Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Uninvited

0 bejegyzést írt és 78 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte pénteken a Pécsi Törvényszék Bándy Kata meggyilkolása miatt P. Lászlót. Enyhítő körülmény szinte nem volt, a bíró szerint egy gátlástalan gazember a vádlott. "A bíróság nem lát arra esélyt, hogy P. László valaha is a…..
Mai hír, hogy John Riccitiello, az Electronic Arts CEO-ja távozik a cégtől. Aki követte kicsit is az EA sorsát az elmúlt években, azt nem lepte meg a döntés, már gazdasági elemzői blogok is pedzegették, hogy Riccitiellót ki kellene rúgni. Pedig amikor 2007-ben kinevezték,…..
Uninvited 2013.03.20 14:49:09
@Waddafakk: nyilván nekik nem biznisz a Steam, ahogy az ubsioftnak sem, itt van ellenben a matrix games ami szerintem a legjobb stratégiákat tolja a mai napig, mégsem mennek a steamra. hogy miért ne kérdezd.
na nekik pl. valami űber fos digital download cuccuk és webshopjuk van ahol még szívhatsz egy órát a cuccokkal.
a steam évek hosszú sora alatt lett az ami. szerintem egy igen jó rendszer, van létjogosultsága is.

a dlc dologhoz és a mikrotranzakcióhoz szerintem lehet hozzászokni lassan, ez a jövő. az alapok ingyenesek, a többiért fizetsz. ingyen leves nincsen :)

virágzik, ez relatív. sokan vannak akik csak kipróbálják a kalóz verziót, aztán megveszik.
Március 15-én este a Facebook-on egymás alatt jelent meg a következő két poszt. Az elsőben Orbán Viktor miniszterelnök mindenkit megnyugtatott a Kossuth-díj átadója utáni díszvacsorán:„Azért érkeztem megkésve, mert bizonyára tudják, hogy rendkívüli időjárási állapotok…..
Uninvited 2013.03.17 23:30:49
@Viktus: sima minyókból nem tudom mennyi lehet még, ami működik is, de ezek szerint egy se volt emelhető állapotban vagy nem kaptak rá parancsot.
A székházostrom tökéletesen megmutatta, milyen a kormánypárt igazi arca: gyűlölködő, diákok ellen felszított, szélsőjobbos szavazók, kopasz, büntetett előéletű verőemberek, cinikus, röhögcsélő szóvivők, akik meg sem próbálják elhitetni senkivel, hogy igazat mondanak –…..
Uninvited 2013.03.09 10:43:09
@én már a fény gyermeke vagyok: nincs mit találgatni, aki a 2006-os tv-s gyújtogatókat keresi az itt meg is találja. csak szét kell nézni sz. feri baráti körében, meg a fradi b középben. pont.
Kenőpénzt kellett volna fizetnie a jogosítványáért egy tanulóvezetőnek, de ő a vizsga előtt inkább szólt a TI-nak, és mi a rendőrséggel közösen elintéztük, hogy elfogják a korrupt oktatót. De a tanulóvezetőnek így is többe kerülhet majd a jogosítvány.     Február…..
Úgy tűnik, nagy bajban van Bajnai, miután minden erőfeszítése ellenére sem sikerült lenyúlnia az LMP. Néhány képviselőt meg tudott venni, de se frakciója, se pártszervezete, se irodája, se aktivistája nincs. És úgy néz ki, hiába az erőteljes netes kampány, néhány ezres…..
Uninvited 2013.02.24 17:09:25
@szemkilövetők seggnyalói kíméljenek: ne aggódj, majd mi is röhögünk a 10%-ra olvadó fideszen. sokan fognak negatív ítéletet mondani a csúti haverodról. nehogy nagyot koppanjatok.
A Klubrádió kiderítette, hogy Fidesz-képviselőjelölt volt a hallgatókat fenyegető debreceni focidrukker-vezér. A vagy.hu tudósítása alapján nagyjából ez történt: Szepesi Miklós Zsolt az előadók helyére ülve magához ragadta a mikrofont és kb. tíz percig minősíthetetlenül…..
Uninvited 2013.02.14 14:44:05
@Vinnie Jones: említsd már meg, hogy mi volt az érdemi hozzászólása az agresszív viselkedésén kívül?

eleve ahogy ledöglött a székbe szétbaszott lábakkal, mint egy kiskirály, akkor kellett volna valami ott lévő jobb érzésű rendőrnek (ami ebben az országban nincs és mint olvasgattam diszkréten félrevonultak) tarkón rúgni a faszba, hogy felboruljon székkel együtt aztán elvinni a picsába a kóterba.
amúgy egy normális államban ilyen hang és videó felvételek mellett ezért hivatalból nyomoznának és ha nem egy ilyen egyszerű TEK-ünk lenne hanem egy normális, a közemberek, átlagemberek felé felelős rendőrségünk, akkor ezek a faszik már guggolnának a fal mellett.

de megkérdeznélek már, mert látom nagyon okos vagy..

1. mit keres egy ilyen alul iskolázott tróger egy egyetemi tüntetésen, vagy bármin ami ezzel kapcsolatos? mi köze hozzá, nem az egyetemisták fogják elkaszálni a stadionját. vagy nekik nem lehet véleményük? ja értem, hogy az ő luxus beruházását támadják, ahol majd folytathatja a GDP termelő tevékenységét a zsidózást, rombolást, rongálást és a többi?

2. előbb meg kéne tanulni összeadni meg kivonni, mert a stílusából kinézek olyan 3 általánost. két elsőt meg egy másodikat. egy sima faék szerű egyszerűséggel áldotta meg szegényt az isten.

3. talán abban igazuk van az egyetemistáknak, hogy nem az elsődleges, hogy ebben az országban kibaszott stadionok épüljenek az ilyen és ehhez hasonló faszarcú embereknek és nem létező de biztosan szuper tehetséges focistáknak az én adózott pénzemből, tehát vedd úgy baszod, hogy az az egyetemista engem és sokakat is képvisel. ha már itt tartunk, az imádott szaros focistáitok 86 óta nem jutottak ki sehova. érted?? sehova. ígérgetés, hitegetés, fogadkozás. akkor minek beléjük a pénz? minek stadion? ezt a szart amit ők focinak hívnak nyugodtan lehet a krumpliföldön meg a jelenlegi stadionjukban is művelni. ki nézi ezt? annak a 2000 embernek kell ilyen stadion aki kimegy egy ilyen meccsre?

tudod mit? inkább költsék oktatásra, eüre, gyerekekre. vagy ha már kurvára kell a sportot tolni akkor költsék kézilabdára, vízilabdára, sikeres sportágakra, mert ott legalább vannak eredmények azért lehet nem is pampogna senki.
„Die Engländer sind doch fertig, erledigt! Eine derartige Chance haben wir nie wieder.” („Az angolok valóban el vannak intézve, végük! Ilyen esélyünk sosem lesz.”) Hans Jeschonnek vezérezredes - 1940   „Az ellenék valóban el van intézve, végük! Ilyen esélyünk sosem…..
Uninvited 2013.02.01 11:16:16
@kuszkusz1: ahogy írtam is előtte, ezt a kérdést energetikai szakembereknek kellene eldönteni. A népszavazás szerintem egy populista megnyilvánulás (együttműködünk a néppel). Személy szerint én sem ezt várom Bajnaitól hanem azt, hogy szakmai érvek mentén működjön egy döntési folyamat. Ha ez ez pl. az atomerőműről szól akkor a szakemberek döntése alapján hozzon meg egy politikai döntést a beruházásról vagy annak elvetéséről.
Először is kezdjük azzal: reméljük mindenkinek Heti Válasz előfizetést hozott a Jézuska. Ez biztosítja ugyanis, hogy a következő évben is első kézből értesülhessünk kedvenc gazdasági miniszterünk gondolatairól.  Blogot írni Matolcsy Györgyről mindig hálás feladat,…..
Uninvited 2012.12.27 20:53:58
@tlvajferi: gratulálok az okfejtésedhez, talán szegődj el matolcsy mellé segédnek.
tudod a bankok pont úgy működnek mint a multik. hosszútávra terveznek és profitot akarnak. ha fasztolcsy gyuri a feje tetejére áll ők akkor is elérik a profitot előbb utóbb, lehet már akkor lesz ez amikor kedves vezíretek távozott. maximum most amikor szarul megy a szekér akkor jobb esetben három ember munkáját végzi majd egy ember, rosszabb esetben öt emberét, tehát kettőt, rosszabb esetben négyet kibasznak az utcára. multik ugyanezt fogják csinálni. de te csak szabadságharcoljál tovább barátom a sok agymosott haveroddal együtt és örüljél a szopassuk a bankokat meg a multikat vezényszónak.
marha büszkék vagytok egyébként a sarcadókra, de majd meglátjuk, hogy 2013 első negyed évben milyen számokat küldenek az anyacégek.
5, 10 vagy 25... százalékban értsd és természetesen a létszámleépítés mértékét jelzi majd. de ti megvéditek a munkahelyeket nem igaz? :)
Igaz, egy hónapos csúszással, de végre megjelent a dohánykoncesszió - azaz a "Te is lehetsz dohányboltos" pályázat kiírása. Az időtartam 20 év, tehát aki most belevág, annak a kormány tartós bevételforrás reményét nyújtja, meghatározott havi koncessziós díj ellenében,…..
Az idei tévés évadban eddig minden úgy történt, ahogy annak történnie kellett, akinek kellett, elhullott (pl. Made in Jersey), amit kellett, berendeltek (pl. Revolution) és csak azon lehet csodálkozni, mi az istent szeretnek az emberek a Neighbors című rettentő sitcomon, és miért…..
Uninvited 2012.11.20 17:38:32
@KennyOMG: valójában 10-12 perc :)

Amúgy nyilván LR-ben vannak idegesítő bakik, sőt égbekiáltó hülyeségek is, de ez az átlagnak nem tűnik fel úgysem. Szerintem üdítő kis sorozat, a kapitány kifejezetten nagyot alakít. Annó a Jericho volt ilyen.

Azért vicces dolgok vannak... a csaj amikor beszélgetett az első tisztel miközben mentek át valami tenger alatti résen... :D ehhez valszeg PM-en kellett volna haladni, de a szép színes kijelzők is odabasznak :) viccesen néz ki a hangradar na :)
Megjegyzem egy Ohiot nem igen lehet észrevenni ha szépen lassan halad, pont ez az értelme az egésznek, szóval ez a valagba lövöm ráadásul egy SS rakétával.. hát mint írták előttem eléggé vicces.
Uninvited 2012.11.20 20:00:54
@hurmazs: Én is :) amúgy ja, biztos létezik :)
Kétmilliót törlesztett a háromból, visszaadta az autót, a bank eladta egy millióért, és még ő tartozik két millióval. Az autóhitel-károsult portréja. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
Uninvited 2012.03.27 09:50:46
@blasiuss: teljesen igazad van

Egyéb hozzászólásom a cikkhez. Mindenkinek féligazsága van. Annak is aki azt mondja nem veszünk fel hitelt, de főleg blassiusnak. Húsz évvel a rendszerváltás után egy Skoda Octavia nem egy luxusautó! Bárhogyan is tekerem, csavarom, nem az. Egy normális anyagi helyzetben lévő család meg kell tudja engedni magának. Ha nem tudja megengedni akkor baj van.

Ezt az autót nagyon alacsony áron adták tovább szerintem és ez esetben nem is értem, hogy a bíróságon miért nem érvelt a posztban szereplő legalább az Eurotax érték mellett.

A visszaadás öneladás témában. Van amikor visszaadni jobb. Skodánál is meglehet, ugyanis tömegesen van jelen a piacon. Az önárulás alatti időszakban legalább ugyanannyi törlesztőt kifizetsz rá, mint amennyit vesztesz esetleg jó esetben. Igaz ekkor van legalább autód, ameddig eladod.

Sajnos egyébként ez van, most futtatunk egy hasonló pert. Tudnék hozni példát a peranyagból a bank részéről történő tisztességtelen haszonszerzésre és arra, hogy utólag mik kerülnek rá az autó hibalistájára.. ezzel szemben inkább néhány jó tanács, ha mégis visszaadásra kerül a sor.

- Autót körbefényképezni, lehetőleg visszaadás előtti 15 percben amikor már a helyén áll (mert ők is ott fognak fényképet csinálni). Ha szakértőkre kerül a sor és perre, akkor jól fog ez jönni.
- Szervízkönyv megfelelő oldalairól másolatot csinálni
- Esetleges kártörténet számláiról másolatot csinálni
- Átadás-átvételi jegyzőkönyvet kurvára megnézni, főleg a szervízkönyv részt és a sérülések felsorolását. Legnagyobb trükk amikor nincs bejelölve itt semmi és neked kell bizonyítani, hogy volt..
- Ha olyat látsz rajta, ami szerinted nincs (x.y) darab sérült, stb. átvevő gyerekeket elhajtani a picsába és visszahívni más időpontra, tehát autót nem átadni (kertes házasban lakók előnyben).
- Mindig legyen veled legalább két ember tanúnak és manapság már egy filléres kamera sem ártalmas, amivel felveszik az egész procedúrát. Átvevő gyerekek pampogását le kell szarni.

Ha a végén per van akkor a kezedben lévő papírokkal menj és igyekezz megegyezni a bankkal a részletfizetésben, mást nem igen tehetsz mert a végén 90%-ban téged kaszálnak el...

Ennyi.
Hogyan lesz egy 29 ezer forintos tartozásból 89 ezer forintos behajtási követelés? Hát az adminisztrációval. Aki tudja, mit takarnak a legkülönbözőbb misztikus tételek, segítsen Csabának, mert ő nem érti. Mondjuk az sem tűnt fel neki, hogy 4 hónap eltelt a két dokumentum…..
Röviddel a bejelentés után volt olyan szerencsém, hogy az berlini IFA kiállításon a kezembe foghattam a Samsung andoridos tabletjét, a Galaxy Tabot. Nem tudtam túl hosszú ideig próbálgatni, de elsőre nagyon bejött. Valójában egy nagyra nőtt mobiltelefonról van szó, annyi…..
Lassan véget ér a balatoni főszezon. Engedjék meg a kedves olvasók, hogy ezúttal hosszú szöveg helyett néhány verőfényes, nyári képpel köszönjek el ettől a kurta-furcsa, rövidre sikerült nyártól. A képek nem valami jók, és erre csak egyetlen egy mentségem van: a Balaton…..
Uninvited 2011.08.22 09:21:52
@Wander: majd amikor így mentőmellény meg mindenféle protektor nélkül műmájerkodás közben véletlenül úgy sikerült beleállnod a vízbe, hogy kitekeredik kezed lábad, akkor is ekkora penge leszel? remélem a szerencsétlen csajokat is ugyanígy szállítod, akkor esetleg mindannyian össze tudtok tekeredni egyszerre. Az ilyenek faszok miatt mint amilyen te vagy fiam, na azért tart itt a jet-ski általános megítélése ahol. Rólatok ír a blikk amikor baleset van.

üdv.
egy jet-skis
Dávid egy csúcskategóriás okostelefont vett mindenféle hűségidő nélkül a Speedshopban potom 160 ezerért, de sajnos ez sem mentette meg a kezdetektől jelentkező hibáktól. Első körben két hétig "javították", aztán az egész képernyő megszűnt reagálni. Amikor naiv…..
Uninvited 2011.08.19 01:15:40
@Lacusru: hozzá(nem)értésed határtalan ha a HTC-t olcsó kínai gyártókkal veszed egy kalap alá. Csak szólok, hogy a HTC inkább felső kategóriás cuccokat gyárt és a prémium szegmensben érdekelt. Kiváncsi vagyok ki neked a neves gyártó? LG? Samsung? Nokia?
Balázs két hete küldte levelét (bocsi!), amelyben az istvánteleki delta állapotáról ír. Ott 3 aljzatról is hiányzik a rögzítés, így a sínkorona folyamatosan deformálódik. Ráadásul át is van repedve, mert szerinte nem csak felületi repedés. Ez volt a levélírás előtt 5…..
Uninvited 2011.07.30 16:21:48
@Gaius_54: az tény, hogy mindenfelé lassul a közlekedés ha a MÁV-ot nézem. Pécs - Bp. is vagy egy órával lassan több mint 5-6 éve. Valószínűleg azért, mert egy forintot nem költenek a pályára, csak a lassú jeleket teszik ki folyamatosan. Ez van sajnos. Ez a MÁV :)
Uninvited 2011.07.30 16:26:40
@Róókakoma: ez hol van pontosan? mert én is itt lakom Istvánteleknél a vasút mellett :) nem szeretném, ha a Jaroslav Hacek EC egyszercsak a kertemben parkolna le :D
Ilyen, amikor megindul az egymásra mutogatás. Bendegúz meg el kell döntse, fizet vagy nem fizet büntetést, hisz pillanatokon belül megnő a bírság összege, ha túl sokat agyal rajta. Tudja-e bizonyítani vajon, hogy jóhiszeműen járt el és ha tudja is, ér ez valamit egyáltalán vagy…..
Bármi is történjék, a lényeg, hogy mennél több cigány mennél rosszabbul jöjjön ki belőle. Döbbenetes, hogy a tegnapi parlamenti ülésszakon Dúró Dóra vette védelmébe a cigányokat, amikor a 15 évesre leszállítandó tankötelezettségi korhatárt támadta.Persze Halásznak…..
A J-20-as lopakodó vadászgéppel kapcsolatban is elcsodálkoztam azon, hogy a róla kiszivárgott fotók kikerülése mennyire az amerikai védelmi költségvetési vita egy fontos stációjához volt látszólag időzítve. Most itt vannak kikerült felvételek a kínai haditengerészet…..
Uninvited 2011.02.03 11:27:56
@molnibalage: a RORSAT ahhoz nem elég, hogy egy mozgó hordozó csoportot a rakéták számára bemérjenek. Mivel a RORSAT áthaladása után a hajók vígan irányt is válthatnak tehát az érkezés és az észlelés között olyan 200-300km-et megtehetnek, de valóban RORSAT a felderítés első fokozata.

Na igen mostanában divatosak az ilyen elnevezések. Amúgy CBG is van/volt régebben biztos, de mivel a hordozó hivatalosan CV vagy CVN, ezért használják a CVBG-t, de ezen nem veszünk össze, hiszen tudjuk miről van szó :)

www.iwar.org.uk/military/resources/aspc/text/os/cvbg.htm

@mallac: nem is lesz soha. A kínai haditengerészet és az amerikai haditengerészet között van olyan 20 év különbség.

@Muad\\\'Dib: Hát van mitől félni valóban a kollégáknak, az ilyen mindig kellemetlen, de azért ez kevés lesz, hogy az amerikaiakat kiűzzék a szorosból. A hordozókat kísérő AEGIS cirkálókat mostanában szerelik fel folyamatosan az új SM-3 Block IA rakétákkal, amelyeknek roppant kedvező a ballisztikus rakéta elhárító képessége és nemsokára érkeznek a Block IB-k.

Másrészt 60-80 rakéta, ráadásul műholdas célra irányítással. Az SM3-nak van ASAT verziója de az USA rendelkezik más ASAT fegyverekkel is, szerintem egy ilyen helyzetben nem sokáig maradna fent a kínai műhold, amiről az irányítást és célbemérést végezhetnék.

Egy szovjet támadás esetén a hidegháborús időkben 140-160 hajóromboló rakétáról lett volna szó egyszerre, tehát a CVBG légvédelmét hasonló méretű támadásokra méretezték, pedig akkor még csak elkezdték az első verziós AEGIS hajók telepítését.

Ma egy hordozó kötelék integrált légvédelemmel rendelkezik, amelyet valamelyik AEGIS cirkálóról irányítanak. ASBM támadás esetén nyilván nincs értelme a levegőbe emelni a hordozó elfogó vadászait, de azokon kívül minden közreműködni képes hajót (Burke osztályú rombolók pl.) a cirkáló vezényel, márpedig ezek felszerelése az új ABM képességű rakétákkal folyamatos.
Uninvited 2011.02.03 12:42:33
@Muad\\\'Dib: Na igen, de addig is van nekik SM2 Block IV ami szintén ballisztikus rakéták elleni védelemre van.
Uninvited 2011.02.03 15:32:16
@molnibalage: Teljesen nyilvánvaló. Hordozókban az 50 év egy kicsit elnagyolt szerintem, egy évszázad lesz a megfelelő szó rá, ha az amerikaiak vízre teszik a Ford osztály első darabját.

Ha nem konvoj kíséretről van szó, akkor nagyobb sebességgel mennek és a tér ugye baromi nagy. Ilyen esetben a légvédelmi járőrök már fent vannak, a radargépek is és az üzemanyag töltők is. Nem nagyon kell szélbe fordulni amíg a hordozó nem kezd légi tevékenységet.

A RORSAT műholdak adnak radar irányadatot, csak nem eleget. Az amerikaiak is tudják, mikor halad át felettük a műhold. De ugyanígy tudták volna, hogy mikor szálltak fel az oroszok. Szóval pusztán műhold információkra támaszkodni itt nemigen lehet, mert mi van ha mégsem ott van a flotta, ahol kéne lennie. A hidegháborús SZU rakétáknak ennél pontosabb céladatok kellettek, főleg a P700 előtti időkben. Az pedig a 80-as évek elején érkezett csak meg.

Tengó helyett gondolom Echo-t akartál írni. A Tengó egy ócska diesel elektromos tengeralattjáró volt, korlátozott lehetőségekkel és nem hordozott csak torpedót és aknákat. Az Echo II. ami rakétahordozó tengeralattjáró, na az hordozott P500-as rakétákat. RORSAT alapján persze elvben lehetett volna indítani őket, de kérdés, hogy jó helyen van e a tengeralattjáró és kérdés az is, hogy nyolc darab rakétával mit lehet elérni.
A magyar kormány legfőbb vállalása a januárban kezdődő soros elnökségre az európai romastratégia megalkotása. A francia és olasz cigánytáborok felszámolása, illetve az azt követő összeurópai társadalmi és politikai vita is mutatja a kérdés megoldásának sürgősségét. A…..
Uninvited 2010.12.09 16:49:07
@mooon:): Ennek örülök.

Ugyanis mit is mond az állam? Mit is szajkóznak folyamatosan? ÖNGONDOSKODÁS! Nos úgy látszik vagy egy etnikai kisebbség, akire ez nem vonatkozik pillanatnyilag, illetve igen mivel gondoskodnak ők magukról csak 99%-os arányban nem a törvényes úton. Ez pedig a mai világban elfogadhatatlan.

Tehát a megoldás valamilyen elszeparált helyre telepítés, ahol kiépíthetik saját kormányukat, rendszereiket, termelhetnek, kereskedhetnek, egyszóval öngondoskodhatnak magukról. Engem az sem zavar, ha "cigányiának" hívják.

Ha nekem kell, kelljen nekik is de ne az én pénzemből.
Uninvited 2010.12.09 22:26:28
@Gerardus A. Lodewijk: konkrétan nem értek egyet, mert így is aránytalanul erőszakos bűncselekményeket követnek el! Ami legnagyobb részben az áldozat maradandó egészségkárosodásával végződik. Öreg védtelen emberek agyonverése kirablásuk után hobbiból, stb.
Itt rég nincs visszatartó erő, másrészt rossz hírem van. Aki előbb kezd komolyabban fegyverkezni, az fog nyerni. Sajnos 15-20 év és ezek a lények elég nagy számban fognak létezni, hogy veszélyeztessék a többséget.