá képest a térkőterítő berendezés egy hétköznapi használati eszköz. Még akkor sem hiszek benne, ha a Dynapac amúgy egy nagyon is létező útépítőgépes cég. Ettől függetlenül nagyon…..
Leonine 2012.07.27 00:56:33
@kompakt: sokszor dolgoznak éjszaka az útfelújításokon, de olyankor megy a környékbeli lakók panaszkodnak, hogy nem tudnak aludni, és miért nem nappal csinálják.

Csillaghegyen aszfaltozást láttam pár hónapja éjszaka, Békásmegyeren pedig útburkolati jeleket festettek, szintén éjszaka.

Olyan sosem lesz, hogy mindenkinek jó legyen.
Naiv ügyfélre a takarítónéni rontott rá a Pécsi Árkád mosdójában, mert nehezményezte piercingműtétjét. Nem mindennapi dolog történt velem ma a Pécsi Árkád mosdójában, azt  hiszem, hogy sikerült megcsípni a pláza-jómunkásemberek társadalmának legpimaszabb…..
M. szóváltásba keveredett a Nyugati téri McDonald's egyik helyi nagymenőjével, miután megkérdeztete, hogy az miért nem köszönt nekik. Sajnos nem alakult ki jófajta bémúvis tömegverekedés rakkendroll aláfestéssel, csak a bunkóparasztozásig jutottak el. Egy biztonsági őr azért…..
Végre egy közös ellenségkép, amihez minden ember egyetemlegesen csatlakozhat. A robotok könyörtelenül menetelnek előre a nagyobb Tescókban, és önkiszolgáló pénztár néven sorra veszik el az ártatlan humanoidok munkáját. Ráadásul csak félig, úgyhogy a vásárlóknak maguknak…..
Leonine 2012.07.22 00:42:08
@Con Storm: ha rossz minőségű árut veszel, azért sem eddig, sem ezután nem a pénztáros a felelős. Ha nem vetted észre az eladótérben, hogy rohadt paradicsomot/törött bögrét/szakadt inget választottál, akkor vásárlás után a vevőszolgálaton tudsz panaszt tenni. Akkor is, ha pénztárosnak fizettél, és akkor is, ha önkiszolgáltál.
Azt tapasztaltuk, ma több ismerősünk is postolta a facebookon az Allée áruháznál "dolgozó" néni képét. Már nem is tudjuk, ki volt az eredeti..de köszönjük neki! .A 90 esztendős hölgy egyedül látja el beteg lányát és nyilván a nyugdíjból nem könnyű ez, sőt. Ezért árulja…..
A jókedélyű propaganda és az ingyen hajózás lehetősége sokakat megmozgatott, hogy kipróbálják a BKV csodahajóját. Az első horrorsztoriból kiderült, hogy alig lehet rá felférni, több időt tölt kikötéssel, mint amennyit halad, és néha még a hajó is elfüstöl. A Homárhoz is…..
  Ezt a posztot egy volt orosz laktanyából kialakított lakás erkélyén írom, melyet valamikor a kilencvenes években csaptak hozzá az akkor már legalább húsz éves épülethez. (Lőttem róla expressz néhány fotót, hogy el tudjátok képzelni miről van szó.) Nem mondom, hogy…..