Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RedGreg

1 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hét tenger Világbirodalmi Flotta 2021.09.15 10:26:18
  A nagyhatalmak közt a XIX. század végén kezdődő navalista versengés nagyon súlyos következményekkel járt a Nyugatra nézve. Nem nagy túlzás azt állítani, a nyugati nagy- és középhatalmak közti viszonyt ez az értelmetlen vetélkedés mérgezte meg, és tette tönkre. Közvetve ez volt az egyik oka a két…..
RedGreg 2021.09.24 06:39:11
@bz249: megtörik a blokád, a központi hatalmak hozzájutnak a hadi árukhoz, élelmiszerhez, UK blokád alá kerül.
Deansdale A történész visszavág 2017.09.30 19:16:19
A szegedi kutatók ősmagyarságra vonatkozó állításait természetesen azok sem hagyhatták szó nélkül, akik 10 éve még a finnugorizmus terjesztéséből éltek, annak bukása óta pedig a tagadásból. Minek a tagadásából? Hát mindenéből. Az eredeti után most a válaszcikket sem hagyhatom szó…..
RedGreg 2017.10.02 11:09:37
@Deansdale: Ezer éve nem szóltam hozzá, de itt most a helyzet az, h Török csoport csinálta a kutatást. Az a Török Tibor, aki pl az erkölcs és vallás az evolúció tükrében c kurzus előadója. És aki kifejezetten foglalkozik archeogenetikával. Amúgy a cikked remek lett, gratulálok. Csak kiegészítésként mondom, h a biológián belül rengeteg "régészeti" téma is van. Csak a bölcsész "értelmiség" nem képes elfogadni, hogy valaki esetleg nem szakbarbár. És beleszáll abba az egyetemi szakba (SZTE biol) aminek a humánbiológia tanszéke a régészek antropológiai tanszékével volt sokáig egy helyen. Mert együtt dolgoztak. És még egy megjegyzés: Nem egyszerűen egy genetikus mondta, egy genetikus egy rohadt magas impakt faktorú, kőkeményen tudományos folyóiratban leközölte, ahol ezt elfogadták. Aki még sose írt cikket azoknak elmondom, hogy ez nem a rubicon bemondás alapján szintje. A cikk amúgy elolvasható, aki ért egy kicsit az evolgenhez, azok számára érdekes is :)
RedGreg 2017.10.02 11:22:05
@Deansdale: Csak egy megjegyzés, arról a tudományos akadémiáról beszélünk, ami Szentgyörgyi tagságát azért tagadta meg, mert semmi fontosat nem fog elérni az életben. Mindezt egy héttel a Nobel-díja előtt...
RedGreg 2017.10.02 11:23:40
@Koós István: Miért kéne nyelvészettel cáfolni? De komolyan, a társtudoknál teljesen elképzelhetetlen az interdiszciplináris megközelítés? Csak mert nálunk hülye biológusoknál ez működik.
(Újabb vendégposzt, ezúttal Zugav Olga úrhölgy, exhiéna tisztelte meg dolgozatával a Szabad a taxi blogot.) Hát, drágáim, ismét sikerült bizonyságot szereznem arról, hogy a magyar társadalom mentális állapota, valamint átlagos intelligenciája olyan mélységekben jár, hogy félő, előbb-utóbb áttöri a…..
RedGreg 2016.01.20 12:02:18
@lyken: Van nekik.
RedGreg 2016.01.20 17:16:54
@Illalla Sillalla: Nem vagyok taxis. Túl sokat nem is ülök taxiban. De kiüti a szemet, h miről van szó, ti tényleg nem látjátok?
Könnyű úgy árelőnybe kerülni, ha te nem fizetsz adót, és a kiskapukon keresztül az alkalmazottaid sem.
Tapsolj az "innovációnak", bár taxis appokon is hívhatsz taxit, de tudom ott nem lehet csillagozni.
Csak utána ha legközelebb eszedbe jutna olyat mondani, hogy nincs pénz oktatásra köpj a levegőbe és állj alá.
RedGreg 2016.01.20 17:19:26
@kék madár: De nem ugyanannyiba kerül, és azért tud olcsóbb lenni, mert nem fizet adót. Szóval nincs HA.
Feminista frontról egyfolytában azt halljuk, hogy néhány radikális mérgezi csak az összképet, de a feminizmus valójában egy kedves, aranyos mozgalom amit kizárólag az egyenjogúság érdekel. Vessünk hát egy pillantást a közelmúlt feminizmushoz kapcsolódó eseményeire, vagyis…..
RedGreg 2015.07.04 23:14:00
@Deansdale: Igazi liberális. ahogy írtad férfihangon is. Minden vélemény egyenlő, kivéve a náciké. Csak aki nem ért velünk egyet az náci...
RedGreg 2015.07.04 23:36:51
@hgyi: Tudod, ma felmentem arra az oldalra, és az fogadott, h ne engedjük, h a soviniszták hangja legyen a férfiak hangja, ezért feltörtük, összes bejegyzés el volt távolítva. Tudom-tudom, ez csak egy gonosz nőgyűlölő összeesküvés része, és inkább higgyek nektek, mint a szememnek...
RedGreg 2015.07.04 23:49:18
@Deansdale: Gondolom, ha erre most válaszolok, akkor én kezdtem a személyeskedést. Legalábbis a logikád szerint.
Játsszunk egyet!Négy európai várost rejtettünk el a képeken: A négy európai város közül az egyik nem kíván befektetni egy magas nyomású mosóba (44 ezer HUF) és közmunkásba (havi 47 ezer HUF), aki minden reggel lemosná a lépcsőket, és összeszedné a szemetet (éves…..
RedGreg 2012.06.21 14:58:45
@immortalis:
Rómában ha leülsz a spanyol lépcsőre, perceken belül megjelenik egy rendőr és közli, ezt itt nem kéne, ha nem mész el megbírságol. Itt meg egyesek azon akadnak ki, hogy nem lehet majd lehugyozni a templomot. Próbáld meg Nápolyban, perceken belül a helyi don néhány embere fogja udvarias hasba rúgással és néhány pofonnal elmagyarázni, hogy azt nem kéne...
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
RedGreg 2012.06.21 14:51:59
@TARTYOM:
Drága barátom, a rendőrnek jogában áll belenézni a tatyódba ha akar, szóval sztem jobb ha nem próbálod ki. Magaddal szúrsz ki, tudod ha megmutatod megúszod közterületen piáltal, vagy ha rendesebb súlyos enyebenyével, ha nem, akkor bevitet a kapitányságra, és ott fognak rendbe rakni. csak az már feljelentést is vonz maga után. De ahogy gondolod. Amúgy ha meg komolyan azt hiszed, hogy a templom falánál végezheted a dolgodat, akkor javaslom próbáld ki a felvilágosult Nápolyban. Csak ha a helyi don küldi oda az embereit, hogy fiam ezt nem kéne, akkor ne lepődj meg, ha ezt egy teljesen udvarias hasba rúgással, és két pofonnal adják a tudtodra.
  Épül már az ellenkultúra, épül nagyon. Régi-új alapja Schmitt Pál. Az ellenállók önkéntesen doktori címet írnak a nevük elé Facebookon, izzik a memegenerator.net, ha pedig a helyzet változatlan marad, gyakorlatilag április közepéig akad biztos pont az ATV-s agenda…..
RedGreg 2012.01.19 21:50:38
szakdoga 1
Az enzimek specifikus biokatalizátorok, melyek enyhe körülmények mellett is nagymértékben képesek növelni a reakciósebességet. Enzimeket már nagyon régóta használ az emberiség például sajtok vagy alkohol előállítására. Az enzimkatalízis gyakorlati célú alkalmazása iránt az utóbbi évtizedekben fokozódott az érdeklődés. Az ipari enzimfelhasználás napjainkban is folyamatosan növekszik. 1996-ban már több mint 2,5 milliárd dollár összértékben használtak enzimeket a klinikai diagnosztikában, az élelmiszer-, a textil-, a vegy- és a gyógyszeripar különböző területein, valamint a bioremediációs, biodegradációs folyamatokban is. Példaként lehet említeni antibiotikumok, édesítőszerek és a „kőmosott” farmer előállítását. Az enzimek felhasználásának 90 %-a az USA-ban, Európában és Japánban történik. Extrém körülmények között is stabil enzimekkel jelentősen növelhető a hatékonyság és csökkenthetők az anyagi költségek
szakdoga 2
Az enzimek, speciális biokatalizátorok, melyek segítségével, biologiai objektumok olyan, reakciókat is képesek lejátszatni, melyek adott körülmények között nem valósulnának meg. Ezen tulajdonságuk miatt az emberiség régóta hasznósítja őket. Enzimek hétköznapi felhasználása jóideje ismert, többek között erjesztési folyamatok, mint például sajt vagy alkohol előállítása. A vegyipar és a biológia tudomyányának fejlődése révén, ma már az ipar is használja különböző eljárásokra. Fontos szerepet kapnak az élelmiszer és a gyógyszeripar területein is. Felhasználja a környezeti kémia bioremedíácíóra. Ezek miatt könnyen belátható mennyire fontos és gazdaságilag hasznos, olyan enzimek keresése, előállítása, melyek az ipari eljárások során felmerülő extrém körülmények között megőrzik biológiai funkcíójukat, katalítikus képességüket.

hoppá lehet én is plagizáltam????
A francba :P mert kb ilyen szintű amit hoznak a HVG-n. és arányaiban hasonló mennyiséget. Pedig csak hasonló témában ugyanabból a cikkből találtunk megfelelő részt. Forrás jelezve, csak nem másolom be, mert úgy már nem ütne
RedGreg 2012.01.20 00:09:01
@dekol84:

miért vagyok félnótás? mert nem szajkózom azt ami most a csapból is folyik? ha valóban plágium akkor persze következménye kell, hogy legyen, de ilyen súlyos vádat nem intézünk el azzal, h egy 200 oldalas szövegből szemezgetünk, és utána írjuk, ja ilyen 180 oldal belőle. Mert majdhogynem bárkinek a szakdolgozatával, publikációival, doktori disszertációjával el lehet ezt játszani. Mi történne most, ha kiderülne, hogy nem igaz? Rajta marad a vád, és senki nem hinné el, hogy független bizottság mondta ki? Következőleg meg xy majd megtámadja zzs-t, aki neki nem szimpatikus, hogy lám-lám ő plagizált, kiemel megfelelő részleteket, feltölti netre, és hoppá, az az ember elvesztette a hitelét...
RedGreg 2012.01.20 20:21:31
@Monarch:

Nem is lopták egymástól, tudom, mert az egyiket én, a másikat egy barátom írta, és ugyanabból a cikkből van ez a részlet, egy hasonló témából írt szakdolgozathoz. Lehet tudnék még szebb példákat hozni, de nem ez a lényeg. Lehet, hogy SP másolta, akkor bűnhődjön érte. Csak ilyen súlyos vádakat nem szabad kikiabálni a médiába. Előbb hitelt érdemlően bizonyítani kell. Természetesen nem megoldás asztal alá söpörni a dolgot, de ez így a tudományos életnek óriási presztízsveszteség. Mint mondtam, bárkinek a dolgozatához lehet hasonlót találni. Kis keresgéléssel, és ügyes szerkesztéssel, akár még ugyanolyat is. Szóval ha tiltakozom a módszer ellen az azért van, mert most már mindegy mi lesz a vizsgálat végeredménye, de ha véletlenül az derülne ki, hogy a vádak nem állják meg a helyüket, az általános hisztériában már a tudományt is zOrbán kezében lévőnek veszik majd
Internetes Vetület Szóval szavaz 2009.06.16 19:11:00
Na akkor ideje szavazni, mostmár tényleg utoljára -- mindenki mondja meg szépen, mely napokon érne rá velencézni. Klikk a képre (ja és görgetősáv lesz, nem nemészrevenni!)...
Sziasztok!Nóri szavazást javasolt az időpontról.Ide lehet tehát irogatni,hogy kinek mikor jó.Ha van elég javaslat,rendezünk egy közvélemény-kutatást! Eddigi javaslatok időpontra: június 27.-i hétvége, július 4.-i…..
Kedves Mindenki!A válasz megérkezett. Nem mellékelem az egészet, de lássuk a lényeget:Lehet osztálykarácsony, mindig szívesen várnak az iskolában, a nehézség az, hogy aznap van a "friss" osztálynak is az osztálykarácsonya, így abban a teremben nem nagyon lesz hely. Milán…..
Tarcsay Megalakult 2007.08.08 17:29:00
Megalakult, egyenlőre csak itt ez ingyenes portálon, de remélem nemsokára létrejön a végső állapot is. Egyenlőre kénytelenek vagytok ezzel beérni, és ne várjatok túl nagy szinvonalat...Gergő..
Internetes Vetület DÜHÖNGŐ 2007.05.23 12:47:00
Erre az oldalra lehet (és kéne!) írni az olyan megjegyzéseket, hozzászólásokat, amelyek nem kapcsolódnak egyik témához sem.Használható chatszobának vagy aminek akarjátok, itt nem lesz senki kimoderálva!..
Internetes Vetület Fontos dolgok 2007.06.14 18:02:00
Milán atya ajándéka egy takaró lesz, amit Dóri mamája fog elkészíteni. Ehhez mindenki hozzon Dórinak egy 30x26 cm-es anyagdarabot. Ezt megtehetitek: ma (csütörtökön), negyed hét és fél hét között a Szentlélek téren holnap (pénteken) Szentendrén, a HÉV állomásnál:…..
 Marcsi üzenete: "Nézelődtem az Elvirán a Te Deum után esedékes Balatonról. Elkeserítő, nincs vonat csak korán. Úgyhogy azt javaslom legyen egy napunk kipihhenni a fáradalmakat, s másnap este menjünk a 18:45ös vonattal.Szóval aki nem értené...Tavaly az évzáró…..
Szeretnél tanulni, de sehogy se megy? Kéne egy társ, akinek felmondod a tételeket vagy akivel kidolgozod? Jövő héten a Velencei-tónál egy nyaraló fenn van tartva az osztály számára, hogy nyugott környezetben tudjunk készülni a szóbeli vizsgákra. Ehhez persze hozzá tartozik egy kis…..
RedGreg 2007.05.17 14:25:45