Regisztráció Blogot indítok
Adatok
v.tom

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
EU-válság, tanhajók és kis csónakok, spekulánsok, euró ... ugyan kérem, az élet megy tovább. Időközben ma a Parlamentben: Reméljük, Wittner ad nekünk egy újabb piros betűs ünnepnapot, az sem baj, ha nem december 24-ét!  Amúgy most már biztos, hogy a nem lesz elég a…..
v.tom 2011.12.09 16:22:04
@Vipera01: Azt a kijelentést, hogy a Korona régebbi, mint Szent István, azért gondold át még egyszer.
Vastagbőr Felvilágosít a PSZÁF 2011.10.19 09:31:00
Ismét közszolgálati szerepet látunk el, mert az államadósság, a devizahitelek, az IMF, Brüsszel, a kommunisták, stb. elleni harcban minden töltény számít. Tehát (kiemelések tőlem): "A lakosság pénzügyi kultúrájának és tájékozottságának fejlesztése céljából a…..
Elutasította csütörtök este az újbudai képviselő-testület a Zöld Pardon (ZP) közterület-használati kérelmét, így nem maradhat a Petőfi híd budai hídfője mellett a szórakozóhely - közölte Horti István XI. kerületi jegyző a döntés után. Ennél a napirendi pontnál zárt…..
Aki egy szinten túl gyengíti a bankokat, az a magyar gazdaságot gyengíti. Aki pedig a magyar gazdaságot gyengíti, a magyar emberek jólétéből vesz el. Hogy lesz így egymillió új munkahely? Egyszerűen hihetetlen, de úgy tűnik, hogy a Matolcsy-féle minisztériumban vagy senki nem…..
A kormány nem látja, hogy bármilyen döntés kapcsán az érintettekkel tárgyalni nem valami rendkívüli kegygyakorlás, hanem a normális eljárás része. (Fotó: Huszti István/Index) Pénteken a rendvédelmi dolgozók Parlament elé szervezett demonstrációján szokatlan dolog történt:…..
Az egyetembezárásokat a többség támogatja, a Budapesti Corvinus Egyetemét viszont nem. Heti szavazásunk. Hétvégi rovatunkban ismét a Véleményvezér blog legizgalmasabb heti szavazásának eredményét ismertetjük, ezúttal az egyetembezárások kapcsán, ahol tízezernél is több…..
v.tom 2011.05.07 15:19:38
Hagyjuk már az állandó Corvinus-ozást, meg "az ország egyetlen külföldön is elismert egyeteme" szöveget.
Ha a Corvinus menne a levesbe, külföldön senki sem morzsolna el egyetlen árva könnycseppet sem érte.

Ami mellett elmentek, hogy sok más olyan intézményt sz*rtok le, ami diákok tízezreinek ad lehetőséget a tanulásra, és mellette sok igen fontos része lett lokális társadalmi és humán infrastruktúrának.

Itt nem egy darab egyetemet kell megvédeni, hanem azokat az oktatási központokat, amelyekre komplett iparágak épültek rá, és közvetett módon emberek 10-100 ezreinek biztosítja a megélhetését.

Igen, feleslegesen sok diplomát kiállító intézmény létezik, de ezek 90%-ban az elmúlt 15 év termékei. Mindenféle főiskolák, amik értelmetlen képzésekkel szívják ki a pénzt a hallgatókból és az államkasszából. Egyébként nem lenne szabad elmenni a milliónyi OKJ-s képzést adó hulladék iskola mellett. Bizony ezek is nagy számban okozzák a szakmák hígulását, és presztízsük csökkenését. Semmitérő felszínes tudással kerülnek ki onnan emberek, vállalnak munkát, és nyilván a munkaadó csak annyit fog belőle látni, hogy "ennyit ér" a felsőfokú képzés.

Az egyetemek összevonása nálunk nem hiszem, hogy járható út. Más országokban működött már, valóban, de ilyen mértékű korrupciós hajlam mellett, mint ami nálunk jellemző, nem más lesz, mint egy újabb vízfej, ami végülis csak a színvonalat fogja csökkenteni, akadályozni a valós problémák kezelését, lassítani a döntéshozatalt, és persze még drágább is lesz.
Nem akarok a levegőbe beszélni, elég csak megnézni a nálunk véghezvitt összevonásokat egyéb területen.
v.tom 2011.05.09 08:46:18
@jvizkeleti: Szerintem ezt csak elhiteted magaddal...
Már régen nem ér annyit, mint egykoron.
Úgy tűnik, vannak dolgok, amiken még a kétharmad sem változtat. A Fidesz-kormány sem mer az öregségi nyugdíjasok juttatásaihoz nyúlni. Ismét egy kicsit több konkrétumot tudtunk meg a Széll Kálmán-tervről. Sajnos tényleg csak egy kicsivel többet, hiszen Matolcsy György…..
v.tom 2011.05.02 00:21:37
@katus949: Fogalmam sincs, hogy jönnek ide ezek az "állj a nagyszülők elé" dolgok. Eddi sem az volt a probléma, hogy azok, akik tisztességes hosszú kemény munkával töltött évtizedek után nyugdíjba mentek, ezek után kevesebb nyugdíjat kapjanak. A probléma ott van, hogy nagyon sokan jogtalanul kapnak nyugdíjat, illetve van egy jó nagy réteg, akiknek a nyavajgását nem vagyok hajlandó eltűrni. A Horn kormány a magyar bányászat és nehézipar leépülése után hátramaradó rengeteg bányászt, és egyéb más munkákra képzetlen embert nemes egyszerűséggel elküldte anno nyugdíjba, mert ez volt az egyszerűbb. 30-40-50 éves embereket, akik még a korkedvezményes nyugdíjtól is évtizedekre voltak. Őket ma is megtalálhatjátok, csak menjetek be a legközelebbi olcsó kocsmába, és itt állnak a pultoknál kisfröccsel és felessel, reggel 10-11-től este 10-11-ig. Na ezzel a réteggel kell kezdeni valamit. Felül kell bírálni a jogosultságokat, pl.
Felül kell bírálni úgyszintén a rengeteg rokkantnyugdíjas jogosultságát is, akik úgy élősködnek az állam, és közvetetten az adófizetők nyakán, hogy mellette jobb esetben még fekete munkát is végeznek, dupla kárt okozva ezzel nekünk.
Nem a rendvédelmiseket kell b*sztatni, akik azért kapnak kedvezményt, mert a munkájuk abból áll, hogy mennek, és vállalják azt a veszélyt, amit mindenki más elkerül, csak azért, hogy mi életünket mentsék. Egy irodai alkalmazott rendőr vagy tűzoltó tarthassa meg az álássát nyugodtan 70 éves koráig, mert ő nem végez fokozottan veszélyes munkát.

Édesapám mozdonyt vezetett, és mivel veszélyes munka, ezért ő is korkedvezménnyel mehetett nyugdíjba, 35 év tengelyen töltött idő után(megjegyzem, nem ez volt ez első munkhelye, tehát jóval többet dolgozott le, mint 35év...). Rengeteg embertől hallottam, hogy mennyire igazságtalannak tartják ezt. Megértem őket is. Azonban akkor, amikor édesapám 1 méterről nem hallja meg, hogy beszélek hozzá, illetve ülve elalszik az ebédlőasztalnál a berögzült életritmus-zavar miatt, rájövök, hogy miért nem bánom a veszélyes munkák korkedvezményét.

Minden tiszteletem az időseké, és sajnálom, hogy kicsit talán durván fogalmaztam, de remélem rájönnek végre, hogy nem az a fiatalok célja, hogy őket tönkretegyék, hanem az, hogy mi is meg tudjunk valahogy élni.
Vége az alkotmányozásnak. Nincs több politikai gumicsont, nincs több időhúzás: a kormánynak el kell végre kezdenie az ország valódi problémáival foglalkozni. (Fotó: Action Images/ZUMA Press) A Véleményvezér örül az új alkotmány elfogadásának: nem azért, mert annak…..
v.tom 2011.04.20 12:39:30
"Ja úgy. Akkor elárulom, író úr. Lófasz fog itt folyni, nem acél."

Ezt megjegyeztem magamnak, nagyon-nagyon sokat elárul.

Még valami. Tegnap a gépemen a sok lim-lom dokumentum között szanálva ráakadtam megy névtelen .txt fájlra. Mikor elolvastam, rájöttem mi az. Kb. fél évvel ezelőtt ezen a blogon olvastam egy kommentet, ami annyira annyira telibe találta a fidesz-t, hogy az 3pontot ért. Sajnos hogy ki tollából származik, az lemaradt a copy&paste során, remélem nem veszi tolakodásnak, ha idézem:

"Egy valódi, jobboldali értelmiségi számára nem az LMP nem alternatíva, hanem a Fidesz. A valódi jobboldali értelmiséginek felfordul a gyomra a szélsojobbal összekacsinástól, a Székely-himnuszozástól, a (szalon)zsidózástól, a trianonozástól, a mellveregeto magyarkodástól, a hortista maszlagtól, az uram-bátyám cselédkorszak utáni romantikázástól, a hagymázas álszent kereszténykedéstol és folytathatnám. És hiszed, nem hiszed ismerek olyan jobboldali embert, aki ezektol frászt kap. Igaz, nagyon keveset, és mint mondtam, inkább nem szavazott senkire vagy az LMP-re."

Most az új alkotmány elkészülte után, nagyjából ismerve annak csodás újításait, kellemetlenül érzem magam, hogy mennyire igaz ez. Mennyire undorító a demagóg marhaságok bevétele a feleslegesen nagyra duzzasztott és tényszerűtlenül megírt alkotmányba, és ez még csak a kezdet. Mi lesz majd akkor, ha kiderül, hogy a be nem tartható passzusok miatt boldog-boldogtalan alkotmányszegővé válik, és jogosan pellengérre állítható.

Bocsánat a kicsit csapongó hozzászólásért, nem vagyok éppen friss ma szellemileg. :)
v.tom 2011.04.20 12:39:49
@BlahBlah: Miért legyünk elégedettek? Van rá bármi okunk? Jobb lett valami? Egy példát említs, aminek a pozitív hatásait a bőrömön is fogom érezni, és akkor jó lesz a napom. Hidd el, én tényleg nagyon szeretnék pozitívan gondolni a hazai jövőmre, de nem tudok.
Válogatást láthattok a francia utcaművész, Oakoak munkáiból. ..
v.tom 2011.04.17 11:29:54
Mi különbözteti meg a Fidesz gazdaságpolitikáját a Széll Kálmán-tervhez kísértetiesen hasonló programot megvalósító, de az IMF és az EU elvárásainak „behódoló” Bajnai-kormányétól? Az új alkotmányba két, sokak által nehezen megmagyarázhatónak tűnő elem is…..
v.tom 2011.03.31 11:31:10
@sztd: A 80%-os államadósság nem számít kiugróan magas értéknek. A megkötést lehet üdvözölni is, de egy pillanatra itt álljunk meg. Az esetleges gazdasági recessziót (amit okozhat bármi: egy újabb, nagyobb válság, egy természeti katasztrófa, egy háború) két féle módon tud kezelni egy kormány: hitellel, vagy lakosság sanyargatásával.

Hitellel kezelték nálunk ezt az 1. és 2. vh után is, mondhatjuk, elfogadható sikerrel.
Oroszországban, ukrajnában máshogy kezelték a dolgot. Akkor és ott emberek tízmilliói haltak éhen.
v.tom 2011.03.28 01:53:04
@ajajj: Ahham, szóval azért nem kell a kereskedőknek az üveges, mert csak a baj van vele. Azt magyarázd már meg nekem, hogy akkor azt az éppen hogy kapható 1-2 féle sört, amit NEM műanyag flakonban forgalmaznak, miért vállalják be a boltok?

@styloo Az ízlés kérdése dolog ott sántít, hogy attól, hogy nem mindenkinek ugyanaz a kedvence, még teljesen egyértelműen megállapítható, hogy mi a jó és mi a nem. Kérlek próbaképpen legközelebb fogj meg 9 poharat, keress 3 embert, és tölts 3-3 pohárba 3 különböző sört, amiből az egyik legyen ez a csoda, a másik kettő pedig 2 más márka. Ha már említetted a carlsberg-et, legyen az. Meg akár mehet a soproni is, tökmindegy. Ha az emberkéid nem tudják, hogy a 3 sör milyen márka, nem tudnak az alapján ítélni. A végeredmény egyértelmű lesz. Ez a sör egy szar.
   Szörnyű idők; padlógázzal közlekednek a fideszes kultúrfasisztákok szerteszét. Nem elég, hogy már nincs szabad sajtó, nem elég, hogy a színházi és tévés kultúrkampfban elesett modernek száma durván meghaladja a tűrhető szintet, most még ellehetetlenítik,…..
v.tom 2011.03.27 19:53:53
@(pelikán*):
Szemezgess:
kuruc.info/r/1/27611/

Elfogadom a véleményed, hogy nem lehetett volna a földről enni teljes nyugalombanm de a példák, amiket említettél, bizony nem voltak általánosak. Én vidéki vagyok, nem bp-i, ezért nem jártam minden nap a kultiplex felé, azonban amikor ott voltam, teljesen elfogadható körülmények fogadtak. Feltakarítatlan többnapos szart még egyetem is láttam már a budiban...
Szilasligetnél tűnt el a Volánbusz járata vasárnap hajnali két órakor. A szemtanúk csak egy villanást láttak. Szakértők szerint a Gödöllőről Budapestre tartó járat az abroncsok rossz állapota miatt sodródhatott bele egy féreglyukba, ami az óraátállításkor keletkezett.…..
Trükk vagy bénázás? Ha a 29 pontos akciótervből ez lett, vajon Matolcsyék mennyire lesznek képesek a sokkal keményebb megszorításokat tartalmazó Széll Kálmán-terv végrehajtására? (Fotó: Index) Az [origo] értesülései szerint az államháztartás hiánya 2010-re a tervezett…..
v.tom 2011.03.19 12:58:23
@WinterMute: Ki nem szarja le a fociválogatottat, amikor lassan annyi pénzem sincs, hogy kimenjek egy meccsre?
Kicsit el vagy tévedve a 8%-os hiány ügyében, de arra is, hogy nagy teljesítmény volt lementeni a jelenlegi szintre. Kicsit talán gondolkodj a narancsszín köd mögött. Az államháztartási csökkentésének nagy részét a hatalmas mnyp vagyon egy részéből próbálják finanszírozni. Szerinted ez mennyire okos döntés? A saját jövőnket kezdjük vele felélni.
A médiatörvényt nem kell védeni. Vannak az eu és a közvélemény által is helyeselt szakaszai is, de nagy arányban elég visszatetszést keltő. Egy kérdésre válaszolj nekem: ha ugyanezt a médiatörvényt, teljesen változatlan formában az mszp, a jobbik, lmp, vagy bármely más párt hívta volna életre, akkor mi lenne a véleményed? Van egy olyan érzésem, hogy Orbán bőszen hívná az utcára a szimpatizánsokat a "diktatúra" ellen. Jelen helyzetben meg az van, hogy a kormány és a törvény kritikáját az ország gyalázásának titulálja, és úgy tűnteti fel magát, mintha ő lenne a megváltó, aki az ep-ben megmondja a frankót.

Áhh, egyre inkább azt érzem, hogy olyan elvakult és fanatikus emberek vannak ebben az országban, akik még azt sem veszik észre, hogy lassan az utolsó fillért is kihúzzák a zsebükből, mi több, a gyerekeik és unokáik zsebéből is. Soha életemben nem voltam még ennyire elkeseredve, és nem éreztem a helyzetem ennyire kilátástalannak. Még a legrosszabb időszakokban is azt mondtam, hogy itthon akarok élni, mert magyar vagyok, és szeretem az országom, de most azt tapasztalom, hogy még azt a megkeresett vagyonkát is kihúzzák alólam, amit már megkerestem. Hogyan vállaljak így gyerekeket? Ha becsületesen dolgozom, okosan gazdálkodom, akkor is csak azt látom, hogy egyre kevesebb lesz.
Túl sok mindennel foglalkozik, túl sok mindent próbál meg szabályozni, és túlságosan is a 2010-es évek elejének gondolkodását akarja konzerválni. Hosszú várakozás után tegnap végre megismerhettük az új alkotmány tervezetének szövegét. A Véleményvezérnek a részletek egy…..
v.tom 2011.03.10 14:15:37
Az ALAPTÖRVÉNY kifejezést felejtsük mér végre el. Ez egy ostoba félreértelmezés eredménye. A német történelemben volt egy időszak, amikor az ő alkotmányuk hatályon kívül került az ország kettészakadása miatt, és az akkor hatályban lévő "alkotmányt" a megkülönböztetés miatt alaptörvénynek nevezték el.
Ennek használata az alkotmányra nézve derogáló és helytelen is. Az alkotmány nem alaptörvény, hanem alkotmány.
Pár felvetést azért megemlítenék az alkotmányunk mostani állásáról: Orbán Viki alkotmányozó nemzetgyűléssé akarja alakítani a parlamentet 15-én, hogy elfogadják az új alkotmányt. Azonban az alkotmányozó nemzetgyűlés név egy nagy rakás fos. 2/3-os többség elég a magyar alkotmány módosításához, amit aljas módon kihasznált a fidesz eddig is. A nemzetgyűlés név csak maszlag. Parasztvakítás. 2010ben 8 alkalommal lett módosítva az alkotmány. Ez egy olyan szám, amit még egyetlen állam sem engedett meg magának a modern világból.

Még valami: hollandia alkotmányának módosítása esetén az alkotmány kimondja, hogy a módosítást két külön országgyűlésnek kell elfogadnia, és az első módosításelfogadás után az országgyűlés legitimációja azonnali hatállyal megszűnik, és választásokat kell kiírni. Ezt a módszert javasolta az új magyar alkotmányt előkészítő testület is. Sok egyéb, az alkotmány stabilítását elősegítő tervezet mellett. Szerintetek mi marad meg belőle?

Miért hagyjuk, hogy az alkotmányunkból egy politikai célokra használható demagóg rakás szar legyen?

Az eddigi sem volt jó, mert túl rugalmas és könnyen módosítható volt, de a 2/3 adta volna a lehetőséget rá, hogy javítsanak rajta.
cseh barna sör Mint azt nemrég már megállapítottuk, hazánkban a barna sör nem éppen a termelési listák vezetője, így cseppet sem meglepő, hogy a réges-régen még saját barnát is tartó Borsodi már jó ideje nem hazait forgalmaz, hanem a föléje ültetett InBev nevű valami, a…..
mexikói világos sör A KK időnként megunja azokat a tartalmi és műfaji kötöttségeket, amelyekkel egy átlagos, önmaga élvezeti értékéért ismert sör tesztje óhatatlanul együtt jár - ilyenkor két választásunk van: irreleváns hülyeségekkel fűszerezzük az aktuális…..
Egy gyors helyzetjelentés a 2010-es Hegyalja fesztiválról. Felszólal a Beatrice, Road, Subscribe, Meshuggah, Neck Sprain, Grand Mexican Warlock és Nemjuci. Jövő héten jönnek a bohókásabb részek! ..
v.tom 2010.07.22 22:26:34
Új orosz akciófilm a láthatáron, benne minden idők legjobban szétkoreografált jelenete. Kb. fél perc alatt is ki lehetett volna alakítani egy szép pisztolyos scene-t, de ez a három perc! ..
magyar világos sör A KK folytatja az elmúlt napokban is meglovagolt házisörös hullám feldolgozását, ezúttal egy jóval markánsabb, némi butanapisajtós retorikával élve ún. megosztó sört választva bemutatónk tárgyául. Ez a sör pedig az orgoványi AKPEDO Kft.…..
v.tom 2010.05.24 00:42:28
@v.tom: Még hozzá kell tennem, nem vaktában beszélek, voltam olyan hülye, hogy megkóstoljam.
Már megint ezek az indiaiak! Patronos bazári pisztolyaikkal riogatják a molylepke társadalmat az éjszakában, hogy aztán nevetséges autókkal üldözést imitáljanak. ..