Adatok
John Deer
0 bejegyzést írt és 98 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Rézangyal Special Selection Fűszeres Meggy! ..
John Deer
2010.12.19 21:34:02
ez jó?
John Deer
2010.11.22 15:23:40
@ZsiNor: miért fasszopó geci?
John Deer
2010.11.22 18:53:43
@ZsiNor: miért nem mondtad a képébe? Miért trollként hősködsz?
Két rövid megjegyzésem lenne.Egyrészt, ha még egy helyen meglátom azt, hogy "búcsú a 75-ös izzótól", komolyan elkezdek sikoltozni. Nem igaz már, hogy ez ekkora hír legyen, az elmúlt napokban mindenhol mindenki megírta. Oké, kivonták, hova szarjak?A másik, hogy most,…..
John Deer
2010.09.01 11:52:40
Az elmúlt pár nap nagyon gáz volt, és még most is hüppögés van.Csütörtök este sikerült nagyon-nagyon megfázni + a kocsmai pancsok sem tettek igazán jót. Hétvégére már fel is állt a dupla baj: az orrom nem szelel, a tüdőm fáj, tüsszögés, ijesztő köhögés, és ehhez…..
John Deer
2010.08.24 14:00:42
Külföldön vagyok, munkásabb posztra még pár napig nincs időm. Hogy teljesen persze azért ne merüljünk sztendbájba, most a Franciaországban élő és dolgozó, de amerikai Jon Carnoy rendező és forgatókönyvíró kisfilmjét láthatjátok. Az időpont 1942, a helyszín egy…..
Szakmai kiránduláson voltam Székesfehérváron, Flaschner Kálmán üzletében és műhelyében. Gyerekek, borotvakés-ügyben nagyon nincs veszve a haza. Állakat felkötni. Tibi szólt, hogy megy, én meg ugrottam is. Lássuk, mi a helyzet Kálmán bácsinál, akinek az üzletére…..
John Deer
2010.07.13 13:18:48
A Castle Forbes drága. S hogy megéri-e? Kipróbáltam a lime-os borotvakrémjüket, és számomra ez már nem kérdés: a maga műfajában kétségtelenül csúcskategória, és igen, megéri.
Forbes Castle egy létező, XIX. századi kastély Skóciában, a Forbes-klán több, mint fél…..
John Deer
2010.07.08 13:18:08
Sajnos sokan tartózkodnak a belsőségek fogyasztásától, talán nem is tudják, milyen finom dolgokból maradnak ki. Jómagam mindenféle belsőség rajongója vagyok, így aztán anyósom kb. fél évvel ezelőtti disznóvágásából eloroztam a disznó tüdejét és szívét,…..
John Deer
2010.03.20 13:22:31
@lorien: persze mindenképpen megfőzöm a közeli jövőben, tojok a családra, rendeljenek pizzát :)
Közel fél napot tökörésztem a címadással, míg ezt sikerült összehoznom, és még most sem az igazi. De a fene se' bánja, mert maga az étel nagyon jól sikerült, az elkészítés pedig közel sem ilyen bonyolult, tipikus gyors és finom hétköznapi vacsora. Eredetileg a hétvégéről…..
John Deer
2010.03.06 13:55:23
Nézegetem a fotóim, és most látom, hogy még január végéről itt van ez a harcsa. Nos, igen, akkor nagyon szép harcsát sikerült szerezni a halasnál, más nemesebb hal nem is volt. Gondolkoztam rajta, mit is lehetne kezdeni vele, aztán oda lyukadtam ki, hogy egy…..
John Deer
2010.02.12 08:05:16
De nincs. Viszont ábrándozni lehet róla, sőt, mi több, kötelező, így most egy újabb régi elmaradásom pótolom. Megvan már egy hónapja is, hogy Gabah felém dobta ezt a hógolyót, miszerint milyen ételek szerepelnének azon a bizonyos étlapon.Azt hiszem, hogy nem…..
John Deer
2010.02.08 10:09:07
John Deer
2010.02.11 15:14:28
@lorien: persze eszedbe se jusson, - itt Bp.-en is egyre dőlnek be az éttermek. a jók is.
Talán már a múlt homályába vész a szilveszteri vacsora, de soha sem késő feleleveníteni. Szilveszterkor természetesen halat kell enni, a malac csak újév napján esedékes. Kecskeméten azonban úgy látszik, kevesen tudják mindezt, karácsony után gyakorlatilag lehetetlen…..
John Deer
2010.01.25 08:58:54
@Bombadil Toma: ez a baszerzési bizonyítvány nekem egy kicsit bonyolultnak tűnik, de igazad van , figyelni kellene ezeket. Mondjuk, aki evett már igazi "vadpontyot" (pl. balatonit) és kostólt már tömegnevelt, zsíros, teszkósat az tudja mekkora a különbség, gyakorlatilag égésföld.. Az egyik finom, a másik ehetetlen... ennyi :)
John Deer
2010.01.25 08:59:55
Lassan ideje megtörni a csendet. Szó se róla, lenne bőven miről írnom, de egyelőre még nincs elég ihletem, munícióm, és egyéb bokros teendőim is akadtak, amelyek most lekötik energiáim jó részét. De egyébként is, lassan három éves lesz már a blog, talán el is…..
John Deer
2010.01.16 18:35:46
Ezúton szeretnék mindenkinek boldog, békés Karácsonyt kívánni! ..
John Deer
2010.01.13 13:42:53
Haladó hagyományaink szerint a karácsony nem múlhat el töltött káposzta nélkül. A töltött káposzta készítése nálam meglehetősen rituális esemény, ha jól belegondolok, majdnem egy napot csak ezzel foglalatoskodom. Legalábbis egy felet biztosan. De így van ez jól, egyfajta…..
Nagyon nincs internet szupersztráda, csak vezetékes-dialupos, ami kevés ahhoz, hogy a 21 megapixeles képeimből töltögessek fel, ezért addig is van itt pár kompakt kamerás felvétel Olasztól: http://www.flickr.com/photos/32365048@N00/ Szöveget írni általában részegek vagyunk a…..
John Deer
2009.12.08 15:24:08
Kellett egy leves. Untam már a "hagyományosakat", nem akartam alap zöldségelvest, sem akármilyen habarásost. Leginkább zsenge csirkéből szerettem volna valami olyat, ami nem szokványos. Ilyenkor érdemes körülnézi, hogy a távoli népek fazekaiban mi fő. A kínai és…..
Keszthelyi Gyula háziorvos hívta fel a figyelmünket az alábbi videóra, ahol Bilkei Pál kriminálpszichológus beszél a múlt heti, az orvosi egyetemen történt sajnálatos pécsi esetről. Az orvosi titoktartás határait nem könnyű definiálni, viszont az USA-ban természetesen már…..
Hetek óta nyulat szerettem volna enni. Eszembe jutott egy recept, amit nagyon régen már megcsináltam egyszer, az internetről kaptam egy francia gyári munkástól Auxerres-ből. Számára mellesleg természetes volt, hogy nyulat csak így lehet csinálni, mert mindenki így csinálja. Dani…..
Azt hiszem, rá kell állnom egy kicsit könnyebb ételek készítésére, mert kezd elszaladni a ló. A szervezet is jelez, kívántam a zöldségeket rendesen, ezért a piacon vettem egy szép nagy céklát, meg néhány zsenge sárgarépát, úgy voltam vele, majd wokban lesz belőle…..
John Deer
2009.11.24 13:49:34
Lassan hagyománnyá válik, hogy Márton napkor nem eszünk libát. Oszt' mégse halunk éhen utána. Persze mindig tervezzük, szervezzük, de nem olyan egyszerű kérdés ez, hétvégén még csak-csak kivitelezhető, de hét közben szinte lehetetlen. Nem volt ez másképp idén sem,…..
Végre, elérkezett. Régóta fenyegetőztem már vele, mint Káosz Professzor a világ elpusztításával, de valahogy mindig elcsúszott a megvalósítás. Nagy hiba volt, mert a nekem a legjobban bejövős rétesek közé tartozik. Az alapötlet a birsalmás-diós rétessel indult, amellyel…..
Ha jól emlékszem, lassan két éve már, hogy legutóbb rakott krumpli volt minálunk. Nem is értem, miért hanyagoltam ennyire, mert bár nem is kétperces étel, és jól el is lehet vele pepecselni, de mégsem igényel órákat, sem különösebb konyhai bravúrt. Miután a legutóbbi…..
John Deer
2009.11.07 11:50:36
@lorien: rendicsek, de valamit elárulok:) : én minden konzerv, leveskocka, ételízesítő és leveskocka esküdt ellensége egy dologban nagyon hiszek: az olasz hámozott paradicsomkonzervben!! Nekem soha semmilyen kistermelői-piaci paradicsomból nem sikerült még olyan jó pariszószt csinálni mint egy 200ft os olasz konzervből :)
Újból méri a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség a Magyar Hírlap példányszámát, miután éveken át azt mondogatták Széles Gábor kedvenc lapjánál, hogy teljesen felesleges az ilyesmi.Amikor utoljára, 2004 első félévében auditálta a Matesz a lap eladási adatait, akkor 28…..
John Deer
2009.09.23 21:00:41
@radiator1: legyél arra büszke, amit te értél el az életben. Ha pedig lószart se ér az életed, akkor tök mindegy, hogy magyar vagy, vagy hottentotta..
A május végén elkövetett szamócás túrógombóc készítésekor beterveztem egy málnásat is. Amikor aztán beindult a málnaszezon, a málna soha nem jutott el ebbe a fázisba. Egy része rendszerint még felhasználás előtt szublimált, és ami megmaradt, leginkább szorbetként végezte,…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz