Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tulazon

0 bejegyzést írt és 260 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig meg tudok azon lepődni, amikor tévésorozatokban teljesen véletlenszerűen feltűnnek magyar utalások (a Brooklyn 99 például elég jó ebben), de még furább ez a The Good Place-ben, a Netflix sorozatában, aminek a sztorija egy mennyország és egy pokol között pingpongozik. Nem, Magyarország ebben…..
Exgazdag-neocsóró Gagamba a luxus maradékának utolsó morzsáit is elkótyavetyéli: Értékesítési Vezető Gábor nem gondolta végig, hogyha egy mozgásban lévő víztömegben nem két kézzel és 42 foggal szorítja az egyetlen szappandarabkájukat, akkor az bizony könnyen elúszik a…..
Visszatérő vendéggel támad az eheti Checkpoint: Juhász Viktor narratív dizájnerrel beszélgettünk Ron Gilbert játékairól. Viktorral az első évadban már kitárgyaltuk a játéknarratíva szépségeit és buktatóit, és most a történetszövés és a kalandjátékok egyik mesteréről ejtettünk szót...
Üdv minden régijáték-rajongónak, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogyan fogyasztja. Szokás szerint a lejátszó után egy cikkecske is jön a játékról azok kedvéért, akiknek a podcastes formátum annyira nem jön be, de pár bekezdést bármikor…..
A tűzfény szomcsi zenére szomcsin vibrál a mandirigmák szomcsi arcán, de a legnagyobb tragédia Barbit sújtja, aki azt hitte, magas szintű intrikái mostanra megteremtik a boldog, klaumentes szigetet. Miközben a többiek a párbajozók ügyességével, meg a felépített tornyok esztétikai és technikai…..
Nem hittem volna, hogy azután, hogy sikeresen ellenálltam a debreceni Panzió nevű szórakozóhely diszkójában a lemezlovas (akit akkor még nem DJ-nek hívtak), minden próbálkozásának, és nem utáltam meg a Metallica Enter Sandman című nótáját, az RTL bruttó két óra alatt eléri nálam, hogy soha ne…..
Az elmúlt évek egyik legszomorúbb blamája volt az HBO Bakelit c. sorozata, amit többek között Martin Scorsese készített Mick Jaggerrel és Terrence Winterrel és egy olyan hálást témát dolgozott fel, mint a zeneipar a '70-es évek Amerikájában. A csatorna nem kevés pénzt tolt a projektbe, de aztán egy…..
Megjött az első trailer a Netflix új Marvel-sorozatához: a Jessica Jones sorozatban már mellékszereplőként feltűnő Luke Cage végre a saját feje után mehet, a premier szeptember 30-án lesz. A Cage-et alakító Mike Colter most is robusztus és tekintélyt parancsoló jelenség: a trailerben egy fél…..
Tulazon 2016.07.22 19:20:13
@szociál: A Jessica Jones-ban Luke Cage a főellenfélnek csak egy normál ember. Sebezhetetlenség, szupererő mit sem számít. Hát így.
comment:com A nap képe #2 2016.05.18 16:00:00
A bizonyíték, hogy az utóbbi két Amerika kapitányt azok rendezték (Anthony & Joe Russo), akik több részt az Arrested Developmentből, és egyébként a Community-ből is. Ezért volt a Polgárháborúban Jim Nash, A tél katonájában pedig Danny Pudi. (Reddit)..
Jelenetfotókon mutatkozik be a hazai mozikba az amerikai premier előtt egy nappal, szeptember 22-én kerülő filmből A hét mesterlövész. A remake kapcsán kötelező megemlíteni Kuroszava Akira eredetijét, A hét szamurájt, továbbá Antoine Fuqua, Ethan Hawke és Denzel Washington előző közös munkáját,…..
Tulazon 2016.04.19 21:44:34
@isvaen: mondta 1959-ben az egyszeri kétkedő, miután megtudta, hogy Kuroszava Hét szamurája remake-t kap. De megbocsájthatjuk neki, mert amíg nem látta mi lett belőle, addig nem tudhatta hogy mit is beszél.
Üdv minden régijáték-rajongónak, eltelt két hét, megint itt van 2in1 rovatunk, a Checkpoint Mini, ami cikk és podcast is, attól függően, ki hogy fogyasztja. Ezúttal is olyan játék jön, amit sokan kértetek: a Dark Sun: Shattered Lands - Grathtel bevetettük magunkat Athas arénáiba, és erről beszéltünk…..
1975. szeptember 19-én sugározta először a brit BBC2 tévécsatorna Fawlty Towers címmel a Waczak Szállót, főszerepben az angol humor nagyágyújával, John Cleese-zel. A „angol riviérán", egy devonshire-i városban, Torquayben lévő hotel mindennapjairól szóló szériát ő maga…..
Tulazon 2015.09.20 18:12:33
@Before: nekem úgy tűnik, hogy szerep szerinti Manuel nyelvi képességeit hozta fel nem a Manuelt játszó színészét
A Netflix egyből a mély vízbe veti magát az afrikai gyerekkatona-nevelésről szóló Beasts of No Nationnel, ami saját csatornájukon túl válogatott mozikban is látható lesz október közepétől, de előtte megmérkőzik Velencében és Torontóban is. A főszerepben Idris Elba, az…..
Tulazon 2015.07.30 22:35:14
@totorohun:mármitn azokon a képeken és videókon amit láttál és azok elmondása alpján akik életben maradtak?
Tulazon 2015.07.31 11:06:53
@totorohun: észak koreából van egy csomó videó, ahol látszik, hogy mindenki vidám és nincs éhezés.
De egyébként mert te láttál 100 olyan variációt, ami a te igazadat bizonyítja, honnan tudod, hogy a készítők nem néztek meg 1000-et, ami szerint mégis úgy van, mint a trailerben.
Csak mert a te ismereteid szerint nem így volt, az nem jelenti azt hogy a te ismereteid a helytállóak.
Maradunk annyiban, hogy nem ez a mostani évad volt a legerősebb az Arrow történetében, de legalább kiderült ebből a friss bakivideóból, hogy a színészek végig jól érezték magukat. Különösen a Malcolm Merlynt játszó John Barrowman, aki már-már Christopher Walken szintjén hozza…..
Szokatlan módját választotta a Guild Wars 2 egyik adminja, hogy megoldjon egy csaló játékos jelentette problémát: gyakorlatilag egy nyilvános alázás és kivégzés kíséretében tette meg a szükséges lépéseket. Történt, hogy egy cheater hetekig terrorizálta a játék…..
Tulazon 2015.05.14 22:31:35
@anarchoid: csak a pvp-t és a wvw-t nem vetted figyelembe, ahol bőven el tudja rontani egy retkes csíter elég sok ember szórakozását.
Mert ugye a gw2 nem csak pve-ből áll.
Hihetetlen, hogy már tíz éve született a világ talán leghíresebb videojátékos mémje. Igen, Leeroy Jenkinsről van szó, akinek ámokfutása 2005. március 10-én került fel egy World of Warcraft-fórumra. Történt, hogy egy csapatnyi játékos éppen nagy stratégiai tanácskozást…..
A méregdrága Super Bowl spot után berobogott a Halálos iramban hetedik felvonásának legújabb, három perces előzetese, amelyben Jason Statham kóstolgatja Vin Dieselt. Robbantgatás, ökölharc, repkedő kocsik. Jó reggelt fiúk, viszlát fizika! ..
Jimmy Fallon talkshow-jában a Super Bowl után tátogott versenyt Fallon Will Ferrel és Kevin Hart komikusokkal. És sírsz a röhögéstől, pedig ennél ócskább ötlet nincs is. ..
Esküszöm nem akarok geci lenni, de könyörgöm, ha ma Magyarországon valaki azt hallja, hogy Horti angyalai, nem Horti Gábor új műsorára gondol, hanem arra, hogy ez biztos egy kémfilm az egykori kormányzóról, aki nőket beszervezve igyekezett titkokat kiszedni az ellenséges…..
Tulazon 2014.11.28 23:20:49
@Mr. Közbiztonság Szilárd: Hát felénk itt Borsodban a megpocsékol mindig is a megbasz szinonímája volt, de lehet az a baj, hogy itt senki nem tanulta meg az anyanyelvünket.
Tulazon 2014.11.29 11:43:36
@Mr. Közbiztonság Szilárd: jah, tényleg rövid i, mivel még sosem írtam le, viszont mindig hosszú i-vel mondtam, azt hittem így kell. mostmár ezt is tudom.

De, itt felénk Borsodban ( és nem Abaújban) így használják. De ezen nem veszünk össze. A lényeg, hogy te TUDOD, hogy hogy kell használni a szót, holott elég lett volna egy SZERINTEM-mel elintézni az egész kommentedet, aztán én sem írkáltam volna itt feleslegesen.
Christopher Nolan munkássága már menthetetlenül a szinkronizálandók közé esik, de ha egyszer ily módon produkálnak filmjei 300-400 ezer nézőt a mozikban, ám legyen. A Csillagok között szinkronján ugyanakkor látszik a komoly gondoskodás – remélhetőleg hallatszani is fog a…..
Tulazon 2014.11.02 11:18:07
A Banshee az a sorozat, amiből egy részt elég volt látnom, hogy tudjam: ez nekem kell, bármilyen mennyiségben. És nem, nem az állandóan a kamerába belógatott csöcsök miatt, hanem a sztoriért és a karakterekért, a sitten túli szerelemért és a antihős főszereplőért, akit…..
napszemüveg Maui Jim 2014. 2014.06.04 20:11:09
A Maui Jim valósággal szárnyal, főleg, hogy Amerikában 2013 igen pörgős év volt. A Maui kivédte a Luxottica felvásárlási kísérletét, aztán a cég életében először komoly reklámkampányba is kezdett. A lényeg persze az, hogy maradt a különleges,…..
Nem, nem kezdek el újabb szinkronvitát. Nem követelek feliratos kópiákat. Nem kívánom a 3D halálát. Mást kérdezek. Azt vettem észre, hogy ha egy film 3D-s – és mostanság az a ritkább, ha egy nagy költségvetésű darab nem az –, akkor az szinte biztos, hogy szinkronizált (a…..
Subba Parahalu: Szellemautó 2014.04.16 16:02:03
Jézus, mikor, honnan, mivan. ..
Ha egyszer egy marketinggépezet beindul... Öt rövidke werkecske érkezett, melyben az űrtökös ötös (ezt levédetem) tagjai mutatkoznak be szépen, mi több, néhány új jelenettel (Racoon dumál!) is gyarapítják a már most jó sokszor leforgott trailert. Ééés még az első plakát is…..
Tulazon 2014.02.23 22:01:02
@peterd127: pont én is a szinkronon gondolkodtam, remélem figyelnek rá, hogy Rajkai Zoltán Bruce Banner hangja és van rá esély hogy szerepelnek még ők egy filmben. Viszont jó lenne ha nem valami "vicces" hangot kapna, mint pl Kerekes József (bármennyire is szeretem a hangját amúgy)