Regisztráció Blogot indítok
Adatok
annacsek

3 bejegyzést írt és 62 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pár napja az egyik érdi bölcsőde udvarára ismeretlenek betörtek. Nem vittek el semmit, „csak” a gyerekek fajátékait törték, rúgták szét. Aki sűrűn jár a város központjában az ezen meg sem lepődik, a törés-zúzás sajnos már megszokott.Tegnap Diósdon volt dolgom,…..
antirec 2009.06.01 21:50:00
antirec Egy jó kis fesztivál 2009.05.24 22:48:00
Ha elég a megabóvli, megatömeg, megezsincs, megazsincs, se budi, se tisztaság jellegű fesztiválokból, akkor érdemes kimenni Érdre június 21-21.-én az második Első Fesztiválra.Lesz Ghymes, Korál, Quimby, 30Y, PASO, Suhancos és több érdi zenekar. Emellett mászófal, masszázssátor,…..
antirec Mi ez a blog? 2009.05.23 20:46:00
Sziasztok!Soha nincs időm, hogy írjak, ezért teljesen beláthatatlan időközönként jelenik meg írás a blogban. Ezzel vélhetően már elég sokakat elriasztottam, jobb mindjárt az elején túlesni ezen.Az alapélményekről röviden:Unom a szponzorált, a kapcsolati hálókon futó és…..
A szervezőktől megkaptam a fesztivál programját. Két színpadon, egy sátorban és a nagyszínpadon egymás nem fedve zajlanak majd a koncertek. Előbb a várható tűző napsütés elöl a sátorba húzódva, majd koraestétől a nagyszínpadon, 23 óra után pedig - valószínűleg a béke…..
annacsek 2009.05.05 10:46:59
@CuckOO: Szerintem pont 10 zenekarral lép fel több, mint amennyi eddig Érden eddig megfordult egy fesztivál keretében, ahogy tavaly 23-al több volt.

Egyébként azért is van kevesebb zenekar, mert koradélután az érdi zenekarokra nem voltunk kíváncsiak, így minden program időben felfelé csúszott.

Egyébként szerintem is jobb volna, ha több zenekar lépne fel, és 3 napig tartana a buli, de ahhoz kellünk mi érdiek is, mint közönség. ha többen megyünk több a bevétel, többet lehet a következő évben. Azért egy kicsit rajtunk is múlik, elég, ha egy icipicit a magunkénak érezzük.

Én sem rajongok minden fellépőért, de ezt a felhozatalt szánalmasnak nevezni, meglehetős túlzás.
annacsek 2009.05.05 23:38:25
@CuckOO: Nem bántásiból, de ha nem ismered a Quimbyt, a Ghymest, a Korált, akkor van mit pótolnod. Ezt hívják érdeklődésnek.Ki tudja, talán vmelyik zenekar a jövő MUSE-a?!
A Bambiban egy ismerősöm asztalánál egy köpcös fiatalember ült. Bemutattak neki, annyi derült akkor csak ki, hogy az SZDSZ egyik fontos embere s állítólag Fodor Gábor tanácsadója. Sajnos nem jegyeztem meg a nevét, de ki fogom nyomozni.(Update: a srác Fodornak _volt_ a tanácsadója.…..
annacsek 2009.05.05 12:32:38
@[eon]: Hát, bízom benne, hogy tényleg beindultok.A számokkal meg tényleg vigyázni kell, mert 40%-os részvételnél már egész máshogy alakul, arról nem is beszélve, hogy vélhetően ez is protest szavazás lesz, ami a fekete-fehér képleteknek kedvez.

Még annyit tennék hozzá, hogy a jelek szerint nem szerencsés más pártok bármilyen, akármilyen megnyilvánulásait elővennetek, mert össze fognak mosni benneteket velük. A szadi irányába így is nagy a kísértés az összemosásra, de nem biztos, hogy ezt szembenállósdival, vagy annak is értelmezhető technikával kéne kivédeni. Talán a legjobb, ha nem kommentáljátok a többi pártot, azon egyszerű oknál fogva, hogy egyszerre lesz leírva a nevetek velük.

Értem, hogy ez a blog nem rossz szándékú volt és azt is elhiszem, hogy őszinte és spontán felindulásból született, de az efféle dolgok pártszinten már naivitásnak hatnak. Sajnos át kell gondolni a megnyilatkozásokat értelmezési tartományok szerint, ami nem puhány óvatoskodást kell jelentsen, de megfontoltságot már mindenképp. Röviden: ne foglalkozzatok más pártokkal szerintem. Már ettől is mások lesztek.

annacsek 2009.05.05 15:27:54
@BrianBrian: Ugyan már túljutottunk egyszer a kampány témán, de két dolgot megjegyeznék csendesen.
1. Ne legyél benne oly biztos, hogy nem adakoztam.
2. Megértve elszántságodat sem biztos, hogy "kedveskedő" hangnemed alapján most megtenném.

Nem vád volt részemről a kampány iránti igény, hanem aggodalom, de persze nem biztos, hogy van erre szükség.
w A párttal, a néppel 2009.04.09 06:30:00
Ott voltam, ahol lennem kellett, azt tettem, amit tennem kellett. Kádár János sírfelirata Bajnai Gordon egészen sikeresen melegíti magának a miniszterelnöki széket; az összeszorított ajkú, elszánt csinálniakarás aurája láthatóvá vált. Terveit a piacok, a hitelezők biztatással…..
Na mit kapunk, ha Pozsonyi "Bucó" Ádámot keresztezzük Dolák-Saly Róberttel? Az eredményt pedig a Numanuma-kölyökkel? Hát az internetes szórakoztatásra teremtett keresztény-konzervatív paródiát, azt. A Képviselő Funky blog pedig úgy érzi, meg is találta a különös…..
2009 március 24-én este három jelölt van a magyar miniszterelnöki posztra. Legalábbis három olyan, akiket a Magyar Szocialista Párt elfogadni hajlandó. Egyikük, Surányi György teljesen esélytelen a posztra, leginkább azért, mert valószínűleg van annyi esze, hogy eleve el sem fogja…..
w Végjáték előtt 2009.03.20 06:30:00
Tisztújítás előtt áll az MSZP, ami azért lesz izgalmas, mert nincsenek a táblán tisztek. Gyurcsány Ferencnek a pártban nincs alternatívája. Ki lehet közületek méltó hozzám? – ezt a kérdést teszi fel nap mint nap a puszta létezésével. Ahogy jön-megy, okoskodik, magyaráz,…..
annacsek 2009.03.20 14:28:47
@Tóta W. Árpád: Tényleg nem érted, amit cartman írt? Elég, ha azt válaszolod, hogy igen és már itt se voltam.
annacsek 2009.03.20 15:05:07
@Tóta W. Árpád: Köszönöm az igenlő választ. Viszlát!
annacsek 2009.03.21 00:01:21
@osborne: Kedves Osborne!

Szerintem minden komment erősíti Tóta W. Bush pozícióit, hiszen olvasottságot produkál. Minek úgy tenni, mintha a legcsekélyebb értelme volna reagálni az ő posztjaira, amikor már teljesen érdektelen.

Fél nappal korábban kértem, hogy jelezze, hanem érti mi a probléma, és indirekt jelezte is, hogy tényleg fogalma sincs.

Előbb-utóbb a magától eltűnik a színről, lévén semmit nem tesz hozzá a viághoz.

Persze a "szociális" szempontokat is értem a kommentelésben:-)
Nincs abban semmi különös, ha valaki a XXI. század elején létrehozza személyes honlapját. Nem kell ezt magyaráznom akkor sem, ha nem vagyok igazi blogger. Ezt nem Képviselő F. mondja, hanem Gulyás József, az SZDSZ parlamenti képviselője.Az utóbbi napokban sajnos a Képviselő Funky…..
Tudták önök, hogy Mohácsi Viktória az EU-Kazahsztán, EU-Kirgizisztán, EU-Üzbegisztán Parlamenti Együttműködési Bizottságokba delegált küldöttség és a Tádzsikisztánnal, Türkmenisztánnal és Mongóliával fenntartott kapcsolatokért felelős küldöttség tagja? Reméljük, hogy…..
Mindjárt itt a következő Nagy Nemzeti Ünnep, már csak órák kérdése és egy hatalmas bulira ébredhetünk. Nekem már péntek hajnalban egy remek koszorúzással elkezdődött a program, csak úgy mint a sok szerencsétlen iskolásnak, akik idén is századszorra meghallgathatták egy rém…..
annacsek 2009.03.14 14:28:00
annacsek 2009.03.14 14:30:00
annacsek 2009.03.14 18:16:49
@BKV reszelő: Hát elég szofisztikált egy vélemény a tiéd! Szerintem Te tényleg csak szarni tudsz, mert más dologban nem igazán éred fel, sem őt, sem a témát.

Élvezd a demokrácia azon csodáját, hogy elmondhatod a véleményedet, akkor is, ha az értéke nem haladja meg egy repülő tetű ürítésének súlyát

Nehéz szóhoz jutni, a videó lejátszása után.. Kérdések százai hangzanak a fejemben, melyek közül a legerősebben ez skandál:  Hol rontottuk el?  Hol rontottuk el, ha iskolázatlan fiatalok tartatják be önös szabályaikat az utcákon? Hol rontottuk el, ha egy bántalmazott…..
Ha Gyurcsány Ferenc meglátná, hogy édesanyja, Katus, levegőért kapkodva sodródik a Dunában, finoman felhúzná a nadrágszárát, leguggolna a parton, és paposan tagolva azt mondaná neki: "Katus, a hatályos vízügyi szabályozás értelmében azt javasolnám, hogy a kormány…..
Paranoid Android A remény embere 2009.03.07 09:23:16
      Különös, de Orbán Viktor élete legjobb beszédét mondta el tegnap. Azért különös, mert sem a helyzet, sem a pártelnök elmúlt években mutatott politikai és retorikai teljesítménye nem predesztinálta erre. Ezt még az a lényegtelennek kevésbé tekinthető…..
annacsek 2009.03.07 15:11:27
@rockjano: Sajnos ellent kell mondjak neked. A gyurcsány monjon le épp aktuális! Ezt csak akkortól (és addig) mondják, amíg hatalomban van és azt úgy gyakorolja, ahogy most. Ellenben Orbán nincs hatalmon, úgyhogy minek bohóckodni vele? Egyébként, amíg nncs hatalmon minden csak feltételezés az ő feltételezett kormányzásával kapcsolatban, ellenben gyf kapcsán nem feltételezés, hanem szomorú valóság. Majd - ha és amikor - Orbán böszmélkedik, akkor kell hisztizni vele és róla!

Én sem mondtam, hogy biztonságos lesz a világ, csak azt, hogy ezt kéne ígérni, mert a változás riasztó a legtöbb embernek. Egyébként ha minimális szinten is, de moderálható minden válság. Elég, ha az erre való törekvés válik egyértelművé.
annacsek 2009.03.07 15:27:39
@beyo: Bocs, de most primko és demagóg leszek: Liberálisként mit kerestél az SZDSZ oldalán?

Mondom, tudom, hogy demagóg, de remélem érted a kijelentés mögött húzódó együttérzést is, akkor is, ha nincs rá szükséged.
annacsek 2009.03.07 16:53:46
@rockjano: Kedves RJanó!

Most az ország sütijéről beszélgetünk, nem a gyerekéről, ráadásul pont arról, hogy már elfogyott. Mert GYF és csapata elqurta. Ezt ők mondták, nekik hihetsz :-))

Amit te teszel e blogban, az a tipikus mentségkereső, elkötelezett attitűd, ami emberileg érthető, szakmailag nem.

A másik is hergya most ebben a helyzetben édeskevés magyarázatnak.

Tudod ez a fiatalszoci exkisz bagázs egyenesági folytatója az egyszer már elqurt országlásnak 89 előttből. Ez nem komcsizás, suán szociometria. bebetonozta magát egy meglehetősen kultúrálatlan és önző elit, aminek itt az eredménye.

Csak felhívnám a figyelmedet, hogy épp azzal vígasztalod magad, hogy még gyurcsiéknál is lehet rosszabb. Mivel nem gyakorolják a hatalmat, ezért ezt pontosan semmi esetre sem tudhatod, úgyhogy egy feltételezést állítasz szembe egy bevallott ténnyel. Ezt nevezik vakságnak, vagy ostobaságnak. Sajnálom.

Az ellenzéknek is van felelőssége, de ez nem ment egyetlen kormányt sem. A
Eredetileg csak a pendrive-jogdíj ügyről akartam véleményt alkotni, de nem mehetek el szó nélkül az Artisjus - általam ismert - első igazán nagy genyósága mellett sem. Így egy kicsit hosszú lett ez az írás, de legalább van mit belinkelni amikor válaszolni kellene a kínzó…..
annacsek 2009.03.06 19:09:44
A fő kérdés egyébként szerintem is a létük.

Sehol máshol nem civil, egyesületi formában szedik a jogdíjakat. Persze a kormány jog szerint megteheti, hogy áttestálja, talán csak igazság szerint nem.

A helyzet egyébként azért szomorú, mert ez biztosítja a szakmai(?) betont, ami révén a kiválasztás is megalapozható.

Náluk kell bejelenteni, teutánad fizetnek azok, akik pl épp segítenek azzal, hogy fellépési lehetőséget biztosítanak, nekik, akik majd szétosztják azoknak, akikhez neked, mint zenésznek semmi közöd. Aki próbált már zenés szórakozóhelyet üzemeltetni, az pontosan ismeri ezt az eljárást lsd: Maffiózók összes évad. Bródi Soprano és tsai ügyesen csinálják. magukhoz vettek egy-két kellően okos jogászt (vagy épp fordítva), bevállaltak egy-két jószolgálatot ide-oda, aztán övék a jog.

De legyünk konstruktívak:

Az Artisus egyetlen lényegi funkciója az, hogy FIGYELI, hol használják fel a szellemi termékedet. Mert ugye azt minden zenész tudja, hogy hol, hányszor lépett fel, tehát becsületesebb volna azt mondani, hogy a fellépti díjban (ha van) benne foglaltatik a jogdíj, amit a rádió, a szórakozóhely, stb a zenésznek fizet ki! ebből aztán, a zenész x százalékot eljuttat az Artisjushoz, hogy figyelje a rádió-, tv és más adókat, vajon játszák-e az ő számait. Erre az operatív feladatra egy kisebb szervezet elegendő, amit a kisösszeghű, zenészek által történő befizetések eltarthatnak. Az persze igaz, hogy így nincs benne üzlet a Sopránóéknak, de esetleg műkdne a jog- és érdekvédelem.
A Blikk azt írja, hogy Szűcs Erika szociális miniszter tavaly nem érdemelte meg 3,88 millió forintos jutalmát. Ezt az összeget azért kapta, mert már 30 éve közszolgálati állásokban dolgozik, és az ilyen karrier után jár a jutalom. A Blikk hiába nézte a miniszter önéletrajzát a…..
Ezt elismételjük párszor ebben a dalban, mert mintegy refrénként, beékelődött a sorok közé, hírértékét mégis inkább az növeli, hogy ez az egyik legkorábbi Kiscsillag szerzemény, ami már az első lemezre is felkerülhetett volna, fel is vettük, de aztán nem, majd a másodikra is…..
annacsek 2009.03.03 19:29:46
Pilu Gazdagok és szépek 2009.02.22 11:11:00
 A „gazdagok és szépek” magyar interpretációjával alapvetően semmi probléma nincs, hiszen az embernek a bankszámláján szereplő nulláktól függetlenül is szíve joga néha összehányni a budit néhány tucat mojitotól bepöccenve. Azzal sincs baj, ha ezt hatszázezer…..
annacsek 2009.02.22 12:31:59
@Kösz jól vagyok!: Pont erre céloztam
annacsek 2009.02.22 13:21:19
@vakapad: Szerintem gyenge túlzásba estél az irigységet illetően. Az emberek jó része szeret elmenni bálokba, ahol kicsinosítva mutogathatja magát, ez volna az irigység alapja? vajmikevés. nem tudom érzékeled-e, de lassan már az a sikk, ha nem megy el valaki az Operabálba.
Nem azért, de egy sétálónálónál még nekem többre futná, már ha egyáltalán eszembe jutna elmenni oda. De tudod a szégyen és a büszkeség meglehetősen távol tart. Nem csak engem. Nem véletlen, hogy 1200 cm3 agytérfogat fölött már csak az ment el, aki nem tudta visszamondani. Ettől is pusztul le a bál.
Már fel akartam ezt tenni itt kérdésben, csak elfelejtettem, de most reklámbuzi kollega eszembe juttatta a lelkes libavédőket.Egész egyszerűen nem értem hol vannak ezek az állatvédők, amikor pl. homárokat élve dobnak a forró vízbe, miközben azok a homárok sírnak ilyenkor…..
Az ember egy későfeudális földrajzi egységben élő embersokaság  tagjaként, mely fölött a látszat ellenére bizonyos kérdésekben titokban ám egységes főhatalom a maga jólétére egyesült, azt gondolná, hogy tehát az élősködők feltétlenül középosztály -ra…..