Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akos 999

0 bejegyzést írt és 160 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiányolták páran a heti összefoglalót, bár az előző fordulóban többen is kritizálták, hogy kissé egysíkúak (ami igaz volt). Egyelőre jöjjön némi sablon statisztika, aztán később remélhetőleg lesz majd kapacitás mindig valami egyedit is írni. th {text-align: left;…..
Most jelent meg egy egész részletes leírás a Gamer365.hu-n a játékról. Talán még a régi motorosok számára is van benne új információ, érdemes elolvasni...
akos 999 2010.04.22 17:50:06
@cu2:

Bár ez nem olyan fontos, de bevezethetnél egy népesség szaporulat maximumot (%osan). Így elkerülhetők azok az érdekes helyzetek amikor egy újonnan felhúzott bolygón hirtelen az 1000 őslakos egy kör alatt megszázszorozódik, csak mert valaki zsebből felhúzott 5000 falut :D
Volt némi "kényszerszünet" (egyéb elfoglaltságok), de azért a fejlesztés nem szűnt meg teljesen. Ha minden jól megy, április 9-én pénteken elindulhat az s2. Múltkor kimaradt az űrhajós-háborús téma, most erről lesz szó. A koncepció főbb elemei: A hajóknak alapvetően három…..
akos 999 2010.03.31 00:16:46
@Mezfin:

Ha csak első genes hajókat gyártasz akkor azokat gond nélkül védhetik 3. genesekkel. Ezért egy flottába első második és harmadik genes hajókat is kell rakni. Vagyis gyakorlatilag mindenfélét. Ezért nagyon taktikus (és jó) ez a rendszer mert végtelen féleképpen lehet trükközni, és számtalan dolgot figyelembe kell venni flottaépítéshez.
akos 999 2010.04.07 00:21:09
@Norujn:

Igen, ez szerintem is jó ötlet. Ennyi talán még bele is fér a költségvetésbe :D
Ökoszféra ahogy épül be a bolygó, egyre csökken a szabad terület, ez pedig negatívan hat az ökoszférára (vagyis nem lesznek irreálisan nagy gigabolygók) fakitermelés: csökken a hatékonysága (több erdőt kell irtani azonos mennyiségű output-ért), hogy ne legyen "végtelen"…..
akos 999 2010.03.16 18:57:36
@31csaba:

A játék maradt a régi. Csak még jobb lesz. Az s1 történetét meg elolvashatod a blogon, ha érdekel a rég letűnt birodalmak története. :D
akos 999 2010.03.18 21:00:03
@Daedalus: Én is a péntek kora délutáni kezdésre szavazok! :D
akos 999 2010.03.19 08:02:46
@Danka33:

Nem most péntek, hanem általában egy pénteki nap...
Vagy minden pénteken sakkozol?
Norris nem vacakolt. Fogta magát, és Blender-ben lemodellezte a Nemesist: Ha így folytatja, az s3 már olyan lesz, mint az EVE Online. ;-)..
Előzmények Az Imperium Romanum, mint szövetség kezdetektől fogva létezett, a béta 1-en még GZMDT (Galaxist Zandagorttól Megmető Diktátorok Társulata) néven. Ezt a nevet, mint ki lehet találni, 5 perc alatt alkottam akkor, amikor cucu leprogramozta a szövetségeket. Így is csak…..
akos 999 2010.03.08 07:43:35
@Mordor:
"Maga a szövi felépítése életképes=) ha folyamatos háborút vívtok, amihez 4-5 hasonló szövetség kell."

Eredetileg valóban a 3000 fős szerverre lett tervezve a szövetség. :D
4078. február 7-én, a Végítélet napján, IsenMother, az utolsó emberi bolygó is annihilálódott. Bár a Tejútrendszer, az emberiség bölcsője, ahol először emelte fel fejét a sárból, fennmaradt, minden otthonosságát elvesztette. Csillagok, gázóriások, kisbolygók, üstökösök,…..
(az előző rész) 2009-11-10 Teljesen új fejezet. A GK jelzi, hogy a ZE megtámadta a magban lévő tagjaikat. Mivel nem szívesen kérek a ZE-től szívességet csak úgy, Undergroundnál rögtön egy valag nyersanyaggal próbálom megváltani a GK békéjét. A válasz nemleges, kisebb - immár…..
Tegnap este megérkezett az utolsó hullám, hogy végső csapást mérjen az emberiségre. A pusztítás mértéke kegyetlen: a bolygók 62%-a por és hamu. És mégis, az ellenállást nem sikerült megtörni! Most is több, mint százan vannak online, hogy mentsék, ami még menthető...
Bár egy konkrét ügy apropóján írom ezt a posztot, ennél általánosabb dolgokról lesz szó. A játék moderálásának legfőbb alapelve a Prime Directive, vagyis hogy sosem avatkozom be. Sem akkor, amikor a barátaimat gyilkolják le, sem akkor, amikor számomra ismeretlen játékosokat.…..
Castor és Pollux Nem véletlen, hogy ezt a két hajótípust a híres mitológiai ikerpárról nevezték el. Külön-külön közepes erősségű hajókról van szó, együtt bevetve azonban kemény diót jelentenek az ellenségnek. Castor A két típus közül a Castor a kisebb, gyengébb és…..
Ahogy közelednek Zandagorték, újabb két űrhajójukról készültek felvételek. Szúnyog Amikor 1945-ben Eisenhower eldicsekedett Zsukovnak, hogy milyen modern aknaszedő gépeik vannak, Zsukov csak ennyit felelt: az aknamezők felszámolásának legjobb módja, ha áthajtjuk rajta a…..
akos 999 2010.01.26 13:29:56
Ideje némi információt megosztani arról, hogy mi történik mostanában, és mi várható a jövőben. Mostani szerver Egyre inkább úgy tűnik, nincs akadálya, hogy január végén eljöjjön Zandagort. Hogy mikor, arról fogtok kapni értesítést, hogy mivel és hogyan, arról pedig…..
A Full Moont az a Bart Bonte készítette, akinek a Me and the keyt köszönhetjük, és a játék le sem tagadhatja alkotóját. Ugyanazért remek, mint elődje: ötletes pályákon kell megtalálni valamit – ezúttal egy-egy gyümölcsöt a főhős nyúlnak –, a későbbi feladatok…..
Ahogy már akos999 jelezte a blogon, megkezdődött az első háború. A térképen pirossal az Imperium Romanum, sárgával a The Galaxy Fighters. Az X-ek jelzik az összecsapásokat. 2009-08-23 22:48 az Imperium Romanum hadat üzen a The Galaxy Fighters-nek 2009-08-23 23:00 csata a D 4341, K…..
akos 999 2009.08.28 10:18:18
Hogy tisztázzuk azt amit félreértettetek:

1. A herose nem MNT volt hanem szövetséges, akik egyáltalán nem terveztünk megtámadni.

2. Mi minden MNT-t csak ideglenesnek kötöttünk (kivéve a heroseét) hogy a tagok még véletlenül se tudják egymást támadni, és ne keletkezzen ebből fölösleges feszültség.

3. Ha ezt nem mondtuk volna elég világosan, azért elnézést kérünk.

4. Mivel a herossal szövetségben álltunk ezért támadtuk az utána következő legnagyobb szövit. A TGFet.

5. A háborút diplomáciai lépések előzték meg, amik nem voltak sikeresek, bár tudom hogy ez még nem ok a háborúra.

6. A háború valóban érdekből indult, utólag elhibázott lépésnek bizonyult, amit Vulpi már a kezdetektől nem támogatott.

7. Egy háborút nem lehet "fer" módon indítani, vívni. Mindegy hogy erről 5 perccel, vagy 5 nappal előbb értesíted az ellenfelet.

8. Az hogy a herose önös érdek nélkül segített volna a TGFnek nevetséges.

9. Nyilván való hogy azért indult az egész felháborodás, mert így meg tudtuk volna őrizni az első helyünket. (hiszen a szövetség egész felépítése a háborúkra van kiépítve)

10. Az egyetlen aki a heroseosok közül nem támogatta ezt (és akiről tudok) az mordor volt.

11. Kár hogy már nem ő irányítja a szövetséget. Az a kevés tekintélye is ami volt, a múlté lett amikor a szekta beférkőzött a Heroseba (és a Magánuniverzumba). Mordor ma már csak egy báb akinek ténylegesen semmi beleszólása nincs a politikába.

12. A szövetség felbomlása (az IR és a Herose között) egyértelműen a szektások műve. Nem csak hogy ők mocskoltak be minket, mind a heroseon belül (igy keltve általános közutálatot) , mind a külső fórumokon, de még azt a "szolidaritás"nak csúfolt flottát is ők adták össze ami végül a TGFhez került.

13. A mi egyetlen baklövésünk hogy már az elején felvállaltuk, hogy nyerni jöttünk ide és végig nyílt lapokkal játszottunk. Amivel rendesen belezavartunk a szektások sötét terveibe, legyenek azok akármik, hiszen mindegy milyen mélyen épülnek be egy diktatúrába, tényleges hatalmuk sose lesz. Épp ezért fáradtak annyit, hogy mindent megtegyenek amivel csak akadályozhatnak.

El lehet gondolkozni, hogy ki itt az igazi gonosz: az aki minden hátsó szándék nélkül egyszerűen csak azért játszik hogy nyerjen, és ezt be is vállalja, vagy az aki sötét alvilági mozgalmat szervez, melyet "vallásnak" nevez, és melynek tagjai felett zsarnokian uralkodik, kiknek még kérdezni is tilos, hogy a legkisebb engedetlenségről már ne is beszéljünk. Ki annyira árnyékba burkolózik, hogy nem csak a saját nevét nem hajlandó felfedni, hanem még a saját tetteit sem ismeri el, és minden megmozdulásához bűnbakot kreál hogy ő maga rejtve maradva szövögethesse hálóját mely befonja az egész galaxist.
akos 999 2009.08.28 12:21:21
@Mordor: A tamagochis rész kikerülhető. :D
A Heroes szövetség az első, amelyik kilépett az űrbe, és megkezdte a hódítást: Eddig 76 bolygónál tartanak (62 taggal). A kis piros kör a bázisterületet jelenti, vagyis egy olyan kört, amin belül a szövetséghez tartozó bolygók fele van. A nagy kör pedig az érdekszférát,…..
Előző heti rejtvényünk nyertese Enyedy Gyula, nyereménye egy Jade Empire Special Edition és apróbb ajándéktárgyak (póló, toll, egyebek) a CD Projekt Kft. jóvoltából. Ezen a héten természetesen egy újabb Legjobb Választás játékot, lehet nyerni, ezúttal egy…..
akos 999 2009.08.18 11:28:32
www.casualcollective.com/#games/Splitter 2/77950

Itt az én alkotásom. Egy kicsit nehézre sikerült, de majd meglátjátok!

(Nekem egyszer már sikerült megcsinálni!)
Augusztus 13-án csütörtökön, este 7-től a Főnix Klubban (Paulay Ede utca 5, közel a Deák térhez) lesz a negyedik SFportal Meetup. Az egyik előadást én tartom A sci-fi játékírás nehézségei címmel. Akit érdekel, jöjjön el!..
A Multitask meglehetősen szemétparaszt játék. Először egy golyót kell megtartanunk egy pallón. Aztán mellé egy kék téglalappal kell elkerülnünk a fekete nyilakat, majd egy négyzettel kell elérni a többi négyzetet, természetesen időre. A legvégén pedig egy negyedik feladvány is…..
akos 999 2009.08.12 07:05:24
Mielőtt megjelenne az új Rossz PC Játékok videó, kis csemegeként kiraktam egy új ingyenes, de jó kiadást. Elég kemény kihívás, sok anyázással, de szerintem nagyon is szerethető.Az új videóba már belekezdtem, sajnos az állapotjelző még mindig defekt. A programot még nem…..
A péntek reggeli indulás óta túl vagyunk az 500. regisztráción, és folyamatosan érkeznek az újak. Eddig egy játékos érte el a 3. tech-szintet, és több, mint 50-en a másodikat. Hat komolyabb szövetség alakult, melyek a játékosoknak majdnem a felét lefedik. Változások…..
akos 999 2009.08.03 14:27:01
Legjobb tudásunk szerint a Tejútrendszer egy küllős spirálgalaxis két nagy karral (Perseus, Scutum-Centaurus), két kicsivel (Sagittarius, Norma), és néhány részlegessel (Orion, Közeli 3kpc, Távoli 3kpc). Az átmérője kb 100 000 fényév, ebből a küllőé 27 000, a spirál…..
akos 999 2009.07.24 10:54:45
akos 999 2009.07.26 14:53:31
@akos 999:

A fórumon felmerült indokok miatt inkább a Mag és a Perseus 1 határánál kezdünk. (kepfeltoltes.hu/090726/zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz_www.kepfeltoltes.hu_.png)
A bétához képest a végleges játékban az alábbi változások lesznek: az SPS képzett munkaerőt igényel nincs kezdő titánkészlet, emiatt a 3-as tech szinten csak titánművet tud építeni a játékos (és nem kerül a titán-üveg-olaj csapdába) gyárak fogyasztása/termelése…..
08:57-kor Zandagort flottái kilépnek a hipertérből (08:57 "itt van zandagort"), hogy megkezdjék a támadást Galaxisunk ellen: A múltkorihoz képest a bal- és a jobbszárny jóval nagyobb ívben érkeznek, meglepetést keltve nyugaton és észak-keleten (09:10 "figyelte valaki, hogy az…..
Flashjátékoktól mindenképpen szokatlan, vagy minimum ritka képi és audio élményt nyújt az Andagel. A klasszikus FPS-szerű játék, mely köré egy meglehetősen komplex story is készült, annyira remek grafikával rendelkezik, hogy az ember hajlamos megfeledkezni róla, hogy nem egy…..
akos 999 2009.07.17 10:28:24
@akos 999: Tárgytalan.