Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nyitrai5673

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mondjon akárki amit akar, azt már megszokhattuk, hogy az oroszoknál történnek furcsa dolgok. Jekatyerinburgtól nem messze azonban van egy temető, ahol híres művészek, tudósok és második világháborús hősök sírjai bújnak meg nem messze olyan gránit sírkő csodáktól, amikre lézerrel véstek rá…..
Ki mindenki harcolt Vietnamban? A vietnami háborút sokan kizárólag a két országrész, illetve az Egyesült Államok harcaként tartják számon, ám közvetett vagy közvetlen formában még számos ország kapott szerepet a küzdelemben. Tekintsük most át őket. Észak-Vietnam, illetve a déli Nemzeti…..
nyitrai5673 2016.10.30 21:58:44
Kedves pizzaguy!

Azt azért ne feledje, hogy 1975-ben 300ezer dél-vietnami lakos menekült el a ho si minh-isták elől, akik előzőleg az Ön által utolsó báb-kormánynak minősített Vietnami Köztársaság állampolgárai voltak. A többszázezer emigráns többsége pedig nem korrupt tieu-ista tányérnyaló volt, haenem olyan egyszerű lakosok voltak többségükben, akik utóbb Franciaországban, Amerikában varrónőként, vagy szállítómunkásként, stb dolgoztak, és akik közül annyian sem mentek haza utóbb, mint ahányan 1956 után Magyarországra visszajöttek a 60 éve kimenekült honfitársaink közül.

A VDK és Kuba nem puha diktatúra, ezt a korábbi hozzászólók felé mondom.

Arra emlékszem - és Ön is utal erre -, a Bródy Sándor utcai propaganda gyakran hivatkozott keresztény szerzetesekre, akik Tieu ellen tüntettek, de épp ez a nyiltan felvállalható szerepük bizonyítja, hogy a Vietnami Köztársaságban /Dél-Vietnam/ volt véleménynyilvánítási szabadság. Ez a hanoi rezsim hatókörében akkor sem volt, és ma sincs így, bár talán ma lehet külföldre utazni a vietnamiaknak, de ennek azért utána kéne nézni. Legalábbis a Sárkány piacon és hasonlókon ma vannak vietnami árusok Budapesten, ám a Thököly úton meg ott van a vietnami nagykövetség jó nagy udvartartással, s bizonyára árgus szemekkel figyeli távolba szakadt alattvalóit.

Marx és Lenin rendszere soha sem Európában volt sikeres, hanem utóbb a III. Világban, ahol jóval a Szovjetunió megszűnése után is bebetonozott rezsimeket hagytak hátra. Ebből azonban nem következik, hogy népszerűek is volnának, csak a machiavellizmust ötvözik sikeresen a kommunista ideológiával.

Üdvözlettel: Nyitrai László
Csak a gördülősztrájkkal, az elégséges szolgáltatással és a pótlással van baj a vasutasok munkabeszüntetésénél. Nemrég volt módomban kifejteni, hogy nem vidáman, de elfogadom, hogy a sztrájkjog velejárója egy kultúrdemokráciának. Viszont a sztrájk csak akkor fogadható el,…..