Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lojzi1

0 bejegyzést írt és 326 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
110 éve, 1910. március 23-án született Kuroszava Akira japán filmrendező. Ha a japán filmművészetet Nyugaton egy névvel kellene azonosítani, akkor alighanem ő lenne az. Olyan híres alkotások fűződnek a nevéhez, mint A vihar kapujában, A hét szamuráj, a Rőtszakállú vagy a Derszu Uzala. A japán…..
Szandra rémülete nem lehetett kicsi, amikor a régen várt lemezről megkapta a hírt, hogy két nap múlva bezúzzák. Mindezt azért, mert nem vette át, amiről viszont nem is tudott, hogy kellett volna. Furcsán kommunikáló UPS, ropogó hanglemezek. Áprilisban előrendeltem az amerikai Roadrunner…..
lojzi1 2019.10.24 21:03:58
@élhetetlen: pont ez a lényeg, hogy az UPS futár nem nagyon hív fel, ahogy mondták "nem köteles". A második futár aztán fölhívott, vagy inkább lerendelt, mert sietett, az utcán kezembe nyomta.
lojzi1 2019.10.24 21:58:27
@élhetetlen: nézd, mi itt csak a tapasztalatainkat írjuk csak le, nem akarjuk megfejteni a cégfilozófiát. Általában rugalmasak a futárok, de az UPS-nél mintha kicsit merevebbek lennének. Magam körül egyre inkább azt látom, hogy aki csak teheti inkább munkahelyre rendel, ott átveszi a recepció vagy a postakezelő. Otthonra rendelni egyre több macera az ilyen esetek miatt. Pl. a mosógép kiszállítás az nekem 2 nap szobafogság volt.
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Mai posztunkban lényegre törünk a minimalizmus eszközeivel. Fészekrakó lázban égő kolléganőm fordult hozzám kérdésével, miszerint tudok-e valakit, aki nem csekély mennyiségű rézkilincset lepucolna és le is lakkozna neki. Válaszaim a NEM és a CSERÉLD LE ŐKET voltak. Bea nem hagyta annyiban a dolgot,…..
Na csak eljött szilveszter napja, vajon mi mással lehetne megünnepelni, mint zenével? Így erre a napra már nem akartam száraz tényeket közölni, sem azt, hogy kinek melyik film tetszett vagy nem tetszett a legjobban, vagy a legkevésbé. Eldöntöttem ezek helyett idén régi nagy tervemet valósítom meg,…..
Rengeteg olyan italt iszunk hányásig, amely az ital eredeti koncepciójától teljes mértékben távol áll. Triviális de a Jägermeister például köptetőnek indult, ám míg a jéger alig száz éves történelme alatt, világszerte közkedvelten fogyasztott alkohollá vált, addig az abszint elhagyta az eredeti…..
lojzi1 2016.12.31 00:46:34
@Tehetséges ugandai buzi: kár, hogy nagyarcú barátunk nem jutott el eddig a szócikkig. Bár biztos találna valami kifogásolnivalót a szóhasználatban, de minimum a központozásban.
Mindig belátom utólag, hogy óriási hiba a trollnak enni adni.
lojzi1 2016.12.31 01:15:41
@Tehetséges ugandai buzi: akkor csak biztos a szerves kémia a gyengéje, meg a nagy kezdőbetű ;-)
lojzi1 2016.12.31 16:42:54
@O.Ádám: nekem eleinte úgy tűnt, hogy magát a jelenséget vonja kétségbe, lehet csak nem figyeltem eléggé, aztán egyértelműen átcsúszott a nem megfelelő szóhasználaton való lovaglásba. Van erről egy remek cikk évekkel ezelőttről, idézem:
"'Ravasz, az a róka. Ami a fegyvereken van az elsütőbillentyű. Hülyeindex.'
És nem torkolat, hanem csőszájfék. Nem géppuska, hanem szórlöveg. Nem géppisztoly, hanem gépkarabély. Nem füstölgő, hanem hamufelhőt kibocsátó vulkán. Nem daru, hanem emelőkosaras gépjármű. Nem rang, hanem rendfokozat. Nem sugárfertőzés, hanem sugármérgezés. A rakétát nem kilövik, hanem fellövik. Nem kanyarban halad a mozdony, hanem íven a tolatmány. Nem vicc, ilyen dolgok miatt szoktak reklamálni a legnagyobb komolysággal olyan emberek, akik a maguk szakterületéhez egyébként nyilván igen mélyen értenek, és tudják is, mi a különbség a ravasz és az elsütőbillentyű között. Valószínűleg nagyon jólesik nekik a tudat, hogy ismernek egy szaknyelvet, és kioktathatnak másokat. Miközben az autójukra ők is azt mondják, hogy autó, és kiütést kapnak, amikor a rendőrségi szóvivő a tévében kényszeresen személygépjárműzik."
Ez most egy tök szabálytalan lista lesz, mindenféle jósággal a 2000-es évek filmzenei kínálatából. Lesz betétdal, retrózene, rendkívül eltérő filmek, zeneszerzők, stílusok, mindössze két dolog köti össze őket mégis; az egyik, hogy az elmúlt évtized filmzenéihez kapcsolódnak, a másik pedig hogy…..
lojzi1 2016.12.28 13:42:35
@Santino89: akkor jó :) John Murphy zenéit, motívumait elég gyakran oda-vissza használják kicsit módosítva, aztán alig lehet kibogozni melyik az eredeti (pl. 28 days later, Sunshine, Kick-ass, Grey...)
                Lavrentyij Berija 1899. március 29-én született az abháziai Merheuliban. Noha szegény családból származott, vallásos édesanyja elhatározta, hogy taníttatni fogja a fogékony gyermeket. Lavrentyij Szuhumiban végzett mint vízügyi mérnök 1917-ben. Lavrentyij Berija 1920-ban. Forrás:…..
Acélpók, űrfegyver vagy egy kortárs műtárgy? Nem, a ránézésre sem kávéfőzőnek látszó Iikone amennyire meglepő, annyira egyszerű. A működését és az árát figyelembe véve, megkérdőjelezhető a létjogosultsága… Az Iikone mk1 a világ első filteres kávéfőzője, ahol a filter nincs semmilyen módon…..
Csoda, hogy elkészültek ezek a filmek Sokszor talán nem is gondolunk bele, hogy egy film forgatásán milyen események, balhék húzhatják vissza a produkció elkészültét. Most összeszedtünk pár balhés alkotást, amik csoda, hogy elkészültek. Az ördögűző Bár a 70-es években a rendezők meglehetősen…..
Rengeteg hely nyit a városban, nem könnyű szétválasztani az érdekteleneket a figyelemre méltóktól. Az alábbiak mindenképpen megérnek egy próbát! Van köztük új, van kicsit sem új, viszont újszerű is...
Na jó, nyilván csak az egyik legjobb és az egyik legegyszerűbb, de főleg ilyenkor, rettentő jól tud esni, és pár percnyi vagdosáson és a kenyérpirításon túl nem igényel semmit...
lojzi1 2015.12.15 17:06:57
@hagyma: "a brutalis inkabb durva, kegyetlen eroszakos, mint nagyon" -> teccik ismerni azt a nyelvi jelenséget, hogy oximoron? ;-)
Az index címlapos pár sort minden bizonnyal soha nem a bloggerek írják, hanem szerkesztőségi droidok rittyentik össze a Blikk címlap legrosszabb szenzációhajhász modorában.
Filmbook Kerülőutak (2004) 2016.09.02 06:00:00
Könnyed esti kikapcsolódásnak tűnhet eme film, melyben két barát, asszonyt, mobilt, gondokat hátrahagyva kikapcsolódik egy laza hét erejéig, nagyon finom borokat kóstolnak, és egy utolsó nagyot buliznak, mielőtt egyikük kimondaná a boldog(talan)ító igent. Vagy mégsem? Ha megnézzük a rendező nevét,…..
lojzi1 2015.05.08 15:32:41
@scal: first world problem, néhány példa: túl messze volt csak parkolóhely, nem volt a büfében Coke Zero csak Light, nem adják HD-ben a BL-döntőt, tavalyi Ray Ban modellt vettem véletlenül, túl meleg volt a bor az étteremben, stb.
Csak nem gondoltátok, hogy úgy fog elmúlni a március, hogy nem kaptok egy újabb epikus morzsát serdülőkorom meghatározó filmélményei közül? Jöjjön hát egy ízig vérig ultracool, akció sci-fi, egy szebb időből, amikor még tényleg volt kraft a filmekben. És nem mindenféle…..
      Topmodell volt. Most két gyermek édesanyja, feleség, üzletasszony. És, ahogy ez a kép mutatja: bevállalós is. A 48 éves Cindy Crawford ugyanis a Marie Claire áprilisi száma számára (sic!) vetkőzött le fehérneműre. Ebben semmi igazán különös nem lenne, ha nem retus…..
Vesztettetek már el jelentést? És valami sokkal fontosabbat? Amiről nem is tudtátok, hogy a tiétek. Egészen addig míg már nem volt meg, mert tovatűnt, egy érzést, egy szerelmet, a boldogságot, vagy annak illúzióját? Kerestétek? Vagy csak éltetek a pillanattal, ami öletekbe…..
Vérzik a szívem ezért a franchise-ért, mert annyira ígéretesen indult. Egy izgalmas tinifilm, szerethető főhősnővel, ami nem csak a lányok, hanem a fiúk tetszését is elnyerheti. Volt benne némi társadalom- és médiakritika, érdekes kérdésekkel szembesülhettek azok a fiatalok,…..
Az IDDQD a magyar sajtóban elsőként írt hosszabb elemzést a Gamergate-botrányról, ennek már másfél hónapja. Persze azóta is bőven lehetett volna írni róla, de szándékosan nem tettem. Egyrészt komolyan gondolom, amit szeptemberben írtam, hogy Magyarországról, az itteni…..
lojzi1 2014.11.03 16:24:00
Régen volt már toplista, és igazából a mostaninak sincs semmi aktualitása (ha csak az nem, hogy éppen C64-játékzenéket hallgattam egy cikk írása közben). Szóval jöjjön a legjobb Commodore 64-es játékzenék 10-es toplistája - nyilván szerintem, aztán kommentekbe jöhetnek…..