Regisztráció Blogot indítok
Adatok
neomatsek

21 bejegyzést írt és 1396 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Idén is megrendezésre került a Costume Institute Gala, amelyet hagyományosan New York-ban, a The Metropolitan Museum of Art-ban tartottak. Az eseményen résztvevő sztárok ezúttal azt a feladatot kapták, hogy punk stíluselemeket tartalmazzon öltözékük. Nos, keveseknek sikerült az…..
Idén is megrendezésre került a Costume Institute Gala, amelyet hagyományosan New York-ban, a The Metropolitan Museum of Art-ban tartottak. Az eseményen résztvevő sztárok ezúttal azt a feladatot kapták, hogy punk stíluselemeket tartalmazzon öltözékük. Nos, keveseknek sikerült az…..
Michael Pitt a Velour magazin címlapján! Ha valakinek hirtelen nem ugrana be, hogy ki is ő,  nos, a Dawson és a haverokban Michele Williams pasija volt (emlékeim szerint), aztán jött az "Álmodozók", de utána most hirtelen nem rémlik, hogy láttam volna valahol, míg csak fel nem…..
neomatsek 2012.11.22 08:42:02
@The Strange: Dehogy haragszok, annyit nem ér, csak gondoltam jelzem, h a jövőben erre érdemes kicsit odafigyelni :D
comment:com A nap képe 2012.08.24 11:00:00
Forog a Dexter. A gyerek anyja helyében azért annyira nyugodt nem lennék. ..
Lélegzetelállító... ... hosszabban kár is lenne elemezni, a képek önmagukért beszélnek. Ez a kollekció ámulatba ejtően gyönyörű! Az összes képért katt ide. ..
neomatsek 2012.01.26 01:38:17
@Zamira:

Kegyedben/Uraságodban a márka magyar képviselőjét tisztelhetjük? Ha nem akkor megsúgom, h nincs kizárólagos közlési jogod, szal nincs okod arra, h így felszívd magad. Strangenek meg van a magához való esze és stílusa, nincs szüksége arra, h másokat majmoljon....

Amúgy Saab kedvelőinek itt egy kis nézegetni való:

eliesaab.tumblr.com/
A brazil H.Stern cég a Disney-vel együttműködve nem mindennapi gyűrűket készített. Az apró ékszereket Tim Burton Alice Csodaországban meséje ihlette, a gyűrűket a filmből kiragadott szereplők/díszletek szakasztott másai díszítik. Ti melyiket választanátok?    …..
Kedves szerkesztőség és olvasók! Egy kis segítséget szeretnénk kérni, mivel párom elég furcsa helyzetbe került. Több éve dolgozik már adminisztrátorként az egyik fővárosi kórház osztályán, ill. már csak dolgozott, ugyanis nemrég közölték vele, hogy jövő év…..
neomatsek 2010.11.17 21:25:00
@VRbagoly:
Ne haragudj, de alapvető szövegértelmezési gondjaid vannak. Először is azt írtam, h párom a legjobbak közé tartozott, és nem azt, h ő volt a legjobb. Másodszor pedig nem az egész kórházra értettem, hanem a saját munkaköréra, azaz az adminisztrátorok közt volt az egyik legjobb.

Amúgy pedig az nem az adott embertől függ, h aznap épp mekkora a munka mennyisége, tehát attól igenis lehet valaki jó munkaerő, h jut ideje mással is foglalkozni. Én nem kórházban dolgozom, hanem egy mutlinál, mégis vannak olyan napok, amikor jut időm másra, ettől én vagyok rossz munkaerő, amiért már minden kiszabott feladatomat elvégeztem?

Ja, és egy kórház alapvetően a betegekről szól, nem pedig az orvosokról. Az adminisztrátornak pedig nem feladata a légkör teremtés, az a dolga, h felvegye a beteg adatait, elkészítse a beteg dokumentációját, kezelje az adatokat. A kellemes légkör akkor alakulhatna ki, ha a dokik és gyakran a mentősök nem váratnák órákon át a betegeket, és az embert nem egy darab húsként kezelnék, hanem emberként.
neomatsek 2010.11.18 15:58:13
@VRbagoly:

Ezeket te írtad, szó szerint:

Mikor írtam arról, hogy azt írtad, hogy a legjobbnak tartotta magát életed párja? ->

A kórházban az adminisztrátor a legjobb munkaerő?

Amúgy nem értem a hozzáállásod. Miért csak egy bizonyos foglalkozást végző ember tartozhat a legjobbak közé? Szerintem minden munkakörben vannak jók és rosszak, ez lehet orvos, nővér, adminisztrátor, de akár a takarítónő is. A saját munkájában a legjobb, nem igazán értem, h szerinted ez miért nem lehetséges.

Az orvosokat pedig nem utáljuk, legalábbis nem oly általános értelemben, mint amilyennek te beállítod. Ez az egész ennek a kórháznak erről az osztályáról, és annak dolgozóiról és helyzetéről szól, egy konkrét eset mentén.

Amúgy még egyszer köszi azoknak, akik ténylegesen segítettek, jó pár hasznos infót kaptunk;)
neomatsek 2010.11.19 14:44:20
@VRbagoly:

Látom nálad csak az orvosok léteznek egy kórházban és senki más.

Csak egy gyors példa, h mitől jobb az egyik adminisztrátor a másiknál.Az egyik mondjuk 2 perc alatt felveszi a beteg adatait, betáplálja azokat a rendszerbe, elküldi a rendszerben a szükséges vizsgálati kérőket, pl. röngtgen, labor stb., és ha kell csatolja a kórelőzményeket. Mindezt azért, mert tudja, h mit hol keressen a gépen, mire kell odafigyelnie, esetleg még valamiféle számítástechnikai tudással is rendelkezik, és nem fordul le rémületében a székről, ha hibát jelez a rendszer. Ezzel a gyorsasággal segíti a beteget, aki hamarabb jut el a vizsgálatra, ergo hamarabb tud hazamenni vagy tovább menni a szakorvoshoz. Segíti a kollégák munkáját is, mert minden szükséges adat ott van kéznél, nem kell még milliószor visszakérdezni. Sőt segíti az általad oly sokszor magasztalt orvosokat is, akik így több beteget tudnak megvizsgálni.
Ha ugyanezt a feladatot valaki mondjuk 10 perc alatt csinálja meg, akkor azzal váratja a beteget, a kollégák pedig később kapják meg a vizsgálati kérelmeket, tehát ők sem haladnak úgy a munkával, ahogy esetleg haladhatnának. Ergo nem olyan jó a szolgáltatás színvonala, mint lehetne, mert a szerényebb képességű adminisztrátorra kell várnia mindenkinek.

Lovagolhatsz még itt azon jó darabig, h az orvosok így pótolhatatlanok vagy úgy pótolhatatlanak, de a valóság az, h egy kórház normális működéséhez az orvosok egymagukban édes kevesek. Nővérek, laborosok, adminisztrátorok, technikusok stb. nélkül igen csak megállna egy osztályon az élet, tehát gyakorlatilag is létezik jobb képességű nővér, adminisztrátor, technikus stb.

A munka mennyiségét illetően pedig csak annyit, h az lehet, h egy adott nap esetleg nincs annyi munka, h folyamatosan dolgozni kelljen, de amikor van, azt gyorsan és pontosan kell elvégezni, tehát egy gyengébb képességű emberke mindig hátráltatóan hat magára a folyamatra. Ilyen szempontból tökéletesen lényegtelen, h az adott napon 30 vagy 60 beteget kell ellátni.

Amúgy nem kell megmaradni a kórház példájánál, bármely cég, vállalkozás, bolt működésénél fontos az egyének által elvégzett munka, nem pedig csak egy adott rétegé/munkaköré. Egy boltnál is teszem fel van mondjuk az átlag eladó, és van olyan, aki kiemelkedik közülük. Ennek oka lehet az, h kedvesebb az emberekkel, gyorsabban szolgálja ki a vásárlót, jobban kiismeri magát, tehát gyorsabban tud segíteni stb. Ez csak egy példa a rengetegből, h minden munkakörnél vannak olyanok, akik rosszul, jól vagy jobban végzik a munkájukat.

Ne sértődj meg, de általában - tisztelet a kivételnek - az orvosok szoktak ilyen beképzeltek lenni, és általában ők azok, akik ilyen gondolkodásmóddal vannak megáldva, h rajtuk kívül nem számít semmi és senki egy kórház életében. Csak nem te is az vagy, esetleg annak készülsz?
Egyik kedvenc nyelvi portálunk, a Nyelv és Tudomány (nyest.hu) szervez egy eseményt, amire ezúton szeretnénk felhívni kedves olvasóink figyelmét. Mint talán sokak számára ismert, a diplomához már jó ideje elvárás a nyelvvizsga, ám rengeteg hallgató számára ez túl magas…..
Paris Hilton valami miatt azt gondolta, hogy jó ötlet Monroe bőrébe bújni az új parfümje bemutatójára. Szerintem borzalmasan béna, közönséges, műanyag. A ruha iszonyú rossz választás volt, de a színek, a smink akár még jók is lehetnének. Megnyugtat azonban, hogy sokkal szarabb…..
Lea Michele, a Glee című sorozat üdvöskéje általában megpróbál dívás lenni (éppen ezért látszik rajta az erőlködés), most viszont fiatalos, dögös, helyes. Összességében, tetszik.8/10Ruha: Naeem Khan..
A Good elnevezésű orosz kreatív ügynökség mókás bukósisakokat dobott piacra. A minták változatosak: Anna Wintour frizurájától a földgömbig választhatunk a különféle sisakokból.Mit gondoltok, ti motoroznátok egy meglékelt dinnyével vagy egy golflabdával a fejeteken? ..
Túldíszített és a cipő is nagy rá, de akkor is ellenállhatatlannak találom.7/10 ..
Emma Watson minden módon igyekszik megválni Hermione Grangertől - ezért aztán alaposan megkurtítatta a haját. Leginkább fura. ..
Korábbi posztunkban olvasónk, a leendő apa azon bukott ki, hogy a Péterfy kórházban ingyen, OEP-finanszírozásban nem mehetett be az ultrahangra a feleségével, 9900-ért viszont igen. Az érintett - aki ezt a kommentek közé már megírta - itt válaszol: Tisztelt Homár, mint…..
neomatsek 2010.08.05 16:42:47
@MEDVE1978:
Elhiszem, h vannak ilyen esetek, hiszen én is láttam már jó pár hasonló megnyilvánulást, de miért az a megoldás, h a normális, viselkedni tudó embereket büntetik? Miért nem a tahókat? Ezek az emberek többek között azért viselkednek úgy, ahogy, mert tudják, h a kutya nem fog szembeszállni velük.
Sose értettem pl, h teremőrnek, biztonságinak miért nyugdíjas, időnként öreg bácsikat vesznek fel. Alkalmazzanak egyrészt megfelelő számú embert, másrészt olyanokat, akik ténylegesen meg is tudják védeni a dolgozókat és a többi embert a rendetlenkedőtől.
Nemrég megkérdezte tőlem valaki, hogy melyik a kedvenc parfümöm. Szegény, nem sejtette, hogy ezzel kiengedi a szellemet a palackból: elkezdtem neki ugyanis sorolni, hogy melyiket miért szeretem, általában milyen alkalomra használom és hasonlók. Hazatérve nekiálltam egy kicsit…..
Mindenki, akinek született már gyereke Magyarországon, pontosan tudja, hogyan kényszerítik bele a szülész-nőgyógyászok az anyákat abba, hogy az ingyenes kórházi konzultációk mellett vagy inkább helyett az ő magánrendelésükre járjanak, alkalmanként 10 rugó körüli áron.…..
neomatsek 2010.08.03 01:00:49
Párom kórházban dolgozik a traumatológiai és orthopéd osztályon adminisztrátor. Tény, h sokszor maguk a betegek is rettentő hülyék, hiába van kiplakátolva, h a kontrollra érkezőknek, a műtétre érkezőknek, a járóbeteg ellátásra érkezőknek mit kell csinálniuk, tojnak rá, és idétlenkednek ott az osztályon, de legtöbbször a dokik a bunkók.
A betegben nem az embert látják, aki élete egyik legszarabb napját éli meg, hanem egy darab húst. Nem egyszer láttam már, h átvették a beteget a mentősöktől, aztán ott váratták órákon át. A legtöbbjüknek egy hét alatt simán összejön egy minimálbérnyi összeg hálapénzből, de van, h ezt is kevésnek tartják. Nem fogják fel, h hiába hálás valaki, nem mindenkinek futja arra, h külön fizessen a dokinak. A betegek sokszor visznek nekik ajándékot, pia, házi készítésű kaják, csokik és egyebek formájában, amit a kedves doktor urak szintén szépen eltesznek. Csak épp arról feledkeznek meg, h egyedül semmire sem mennének, a nővérekkel ordítoznak, az adminisztrátorokkal ordítoznak, holott a legtöbbjük még csak be sem tud lépni a rendszerbe, a zárót is max lepecsételni tudja, meg aláírni, de beírni vagy kinyomtatni már nem bírná. Nem azért, mert fizikailag nem képes rá vagy mert nincs rá ideje, egyszerűen nem tudja használni a gépeken lévő programot. A múltkor 3 doki nem bírt rájönni arra, h mi a baja a gépnek, szóltak páromnak, aki kb. 1 perc alatt rájött, h ki van lazulva a monitor egyik kábele, csak meg kellett volna igazítani. Az ilyen esetek pedig szinte minden naposak, és legtöbbször az adminisztrátorok vagy a nővérek közül oldja meg valaki a problémát.
Ügyeletben szépen elbújnak és hiába csörgetik őket, csesznek felvenni a telefont, a legtöbbjük arra játszik, h majd a másik doki felveszi a telót és lemegy megnézni, h mi a helyzet a beteggel.
Értem én, h az életmentés nagy feladat, de ezt tudta már akkor is, amikor az egyetemre jelentkezett, szal igen csak gusztustalan dolognak tartom, h elvárják a hálapénzt, mindenfélét rá akarnak tukmálni a betegre, de persze az ismerősöket mindig soron kívül látják el, ha pedig az adminisztrátorok vagy a nővérek kicsit is tiltakozni mernek, akkor mindjárt kirúgással fenyegetik őket.
Mondjuk az általam látottak alapján én a mentősöknél is szétcsapnék, mert sok köztük nagyon bunkó, és a kórház hiába rendeli meg a mentőt, egyszerűen nem mennek a betegért. Volt olyan néni, aki reggel 8-kor, amikor én beugrottam páromhoz ott volt szállítható állapotban, és amikor délután 3-kor visszamentem még mindig ott volt, és nem egyedi esetről volt szó, havonta elő fordul az ilyen nem egyszer. Az a gond, h az ilyen típusú emberek fizetését lehetne emelni a csillagos égig, a hozzáállásuk akkor sem változna, az ilyen csak a büntetésből és a szankciókból ért.

Bocs a hosszért:D
Scarlett Johansson az őszi/téli időszak után is marad a Mango-nál, így a tavaszi/nyári kampányban is ő lesz a spanyol cég arca. És íme az első megjelent képek az új kampányból:Korábbi kampányból képek: itt, itt, itt, és itt :) ..
neomatsek 2010.01.20 15:02:04
@quika:
nekem is a madonnás viaszbaba kampány jutott eszembe:S
neomatsek 2010.08.02 21:11:58
@mangolive:
csak azért mert neked ennyire tetszik miért baj az,h ha másnak nem?
egyikünknek sem tisztje,h utánanézzen a ruháknak, inkább a mangonak kellene normális kampányt összedobni:D
A szlovák modell (és focistafeleség) pontosan olyan, mint egy megelevenedett Barbie baba. És 39 éves.7/10 ..
A volt amerikai elnök lánya, Chelsea tegnap ment férjhez. A ruhát Vera Wang tervezte, a vőlegény Burberry öltönyt viselt. Találtam egy képet külön a ruháról, amilyennek Vera Wang megálmodta. ..
neomatsek 2010.08.01 20:09:41
@cicómicó:
egyet értek, szerintem is a lehető legjobbat hozták belőle
Cameron Diaz az új filmje bemutatóján viselte ezt a miniruha szerű pulóvert. Nem vagyok oda érte; bár csinos, egyáltalán nem kifinomult, olyan, mintha csak felkapott volna valamit, mert ellopták a "rendes" ruháit. Félkész az egész...5/10Ruha: Stella McCartney ..
Angelina Jolie Japánba érkezett a gyerekeivel (pontosabban, a négy nagyobbal, az ikrekről semmi hír). Az öltönyös Pax a kedvencem. ..
neomatsek 2010.07.29 16:51:52
@ufozsi:
ez már annyiszor volt téma,de nem értem miért,nem minden lány szeret ruhákban és szoknyában járni,én se szerettem,sőt babázni se nagyon babáztam,a kisautók,a fára mászás és a homokozóban való turkálás sokkal jobban vonzott,még sem lett semmi bajom:D:D:D:D:D
neomatsek 2010.07.29 17:23:17
@Virgogirl:
ok,most így belegondolva egyszer szétvágtam a talpam,egyszer meg meglékeltem a térdem :D:D:D
neomatsek 2010.07.29 20:29:15
@Virgogirl:
sajnálom,remélem nem lett semmi maradandó bajod,engem csak pár heg emlékeztet a hülyeségeimre:D