Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jalos

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Miért nem állnak ki az emberek a lezárásoktól szenvedő kínaiak mellett, ahogy az ukránokkal teszik? - Mert a TV-jük nem adott erre utasítást...
Jalos 2022.04.22 10:55:31
@Mia and Me: Ja mert szerinted nincs itt semmi látnivaló, az hogy özönlenek az ukrán menekültek, háború van a szomszéádban, idióta EU vezetés meg lábon lövi magát - ami nekünk is fáj (Laár: jaj de fáj a lábbam...) az a sima dolgos békés hézköznapokat jelenti!
Hogy merészel a kormány arra gondolni hogy itt azonnali intézkedéseket kell hozni!
Deansdale Ilyen a sors... 2021.11.24 08:34:38
Filóztam már ezeken az oldalakon régebben arról, hogy a történelem sodra vakká teszi az embereket a saját szerepükre az eseményekben, de nem gondoltam, hogy ezt ilyen hamar és ilyen érdekes formában látom megvalósulni pont itt. A kommentelőim fele abszolút zökkenőmentesen csatlakozott a 21. század…..
Deansdale Világvége után 2021.10.11 17:28:58
Figyelem: ez csak laza ötletelés, fantáziálás egy olyan kritikus vészhelyzetről, amikor hetekig szünetel egy vagy több közműszolgáltatás. Ennek az életmódváltós témához semmilyen közvetlen köze nincs, kéretik nem keverni. Garantáltan becsúszik majd pár elvadult gondolat, ezt mindenki kezelje a…..
Jalos 2021.10.15 13:07:34
Sziasztok!
Eddig csak Read Only voltam.

Szóval lehet hogy a korábbi cikkeknél már szóba került, de Argentin válság kapcsán FerFal Blogolt _sokat_ és jól arról a helyzetről amikor nem "mind meghalunk" helyzet van, de sokáig, sok minden nem működik. És a blogján mostanra van minden prepper témában:
ferfal.blogspot.com/

Érdemes a legrégebbi beirásokkal kezdeni.

Ő szerinte egyébként a legfontosabb az egyéni felkészülés:
-egészségügyi problémák megoldása,
-fittség növelése, esetleg némi önvédelem
-olyan képességek elsajátítása amit áruba lehet bocsátani (pl. mechanikai eszközök javítása, elektromos eszközök javítása, szemüvegek, csencselés stb..)
Jalos 2021.11.21 09:09:59
@Deansdale: Sziasztok!

Deans: nagyon rossz helyen keresgélsz ha a worldometers-t nézed a halálozásokról. A többlethalálozást pl. a ourworldindata.org/excess-mortality-covid linken lehet megnézni, vagy pl. a www.euromomo.eu/graphs-and-maps/
linken is.

Az ourworld a lejelentett covid halottakról beszél amiről nincs egységes módszertan a különböző országokban hogy ki számít COVID halottnak. A korábbi évekhez képesti többlethalálozás (standardizálva) pontosabb objektívebb képet ad.

Ez alapján magyarország teljesen jól teljesít, a közép európai országok szinjtén áll (ugyebár a halálozás az egyének általános egészségi és a teljes társadalom egészsgégügyi és szociáélis rendszerének is függvénye).
Igazából sokan sokáig a legnagyobb gazdasági bűnök közé sorolták azt amit most a MNB készül elkövetni. Az USA is csinálja, csak neki különleges helye van a rendszerben, amit ő alakított ki, tehát azért az más. Arról van szó, hogy a MNB elkezdte finanszírozni a magyar államot. Erre tán még tényleges…..
Tanítsd az iskolákban és harsogd a médiában, hogy a fehérek gonosz elnyomók és rasszisták, hogy az emberiség történelmének egyetlen fontos aspektusa a fehér rabszolgatartás és gyarmatosítás, és aztán elég egy szikra a robbanáshoz. [Szerk.: a videót természetesen törölték, hiszen minden gondra az a…..
Jalos 2020.07.11 07:41:28
@Borathan: "Ha a jobboldalnak TV kell, vegyen magának"
Na ki mondta? Miért mondta?
Most bezzeg savanyú a szöllő, hogy az inga a másik irányba lengett ki.

Nekem sem tetszik sok minden, de nem az elvileg lehetséges legjobból választunk, hanem az elérhetőek közül. És tegyük hozzá: a baloldal nagyon sok mindent tett azért hogy Orbán megváltozzon, más módszereket is elkezdjen használni, mert másképpen nem ment.

Egyébként szerintem Mo még egészen szabad a sajtó, próbálná azt az ellenzék előadni azt nyugaton amit ma Mo.-n (fordított térféllel természetesen - ott a konzervativoknak nincs szavuk, mert nincs TV-jük), ott tényleg menne érte a fekete autó - akarom mondani a rendőrség, nem kell ott már fekete autó se.
Lassan évtizedes tetszhalotti állapot után az ellenzék szerdán életjelet adott: kerestek és találtak eszközt a hangos, egyértelmű és közös tiltakozásra egy eszközeitől és méltóságától rég megfosztott parlamentben...
Jalos 2018.12.13 16:10:14
@N. Barbie:
Hát amig arra vártok hogy a sültgalamb a szájatokba repül, mert mindent - a köztudott dologkat is - a másik fél toljon elétek, és csak a saját kis hagymázas vágyaitokban hisztek, addig itt nem lesz hatalomváltás.
Egy már elfeledett EU-s direktíva második lépcsője lép életbe 10 napon belül, emiatt a jelenleg forgalomban levő porszívók jórészét kénytelenek lesznek kivonni a gyártók a forgalomból. Akkor most irány a bolt vagy mi legyen?..
Vendégposzt Nemrég a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse amellett foglalt állást a blogunkon, hogy helyes intézkedés a tömegközlekedés ingyenessé tétele szmogriadó idején. Egyik aktivistánk ezzel ellentétes véleményen van. Alább közöljük írását. Abban szinte mindenki egyetért, hogy…..
TComment Rossz neked, ha letolsz 2013.12.18 06:34:04
Magyarországon a törvény azokat védi, akik a belső sávban félemlítik meg a többi közlekedőt. Elég, ezen változtatni kell. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Egy menedzser tűnődései Monopoly 2012.05.29 08:00:00
Hat évvel ezelőtt lakásvásárláshoz hitelre volt szükségem. Akkoriban a csapból is a „vegyen fel jelzáloghitelt svájci frankban” című nóta folyt, az ember akaratlanul is a hatása alá került, én is ezen a fronton néztem hát körül. Augusztusban kezdtem el az…..
Belsőség Kultúra úton-útfélen 2011.08.31 07:00:00
Pedig elhihetik, ilyenkor szeretnénk mindannyian a rendőrt, aki egy pihenőhelybe intené le az egész karavánt és mondjuk indítana százezerről per autó, alkudni pedig csak felfelé lehet. Mai publikációnk blogposztja...
Jalos 2011.08.31 16:24:27
@bajan:
Azt szeretném kérdezni, hogy mi a véleményed arról ha a kétsávos úton ahol a külsőben parkolnak az autók, egy helyen ahol 20 m-n nincs parkoló autó, valaki jobbról kimenne és megszeretne téged előzni? És lenne még egy ilyen, meg mégegy helyzet. És a végén lámpához ami feltartja a forgalmat úgy jutsz el, hogy előtted minden 2. - 3. autó ilyen kiugrókban előzött meg téged és a többieket, emiatt közel 2* olyan sokáig vártál a sorodra? Vagy te is kimész előzni a 20m-s lyukba?

Merthogy eben az esetben a távolságon (15m vs 350) nincs különbség. Vagy mekkor az a távolság ahol szerinted már KELL cippzár elve szerint feltölteniu minden sávot?
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
Jalos 2011.02.18 20:32:25
@venszivar:
Mivel a kettő nem zárja ki egymást, ezért nem kell a kettőt összeadni. Logikából egyes. De amúgy a kérdéseimre tudnál válaszolni, hogy értelmes vita alakuljon ki?
Nem panelban laksz, de egy barátod, aki viszont ilyen helyen él, meghívott magához? Elmondjuk, mit ne kérdezz meg tőle, ha jót akarsz!   1. "Mennyi a rezsi?" - Túl magas ahhoz, hogy a tulajnak vagy bérlőnek kedve legyen róla beszélni. Ha mégis felteszed ezt a kérdést,…..
Jalos 2009.12.01 14:42:09
@házisárkány:
>. Egy 49 nm-es panellakás éves fűtés-meleg víz költsége >max. 100 ezerrel több, mint egy téglalakásé, a rezsi >többi része meg ugye fogyasztástól függ.

Nekem annyi az éves gázdíjam a 110m2-re :). (Nem kedvezményes, és a ház sem passzívház kategória, nem szarrá szigetelve).
Nem régen írtam Békéscsaba legrövidebb bicikliút-szakaszáról, s akkor említést tettem arról, hogy az újonnan kialakított csomópontban egyedül a lámpák veszélyesek. Miért is? Ha megnézitek a cikk elején található képet, láthatjátok, hogy a bicikliseknek illetve gyalogosoknak…..
Volt már sokszor arról szó, hogy az elfogyó sávban szabad-e és illik-e előremenni, ha a másikban szép libasorban gurulnak előre az autósok. Erről megoszlanak a vélemények, sokszáz kommentben feszültetek már egymásnak. László most egy érdekes dologra figyelt fel. Amikor egy…..
Alapból kockázatos olyan úton közlekedni, ahonnan nem várt akadály, pl. baleset esetén nincs hová menekülni. Ilyen az M0 is, de ott legalább ha nincs nagy gáz, ki lehet kerülni az összekoccant autókat. A Ferihegyi Repülőtérre Vezető út esetében már nagyobbak a problémák,…..
Jalos 2009.07.10 14:30:44
@Zsola777: legjobb, amikor a Stadionnál az Árpád híd felé a kereszteződés utáni második lámpánál kereszteződésben is megállnak, mert azt hiszik, hogy a lámpa arra vonatkozik. Szánalom.


A szánalom az aki nem ismeri a kreszt, és nem áll meg a priso lámpánál, hogy a Tábornok utcából kikanyaródok ki tudjanak jutni a kőrútra.
autózz! Ismered a KRESZ-t? 2009.02.23 07:44:00
Gábor nemrégiben izgalmas közlekedési szituáció résztvevője volt és úgy gondolja, a gyakorlat és az elmélet nem egészen fedte egymást ebben az estben. A mellékelt ábra mutatja a helyzetet. Levélírónk fel is teszi a kérdést, vajon mi a szabályos megoldás? A héten történt a…..
 „Éltetető étel” III. élelmiszerkészlet rev1.0                Következő bejegyzés a túléléshez szükséges élelmiszerkészlet összegyűjtésében, kiszámolásában, élelmiszer fajták…..
kár-park Ez a méreg, nem a cián 2009.01.17 01:41:00
A Totalcar csapatából ketten is hosszan tudnánk ecsetelni, hogy egy húszéves Toyota Corolla felújítása mennyi pénzt, időt, energiát és vesződséget igényel. Pedig Karotta és én nem is a saját kezünkkel építettük meg imádott Hachirokuinkat. Történetünk főhőse viszont három…..
Úgy látszik nem csak minket érdekel, hogy hol van Budapest valódi határa. A Magyar Hírlap információi szerint a Fidesz vezérkara négy lehetséges modellt vizsgál a fővárosi önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban: 1. "megmarad a huszonhárom kerület, de bizonyos…..
Jalos 2009.01.06 19:53:55
@Konrad: SZerinted csak élvezi, az agglomeráció meg azért akar külön régió lenni, mert Budapest annyira felnyomná a különböző mutatóit egy központi régiónak, hogy az agglo. szinte semmit sem kapna az EU-tól - Budapest pedig nem nagyon ad.

És ne felejetsd el, hogy BP meg élvezi a sok szakképzett munkaerőt az aggloból.

Inkább élen kellene járnia a kormánynak, és nem BP-re telepíteni az új kormányzati központot, hanem elosztani Mo. nagyvárosaiban.
Az APEH illetékkezeléséről külön fejezetet lehetne nyitni. Íme egy újabb gyöngyszem: Tisztelt Zugügyvéd!2008 nyarán kötöttünk egy adásvételi szerződést egy lakásra, amelynek a tulajdoni lapja sajnos nem volt tiszta, mert alapító okirat módosítás volt/van…..