Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francekellregisztralni

0 bejegyzést írt és 520 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. 2016 december 17.-e óta nem ittam. A függőségem minden momentumát, őszintén, kendőzetlenül követheted itt a blogon, a sikereket, és a kudarcokat is. Ezen kívül meg fogom osztani veletek a mindenféle gondolataimat, agymenéseimet is az élet dolgairól.…..
Francekellregisztralni 2017.02.05 13:31:31
@nyelv-ész: "Ha ki tud hagyni heteket, hónapokat, de időnként KELL neki a pia, és nem tud lemondani róla, akkor alkoholista. És igen, az is, aki napi egy sört iszik, de anélkül nem tud meglenni. Lehet, hogy nem látszik rajta, mert a szervezete még nem épült le, de attól még alkesz, mert kialakult a függősége."

Ez baromsag. Az nem alkoholista se nem fuggoje semminek, akinek havonta- kethetente van egy-egy rossz napja amikor muszaj kompenzalnia valamivel. Barkinek lehet rossz napja vagy akar idoszaka is (ha nem kvazi folytonos), de ha utana pont annyira nem szorul ra semmire mint elotte akkor nem fuggo.
Azzal azert legyunk tisztaban, hogy az ember viselkedeset, szemelyiseget es hangulatat az agyi anyagcsereje hatarozza meg. Ez az anyagcsere dinamikusan valtozik a kornyezettel es az emberrel. Rengeteg dolog befolyasolja az eletmod, a taplalkozas, a gondolkodasmod, a csaladi kornyezet...meg az idojaras is. Elfuseralt, rosszul megtanult, berogzott megkuzdesi strategia (amit tul sokat tolnak az arcunkba mindenhol) az alkoholhoz fordulni vagy nem tudni hol a hatar, de inni egy-egy pohar bort vacsora utan, hogy az ember nyugodtan tudjon aludni egy rovidebb tulstresszes idoszkaban megmentheti a komplett idegosszeroppanastol ...ami szinten nem vicces.
A feketen-feheren gondolkodas az ami reszben okozoja es stigmatizalja is az alkoholizmust...es egyeb mentalis allapotokat - amik nem mellesleg szinten alkoholizmushoz tudnak vezetni.
Polaris Nárcizmus 2017.02.02 22:10:17
Felkértek rá, hogy tartsak a klinikánkhoz tartozó rezidenseknek (szakorvosjelöltek, svédül: ST-läkare) egy előadást az addiktológiai járóbetegellátásról. Vagyis arról, amit nap mint nap csinálok, az alkoholisták és a drogfüggők kezeléséről a rendelőnkben. Nincs is ezzel semmi probléma, gond nélkül…..
Francekellregisztralni 2017.02.05 14:21:43
@Hobbiszakács:
Szerintem ezt azert ne feltetlen vedd magadra, bar te tudod a korulmenyeket.
En egyszer "ezer vattos" lampaval a fejem folott az elso sorban epp csak nem az eloado oleben ultem es megis olyanokat bolintottam, majd leestem a szekrol. Szerencsetlen ugy minden harmadiknal elrendelt egy szunetet.:D Nem votl mit tenni, nem volt oxigen a helyisegben eleg.
A minap megütötte a fülem egy mondat: nem arra emlékeznek az emberek, amit mondtál nekik, hanem arra, milyen érzéseket váltottál ki bennük.  ..
Francekellregisztralni 2017.02.05 09:44:05
A virginiai háziasszony, Teresa Wilson Lewis meg akart szabadulni a férjétől, Juliantől. Így akarta megszerezni a férfi vagyonát a és biztosítási pénzét. Ezért elkezdte rágni a két fiatal szeretője, Matthew Shallenberger és Rodney Fuller fülét, hogy kövessék el helyette a gyilkosságot. Ám 2002-ben…..
Francekellregisztralni 2017.02.04 15:08:16
@Coco Binky: Hogy a csudaban lehet merni ennyire alacsony IQ szintet?
A kozepertektol (100) ket sztansard elteresre (15-os vagy 20-as) levo szintek felfele is nehezen merhetoek, pedig azt gondolom osszetetteb szinte barmikor lehet valami, de az egyszeruseg fele nem vegtelenitheto a skala.
Egyetemistának lenni nem könnyű. Kiszakadsz az eddigi megszokott környezetedből egy ismeretlen világba. Új város, új emberek, új barátok. Az állami támogatott helyek csökkenésével egyre kevesebben tanulhatnak ingyen. A kollégium elviselhetetlen, az albérletek drágák. A diákmunka alig fizet. A pénz…..
Francekellregisztralni 2016.11.22 20:39:37
@Sadist: "Mert egyszerűen nem vagy az. Semmilyen téren."

Valoszinu tenyleg nem. Tul hulye vagy te ahhoz. :)
Francekellregisztralni 2016.11.23 01:17:28
@Sadist: "Figyi, lehet háborogni meg nőgyűlöletet kiabálni, de az tény, hogy a ma ismert modern civilizációt a férfiak építették fel és működtetik a mai napig, nem a nők. A nők "csak" az utánpótlást biztosították, ők a civilizáció mennyiségi, a férfiak pedig a minőségi részét tették bele.
Elég megnézni azt a néhány matriarchális törzset, amik még fennmaradtak. Kb. az ókor fejlettségi szintjén vannak."
_____
Nefertiti ( 1370 – ca. 1330 BC) Egyptian queen

Hatshepsut (1507–1458 BC) She was the second historically confirmed female pharaoh, the first being Sobekneferu.[6] (Various other women may have also ruled as pharaohs regnant or at least regents, before Hatshepsut, as early as Merneith almost 1500 years prior.)

Cleopatra (69 – 30 BC)

Zenobia ( 235– c. 275) Queen of the Palmyrene Empire in Syria

Hypatia (350 – 415) Greek mathematician, astronomer, and philosopher in Egypt, then a part of the Byzantine Empire.[6] She was the head of the Neoplatonic school at Alexandria, where she taught philosophy and astronomy.

Theodora (500 – 548) empress of the Byzantine Empire

Wu Zetian (624 – 705) Chinese sovereign

Eleanor of Aquitaine (1122 – 1204)

Maria Theresa (1717 – 1780)

Catherine the Great (1729 – 1796)

Elizabeth I of England (1533 – 1603)

Giuseppa Barbapiccola (1702 – ca 1740) Italian natural philosopher, poet and translator. She is best known for her translation of René Descartes' Principles of Philosophy to Italian in 1722.

Émilie du Châtelet (1706 – 1749) French natural philosopher, mathematician, physicist, and author during the early 1730s until her untimely death due to childbirth in 1749. Her most recognized achievement is her translation of and commentary on Isaac Newton's work Principia Mathematica.

Sophie Germain (1776 – 1831) One of the pioneers of elasticity theory, she won the grand prize from the Paris Academy of Sciences for her essay on the subject. Her work on Fermat's Last Theorem provided a foundation for mathematicians exploring the subject for hundreds of years after.

Ching Shih (1775–1844) a prominent pirate in middle Qing China, who terrorized the China Sea in the early 19th century. She personally commanded over 300 junks manned by 20,000 to 40,000 pirates
Elizabeth Fulhame (fl. 1794) Scottish chemist who invented the concept of catalysis and discovered photoreduction.

Mary Anning (1799 – 1847) English fossil collector, dealer, and paleontologist. Her findings contributed to important changes in scientific thinking about prehistoric life and the history of the Earth.

Naziq al-Abid

Lady Hester Stanhope (1776 – 1839) British socialite, adventurer and traveler. Her archaeological expedition to Ashkelon in 1815 is considered the first modern excavation in the history of Holy Land archeology.

Queen Victoria ( 1819 – 1901)

Henrietta Swan Leavitt (1868 – 1921) American astronomer who discovered the relation between the luminosity and the period of Cepheid variable stars.

Marie Curie (1867 – 1934)

Annie Jump Cannon (1863 – 1941) American astronomer whose cataloging work was instrumental in the development of contemporary stellar classification.

Rosalind Franklin (1920 – 1958) English chemist and X-ray crystallographer who made contributions to the understanding of the molecular structures of DNA (deoxyribonucleic acid), RNA (ribonucleic acid), viruses, coal, and graphite.

Lise Meitner (1878 – 1968) Austrian-Swedish physicist who worked on radioactivity and nuclear physics.

Rachel Carson (1907 – 1964) marine biologist and conservationist

Marie Tharp (1920 – 2006) American geologist and oceanographic cartographer

Barbara McClintock (1902 – 1992) American scientist and cytogeneticist who was awarded the 1983 Nobel Prize in Physiology or Medicine.

Hedy Lamarr (1914 – 2000) Lamarr and composer George Antheil developed a radio guidance system for Allied torpedoes, which used spread spectrum and frequency hopping technology to defeat the threat of jamming by the Axis powers.

Margaret Hamilton (1936 - ...) She was Director of the Software Engineering Division of the MIT Instrumentation Laboratory, which developed on-board flight software for the Apollo space program.

Maryam Mirzakhani (1977 - ...) mathematician, Fields Medalist.

_____

...persze nem mondom, nekem is boven eleg a Pápuákat megfigyelnem hozza, hogy messzemeno kovetkezteteseket vonjak le a _TE_ ertelmi keppessegeidrol - nem "a ferfiak"-erol, biztos nem mind ekkora faek mint te,

XXXX
@Almandin: "Még valami: az a legmegdöbbentőbb, hogy ezt egy diplomás, elvileg értelmiségi nő írta. "
Tuti nem hazudik rola, hogy no?
Francekellregisztralni 2016.11.23 12:22:05
@Sadist: "Ha a racionális érvelésed meg csődöt mond és odáig süllyedsz, hogy személyeskedsz, akkor legalább csináld rendesen és stílusosan, ne úgy, mint valami fosivó faszari atka."

A te logikad hianyos.
A logika az a terulet ahol, ha A-bol logikusan B kovetkezik, az azt jeleni hogy A-bol MINDIG B kovetkezik.
Ha egy mareknyi matriarhalis oserdei torzs letebol az kovetkezik, hogy "a nok mind hulyek, hisz nezd meg hogy elnek"* akkor a ketszer ennyi patriarchalis kokori szintu sot kannibal torzs letebol az kene kovetkezzen, hogy "a ferfiak mind hulyek".
Ez nyilvanvalo baromsag. ...Ennel egy "fokkal" osszetettebb a vilag.
Ahhoz, hogy ilyeneket higgy valami irgalmatlan muveletlennek es tajekozatlannak kell lenned a vilagtortenelemmel (es nagysagrendileg minden egyebbel) kapcsolatban.
En nem allitom, hogy buta vagy. Ha tenyleg tudsz integralni (bar a statisztika ertelmezesevel lathato gondjaid vannak) akkor talan hardver van eleg ...csak a szofvert bugos, nem is kicsit.

*Eleve elbaszod az ervelesedet is, mert ertem en mit akarsz mondani. *Nincs magas kultura ami _MA_ ne patriarchalis lenne. Ami ma matriachalis az csak a kis kokori torzsek.* Igenam, de bizony volt okori magas kultura ami egalitarianus volt ( egy patriarchalis alacsonyabb szinten levo kultura kiirtotta a picsaba...amugy epitoleg, logikusan.) es sokkal fejlettebb toleransabb es kiegyensulyozottabb volt mint a tobbi: Egyiptom. Bar a kereket pont nem talaltak fel _a ferfiak sem_ ott emiatt nem tudtak olyan intenziven irtani egymast. Epitkezni sikerult igy is. ...Plussz a felet se tudjuk a tortenelemnek es annak is a javat a mai okorsegunkel felre magyarazzuk.

A masik logikai hiba amit elkovetsz, hogy szinten a fekete-feher tipusu ellentetparban gondolkodasod miatt, a noi egyenloseget a matriarchalis tarsadalmak (kohh..hianyaval) akarod modellezni nem az egalitarianusokkal - ami az egyenloseg jelenti. ...Magyaran sulyosan szukseged lenne egy ertelmezo szotarra is.

Tudod en nem azon vitatom hogy "a ferfiak" epitettek a vilagon sokat. Eszem agaban nincs elvitatni a nagy tudosok eszet. (*Tegyuk hozza, hogy a vilag legnagyobb zsenijekent is gondolhatsz orbitalis baromsagokat is; lasd Newton es az alkimia. ) Viszont te ettol nem leszel kulomb, kulonosen nem nalam vagy minden nonel. Ezenkivul nem csak "a ferfiak" epitettek azokat a tarsadalmakat amik most vanna "s nok" _IS_ tettek; lasd lista.
Van olyan tarsadalom ma ahol a nok nem tehetnek az eg egyadta vilagon semmit: Kb az egesz arab/muszlim vilag durvabbik resze. Miota igy van nem is tettek le semmit az asztalra. Pedig mig nem voltak ilyen beszukultek addig bizony a vilag vezeto tudosi kozott voltak. ...ebbol is okkal vonhatnank le kovetkezteteseket. Bar nem a nemek ertelmi kepessegeire nezve , hanem a hulye gondolkodasmodok pusztito hatasaira vonatkozoan.

A szemelyeskedes annak szol, hogy te vagy aki ezeket a baromsagokat mondja nem "a ferfiak". En nem vagyok hajlando elkovetni ezt a logikai hibat. Se kulonb nem leszek tole vagy okosabb , hogy letezett Hypatia, de hogy nalad tobbet tudok az fix.

Szoval az kijelenteni, hogy buta vagy es ezzel a mentalis akrobatikaval csak az egodat provalod egyben tartani nem ad hominem. Puszta teny.
Vége a nyárnak, lassan mindenki visszazökken a hétköznapokba, a munkába, és nyilván nem kevesen vagyunk úgy, hogy nem bánnánk, ha kissé kevesebbet kellene dolgozni...
Mi a láthatatlan munka? Minden olyan feladatot ide sorolhatunk, amelyet nem fizetség ellenében – egyszóval a családért vagy egy közösségért – végeznek az emberek, akik gyakran társadalmi elismertséget sem kapnak érte. Ilyen a nyugdíjas nagymama önkéntes „bébiszitterkedése”, az idős, beteg rokon…..
Francekellregisztralni 2016.09.03 20:27:35
@encir: " Csak sajnos a férfiak hajlamosak rá, hogy a saját nembelire essék a választásuk, hiszen ha nem így lenne, nyilván jóval több nő lehetne felelősebb beosztásban."

Ez sem igaz. Mindkét nem csinálja ezt. A nők is a férfit választják. Meg a szebbet, meg a fiatalabbat, meg a fehérebbet. Azt aki a beléjük nevelt sztereotípia alapján jobban illik az elképzelésükbe... érzésből. Ettől változik olyan nehezen meg. Az ember nem olyan racionális mint hiszi.
Francekellregisztralni 2016.09.03 20:31:15
@George Herceg: " korai és könnyített nyugdíjba vonulási lehetőség a nőknek stb."

...nem olvasol mi? Akkor se ha kikeresik neked az infót lepereg mint a falra hányt borsó.
Nem azért jár a könnyített nyugdíj mert nő valaki, hanem azért ha szült. A szülésért jár. Ha sikerülne szülnöd neked is járna. Nekem meg nem fog járni hiába vagyok nő, ha nem szülök.
Francekellregisztralni 2016.09.04 20:16:15
@tff: aha... Nem pont te linkelted a hamis dilemmat?
Itt miert nem latod?

Nem mindenki maganyos aki egyedul van. Nem jobb nem megfelelo tarsal mint egyedul - hosszu tavon semmikepp. Nem csak macskat lehet haza vinni. Nem csak faszkalapok leteznek - en meg az itteni hozzaszolasok kozott is lattam szerintem normalisazn gondolkodo embert.
Egy no tud maganak gyereket szulni, ha akar egyedul is. Nyilvan vannak ilyen szentimentalis nuanszok, hogy de szep lenne, ha inkabb szerelembol szuletne vagy legalabb a gyerekcsinalas legelso szakasza szorakoztatobb lenne mint a utana kovetkezo ...mert az aztan nem lesz az. Orokbe is lehet fogadni. Kinek-kinek izles szerint. Eleg erdekes kerdes vajon az-e a rosszabb ha egy gyereknek nincs apai minta a szeme elott vagy az, ha az a minta "rossz" mert apu csak jobb hijjan van ott.
Van olyan ember akinek jobb is ha a macska van rabizva.

Mindemellet amiket folyton elohoztok mindenbizonnyal letezo helyzetek. De en egy ilyet sem lattam. Nagyon kivancsi lennek valos statisztikara. Amit a kornyezetemben latok tudom hogy nem statisztikai es nem altalanosithato, de a kovetkezokeppen nez ki.

Az egyik ismerosomeknel a gyerek 10 eves kora korul apu lelepett es onnantol ra sem hederitett a gyerekre es a tartasdijjat sem lehetett belole kipereli - anyu pedig rokkantnyugdijbol tartotta el magukat. Nem volt agalas, hogy marpedig onala a jobb es o akarja a gyereket nevelni. Otthagyta oket a szarban. Kozvetlen csaladban egy olyan, hogy apu a gyerek 3 eves kora korul lelepett es kiderult, hogy van egy parhuzamos csaladja ugyan ekkora gyerekkel. Azota ra se nez erre a gyerekre - a nagyszulok viszont igen. Masik csaladi szitu, anyut verte apu. Elvaltak. Anyu egyedul neveli a gyereket aki kb 8 eves. Van egy ismerosom aki ennek az egesznek elebe menve eleve egyedul vallat gyereket huszonevesen es el boldogan azota is igy. Van egy olyan is akik 10 ev utan elvaltak mert a faszi meg ekkor 30+osan sem akart gyereket. Elvaltak azota a csajnak van ketto a sracnak meg mindig nincs es mar 40.
Van egy masik ismerosom aki kajak alkesz es elhagyta a feleseg es elvitte a gyerekeket (es rinyal hogy nem lathatja oket, de ontudatlanra issza magat napi szinten). Volt egy olyan eset ahol asszony beleszeretett valakibe. Elvaltak a ferjevel. A szereto kapasbol lelepett. Csaj megolte magat. Masik helyen szinten anyu beleszeretett valkibe. Elvaltak a ferjevel. Szereto meghalt. Ujra osszehazasodtak a regivel.
Plusz kb ugyan ennyi kb harmonikus parkapcswolatrol is tudok, amibol egyben a bejegyzesben emlitett tanitonenei-mernokur paros van, egyben apu van gyesen mert o keres kevesebbet a tobbiben meg nagysagrendileg egy sulycsoportban vannak a felek es vagy van gyerek vagy nincs.

Szoval biztos vannak a ferfiak reprodukcios jogaival gondok, de amiket mondasz egyszeruen nem latom azokat a tomegeket akiket ez sulyt...

Szerintem annyival egyszerubb lenne a felallas, ha az anyagi oldal meg a hazi munka is fifty-fifty lenne eleve es nem kellene ossze-vissza szamolgatni. Ez a fajta szamolgatas meg rinyalas ami itt a blogon megy a budos eletbe nem fog elore vinni senkit.

Hercegem:
A nagy olvasottságot kapott ezotéria poszt egyik kommentezője azt kérte számon rajtam, hogy minek agyalok a női lélek rejtelmeiről. Biztosan kudarcos a szerelmi életem és nem tudok elmélyülni a női nemben, csak dugni szeretek és ráadásul még hím soviniszta is vagyok. Nem Ő az egyetlen, aki sutba…..
Francekellregisztralni 2016.08.19 00:59:03
@zombigyilkos:

"Ja és kik kérdezik mind a nőnél, mind a férfinál?
Elsősorban a nők!"

Tevedsz. Engem a ferfiak basztatnak ilyesmivel visszateroen (az apam es azok akik kitalaljakhogy apam helyett apamat fognak jatszani), mert a nok vagy tiszteletben tartanak vagy ugy a helyukre teszem oket, hogy nem kerdezik meg megegyszer.
Persze nem azt kerdezik meg, miert nem akarok gyereket (Kezdve ott, hogy akarok, kovetkezeskepp lesz is.), hanem hogy "Meg kene mar allapodni nem?", "Nem szar egyedul?", "Hogy nem doglesz bele?" ...es az eggyutterzo boci szemek, hogy "szenvedj mar bazdmeg, hogy kepzeled, hogy igy jol erzed magad". :D

"Ahogy szinte egyetlen férfitól sem kérdezte még férfi, hogy miért nincs családja."
Ezt elhiszem es kibaszottul irigylem is a helyzetet. Gondolom azt se kerdezik meg egymastol mit ettek tegnap este vacsorara ...hat en se kerdezem meg ezeket senkitol.

"Egy természetes folyamat, ami lezajlik az emberi testben."
Te hivo vagy ugye? Minden termeszetes! Az is amibe kinok kozt beledoglesz...B+ Az ilyesmikrol beszlek amikor az alap logikadat hianyolom.

"Vagy adjuk a nősténymacskáknak is szavazati jogot, mert szülnek? "
Ha arra jarna a szavazati jog hogy szul-e valaMI akkor neked se lenne egy hamar. ...apropo szalmabab.

IDIOTA...
Francekellregisztralni 2016.08.19 11:12:36
@Sadist: Meg eszembe jutott ket dolog.
"Én se megyek oda egy metál koncertre, ha a goás közegben érzem jól magam, pláne nem siránkozok utána, hogy rám nehezedik az az elvárás, hogy metált hallgassak."

Itt nem arrol van szo, hogy hogy erzed magad egy kozossegben ahova _szorakozni_ jarsz, (Csusztatsz a peldaval!) ott valaszthatsz nyilvan. Viszont rengeteg kotelezo kozossegi reszvetel van, amit ha nem teszel meg elkaszalod magad, nem csak nokent. Sot meg arrol sem szol a dolog, hogy "rosszul erzed"-e magad, mert az mar a helyzet leforditasa, kinek-kinek magaban - maganugy mindegy mire forditod.
A problemam az, hogy idot es energiat vesz el ennek ismetelgetese feleslegesen az erdemi interakciotol - kozel sem biztos, hogy azokhoz tobb kedved van vagy jobban erzed magad toluk -, azoktol amiert egyaltalan ott vagy ahol, sok esetben teljesen ki is szoritja oket. Pazaroljak vele az idodet es komoly mentalis erofeszitest jelent kiballanszirozni a valasz erejet.

"Mert az nekem nem tűnik egyenjogúnak, hogy a nők pusztán a nemük miatt korábban mehetnek nyugdíjba. Ráadásul átlagosan tovább is élnek, vagyis kevesebbet tesznek be, és többet vesznek ki a közösből."
Egy fontos dolgot itt kifelejtettem. NEM pusztan a nemuk miatt mehetnek korabban nyugijba! NEM jar csak azert korkedvezmeny mert no valaki, feltetelei vannak (!), amiket ha nem teljesit az illeto akkor ugyan annyi a korhatar mint a ferfiaknak.
Letezik ferfiaknak is foglalkozasbol* kovetkezo korkedvezmeny!
Ezenkivul ha a gazdasagi oldalon rugozunk ki es befizetesen, rugozzunk rajta tisztessegesen.
Pont az kap konrkedvezmenyt nokent akinek sok gyereke van es ettol eleve alacsonyabb a nyugija. Hosszabb ideig kevesebb, nem feltetlen tobb mint rovidebb ideig tobb.

Van egy masik aspektus is amit mar korabban emlitettem. A ferfiak szuleteskor varhato elettartamabol lecsapnak jopar par evet azok akik baromi koran halnak meg. Balesetesek, szivrohamosok es ongyilkosok egyarant es ezek nem rovidebb ideig nyugdijasok (aka kevesebbet vehettek ki), hanem jellemzoen el sem erik azt, mar be sem fizetik amit nem vesznek aztan ki.
A legtobbe egy allamnak a fiatalok vannak, hisz barki aki valaha nyugdij jarulekot fog fizetni minimum 16 evnyi koltsegben mar van az allamank a rajtvonalnal. …A huszoneves aki feltekeredik egy fara szombat ejjel, nem csak szivjosagbol oriasi veszteseg.

(*Csak eppen keveseknek jar sok ev es nem soknak egy-ketto.)
Társtalanság, szingliség, magány. Ha ezeket a gyakori fogalmakat használjuk, az emberek fejében általában egy 30 és 50 év közötti nő képe rajzolódik ki, aki vagy elvált, vagy sosem volt férjnél, macskákat tart és egyedül sírja tele a papír zsebkendőjét vasárnap délutánonként a romantikus filmek…..
Francekellregisztralni 2016.08.18 16:43:50
@zombigyilkos: "Kifogytál az érvekből?"

Igy van!
A vita folytatasat illetoen mindenkepp mindenkepp kifogytam az ervekbol. Nincs racionalis erv amellet, hogy feleslegesen dolgozzak. A temaval kapcsolatan vannak erveim boven, de nem hiszem, hogy ha a sajat logikadat sem koveted (*), akkor maset majd fogod tudni. Logika nelkul pedig nem vita a vita.

Amugy sem terveztem konkretan veled vitazni csak pedanak hoztam amit irtal, mert viszonylag tipikus. Azert irtam le amit leirtam korabban, hogy olyasvalaki akinek a bejegyzes valojaban szol es valoban hajlando mozdulni a kommunikacio fele vilagosabb legyen mi a kulonbseg a “panaszkodas” es erzelmek kifejezese kozott. Az erzelmek tobbsege kognitiv, gyakorolni kell az ertelmezesuket. Ez volt a cel, semmi tobb. Lehetsz gyenge, lehetsz erzekeny, lehetnek problemaid es kerhetsz segitseget sot kapkatsz is teljes joggal. Valojaban nem kerdojelezodik meg tole hany X kromoszomad van. Tokeletesen mindegy _szerinted_ mit gondolnak errol «a nok» (vagy barki), sot az is mindegy, valojaban mit gondolnak rola.
Tobbeknek van ra szuksege, hogy ezt felfogjak mint hiszed.

(*Azt allitod tudod, hogy erez es gondolkodik egy ‘ot eves hisztis kislany’ es ‘a nok’ es az indoklasod: “voltam én is gyerek” (Eleve gyenge erv, vø.: Mert csak!). Ezesetben szamodra elfogadhato ervnek kene lennie amellett hogy _en tudom jobban_ hogyan gondolkodik egy no es egy hisztis kislany, annak hogy en nem csak gyerek voltam, hanem konkretan kislany is sot hisztis kislany is (valoszinuleg) es no is vagyok per most. De nem, ez csak akkor erv ha te mondod, …mert _CSAK_. Ezzel mar had ne akarjak vitatkozni. Nem varom, hogy a tobbi dolog logikusabb lenne, ha ilyen trivi dolog nem az.
Mindemellett ez majdnem olyan erv mint a “nem tudhatod nem voltal ott” a okori vilaggal vagy a papuak elegedettseg erzetevel kapcsolatban folytatott vitakban. A vilag mai allasa szerint nincs olyan ember aki ne lett volna gyerek vagy elt volna az okorban. Nem ad pontot egyik oldalnak sem …es le sem von. Nem erv, hiaba tunik annak.)
Francekellregisztralni 2016.08.18 23:33:45
@zombigyilkos:

"Amikor te azt gondolod valamiről, hogy az nem logikus, az még nem feltétlen jelenti is az adott írásban a logika hiányát."

Ez teny. Viszont nem most talalom fel a logikat es almodom meg a szabalyait. A logikanak pont az a lenyege, hogy ne gondolni kelljen valamit logikusnak, hanem kvazi ki lehessen szamolni az-e.
Barmely logikai rendszernek onmagaban konzisztensnek kell lennie, ami azt jelenti ha A-bol kovetkezik benne B, akkor A-bol MINDIG kovetkeznie KELL B-nek. Kulonben nem logikus es borul az egesz.
Ezt firtattam az ervelesedben azzal kapcsolatban "Honnan tudod, hogy milyen egy ot eves hisztis kislany lelkivilaga?" (mar csak ugy kiindulopontkent). Erre azt mondod "voltam én is gyerek". Egyfelol ez a ket dolog nem feltetlen kovetkezik egymasbol masfelol, ha megis elfogadod hogy de, akkor abbol hogy en no vagyok kovetkeznie kene, hogy _en tudom hogy mukodnak "a nok"_* - mar ha kovetned a logikadat, de nem teszed. (*Nem allitok ilyesmit mert ez baromsag, te teszed.)

Felre ertes ne essek, nem attol lesz valami igaz, hogy logikus. A mesek is egesz logikusak tudnak lenni, csak epp kepzeletbeli dolgokbol indulnak ki ...csakugy mint te. Mesek logikajat se tamadja meg egyesevel az ember meg nem listazod vegig mi minden benne a nem igaz.

De egy pelda toled:
"Láthatóan nem vagy képben a kamaszok hisztijével sem. :)"
Valoban nem. Nalunk nem volt hiszti sem kisgyerek korban (bar akkor meg tuti beprobalkoztunk vele) sem kamaszkorban, sem az en reszemrol sem a batyamerol. Partnerkent kezeltek bennunket a szuleink, mar a tejbepapit se tuszkoltak le a torkunkon hat meg a tobbi marhasagot.

"A kamaszok (aki azt hiszik magukról, hogy már felnőttek) nem azért hisztiznek, mert már felnőttek lennének. Egyszerűen ez számukra egy szárnypróbálgatás. Alapból bennük van a dac, mivel ez az a kor, ahol hamarosan el fognak szakadni a szüleiktől és önálló életet élnek. (...)"

Vegig hompolyog a pop-pszicho sztereotipia. Sem a konyvek amiket olvastam sem a tapasztalataim nem tamasztjak ala amit mondasz. Van ilyen helyzet persze ahol rossz a csalad dinamikaja es felesleges stresszt okoz minden felnek. A szulok gyerekes ego vedo viselkedese amivel nem hajlandoak kiszalni az atyauristen szerepebol pont annyira okozza ezt mint a kamasz dacossaga. Ne felejtsuk el azt sem, hogy a szemelyiseg reszben oroklott es reszben tanult is. Hisztis kamasznak eleg valoszinu, hogy a szulei is hisztisek. Magyaran rossz a problema kezelesi mintajuk.

Magyaran egy dolog biztos. Van helyzet amikor igaz amit allitasz (hisz nincs az a hulyeseg amit ne csinalna valaki....vagyunk elegen), de altalanositani ezeket kulonosen abszolut tobbsegre teljesen valotlan.
Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, amely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele, a világot, annak működését és részeit tudományostól eltérő szempontból (vagy a dolgokat összefüggéseiben)…..
Francekellregisztralni 2016.08.13 16:28:08
@Alick:
"És pont az döbbentett meg, hogy a magukat öntömjénező szkeptikusok mennyire képtelenek voltak objektív, egyszerű, tisztán tudományos cáfolatot prezentálni..."

Nem pont az a problema, hogy csak azt lehet bebizonyitani igazan, ha valami VAN, azt viszont viszonylag nehez - ha egyaltalan lehet - hogy valami NINCS. (Kulonosen a kiemeljuk a fizizabol) Az eternel viszonylag konnyen elfogadtak, hogy megsincs mikot nem hatott a fenyre. De ha nekiallt volna valaki transcendetalizalni a fogalmat vagy veletlenszeruen valtogatni a jelenteset meg a hatasait akkor meg mindig vitazhatna rajta a vilag ezosabbik fele.

En orakat vitaztam egy elvileg nem is ezos sraccal pl a tulvilagrol. O is mindenaron azt szerette volna, ha bebizonyitja valaki, hogy nincs. De ha nincs, akkor nincs ott senki aki eszlelje, hogy nincs. Meg ha "vissza" is jossz, vagy azt hiszed visszajottel valahonnan, vagy azt hogy nem mentel el...nem tudsz ott lenni a "sehol".
Francekellregisztralni 2016.08.13 18:35:11
@Kulics:

Nem konkretan a tulvilagnal kezdtuk. Fentbb irtam ket osszeeskuveses ferfitipusrol. O az volt akinek baromira tetszett a "csak szimulacio vagyunk" verzio meg a "multiverzum" es tarsai, addig a szintig ahol a konkret eletere viszont tett. ...Azert vitatkoztam vele errol, hogy ne menjen el megnezni van-e, mert nem fogja megtudni ha nincs.
Mint tudjuk az egyik alapvető párkapcsolati probléma az alkohol. Vizsgáljuk meg milyen a nők hozzá állása a férfi szeszfogyasztási szokásaihoz. Tipizáljuk! A zéró tolerancia papnője, avagy az absztinens diktátor Ez a fajta a legtöbb esetben el sem jut olyan férfival párkapcsolatba, akinek valaha…..
A fenti kérdésben két szélsőséges álláspont ismert. Az egyik szerint „kurvából lesz a legjobb feleség”, vagyis ha egy nőnek sok kapcsolata volt, akkor legalább tapasztalt a szexben és már kiélte magát, így nem kell megcsalástól és válástól tartani. A másik szélsőség az un. konzervatív felfogás, mely…..
Francekellregisztralni 2016.08.13 16:48:50
Kim Bodniát itthon leginkább A híd című dán-svéd krimisorozatból ismerhetjük, aminek első két évadában alakította Martint, a dán detektívet, aki svéd partnernőjével, Saga Norennel nyomozott olyan ügyekben, melyek mindkét országot érintették. A sorozat elsődleges helyszíne a dán Koppenhága és a svéd…..
Francekellregisztralni 2016.02.16 19:51:18
Bizony mikor én a 2004-ben svédül tanultam és minden nap a sverigesradiot hallgattam és olvastam, akkor már erre panaszkodtak a malmői zsidók. Már akkor arról cikkeztek, hogy "menekülnek a városból" (khmm...mohamedán bevándorlók miatt). Nem találom azt a régi cikket, ez egy másik 2010-ből: sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=3591229 (itt valami más okból talán...)

Újra és újra előjön, hol csak úgy sok a bevándorló, hol Izrael külpolitikája nem tetszik valakiknek, hol talán csak túldimenzionálja valaki, hogy őt most aztán mennyire utálják, mert megnézik ha "népviseletbe" öltözik. Baromi nehéz megállapítani, hogy direkt riogatják-e egymást kissebbségi csoportok vagy csak feltűnési viszketegsége van egyeseknek....vagy mindkettő.

Szóval simán előfordulhat, hogy Bodnia mondott ilyet, akár saját negatív tapasztalat teljes hiányában is érezheti magát üldöztetve... Ha egyszer minimum tíz éve mondogatják, hogy ott aztán mennyire szarul kell érezze magát valaki ha zsidó. Ennyi.

Ez meg egy mostani norvég cikk:
www.vl.no/nyhet/nye-tall-avkrefter-at-j%C3%B8der-r%C3%B8mmer-europa-1.676726
Elképesztő az a felelőtlenség, amellyel a rögeszmés német vezetés meg a hülye svédek Európára húzzák az embercsempészeknek extraprofitot termelő tömegárut azzal áltatva magukat, hogy majd be tudják építeni őket saját társadalmukba. Merkel részéről érthető a hazudozás,…..
Francekellregisztralni 2015.10.21 12:13:58
@McZozo: "Az egyetlen kulonbseg szerintem hogy te mig vallas alapjan allitod hogy notiszteletben rosszabbak a muzulmanok, addig en azt mondom hogy szerintem nem a vallas menten van az elteres, hanem a tarsadalmi reteg vonalon inkabb."

Én azt gondolom, hogy nem a vallás/egyház találta ki ezeket a különbségeket a semmiből hanem a sokkal régbbről örökölt társadalmi struktúrákra ráépülve fejlődött így ki*. Mind a társadalmakat mind az egyyházakat az emberek találják ki és viszik tovább mint mémeket (hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9m).
Ezekből származik az, hogy azonos vallású területek mégis másogy állnak a vallásukhoz, az élethez a prioritásokhoz. Nézd meg az ősi magas kultárakkal rendelkező területek történelmét, hogy milyen modernek voltak úgy 30 éve**és a közöttük húzódó óriási területek törzsi alapú rendszereit. A törzsi rendszer feje sem gondolkodik olyan modernen mint egy nagyvárosi hétköznapi ember, pedig ő ott a legfelső osztály...

"En meg azt mondom hogy az igaz hogy a bevandorlok kozott de az indok nem a hit hanem inkabb az allapot hogy ilyen mindent hatrahagyva gyalog nagy valoszinuseggel nem a kozepreteg jon hanem inkabb a szegenyebbekleszakadtabbak. akik kozott mindig tobb a bunozes."
Ezesetben a konklúzió ugyan az: "Megmondtam hogy negyereerre!" ...a tényeken az okainak a boncolgatása nem változtat, az maximum a megoldásra lehet hatással.
Itt sem úgy néz ki, hogy kiválogatta magának skandinávia a diplomás, képzett, felvilágosult mohamedánokat a krízistérségekből, majd ellehetetlenítette őket itt mégis. Nem. Fogta beengedett boldog boldogtalant humanitáriánus alapon, a hatóságok hivatalból földhöz verik magkat annyira próválnak segíteni, hogy jó legyen nekik és mégse sikerül felzárkóztatni őket. Ingyen kapják a nyelvtanfolyamot, kapnak évekig beilleszkedési segélyt, kapnak szállást - mert a skandináv is rasszista ám és nem adja ki nekik az albérletet. Próbálnak neki munkát csiholni, de nem bírják elérni hogy felvegyék a versenyt. Patt. Hogy kéne ezt megoldani szerinted? Magyarországról nézvést itt még pénz is van rá mégse megy. Amúgy meglepően szarrágóak tudnak lenni mindemellett.
....Ez az amit Európa (idióta vezetői) követendőnek hírdet, pedig nem működik. Kanada az USA és Ausztrália csinálja jól. Lehet jelentkezni menedékér elbírálják, kiválogatják aki neki kell a többieknek meg "sorry". Ahhoz hogy a szűrés működjön rendszer kell és sajnos nem olyan szép meg kedves mint amilyennek hazudni szeretjük magunkat.

*a zsidó, a keresztény és a mohamedán vallás ugyan annak a gondolatnak az updatelt verziói és minden update alkalmával a primitívebb társadalmi sruktúrájú réteg talált rá. Először kitalálta az egészet egy pásztor nép megideologizálva vele a saját társadalmát létét meg mindent. Remekül lehetett ütköztetni Egyiptom kultúrájával. Aztán a római birodalom legalsó rétegei kezdték felvenni a 2.0-át, a mohamedánok szintén a pásztor, nomád törzsekből lettek először komolyabban aztán terjett rá a fejlett városok népére.
Tudom én hogy osztályharc meg minden, de nem feltétlen fellűről nyomódik el egy társadalom...van hogy allúról hülyül meg.

** A nők is egyetemre jártak szíriában, Iránban (tavaj iráni nő kapta a "matematika nóbelét" - az egyik félét - a Fields Medalt)...stb.... Ma felrobbantják a leanyiskolákat.
Francekellregisztralni 2015.10.21 19:16:22
@McZozo:
Pont ugyan ezt mondom hogy a pénz nem elég.
Az emberek itt a bezzeg skandináviában sem tekintik egyenrangúnak még a keleteurópait sem. Ezt nem a pártok rövidtávú gondolkodása tolja rájuk. Nekem mázlim van mert német a nevem és németnek gondolnak miatta... de látom amikor elcsodálkoznak és váltanak mikor kiderül, hogy nem vagyok az. A hivatalos felméréseken tetszelegnek az űbertoleráns szerepében, de az ember itt is otthon is és bárhol is csak ember...és mint olyan nem szereti a a másmilyen embert (nem csak a feér európai ilyen...), lenézi és szolgákat akar. Csúnya szar dolog ez, de én nem látom, hogy valha megváltozik, különösen nem a közeljövőben.
Ráadásul én látok ebben egy fogolydilemmát is. Ha mindkét (meg az összes többi) fél megváltozna és egyenlően, mármint valóban egyenlően kezdené kezelni a többieket, akkor mindenki nyerne. Viszont amíg csak az egyik teszi, ő nem nyer annyit mint a többiek akik nem teszik. Ettől a felállástól inkább a mindenki veszít felállás fut be.
Francekellregisztralni 2015.10.24 14:45:31
@Thomas Dantes:
"Várjunk csak...ez mind nem is a svédekre jellemző. Hanem ránk. A faszba...már majdnem elhittem ,hogy a svédek hülyék.
A picsába...valójában minden statisztikai adat, minden elemzés szerint Svédország az egyik legélhetőbb ország a világon."

Nem csúsztatsz te egy egész haloványat itten? Neked fel sem tűnik ok és okozat?

Persze persze faszagyerekek a svédek, de nem attól lettek azzá, hogy a világ kissebbségi érdekképviseletét játszva beengedtek mindenkit az országukba míg még szarul álltak. (Olvas történelemkönyvet nem voltak mindig gazdagok, mert ott nem jó az idő.)
Ez a képmutató egyenlősdi az utóbbi mondjuk 50 év termése és borulnak is tőle rendesen ...csak elég stabil alapokat adott a nehézipar meg a jól felépített struktúráik.
Addíg oké az egyenlősdi míg az ország saját lakosságára irányul, mert azzal tényleg javítani lehet a körülményeket, de mikor ez azt jelenti, hogy elveszti a saját lakosság a versenyelőnyét akkor önpusztító.
Szóval igen, fasza hogy az iskoláikban használható az oktatás, meg az is hogy az apukáknak is jár sőt kötelező a "gyes" egy része. Ettől jó a polgárainak és remekek a statisztikák. De az araboktól és afrikaiaktól meg kurvára nem és azt egy másik statisztikára írják. 10 éve volt már hogy hír volt hogy Malmöből menekülnek a zsidók az arabok miatt ... no comment.
Mindamellett igen, a bevándorlók gyerekei jobban tanulnak pl az iskolában, mert motiváltabbak meg keményebben fogják őket, ami jó a statisztikának, de a svédeknek nem.
Nem is gondolnánk, de a spórolás nem csak azért jó, mert a saját pénztárcánkat megkímélhetjük, de sokszor, ha kicsit odafigyelünk, akkor a környezetünket is megóvhatjuk vele. Ma olyan tényeket mutatok meg nektek, amik elolvasása után biztos ti sem felejtitek el betartani ezeket a…..
Ez nem lesz egy népszerű írás, de kötelességemnek érzem lejegyezni. Emlékszünk még a Charlie Hebdo nevű francia szennylap körüli történésekre? Remélem azért még nem volt olyan régen, amikor pár agyament terrorista lemészárolt majdnem egy komplett szerkesztőséget. Akkor…..
Múlt héten kezdődött egy minisorozat, amely a Tárki egy nagyon érdekes elemzését dolgozza fel három részben. Az első részben arról volt szó, vajon mennyien is vannak a határátkelők, ma azt vesszük górcső alá, kik is azok, akik külföldön képzelik el a…..
  Egy éve volt az utolsó bejegyzés a blogon. Azóta rengeteg minden változott a blog szerzőinek életében. Főteki úgy döntött, hogy nem folytatja tovább itt az írást. (Aki szeretne tőle olvasni, az itt megteheti: http://danielaprim.wordpress.com/ ). Nekem is más volt a prioritás,…..
Most már biztosak lehetünk abban, hogy ősszel az egész nyugdíjrendszer át lesz alakítva és nagy valószínűséggel jön a gyerekszám szerinti nyugdíj - Varga Mihály ugyanis kijelentette: tekintettel arra, hogy a nyugdíjrendszer jó és stabil, a kormány nem fog ahhoz hozzányúlni.…..
Egy kedves olvasónk hívta fel a figyelmünket arra, hogy a Salem tizenkettedik részében a pokolbéli boszorkányok magyar szavakat használnak a pokol nyelvén. És valóban, az öreg boszorkányok magyar szavakat mondanak, de mintha csak valaki lefordította volna Google Translate-tel a…..
Tibit környezete link alaknak tartja, aki valószínűleg soha semmit nem fog elérni, csak ül a szülei nyakán. Időről időre elkezd iskolákat, de egyiket sem fejezi be. Eközben nem dolgozik folyamatosan, időről időre elvállal valamit, általában olyan tevékenységet választva, ami…..
Francekellregisztralni 2014.04.13 17:43:40
@Exide: Ez az "addigra rég késő" olyan irónikus itt. Mert mi van addigra? Addigra már bérli az ember a parcellát?

Szerintem jó ez a cikk. Az a "vicces" még mikor a lusta meg a munkamániás "csődtömeg" egymást nyomorgatja egy irodán belül. Mert a lusta "tudja", hogy nem veheti fel a versenyt a munkamániással, azmeg agyvérzést kap tőle, hogy a másik "de könnyen veszi".

Én biztos, hogy aktívan dolgozni fogok rajta, hogy egyik szélsőségbe se essen. Pláne az egyikből a másikba ami szintén nem ritka.
“Remélem, nem vagyok trollakodó!”   Ez meg mi? Troll köpött a levesedbe? Netán Te magad vagy a köpködő troll?   A blogbejegyzések alatti bántó megjegyzések - mi több nem ritkán kisregények - gazdái sokszor fantázianevek mögött bújkálnak.   De kik ők valójában?…..
Francekellregisztralni 2014.04.13 15:02:44
@csakférfi: "Ezért vagyok troll,mivel a gondolkodási séma miatt nem keveredek ellentmondásba.Tehát Ha Freud hazudik akkor ez az egész pszichológia (lélekgyógyászat ) illúzió."

Logikai bukfenc 1.: Freud=/=pszichológia.

Párhuzam:
Az asztrológia az ahol sosem téved vagy cáfolódik meg senki. Az asztronómiában viszont ez többször előfordult. "Érdekesmódon" a második minősül tudománynak mert annak van valami köze a valósághoz.

Folytassam?